Onpas.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:"Oikea kerma ja voi on kyllä moninverroin terveellisempää kuin teollisesti käsitellyt tuotteet"
Nimenomaan ei ole...
Koska voi on luonnostaan sitä mitä se on. Kevytrasvat taas on keinotekoisia.
Onpas.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:"Oikea kerma ja voi on kyllä moninverroin terveellisempää kuin teollisesti käsitellyt tuotteet"
Nimenomaan ei ole...
Moniko kärsii sydän- ja verisuonitaudeista sekä diabeteksesta tämän nykyisen virallisterveellisen ruokavalion vuoksi? Aika moni. He vaan eivät tiedä sitä.Alkuperäinen kirjoittaja PirunRasittava:Mä olen ravintolassa ollut töissä kokkina useemman vuoden ja tiedän miten siellä ruoka tehdään Todella hyvät kokit osaa tehdä myös kevyestä ruuasta hyvää, ilman voita ja kermaa.Alkuperäinen kirjoittaja Åboriginal:Oikea kerma ja voi on kyllä moninverroin terveellisempää kuin teollisesti käsitellyt tuotteet, siis nuo rasvattomat, vähärasvaiset jne. Ja parhaat ammattikokit käyttää nimenomaan voita ja kermaa, eikä mitään korvikkeita .Alkuperäinen kirjoittaja PirunRasittava:Mä en pystyis syömään oikeeta voita ja kuohikermaa. Hyi yäk... Se rasva oikein maistuu läpi. Mut kukin tavallaan.Alkuperäinen kirjoittaja Åboriginal:Mun muutama tuttu, jotka ovat noudattaneet tätä jo vuosia, käyvät säännöllisesti testaamassa kolesteroliarvonsa, ja kunnossa on. Jos ei olisi, ei tätä elämäntapaa voisi enää jatkaa, mun käsittääkseni.Alkuperäinen kirjoittaja PirunRasittava:Mitäs kolesteroliarvot tykkää tollasesta? Kuullostaa vastenmieliseltä dietiltä. Rasvaa,rasvaa,rasvaa. Yök... Eikä hedelmiä!
Ei ole vastenmielistä vaan päinvastoin tosi herkullista . Ei sitä rasvaa rasvana syödä, vaan esim. kevytkerman sijasta käytetään kuohukermaa, kevytmargariinin sijasta oikeaa voita, ei rasvatonta jogurttia vaan tavallista, ei 5% fetaa vaan ihan oikeaa fetajuustoa, jne. Eli makua on rutkasti enemmän kuin kevyttuotteissa.
Marjoja saa syödä, samoin kasviksia, hedelmiäkin saa jos ja kun ei ihan orjallisesti noudata ruokavaliota ja katsoo missä hedelmissä on vähemmän hiilareita.
Eikös muuten itse herra Atkins kuollut sydänkohtaukseen...?
Herra Atkinsista en tiedä, en ole perehtynyt kyseiseen tyyppiin ollenkaan.
Monikohan lie kuollut tuohon vähähiilarisen dietin aiheuttamiin ongelmiin? Ainakin ulkomailla useempikin. Toki silloin on varmaan kyseessä ollut just se, että asioihin ei oo perehdytty kunnolla.
Noh, mä luotan edelleen sekaravintoon, johon kuuluu myös viljat ja sokerit ja paino kyllä putoo tälleenkin
Toinen ruuan haitallinen rasva on ns. trans-rasva, jota syntyy kasvirasvaa kovetettaessa. Sen saanti on melko vähäistä normaalissa suomalaisessa ruokavaliossa. Sitä on mm. ranskanperunoissa, kasvirasvajäätelössä, mikropopcorneissa, pussikeittojauheissa ja kekseissä.Alkuperäinen kirjoittaja hei:Tiiätkö, että noista, mikä on terveellistä ja mikä ei, on olemassa yhtä monta mielipidettä kuin on tutkijaakin. Ja yhtä monta tutkimustulosta.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:http://www.terveysportti.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=ako00013&p_ylataso=&p_osio=
Kovat rasvat eli voi, on epäterveellistä.
Guugletapa transrasvat. Siitäkin on nykyisin PALJON tietoa ja yleinen käsitys niistäkin aika lailla sama.
Aa. Piti vielä sanoa, että ootko koskaan kuullut, että raha pyörittää maapalloa? ...tuon virkkeen takana on syy, miksi nykyisin monia kevyt-tuotteita markkinoidaan huipputerveellisinä, vaikka ne todellisuudessa on paljon haitallisempia kuin kerma ja voi.
eikös ne transrasvat ole kaikista pahimpia?Alkuperäinen kirjoittaja Åboriginal:Onpas.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:"Oikea kerma ja voi on kyllä moninverroin terveellisempää kuin teollisesti käsitellyt tuotteet"
Nimenomaan ei ole...
Koska voi on luonnostaan sitä mitä se on. Kevytrasvat taas on keinotekoisia.
Tiedän karppajia, jotka syövät päivittäin suklaata. Itsekin syön, jos muistan. (Tämä ei todellakaan ollut ennen ongelma, jos minulla oli suklaata, se löytyi aika pian vatsalauksutani.) Normaali maitosuklaa ei enää tunnu kovinkaan herkulliselta, vaan paras ja samalla terveellisin sukaa, on tumma (70 %) suklaa.Alkuperäinen kirjoittaja Dietorelle:mutta silloin joutuu luopumaan karkista, (salmiakista :| ) ja suklaasta :'(Alkuperäinen kirjoittaja kiinnostuneelle:käytännössä jätät pois kaikki viljatuotteet.. ei leipää, muroja, kastikkeita (paitsi tietysti kermaa..)
ei taida olla mua varten
Juu, teolliset transrasvat. Nythän ne vihdoin viimein suunnittelevat transrasvojen kieltoa Pohjoismaihin. Tanskahan ko. kiellon on jo tehnyt.Alkuperäinen kirjoittaja Vepasto:eikös ne transrasvat ole kaikista pahimpia?Alkuperäinen kirjoittaja Åboriginal:Onpas.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:"Oikea kerma ja voi on kyllä moninverroin terveellisempää kuin teollisesti käsitellyt tuotteet"
Nimenomaan ei ole...
Koska voi on luonnostaan sitä mitä se on. Kevytrasvat taas on keinotekoisia.
Otapa käteesi kaupasta lähestulkoon mikä tahansa valmisruokapakkaus, keksipakkaus, karkkipussi, margariinirasia. ...mitäpä siellä lukee: kovetettu tai osittain kovetettu kasvisrasva.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Toinen ruuan haitallinen rasva on ns. trans-rasva, jota syntyy kasvirasvaa kovetettaessa. Sen saanti on melko vähäistä normaalissa suomalaisessa ruokavaliossa. Sitä on mm. ranskanperunoissa, kasvirasvajäätelössä, mikropopcorneissa, pussikeittojauheissa ja kekseissä.Alkuperäinen kirjoittaja hei:Tiiätkö, että noista, mikä on terveellistä ja mikä ei, on olemassa yhtä monta mielipidettä kuin on tutkijaakin. Ja yhtä monta tutkimustulosta.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:http://www.terveysportti.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=ako00013&p_ylataso=&p_osio=
Kovat rasvat eli voi, on epäterveellistä.
Guugletapa transrasvat. Siitäkin on nykyisin PALJON tietoa ja yleinen käsitys niistäkin aika lailla sama.
Aa. Piti vielä sanoa, että ootko koskaan kuullut, että raha pyörittää maapalloa? ...tuon virkkeen takana on syy, miksi nykyisin monia kevyt-tuotteita markkinoidaan huipputerveellisinä, vaikka ne todellisuudessa on paljon haitallisempia kuin kerma ja voi.
onko se tumma suklaa sitten ihan salliittua?Alkuperäinen kirjoittaja Piparjuuri:Tiedän karppajia, jotka syövät päivittäin suklaata. Itsekin syön, jos muistan. (Tämä ei todellakaan ollut ennen ongelma, jos minulla oli suklaata, se löytyi aika pian vatsalauksutani.) Normaali maitosuklaa ei enää tunnu kovinkaan herkulliselta, vaan paras ja samalla terveellisin sukaa, on tumma (70 %) suklaa.Alkuperäinen kirjoittaja Dietorelle:mutta silloin joutuu luopumaan karkista, (salmiakista :| ) ja suklaasta :'(Alkuperäinen kirjoittaja kiinnostuneelle:käytännössä jätät pois kaikki viljatuotteet.. ei leipää, muroja, kastikkeita (paitsi tietysti kermaa..)
ei taida olla mua varten
Tumma suklaa, siis 70% tai enemmän, on sallittua.Alkuperäinen kirjoittaja Dietorelle:onko se tumma suklaa sitten ihan salliittua?Alkuperäinen kirjoittaja Piparjuuri:Tiedän karppajia, jotka syövät päivittäin suklaata. Itsekin syön, jos muistan. (Tämä ei todellakaan ollut ennen ongelma, jos minulla oli suklaata, se löytyi aika pian vatsalauksutani.) Normaali maitosuklaa ei enää tunnu kovinkaan herkulliselta, vaan paras ja samalla terveellisin sukaa, on tumma (70 %) suklaa.Alkuperäinen kirjoittaja Dietorelle:mutta silloin joutuu luopumaan karkista, (salmiakista :| ) ja suklaasta :'(Alkuperäinen kirjoittaja kiinnostuneelle:käytännössä jätät pois kaikki viljatuotteet.. ei leipää, muroja, kastikkeita (paitsi tietysti kermaa..)
ei taida olla mua varten
entäs ne sokerittomat salmiakit ja vaikka dietorellet..onko kiellettyjä?
http://www.ravitsemusjaterveys.fi/rasvamyytit/#3Alkuperäinen kirjoittaja vieras:http://www.terveysportti.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=ako00013&p_ylataso=&p_osio=
Kovat rasvat eli voi, on epäterveellistä.
Sokerittomat karkit tuppaa vetämään pakin sekaisin, en suosittele...Alkuperäinen kirjoittaja Dietorelle:onko se tumma suklaa sitten ihan salliittua?Alkuperäinen kirjoittaja Piparjuuri:Tiedän karppajia, jotka syövät päivittäin suklaata. Itsekin syön, jos muistan. (Tämä ei todellakaan ollut ennen ongelma, jos minulla oli suklaata, se löytyi aika pian vatsalauksutani.) Normaali maitosuklaa ei enää tunnu kovinkaan herkulliselta, vaan paras ja samalla terveellisin sukaa, on tumma (70 %) suklaa.Alkuperäinen kirjoittaja Dietorelle:mutta silloin joutuu luopumaan karkista, (salmiakista :| ) ja suklaasta :'(Alkuperäinen kirjoittaja kiinnostuneelle:käytännössä jätät pois kaikki viljatuotteet.. ei leipää, muroja, kastikkeita (paitsi tietysti kermaa..)
ei taida olla mua varten
entäs ne sokerittomat salmiakit ja vaikka dietorellet..onko kiellettyjä?
Makeutusaineita osa käyttää osa ei. Eli ihan samoin kuin joku juo kevytlimukkaa voi toinen popsia sokerittomia karkkeja. Itselläni ei maha pidä kummistakaan ja silloin harvoin jos limukkaa tai karkkia haluan, niin ostan suosiolla sokeriversiota ja nukun sitten hiilaripöhnässä päiväunet.Alkuperäinen kirjoittaja Åboriginal:Tumma suklaa, siis 70% tai enemmän, on sallittua.Alkuperäinen kirjoittaja Dietorelle:onko se tumma suklaa sitten ihan salliittua?
entäs ne sokerittomat salmiakit ja vaikka dietorellet..onko kiellettyjä?
Sokerittomista karkeista en tiedä...tiukan linjan karppaajat ei syö mitään keinotekoisesti makeutettua, mutta mä kyllä join light-mehuja ja light-colaa. Mutta noista karkeista en tiedä, en osaa sanoa onko niissä jotain muuta "kiellettyä" ainetta. Jos joku tietää, niin valaiskaa muakin, pliis =)
Tiiätkö, että noista, mikä on terveellistä ja mikä ei, on olemassa yhtä monta mielipidettä kuin on tutkijaakin. Ja yhtä monta tutkimustulosta.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Kovat rasvat eli voi, on epäterveellistä.
tekis toisaaltas mieli kokeilla.mutta kun mulla toi salmiakki vetää niin vahvasti..ja kaikki pastat yms.. on herkkua.. pitäis luopua melkien kaikesta :/Alkuperäinen kirjoittaja hei:Sokerittomat karkit tuppaa vetämään pakin sekaisin, en suosittele...Alkuperäinen kirjoittaja Dietorelle:onko se tumma suklaa sitten ihan salliittua?Alkuperäinen kirjoittaja Piparjuuri:Tiedän karppajia, jotka syövät päivittäin suklaata. Itsekin syön, jos muistan. (Tämä ei todellakaan ollut ennen ongelma, jos minulla oli suklaata, se löytyi aika pian vatsalauksutani.) Normaali maitosuklaa ei enää tunnu kovinkaan herkulliselta, vaan paras ja samalla terveellisin sukaa, on tumma (70 %) suklaa.Alkuperäinen kirjoittaja Dietorelle:mutta silloin joutuu luopumaan karkista, (salmiakista :| ) ja suklaasta :'(Alkuperäinen kirjoittaja kiinnostuneelle:käytännössä jätät pois kaikki viljatuotteet.. ei leipää, muroja, kastikkeita (paitsi tietysti kermaa..)
ei taida olla mua varten
entäs ne sokerittomat salmiakit ja vaikka dietorellet..onko kiellettyjä?
Sitä paitsi joillakin makeutusjauhe aiheuttaa saman reaktion verensokerille kuin sokerikin, joten ei silläkään ole hyvä. Makeutusjauhe muutenkaan niin terveellistä ole...
Mutta voin lohduttaa sua sillä, että oikeesti, jos jaksat pitää itselläsi kunnon iinduktion, sulla makeenhimo katoaa. En tiiä, mihin se lähti, mutta kauas pois eikä ole takas kuulunut... Joskus, hyvin harvoin tekee mieli jotain, mutta yleensä silloin olen syönyt liikaa hiilareita, liian vähän rasvaa ja protskua. Sen kun korjaa, makeanhimo taas häviää.
T. entinen karkkinarkki.
Suola turvottaa ja nostaa verenpainetta, ei kai siitä muuta haittaa ole. Mulla on hirmu alhainen verenpaine, joten olen kyllä käyttänyt suolaa. Mutta turvottaa se silti...Alkuperäinen kirjoittaja 20kg pois:En lukenu koko ketjua, mut mites on ton suolan kanssa?
tykkään kasviksista, mut ilman suolaa ei mikään maistu miltään.
Ja aina laihdutuksen yhteydessä mainitaan et sitä pitäis välttää!
mutta kun en halua =)
Meillä on suolan käyttö lisääntynyt eikä mitään haittaa ole kummalakaan. Nyt raskausaikanakin verenpaine on kokoajan ollut erinomainen. Käytetään mineraalisuolaa. Mun mies on paremmin perillä tästä suola-kuviosta, itse en valitettavasti pysty antamaan perusteluja tälle suolan "ei-haitallisuudelle" (terveillä ihmisillä).Alkuperäinen kirjoittaja 20kg pois:En lukenu koko ketjua, mut mites on ton suolan kanssa?
tykkään kasviksista, mut ilman suolaa ei mikään maistu miltään.
Ja aina laihdutuksen yhteydessä mainitaan et sitä pitäis välttää!
mutta kun en halua =)
Mieti, jos oisit halukas luopumaan niistä kahdeksi viikoksi. Sit etsit itsellesi ensin tyylisuuntauksen (millä tahdot lähteä toteuttamaan) sekä rutkasti tietoa valitsemastasi tiestä. Induktiovaihe kestää kaksi viikkoa eli ihan pirun vähän aikaa... Mutta se parantaa sokeririippuvuuden.Alkuperäinen kirjoittaja Dietorelle:tekis toisaaltas mieli kokeilla.mutta kun mulla toi salmiakki vetää niin vahvasti..ja kaikki pastat yms.. on herkkua.. pitäis luopua melkien kaikesta :/Alkuperäinen kirjoittaja hei:Sokerittomat karkit tuppaa vetämään pakin sekaisin, en suosittele...Alkuperäinen kirjoittaja Dietorelle:onko se tumma suklaa sitten ihan salliittua?Alkuperäinen kirjoittaja Piparjuuri:Tiedän karppajia, jotka syövät päivittäin suklaata. Itsekin syön, jos muistan. (Tämä ei todellakaan ollut ennen ongelma, jos minulla oli suklaata, se löytyi aika pian vatsalauksutani.) Normaali maitosuklaa ei enää tunnu kovinkaan herkulliselta, vaan paras ja samalla terveellisin sukaa, on tumma (70 %) suklaa.Alkuperäinen kirjoittaja Dietorelle:mutta silloin joutuu luopumaan karkista, (salmiakista :| ) ja suklaasta :'(Alkuperäinen kirjoittaja kiinnostuneelle:käytännössä jätät pois kaikki viljatuotteet.. ei leipää, muroja, kastikkeita (paitsi tietysti kermaa..)
ei taida olla mua varten
entäs ne sokerittomat salmiakit ja vaikka dietorellet..onko kiellettyjä?
Sitä paitsi joillakin makeutusjauhe aiheuttaa saman reaktion verensokerille kuin sokerikin, joten ei silläkään ole hyvä. Makeutusjauhe muutenkaan niin terveellistä ole...
Mutta voin lohduttaa sua sillä, että oikeesti, jos jaksat pitää itselläsi kunnon iinduktion, sulla makeenhimo katoaa. En tiiä, mihin se lähti, mutta kauas pois eikä ole takas kuulunut... Joskus, hyvin harvoin tekee mieli jotain, mutta yleensä silloin olen syönyt liikaa hiilareita, liian vähän rasvaa ja protskua. Sen kun korjaa, makeanhimo taas häviää.
T. entinen karkkinarkki.
Kuulostat tyypilliseltä hiilihydraattiyliherkältä ihmiseltä. Minäkin olin/olen sellainen. Mahtava tunne kun voi nykyään kävellä karkkihyllyn ohi eikä ne karkit houkuta yhtään. Pastakin kuului ennen ruokavaliooni monta kertaa viikossa. Nyt en voi ymmärtää mikä siinä mauttomassa mössössä niin kehtoi. Kasvikset ovat paljon maukkaampia ja terveellisempiä -loistava pastan korvike.Alkuperäinen kirjoittaja Dietorelle:tekis toisaaltas mieli kokeilla.mutta kun mulla toi salmiakki vetää niin vahvasti..ja kaikki pastat yms.. on herkkua.. pitäis luopua melkien kaikesta :/
en mä sunkaan tie.. mun herkku on aina ollut salmiakki. suklaa tuli messiin vasta kun aloin lapsia odottaa ja nyt koukussa siihenkin.Alkuperäinen kirjoittaja hei:Mieti, jos oisit halukas luopumaan niistä kahdeksi viikoksi. Sit etsit itsellesi ensin tyylisuuntauksen (millä tahdot lähteä toteuttamaan) sekä rutkasti tietoa valitsemastasi tiestä. Induktiovaihe kestää kaksi viikkoa eli ihan pirun vähän aikaa... Mutta se parantaa sokeririippuvuuden.Alkuperäinen kirjoittaja Dietorelle:tekis toisaaltas mieli kokeilla.mutta kun mulla toi salmiakki vetää niin vahvasti..ja kaikki pastat yms.. on herkkua.. pitäis luopua melkien kaikesta :/Alkuperäinen kirjoittaja hei:Sokerittomat karkit tuppaa vetämään pakin sekaisin, en suosittele...Alkuperäinen kirjoittaja Dietorelle:onko se tumma suklaa sitten ihan salliittua?Alkuperäinen kirjoittaja Piparjuuri:Tiedän karppajia, jotka syövät päivittäin suklaata. Itsekin syön, jos muistan. (Tämä ei todellakaan ollut ennen ongelma, jos minulla oli suklaata, se löytyi aika pian vatsalauksutani.) Normaali maitosuklaa ei enää tunnu kovinkaan herkulliselta, vaan paras ja samalla terveellisin sukaa, on tumma (70 %) suklaa.Alkuperäinen kirjoittaja Dietorelle:mutta silloin joutuu luopumaan karkista, (salmiakista :| ) ja suklaasta :'(Alkuperäinen kirjoittaja kiinnostuneelle:käytännössä jätät pois kaikki viljatuotteet.. ei leipää, muroja, kastikkeita (paitsi tietysti kermaa..)
ei taida olla mua varten
entäs ne sokerittomat salmiakit ja vaikka dietorellet..onko kiellettyjä?
Sitä paitsi joillakin makeutusjauhe aiheuttaa saman reaktion verensokerille kuin sokerikin, joten ei silläkään ole hyvä. Makeutusjauhe muutenkaan niin terveellistä ole...
Mutta voin lohduttaa sua sillä, että oikeesti, jos jaksat pitää itselläsi kunnon iinduktion, sulla makeenhimo katoaa. En tiiä, mihin se lähti, mutta kauas pois eikä ole takas kuulunut... Joskus, hyvin harvoin tekee mieli jotain, mutta yleensä silloin olen syönyt liikaa hiilareita, liian vähän rasvaa ja protskua. Sen kun korjaa, makeanhimo taas häviää.
T. entinen karkkinarkki.
Induktio tarkoittaa hyvin tiukkana olemista ja hyvin vähäistä hiilarimäärää. Se on aika rankkaa just rajoittavuutensa puolesta, mut täysin toteutettavissa (syödään siinäkin ja paljon syödäänkin. Mut muutos entiseen elämään voi joillakin olla suuri). Se on hyvä kuitenkin just siinä, että se on vierottavaa. Eli sinä aikana sun kroppa vierottuu sokereista ja sen kahden viikon kuluttua ihmettelet, miks sä ennen sitä salmiakkia niin paljon vetelitkään...
(onko sulla muuten joku muu puutostila, jonka takia sulla tekee mieli makeaa ja nimenomaan suolaisempaa makeaa?)
Hesessä ja Mäkkärissä on hyvää salaattia, ja jokaisesta kebab-pizzeriasta saa kebablihaa salaatilla =)Alkuperäinen kirjoittaja Dietorelle:niin ehkä sitä vois joskus kokeilla tota 2 viikon kokeilua...mutta sitten kyllä ei enään saa mistään mitään pikaruokaa.
Otapa käteesi kaupasta lähestulkoon mikä tahansa valmisruokapakkaus, keksipakkaus, karkkipussi, margariinirasia. ...mitäpä siellä lukee: kovetettu tai osittain kovetettu kasvisrasva.Alkuperäinen kirjoittaja hei:[quote="vieras]
Toinen ruuan haitallinen rasva on ns. trans-rasva, jota syntyy kasvirasvaa kovetettaessa. Sen saanti on melko vähäistä normaalissa suomalaisessa ruokavaliossa. Sitä on mm. ranskanperunoissa, kasvirasvajäätelössä, mikropopcorneissa, pussikeittojauheissa ja kekseissä.