vieras
pataan? Eli ilman ruskistamista kaikki aineet (lihat, vesi, porkkanat, sipuli, mausteet) pataan ja uuniin?
En millään viittis rätätä ees taas, kun huomenna olis siivouspäivä niin laittaisin vaan uuniin muhimaan. Ei se väri mulle ainakaan merkka amitään. Terveellisempää on kun ei ruskista.Alkuperäinen kirjoittaja liha:Kannattaa ruskistaa ensin pannulla, niin saat kauniin ruskean pinnan...
Voi ne ruskistaa uunissakin; pitää ensin vähän aikaa ilman nestettä pelkkiä lihoja. Ja kyllä ne kauniin värisiksi tulee vaikka olis kokoajan nesteessäkin.Alkuperäinen kirjoittaja liha:Kannattaa ruskistaa ensin pannulla, niin saat kauniin ruskean pinnan...
Tarttis olla isompi pata mitämulla on, jos tahtoisin saada riittävästi perunaa sekaan.Alkuperäinen kirjoittaja mä:Ei tarvi ruskistaa.Pistät sen verran aluks vettä et'pinnalla olevat lihat näkyy ja pidät n.250 asteessa(että pinnalla olevat ruskistuu=)) ja sit peität just just kaikki vedellä ja annat muhia 150asteessa tunteja...Just eilen ja tänään herkuteltu tolla ruualla=)
Peesi. Sinne ei aleta mitään perunan tai porkkanan palasia tunkemaan pekonista puhumattakaan. Varmaan ihan hyvää tulee joo, mutta se ei sitten ole karjalanpaistia. Piste.Alkuperäinen kirjoittaja karjalaisneito:Perinteistä karjalanpaistia ei koskaan ruskisteta. Laitetaan karjalanpaistilihat (n50%porsasta-50%nautaa).Pari sipulia lohkoina, suolaa, kokonaisia maustepippureita. Peitetään justa ja just vedellä. Ei kantta, 250 astetta noin 30-40 min, sitten 175 noin 3h. Jopa enemmän jos lihat on olleet pakkasessa. Tulee rapsakka pinta lihoihin ja sisältä "muhjua".
No se ei kyl sit oo karjalanpaistia.Alkuperäinen kirjoittaja hhh:entä olut, käykö nesteeksi, tumma vai vaalea?
Hakusanat karjalanpaisti ja olut tuottavat paljon tuloksia, vieläpä niin, että olut on osa reseptiä. Tuskin se hirveän väärä resepti voi olla ?Alkuperäinen kirjoittaja LisaMarie:No se ei kyl sit oo karjalanpaistia.Alkuperäinen kirjoittaja hhh:entä olut, käykö nesteeksi, tumma vai vaalea?
Mutta riistaan sopii olut, ei kokonaan nesteetksi, mutta riistaa voi marinoida oluessa ennen kypsennystä.
Saman kauniin ruskeen pinnan saapi kun jättää laittamatta vettä lihat hukuttaen :xmas:Alkuperäinen kirjoittaja liha:Kannattaa ruskistaa ensin pannulla, niin saat kauniin ruskean pinnan...