Uskomatonta että jotkut eivät käy vuoteen kahdestaan missään

\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.05.2007 klo 08:36 Töllin Ruusa kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.05.2007 klo 08:34 kolmen äiti kirjoitti:
On muuten muitakin tapoja rentoutua kuin kapakassa käyminen (muuta ei voitehdä yhdessä?)
Näin on! =)
Niinpä, me mennään kahden viikon päästä siskon ja sen miehen luo Tampereelle ja keilaamaan, ku mummu kyseli, koska tytöt taas tulee yöksi ja vaari jo esikoiselle hehkutti, että menevät kalaan, jos saisivat hauki-kaloja ja toinen on ihan täpinöissään :D
 
No ei se lasten vahdin löytäminen oo aina ihan helppoo mielestäni ei ole sukulaisten ongelma hoitaa lapsia sillä aikaa kun vanhemmat on baarissa.

Kyllä ne onnelliset yhteiset hetket jotka pitää liiton koossa on arjen pieniä iloja joita kyllä tulee väkisinkin matkaan mukaan kunhan vaan pidetään toisistamme huolta.


14v. yhteistä elämää ja kolmonen tulossa :heart:
 
No järkytetäämpä aloittajaa sitten vielä enemmän. Me ei olla käyty yli 10 vuoteen kahdestaan tai edes yksin missään (paitsi mies työreissuissa). Mites edes käyt, kun ei ole lapsille hoitajaa. Mll:ta ei saa myöskään tarpeeksi pätevää tälle porukalle.

No tärkeämpää minulle onkin perhe kokonaisuutena, kun kahdenkeskeinen aika. Eli jos siitä joutuu luopumaan, että saa ison perheen, niin eipä se kirpaise. Jokainen tekee omat valintansa ja kaikki eivät arvosta samoja asioita. Minä kyllä lepään ihan omien lasteni kanssakin.

En sure oman ajan puuttumista. Ennemmin vaivaan päätäni sillä, että mitä yhteista lomaa pystytään järjestämään koko perheelle.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.05.2007 klo 08:12 kolmen äiti kirjoitti:
Lähipiirissä on monta pariskuntaa joille on tullut ero pikkulapsivaiheen jälkeen.Eletään pelkästään lapsille vuosia ja sitten huomataan että kas,meillä ei ole muuta yhteistä kuin lapset.

Olen sitä mieltä,että yhteistä aikaa kannattaa järjestää säännöllisesti.Viimeksi olimme miehen kanssa helmikuussa musikaalia katsomassa ja vietimme yön hotellissa.Sain siitä viikonlopusta virtaa pitkäksi aikaa :heart: .Ihanaa kun saa keskittyä toiseen 100%.

Toki arkenakin meillä on yhteistä aikaa lasten nukahdettua,mutta se ei ole sama asia.Mummo tulee katsomaan lapsia silloin tällöin,asuu 250km päässä.Jos mummoa ei olisi,etsisin vakihoitajan jostain.Omasta aktiivisuudesta ja halusta se on kiinni.
Niin, MLL:n vuorokausihoito maksoi viime tietojen mukaan noin 70 euroa. Lapsiperheet ovat köyhiä. Me olemme korkeakoulutettuja köyhiä,ja ylimääräistä rahaa ei ole.
 
Me ollaan molemmat ukon kanssa oikeastaan sellaisia koti ihmisä, oltu jo ennenkuin alettiin kulkemaan yhdessä.
Kyllä me päästäisiin vaikka viikon lomalle kahdestaan mutta kun meillä ei ole mitään tarvetta sellaiseen.
Illalla lasten mentyä nukkumaan meillä on omaa aikaa kahdestaan vaikka kuinka paljon.
Lisäksi meistä on kivaa tehdä asioita koko perheen voimin esim. elokuvat,mökillä käynnit, ulkona syömiset yms.
Tulee vielä aika ja epäilen että siihen ei mene enää kauaa kun nuo lapset kasvaa niin hurjaa kyytiä että kohta ne ei suostu lähtemään meidän kanssa mihinkään ja pian huomataan että ollaan ukon kanssa ihan kahdestaan.
Mutta siis me ei nosteta itseämme millekkään korokkeelle nimellä täydelliset vanhemmat vaan me nyt ollaan tälläisia koti ihmisiä.
miksi sitä muuttamaan vain sen vuoksi että meillä on lapsia.

(hui kauhistus muuten elokuussa viedään lapset hoitoon yöksi ja päiväksi kun ollaan menossa juhliin. vauva ei taida olla vielä 2kk silloin.sitähän ei useimpien mielestä saisi tehdä?.)
 
En tunne kuin yhden hoitajan, joka pärjää meidän riiviöille. Ja jopa kerran kaksi vuodessa häntä vaivaammekin, mutta yleensä se tarkoittaa, että meillä on kummallakin jokin meno, emmekä siis ole yhdessä miehen kanssa.

Kun tuli puhe yökylästä, niin tyttölapsen mielestä se kuulosti niin kamalalta, että itki kaksi tuntia pelkkää ajatusta.

Kas kun ajattelemme niin, että tämä pikkulapsivaihe vaan on tämmöistä, sinnitellään ja sitten myöhemmin kun meidän seura ei enää kelpaa, niin meillä on aikaa enemmän meille.
 
Toisilleen täydellis
Kaikki eivät ole yhtä läheisriippuvaisia siipastaan, vaan ovat ihan tyytyväisiä elämäänsä perheen kesken ja omissa harrastuksissaan. Kumma, kun joku ei voi ymmärtää, että ihmiset ovat erilaisia. Kaikki eivät halua elää saman kaavan mukaan.

Meille tulee rakkauden syttymisestä täyteen kesällä 20 vuotta ja siitä ajasta meillä on ollut lapsia 2 vuotta. Jo paljon ennen lasten syntymää elämä vakiintui kumpaakin tyydyttäväksi. Molemmilla oli erilaiset kiinnostuksen kohteet, eikä kumpikaan halunnut rajoittaa toisen elämää. Siispä kävimme erikseen omissa harrastuksissa ja riennoissa.

Joku pikkusieluinen epäili seurusteluaikanamme, ettei liittomme tule kestämään, koska ei voinut ymmärtää, etteivät kaikki halua takertua kumppaniinsa liian tiiviisti. Menimme naimisiin ja nyt odotan toista lastamme ja hyvin pyyhkii. Eipä tullut lapsen syntymän jälkeen mitään kriisiä jonkun ihmeellisen parisuhdeajan takia, koska emme sellaista muutenkaan harrasta. Niin, ja rakkautemme kukoistaa molemminpuolisesti yhä 20 vuoden jälkeen.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.05.2007 klo 08:36 Töllin Ruusa kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.05.2007 klo 08:34 kolmen äiti kirjoitti:
On muuten muitakin tapoja rentoutua kuin kapakassa käyminen (muuta ei voitehdä yhdessä?)
Näin on! =)
Jos olisin yksin kotona tai miehen kanssa kahdestaan, niin en todellakaan lähtisi kiduttamaan itseäni mihinkään kapakoihin tai muihinkaan vastaaviin. Kaikki eivä todellakaan kaipaa sellaista elämää.
 
En jaksanut koko ketjua lukea, mutta meillä ainakin on riittävästi yhteistä aikaa, kun lapset illalla nukkuu. Hoitaja olisi kyllä lapsille, mutta ei meitä kiinnosta mennä nimenomaan kaksistaan minnekään. Lapset kulkee luontevasti mukana paikassa kuin paikassa, eikä heistä meidän rentoutumiselle haittaa ole. Päinvastoin oikeastaan. Nautitaan yhteisestä ajasta koko perheen kanssa. Meitä kiinnostavat rentoutumiskeinot ovat muut kuin alkoholi yms. Älkää kysykö milloin ollaan käyty kaksistaan jossakin. En muista =) Tietysti JOSKUS ollaan käyty jossakin. Oltiin 20 ja 26v kun poika (8v) syntyi, eikä menojalka ole vielä alkanut vipattaa.
Nyt ollaan mietitty, jos vaikka elokuvissa piipahdettaisiin jossakin vaiheessa, niin tytöllekin (2v) valkenisi, että isi ja äiti ei ole AINA paikalla =) .
Niin ja ei kyllä tasan tarkkaan olla vain lasten takia yhdessä niin kuin joku arveli etusivulla. Eihän vanhemmat "ennen vanhaankaan" (esim omani) missään käyneet ja paremmin ne liitot silloin kesti. Ehkä ne lapset eivät olleet se kamala rasite, jonka alle koko suhde kaatuu...???
Noh, meitä on moneen junaan, eikä kumpikaan tyyppi ole sen tuomittavampi B)
 
ilveskissanminttu
Kaikkihan riippuu pitkälti elämäntilanteesta. Me päästään miehen kanssa TODELLA harvoin kahdestaan mihinkään. Ihan vaan siitä syystä ettei meillä ole turvaverkkoa josta löytyisi apua vauvanhoitoon. Tilanne toki on paranemaan päin, koska lapsemme kasvavat ja isomille lapsille on helpompi saada sitä hoitajaa. Silti maailmamme ei ole kaatunut siihen että "elämme vain lapsillemme". Onneksi meillä tuota ikää on sen verran, että asioita pystyy katsomaan hieman laajemmalta kantilta. Varmaan parikybäseltä voi pää pettää jos ei pääse koskaan yhtikäs mihinkään. Mutta itse sitä on kerinnyt kulkea ihan riittävästi ennen lapsia. Joten kyllä sitä jaksaa näinkin elää muutaman vuoden =)
 
jenni87 harmaana
Mielellään menisimme, kun emme ole YLI KAHTEEN VUOTEEN käyneet missään kahdestaan, mutta kun ei ole MAHDOLLISUUTTA. Täällä meilläpäin ei ole edes mll:n lastenhoitajia!

Ei meidän suhde pysy pystyssä vain lasten takia. Lapset on vain hetken pieniä, ehdimme vielä. :)
 
No höh.. Ei kai se mikään välttämättömyys ole kahdestaan johonkin päästä. Mielikuvitusta voi käyttää myös. Lasten mentyä aikasin nukkumaan ehtii jo monta tuntia viettää aikaa toisen kanalossa. Mihin sitä pitäisi kahdestaan päästä? :whistle:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.05.2007 klo 21:59 Vacca Foeda kirjoitti:
Miksi pitäis lähteä kotoa avioliittoa parantelemaan? Kyllä meille koti on se paras paikka jossa on hyvä olla. Laatuaikaa miehen kanssa vietetään sit kun lapset nukkuu. Ei me koskaan olla oltu mitään bilettäjiä.
Peesailen. Kahdestaan voi olla kotonakin. Joskus ois tietty kiva käydä jossain, tutut luvanneet että lapset vaan heille ja menoksi, mutta sitten kun sitä hoitajaa tarvitsisi... :whistle: :/
 
jep
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.05.2007 klo 21:53 äiti kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.05.2007 klo 21:52 tjaa kirjoitti:
Voihan sitä ottaa lastenhoitajan MML:lta jos ei tukiverkkoa. Kyllä lapset tarttevat levänneet vanhemmat.
Voihan sitä levähtää kotonakin =) niinku miehenkin kanssa :heart: ja aivan arjessakin ;)
Näin meilläkin. Sitten kun taas kaivataan jonnekin oikein ulos lähtöö niin sit mennään, mut toistaseks on ollut ihan mukvavaa kotona, ihan arjessakin. ;)
 
jenni87 harmaana
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.05.2007 klo 09:22 ilveskissanminttu kirjoitti:
Kaikkihan riippuu pitkälti elämäntilanteesta. Me päästään miehen kanssa TODELLA harvoin kahdestaan mihinkään. Ihan vaan siitä syystä ettei meillä ole turvaverkkoa josta löytyisi apua vauvanhoitoon. Tilanne toki on paranemaan päin, koska lapsemme kasvavat ja isomille lapsille on helpompi saada sitä hoitajaa. Silti maailmamme ei ole kaatunut siihen että "elämme vain lapsillemme". Onneksi meillä tuota ikää on sen verran, että asioita pystyy katsomaan hieman laajemmalta kantilta. Varmaan parikybäseltä voi pää pettää jos ei pääse koskaan yhtikäs mihinkään. Mutta itse sitä on kerinnyt kulkea ihan riittävästi ennen lapsia. Joten kyllä sitä jaksaa näinkin elää muutaman vuoden =)
No joo... en sanoisi, että parikybäseltä voi pää pettää jos mihinkään ei pääse. Ei mulla vaan ole pettänyt vaikka esikoinen on 2,5v ja hänen syntymänsä jälkeen emme ole olleet missään... (nuorempi 5kk ja häntä ei raaski jättää varmaan vielä moneen vuoteen) Ja olen ihan just kohta se "parikybänen!"
 
Kun taivalta on takana enemmän, ei 1v hujahtaa nopeasti ohi, eikä huomaakkaan yhteisen ajan vähyyttä. Mutta vaikka meilläkin on vuosia, ettei olla kaksin oltu, me tarvimme myös kahden keskeistä aikaa, jos ei useammin, niin ainakin kerran vuodessa.
 
ilveskissanminttu
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.05.2007 klo 09:45 jenni87 harmaana kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.05.2007 klo 09:22 ilveskissanminttu kirjoitti:
Kaikkihan riippuu pitkälti elämäntilanteesta. Me päästään miehen kanssa TODELLA harvoin kahdestaan mihinkään. Ihan vaan siitä syystä ettei meillä ole turvaverkkoa josta löytyisi apua vauvanhoitoon. Tilanne toki on paranemaan päin, koska lapsemme kasvavat ja isomille lapsille on helpompi saada sitä hoitajaa. Silti maailmamme ei ole kaatunut siihen että "elämme vain lapsillemme". Onneksi meillä tuota ikää on sen verran, että asioita pystyy katsomaan hieman laajemmalta kantilta. Varmaan parikybäseltä voi pää pettää jos ei pääse koskaan yhtikäs mihinkään. Mutta itse sitä on kerinnyt kulkea ihan riittävästi ennen lapsia. Joten kyllä sitä jaksaa näinkin elää muutaman vuoden =)
No joo... en sanoisi, että parikybäseltä voi pää pettää jos mihinkään ei pääse. Ei mulla vaan ole pettänyt vaikka esikoinen on 2,5v ja hänen syntymänsä jälkeen emme ole olleet missään... (nuorempi 5kk ja häntä ei raaski jättää varmaan vielä moneen vuoteen) Ja olen ihan just kohta se "parikybänen!"
Sulta ei ole pettänyt =) Mutta monelle muulle nuorelle äidille se lapsissa "kiinni" oleminen voi olla liian rankkaa ilman niitä tuulettumiskäyntejä. Ihmisillä on erilaisia tarpeita.
 
Käytäisi,jos pystyttäisi,mutta ei vaan onnistu. Käytiin me helmikuussa kahdestaan syömässä,mutta kun imetin vielä,niin ei edes voinut kauan viipyä... Haaveissa olis kyllä kesällä hääpäivän tienoilla saada vähän vapaata,mutta sen näkee sitten. :whistle:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.05.2007 klo 09:50 ilveskissanminttu kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.05.2007 klo 09:45 jenni87 harmaana kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.05.2007 klo 09:22 ilveskissanminttu kirjoitti:
Kaikkihan riippuu pitkälti elämäntilanteesta. Me päästään miehen kanssa TODELLA harvoin kahdestaan mihinkään. Ihan vaan siitä syystä ettei meillä ole turvaverkkoa josta löytyisi apua vauvanhoitoon. Tilanne toki on paranemaan päin, koska lapsemme kasvavat ja isomille lapsille on helpompi saada sitä hoitajaa. Silti maailmamme ei ole kaatunut siihen että "elämme vain lapsillemme". Onneksi meillä tuota ikää on sen verran, että asioita pystyy katsomaan hieman laajemmalta kantilta. Varmaan parikybäseltä voi pää pettää jos ei pääse koskaan yhtikäs mihinkään. Mutta itse sitä on kerinnyt kulkea ihan riittävästi ennen lapsia. Joten kyllä sitä jaksaa näinkin elää muutaman vuoden =)
No joo... en sanoisi, että parikybäseltä voi pää pettää jos mihinkään ei pääse. Ei mulla vaan ole pettänyt vaikka esikoinen on 2,5v ja hänen syntymänsä jälkeen emme ole olleet missään... (nuorempi 5kk ja häntä ei raaski jättää varmaan vielä moneen vuoteen) Ja olen ihan just kohta se "parikybänen!"
Sulta ei ole pettänyt =) Mutta monelle muulle nuorelle äidille se lapsissa "kiinni" oleminen voi olla liian rankkaa ilman niitä tuulettumiskäyntejä. Ihmisillä on erilaisia tarpeita.
Ihan samanlailla se voi olla rankkaa vanhemmallekin äidille. Ei se ikää katso, kenen menojalka vipattaa ja kenen ei.
 
Siis ei oo totta
Me ei olla ukon kanssa käyty kymmeneen vuoteen kahdestaan missään.
Mutta yllätys yllätys parisuhdetta voi hoitaa kotonakin kynttilä illallisella ym kun lapset on nukkumassa.
Ei tosiaan olla yhdessä "vain lasten takia" Ja ei me kyllä ennen lapsiakaan pljon tuulettumassa käyty ;)
 
ei tuota tule käytyä miehen kans kahdestaan "tuulettumassa" kovin usein vaikka lapset on jo isojakin. toki nyt päästään jo melkein ainak kun halutaan, mutta kun ei ole oltu koskaan mitään juhlijoita, ei ole nytkään tarvetta kovin mennä. joskus ystävien luona käydään istumassa iltaa ja siinäpä se sitten on. mutta meille se riittää hyvin. =)
 
No meillä esikoisen isän kanssa oltiin ja mentiin ja suht paljonkin..Ei ollut juoksut vielä juostu ja ei siedetty katsella toisiamme kovin pitkiä aikoja kotosalla... Oli sit semmonen tyttönen, joka sai vähän rahaa kun kävi lasta hoitamassa..

Muutama sinkkuvuosi välissä ja uusi parisuhde, niin eipä olla kahteen vuoteen käyty muualla kuin 5h kestävissä pikkujouluissa kahdestaan. Ja sekin meni niin, että noin puolen tunnin välein mies pyysi minua tekstaamaan lapsenhoitajille (joita siis kaksi kappaletta meillä kotona kahden lapsen luona!) ja kysymään miten ne pärjäävät. Meillä on ihanaa kotonakin, nautitaan siitä kun saadaan tehtyä kotihommia ja vaikkapa pelattua lautapelejä illalla kun lapset nukkuu.. Seksielämäkin kärsisi, jos liideltäisiin pitkin kaupunkeja.... :whistle: ...Niin ja kun mies on niin hyvä tekemään ruokaa ja hemmottelemaan kotona, niin mikä jottei on ainakin tähän asti viihdytty näinkin. En sitten tiedä mitä on vastassa kun lapset on isoja ja "kaikki tiet avoimina"..Et tuleeko sit vanhoilla päivillä taas lähdettyä jonnekin..

Niin joo ja meillä myös se tilanne, että sukulaiset ja mummolat ovat useamman sadan kilometrin päässä. Meidän vakio lastenhoitaja asuu 108km:n päässä ja tulee kyllä pyydettäessä.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.05.2007 klo 21:51 rtuwrtuwrtuwruwrt kirjoitti:
Kavereilla kaikilla lapsia joten niistäkään ei saa hoitajaa.
Hetki.......noista "lapsellisista" kavereistahan on paras apu :eek: Molemmilla sama tilanne ni osaavat arvostaa sitä avnunantoa tarpeeksi ja saavat ehkä vastapalveluksenki. Lisäksi omilla lapsilla on sitten kavereita samaan aikaan. Meillä on tässä lähellä tuttavapariskunta, jolla myös pieniä lapsia. Ollaan tehty sellanen diili, että kerran kuussa otetaan toistemme lapset hoitoon muutamaksi tunniksi, että saa olla ihan vaan kahestaan ja tehä mitä lystää, vaikka nukkua ;)
Ja meillä viis lasta niillä kolme.
 
Kyllä me säännöllisen epäsäännöllisesti käydään kahdestaan elokuvissa, teatterissa, ravintolassa syömässä. Minusta PARIsuhteeseen kuuluu myös kahdenkeskeinen aika. Lapsen kanssa käydään kyllä kaikkialla, mutta ihan kiva sitä on olla kahdestaankin (oltiin kerran viikko reissussa, ja lapsi mummolassa!). Välillä mummolassa kylässä käydessä on jätetty lapsi nukkumaan ja lähdetty leffaan. Se että sanotaan, että ei saa hoitajaa on TEKOSYY, jos OIKEASTI haluaa olla puolisonsa kanssa kahdestaan, niin kyllä sitä omaa aikaa järjestyy. Tietysti helppo on aina sanoa, että ei löydy hoitajaa jne., jos ei halua viettää aikaa kahdestaan.
 

Yhteistyössä