Vuosikerta 2002

Mitäs muiden muksuille kuuluu?Meillä neiti täyttää tammikuus kolme ja koettelee kaikkien hermoja välillä.Puuha Pete ja Teletapit on IN, Titi Nalleeki kattellaan välillä.Kynnet pitää lakata ja traktoripaita on päällä.Iskä leikkii legoilla ja autoilla meidän tytsyn kanssa.
Likka teki ekan kerran viime viikolla pahaa kaupassa.Oli menny puraseen palan pullasta ja laittanu takas sen pullan :ashamed: ja sit heti perään toisen kaupas aukas karkin ja söi ku kieltäydyin ostamasta sitä...Vähä mä häpesin!
 
Liina72
Meillä kuopus 2v4kk ja uhmaikä pahimmillaan! Omaa tahtoa löytyy paljon ja rajoja kokeillaan päivittäin... Isoveljeään matkii kaikessa ja välillä ovatkin maailman parhaat kaverit.
 
meillä huhtikuussa 02 syntyny poika odottaa kovasti koska vauva tulee ulos äitin mahasta.
olen huomannut miten hyvin meillä toimii "omaan huoneeseen komento" ; aina kun tulee jotain kiukuttelua tai huutoa ilman järkevää syytä tai muuta tottelemattomuutta, niin komennetaan että sitten menet omaan huoneeseen. usein kiipeä yläkertaan huutaen, mutta on siellä vaan muutaman minuutin kun tulee jo takaisin ja ihan eri poikana! B)
juttelee kyllä sellasia juttuja välillä että huhhuh, on kuunnellu tarkasti vanhempien puheita ... ja laulaa rammsteiniä ameeelikaaa B) B)
 
rain
Meillä poika pian 2v2kk ja kova uhma on päällä... tai oikeastaan tuntuu että sitä on jo vuoden verran ollu :\| Omaa tahtoa ainakin löytyy! Asiaa ei tietty hirveesti oo auttanut se että pikkuveli syntyi kuukausi sitten. Mutta kun huomiota antaa, halailee ja pusuttelee paljon ja antaa syliä, aika hyvin on selvitty. Se on selvä' että mustasukkaisia ollaan, tottakai, mutta kyllä se tästä :) Välillä vauvalle antaisi niin paljon pusuja että hätää on pieni melkein kärsimässä =) Kova on touhu ja virtaa riittää, autot on kova juttu,samoin Muumit ja Puuha Pete, niin ja koira raukka saa kyytiä aina välillä :/ , vielä kun ei millään ymmärretä että kilttikin koira voi hermostua kun tarpeeksi kiusaa!
 
Tintti1010
meiltä löytyy myös yksi 2v2kk:n ikäinen hulvili, jolla uhma täysiä päällä.....eilen oli äiti helisemässä kun poika sai sellasen raivarin että oksat pois... :whistle:
Täällä myös puuha-pete ja teletapit ovat kovasti in, ja puhetta tulee enemmän kuin välillä jaksaisi kuunnella... ;) ;)
Toukokuussa toisen la ja poika innoissaan joka ilta haluaa silitellä vauvaa... :)
 
Meidän villiviikari täyttää kaksi marraskuun lopussa. Poika on energinen pakkaus. Silti ihan tottelevainen ja "helppo". Sanoja on jonkun verran, muttei paljon niitä sano. Kävelemään poika alkoi kahdeksankuukauden ikäisenä ja siitä asti on menoa riittänyt. pikkuveljen ukkeli sai kun oli 1v3kk. Nyt on alkanut ilmentyä pientä mustasukkaisuutta esim. Kun veikka käy "hänen" potalla tai istuu "hänen" syöttötuolissa. Muutama korvatulehdus ollaan sairastettu, muuten kaikki on mennyt kivasti.
 
Meillä on tyttö 2v4kk. Omaa tahtoa, hurjaa äänenkäyttöä, isosiskon matkimista kaikessa tekemisessä ja sanomisessa, pikkusiskon kovakouraista hoivaamista, suloista hellyydenkaipuuta ja suukottelua, puheen hurjaa kehittymistä (alkoi puhumaan 2v täytettyään), hurjia leikkejä ja uhkarohkeutta, ei päiväunia enää viimeiseen puoleen vuoteen, terve ja pirtsakka pimu, kaikinpuolin antoisaa aikaa tämä 2v kehityksen seuraaminen. Harmi vain, että tyttömme on se keskimmäinen ja pienistä ikäeroista johtuen jää välillä vähän huomioimatta. Ei tarkoituksella tietenkään.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 26.10.2004 klo 01:27 tintti-78 kirjoitti:
Mitäs muiden muksuille kuuluu?Meillä neiti täyttää tammikuus kolme ja koettelee kaikkien hermoja välillä.Puuha Pete ja Teletapit on IN, Titi Nalleeki kattellaan välillä.Kynnet pitää lakata ja traktoripaita on päällä.Iskä leikkii legoilla ja autoilla meidän tytsyn kanssa.
Likka teki ekan kerran viime viikolla pahaa kaupassa.Oli menny puraseen palan pullasta ja laittanu takas sen pullan :ashamed: ja sit heti perään toisen kaupas aukas karkin ja söi ku kieltäydyin ostamasta sitä...Vähä mä häpesin!
Meillä myös neiti täyttää tammikuussa 3, ja Teletapit ja Puuha-Pete on suosiossa. Myös Nalle Puh on in. Ja isin kanssa auton pesu on ykkösjuttu... Mutta äitiä myös leikitään, ensimmäisenä aamulla sanoo unilelusta "täs on mun lapsi, katso mun lasta, se on mun sylissä" :D Ihanassa iässä!
 
Onona
Tytär täytti syyskuussa 2-v. Prinsessamme leikkii äitiä vauvoilleen, tykkää kasseistansa, joita vaihdellen kantaa mukanaan. Tärkeimmät aarteet tällähetkellä, unirätti ja pieni koira, joka on unileluna sekä tutti, josta emme vielä ole luopuneet, se on niin tärkeä..
Matkii apinan tavoin veljeään, jos toinen kaatuu , heittääntyy maahan tämä neitokin jne...Alkaa pyöriä uhman kourissa, asiat ei olekkaan enää niin yksoikoisia kuin ennen ja joka ikiseen äidin esittämään kysymykseen pitää ensin vastata eikä ( vaikka se sitten olisi jotain mieluista tai mukavaa...) Pukeminen takkuaa, kun pitäsi pukeutua juostaan kiireellä karkuun... ja kun äiti nappaa kiinni pannaan hanttiin kaikin tavoin, tämä lapsi olisi mieluiten alasti.
Ihastuttava kullanmuru, etenkin kun tulee sylkkyyn, ottaa kaulasta ja sanoo, äidin suukkosuu ja sit satelee märkiä pusuja :heart:
 
Poikamme tayttaa tammikuussa 3vuotta. Uhma senkun kiihtyy ja silmat uhmakkaina sanoo vastaan kaikkeen.
Puuha Pete on ykkonen, samoin Peppi Pitkatossu. Pyorailee kovasti ulkona ja laulaa lasten lauluja milloin missakin. Suloinen otus, mutta toisaalta aivan mahdoton.
 
Kuopuksemme, 2v7kk vanha neiti. Ilosilmä suloliini, joka on kaikkien rakas. Ja hän itse tietää sen myöskin ;) Liikkuu, juoksee, kiipeilee, leikkii, pusii, hoivaa ja halii.

Puhuu vähän (todettu puheen viivästymä) ja siihen liittyen kiljuu kuin päätä leikattaisiin, kun ei saa itseään ymmärretyksi. Ollaan opeteltu viittomia ja ne auttavat kyllä. Uhmakin kyllä on olemassa ja ihanasti uhmaa ja sitten nauraa päälle. *grrrrrrr*

Reipas päiväkotilainen, äidin, isin ja siskon oma pampulainen. Ihana tyttö!!!
 
esikoinen täyttää huhtikuussa 3v. (nyt siis 2v6kk) ja kova on myös puuhapete, titinalle ja tomi traktori-fani :D Nyt on jo selvästi huomannut että kaipaa päivisin leikkikaveria, kun ei tuosta 11kuisesta ihan niin täydellistä leikkikaveria vielä saa, kun ei edes kävele. Joten joka keskiviikkoinen avoin päiväkerho on tehnyt terää! Korvien kanssa edelleen ongelmia, joten taitaa tämäkin poika joutua putkitukseen talven mittaan.


Lisää :) Eli päiväkuiva ollut puoli vuotta. Kova puhumaan niin tutuille kuin tuntemattomillekki. Ja lauseita tulee kyllä tosi hyvin jo,välillä tuntuu että vähän liiankin hyvin :LOL:

 
kevätkukka
Meillä kanssa tyttö täyttää tammikuussa 3 vuotta. Hirveän itsepäinen tyttö, jos ei saa tahtoaan läpi, niin huutaa. Ei enää auta edes omaan huoneeseen laittaminen.

Mielipuuhaa on pelaaminen (muistipeli, Nalle Puh-korttipeli = junior uno) sekä hyppiminen ja temppuilu (tällä hetkellä harjoitellaan yhdellä jalalla hyppimistä, sohvalta lattialle hyppiminen ollu hauskaa jo puoli vuotta).

Hieman alkaa jo leikkiä pikkuveikan (1v3kk) kanssa, lähinnä juoksevat ympäri taloa ja kiljuvat.
 
Meidän neiti täytti 2v 8.10. On erittäin omatoiminen, innokas oppimaan uutta, vilkas, kovapäinen.. ja OMAA TAHTOA piisaa! Puhuu jo kovasti. Leikkii innoissaan velun kans legoilla, autoilla ja nukeista on innostunu viime aikoina. Nukkuu huonosti ja on tuttipullosta kovasti riippuvainen.. :headwall: Pottailua harjotellaan. Meidän prinsessa! :heart: Niin ja pituutta 2v neuvolassa 85,8cm ja painoa 11,5kg.

 
Meidän tyllykkä puhuu jonkin verran muttei kovin selvästi. On päiväkuiva toisinaan yölläkin, syö itse, kiukuttelee kaupoissa ja muuallakin. on noin 90cm ja 11kg. Leikkii toisinaan jonkun kanssa halailee ja pussailee. en tiedä mitä tykkäisi jos olisi vauveli. no se ei vielä ainakaan ole tulossa
 
nelli74
Meidän pikkumies täytti kesäkuun lopussa kaksi. Viimeiset hampaat tulossa ja taitaa olla vähän uhmanpoikastakin.
Puhuu kuin papupata, huomas tässä joku aika sitten että saa itsensä ymmärretyksi sanoilla ja lauseilla. Yö- ja päiväkuiva on ollut jo jonkun aikaa, potalle pitää auttaa kun housut ei tahdo oikein totella...
Sopivalle tuulelle kun sattuu niin iloinen ja auttavainen poika, isin ja äidin häälahja. Sopivasti syntyi hääpäivän aamuna =) Kätilöä lainaten: arvokkaampaa lahjaa ei varmaan olis voinut saada.
 
herpertti
Meillä kuopus täytti nyt lokakuussa 2-vuotta. Uhmaikä alkaa näyttää merkkejä. Kaikki pitäis saada tehdä ite, auttaa ei saa ollenkaan, vasta silloin kun hermot menee ja huuto kuuluu. :eek: Matkii kaikessa osompia sisaruksia ja on olevinaan välillä niin isoa poikaa ;) Sanoja tulee jo paljon aina vain ei niista oikein saa selvää.
 
Että uhmis muillakin. Maaliskuussa syntynyt poika on todella vahvatahtoinen mies. Huutaa raivoaan ja sitten on kiireesti päästävä syliin. Kuivana on oltu kesästä alkaen. Puhuminen alkoi myöhään ja on vielä vähän epäselvää. Liikkuminen sitäkin vilkkaampaa. Lempilause on viikonverran ollut "minä haluan......."
 
archie
Meillä esikoinen täyttää helmikuussa kolme. Melkoinen touhupakkaus on. Puhetta tulee paljon ja kysymyksiä riittää, ainakin oma porukka saa puheesta suht selvän vaikka kirjaimia vielä puuttuukin. Päivä- ja yökuiva on ollut jo jonkin aikaa. Vieraissa paikoissa/vieraampien seurassa on arempi/ujompi mutta tuttujen kanssa juttua riittää. Nukkevauvoja tykkää hoidella, legoilla rakennella ja autot/traktoritkin kiinnostaa. Navetassa käy aina lehmiä "hoitamassa". Uhmaakin on jo todettavissa vaikka onkin luonteeltaan suht rauhallinen tapaus, mutta jos kesken unien herää niin on kyllä tosi kiukkuinen. Päikkärit nukkuu vielä.
 
Meillä toukokuussa syntynyt pojan viikari, jolla erittäin vahva oma tahto. Poika on hyvin omatoiminen, kaikki pitää saada tehdä itse. Pukee vaatteensa rukkasia lukuunottamatta itse ja käy omatoimisesti suihkussa, keittää aamulla ensimmäiseksi äitille kahvit =)
Kova touhuamaan, tykkää musiikista, laulaa ja tanssii mielellään. Puhe on jo pitkään ollut selkeää, vain s ja r puuttuvat. Vilkas poika ei vaan malta pysyä hetkeäkään paikoillaan, ei kiinnosta kirjat eikä piirtämiset ja se vähän äippää huolestuttaa...

Ihana päivänsäde kaikenkaikkiaan, vaikka välillä hermoja koetellaan ihan todenteolla... =)
 
Meillä myös toukokuussa syntynyt poika. Uhma on hirviän kova. Mitään ei usko , tekee kaiken oman tahtonsa mukaan. Nyt on alkaneet vielä ihan tajuttoman kamalat raivarit. Huutaa selällään lattialla ja paiskoo tavaroita. Meillä isosisko 4v pelkää tätä kovakouraista pikkuveikkaansa. Meillän tämä uhma ja kiukkukohtaukset paheni kun vauva syntyi. Sehän kyllä tiedettiin jo etukäteen. Välillä kyllä poika osaa olla ihana ja kiltti hurmuri...mutta sitä tapahtuu vain noin kerran viikossa ja sekin silloin kuin meillä on vieraita käymässä.
 

Yhteistyössä