(Valion) kuohukerma, vispikerma, Floran vispi, mitä eroa?

  • Viestiketjun aloittaja Neuvokaa tyhmää
  • Ensimmäinen viesti
Neuvokaa tyhmää
Ensinnäkin mitä eroa on Valion kuohukermalla ja vispikermalla? (tarkoitus siis tehdä kakkuun kermavaahto).

Entä tuo Flora Vispi, johon törmää monessa reseptissä ja keskusteluissa. Onko se jotenkin parempi kermavaahto? Eikö se ole joku "epäkerma" ?

En käytännössä koskaan leivo täytekakkuja ja nyt on paineet kun pitäisi saada komea kakku n. 15 henkilölle.
 
"zirp"
Kuohukerma on aitoa kermaa, ilman lisäaineita.

Vispikermassa on lisäainetta. Se vaahtoutuu hitaammin, mutta vaahto on kestävämpää kakun päällä kuin kuohukermasta tehty.

Flora Vispi lienee jotain ihan muuta kuin kermaa, kun ei siinä nimessäkään kermaa lue.
 
noin
Jos teet kakkuun pursotuksia, kuohukerma on noista huonoin - se on kellertävän värinen ja kestää huonommin kuin noi muut. Itse käytän Floran vispiä pursotuksiin ja vielä vaniljakreemijauheella, niin tulee kestävät pursotukset.
 
JONSERED Karhunkantaja
[QUOTE="vieras";24365588]Välttelen karrageenia, joten minun valintani on pahvisessa purkissa oleva kuohukerma. Se sisältää vain kermaa.[/QUOTE]

Lisäämällä vaahtoon hieman rahkaa saa kestävämmän pursotettavan
 
Neuvokaa tyhmää
Tulipa sekalaisia vastauksia. Eli kuohukerma on "puhtain" kerma, mutta ei paras mahdollinen valinta kermavaahdoksi ja varsinkaan päälliseen/pursotuksiin. Vispikerma on siis parempi vaihtoehto.

Entäpä jos käytän Valion vispikermaa vaahdotettuna kakun välissä ja pinnalla, mutta teen koristepursotukset Flora vispillä?
 
lääkäri
Jos on tarkoitus, että sitä kakkua joku oikeasti syökin, niin se Flora kannattaa jättää kauppaan. Tässä sen valmistusaineet:
rasvaton maito, kasvirasva (osittain kovetettu), kasviöljy, emulgointiaineet (E472b,
E322, E472e), sakeuttamisaine (E1442 tapiokapohjainen), kirnumaitojauhe, sokeri, aromi,
laktaasientsyymi, stabilointiaine (E407), väri (betakaroteeni)

Ja vielä kuohukerman valmistusaineet: Kerma
 
Turkilmas
[QUOTE="zirp";24365524]Kuohukerma on aitoa kermaa, ilman lisäaineita.

Vispikermassa on lisäainetta. Se vaahtoutuu hitaammin, mutta vaahto on kestävämpää kakun päällä kuin kuohukermasta tehty.

Flora Vispi lienee jotain ihan muuta kuin kermaa, kun ei siinä nimessäkään kermaa lue.[/QUOTE]


Näin olisin vastannut minäkin jos olis pitänyt olla ajattelematta tuota kakkua. Meillä ei käytetä kuin kuohukermaa ruoanlaitossa, kahvin kanssa jne., mutta tuo Flora Vispi on (valitettavasti) se paras mahdollinen kestävyytensä kanssa täytekakkua leivottaessa.
 
hahaa
Alkuperäinen kirjoittaja lääkäri;24366138:
Jos on tarkoitus, että sitä kakkua joku oikeasti syökin, niin se Flora kannattaa jättää kauppaan. Tässä sen valmistusaineet:
rasvaton maito, kasvirasva (osittain kovetettu), kasviöljy, emulgointiaineet (E472b,
E322, E472e), sakeuttamisaine (E1442 tapiokapohjainen), kirnumaitojauhe, sokeri, aromi,
laktaasientsyymi, stabilointiaine (E407), väri (betakaroteeni)

Ja vielä kuohukerman valmistusaineet: Kerma
No hehheh, samanlaisen litanian löydät vaikka mistä tuotteesta jota itsekin käytät päivittäin, esim. mitä nyt leivän päälle siveletkin, jugurtit, leikkeleet, juustot....
 
"vieras"
Kuohukerman ja vispikerman olennaisin ero on siinä, että kuohukerma kestää kuumentamista, vispi ei. Vai oliko se toisin päin... No joo, kakkuun tulevan kermavaahdon kannalta sillä ei ole niin hirveästi merkitystä. Flora vispi on kevyin, vähärasvaisin vaihtoehto, mutta sisältää lisäaineita, kuten kaikki kasvirasvatuotteet.
 
"paula"
[QUOTE="muori";30816153]....ja sitä on nyt sitten kuohukermoissamme! Valion ja Arlan ainakin. Jatkan etsintöjä, mistä saisi ilman????? Kaikki pilalla![/QUOTE]

Sksalainen Adenscher luomuna, kauppias tilaa pyynnöstä, kun viet purkin viivakoodin hänelle, helppoa ja tulee oikea.

Ingmannilla on luomukermaa, missä ei ole karrageenia.

On muitakin samasta syystä vihastuneita, katsos:
Kermakeskustelu - karppaus.info :: keskustelufoorumi
 
vierass
[QUOTE="muori";30816153]....ja sitä on nyt sitten kuohukermoissamme! Valion ja Arlan ainakin. Jatkan etsintöjä, mistä saisi ilman????? Kaikki pilalla![/QUOTE]

Lidlistä saa kotimaista peruskermaa ilman muita aineita.
 

Yhteistyössä