Voiko karjalanpaistilihat laittaa suoraan uuniin

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
ap
Alkuperäinen kirjoittaja liha:
Kannattaa ruskistaa ensin pannulla, niin saat kauniin ruskean pinnan...
En millään viittis rätätä ees taas, kun huomenna olis siivouspäivä niin laittaisin vaan uuniin muhimaan. Ei se väri mulle ainakaan merkka amitään. Terveellisempää on kun ei ruskista.
 
Alkuperäinen kirjoittaja liha:
Kannattaa ruskistaa ensin pannulla, niin saat kauniin ruskean pinnan...
Voi ne ruskistaa uunissakin; pitää ensin vähän aikaa ilman nestettä pelkkiä lihoja. Ja kyllä ne kauniin värisiksi tulee vaikka olis kokoajan nesteessäkin.
Mä muuten nakkaan perunatkin vielä samaan pataan, ni on tosiaan koko ruoka valmis yhdellä kertaa.
 
Ei tarvi ruskistaa.Pistät sen verran aluks vettä et'pinnalla olevat lihat näkyy ja pidät n.250 asteessa(että pinnalla olevat ruskistuu=)) ja sit peität just just kaikki vedellä ja annat muhia 150asteessa tunteja...Just eilen ja tänään herkuteltu tolla ruualla=)
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja :
Ei tarvi ruskistaa.Pistät sen verran aluks vettä et'pinnalla olevat lihat näkyy ja pidät n.250 asteessa(että pinnalla olevat ruskistuu=)) ja sit peität just just kaikki vedellä ja annat muhia 150asteessa tunteja...Just eilen ja tänään herkuteltu tolla ruualla=)
Tarttis olla isompi pata mitämulla on, jos tahtoisin saada riittävästi perunaa sekaan. :)
 
karjalaisneito
Perinteistä karjalanpaistia ei koskaan ruskisteta. Laitetaan karjalanpaistilihat (n50%porsasta-50%nautaa).Pari sipulia lohkoina, suolaa, kokonaisia maustepippureita. Peitetään justa ja just vedellä. Ei kantta, 250 astetta noin 30-40 min, sitten 175 noin 3h. Jopa enemmän jos lihat on olleet pakkasessa. Tulee rapsakka pinta lihoihin ja sisältä "muhjua".
 
Alkuperäinen kirjoittaja karjalaisneito:
Perinteistä karjalanpaistia ei koskaan ruskisteta. Laitetaan karjalanpaistilihat (n50%porsasta-50%nautaa).Pari sipulia lohkoina, suolaa, kokonaisia maustepippureita. Peitetään justa ja just vedellä. Ei kantta, 250 astetta noin 30-40 min, sitten 175 noin 3h. Jopa enemmän jos lihat on olleet pakkasessa. Tulee rapsakka pinta lihoihin ja sisältä "muhjua".
Peesi. Sinne ei aleta mitään perunan tai porkkanan palasia tunkemaan pekonista puhumattakaan. Varmaan ihan hyvää tulee joo, mutta se ei sitten ole karjalanpaistia. Piste.
 
ei todellakaan tarvi ruskistaa. lihat, sipuli, maustepippuria ja laakerinlehtiä joukon jatkoksi. vettä niin että pinta ei peity.rasvaisimmat palat pintaan. uuniin ensin 200astetta ja kun pinta saanut väriä niin uuni 150 astetta ja antaa muhia monta tuntia.
 
hmm
Alkuperäinen kirjoittaja LisaMarie:
Alkuperäinen kirjoittaja hhh:
entä olut, käykö nesteeksi, tumma vai vaalea?
No se ei kyl sit oo karjalanpaistia.
Mutta riistaan sopii olut, ei kokonaan nesteetksi, mutta riistaa voi marinoida oluessa ennen kypsennystä.
Hakusanat karjalanpaisti ja olut tuottavat paljon tuloksia, vieläpä niin, että olut on osa reseptiä. Tuskin se hirveän väärä resepti voi olla ?
 

Yhteistyössä