Tuttipullosta nokkamukiin

Meidän tuore 1vuotiaamme ei suostu ottamaan maitoa minkäänlaisesta nokkiksesta tai tuttipullonokkamukivälimuodosta, ei edes pehmeällä tuttipullomaisella tutilla..Miten te ootte saaneet pienenne juomaan nokkiksesta tai onko teillä muilla ollut sen kanssa vaikeuksia?
Vai juoko teidän 1vuotiaat yhä pullosta? Meille se tuntuu olevan niin mieluinen.
 
Meillä oli sama tilanne aikoinaan, että oli nokkiksen kansi millainen hyvänsä, ei neiti saanut siitä juotua, eikä edes halunnut. meilläpä siirryttiin sitten suoraan ihan mukiin. Aluksi juomamäärät oli toki vähän pienempiä, mutta tarjottiin usein mukista niin kyllä nopeasti tottui. aluksi oli myös vähän sottaamista mutta mikäpä ei olisi sen ikäisellä. ;)
 
Me tehtiin kylmästi sama kun tissistä pulloon siirryttäessä, eli lopetettiin vaan pullon tarjoaminen. Tosin 1-vuotiaana kyllä vielä joi pullosta (kun oli siis juuri saatu tyttö hyväksymään se tissin tilalle), pullo lähti päiväsaikaan pois joskus 1v4kk vanhana ja vähän vajaa 1,5v sitten vaihdettiin iltamaidon tilalle iltasatu jolloin laitoin pullot samantien säilöön ja tuttiosat heitin roskiin.

Muutama päivä on mennyt kummassakin siirtymävaiheessa vähällä nesteellä, mutta aika nopeasti nuo näköjään tajuavat että jos haluan juoda on se nyt tehtävä tästä.

Vielä olisi meillä edessä se mukiin siirtyminen, tällä hetkellä ilman sotkua onnistuu ainoastaan appelsiinimehun juonti, se taitaa olla niin herkkua että sitä ei viitsi läikyttää. Aika usein maitoa kyllä heilutellaan nokkamukistakin ihan tahallaan lattialle tai pöydälle, joten jonkin aikaa saa odotella mukia tuo sottapytty.. :D
 
Viimeksi muokattu:
Mikä tuttipullo teillä on käytössä? Meillä oli tavalliset Ainun tuttipullot, ja niihin sai sellaisia juomanokkia. Meillä oli ilman venttiiliä, ihan tavalliset valkoiset juomanokat. Ne otettiin käyttöön kertayrsäyksellä kun tyttö täytti 9 kk, sai hampaita ja luovuttiin ilta- ja nukutusmaidoista muutenkin. Tätä ennen tyttö oli tosin hörppinyt vettä taikamukista, mutta ei erityisemmin juonut.

Maito upposi nokalla tosi nopeaan, ja sitä menisi edelleen ihan mielettömiä määriä. Veikkaan, että mitä isompi lapsi, sitä vaikeampi tuota siirtymää on tehdä, joten rohkeasti vaan pullo pois! Varatkaa vaihtoehdoiksi vaikka juomanokka tai nokkamuki ja lisäksi tavallinen muki, ja näistä sitten tarjoatte. Kyllä se siitä alkaa sujua, kun tosiaan lapsi janoonsa yrittää varmasti jostain sitä nestettä saada. Tsemppiä!
 
Meillä alunperin tyttö joi alle 1v vettä nokkiksesta (Nuk), mutta ei maitoa. 1v 1kk tehtiin tiukka ratkaisu ja pullo pois, ainoastaan iltamaito annettiin vielä pullosta. Oli meillä ihan hyvä ratkaisu koska meni 3-4vk että tyttö rupesi nokkiksesta maitoa juomaan. Sitten vaan yksi ilta annettiin iltamaitokin nokkiksesta ja näin päästiin pullosta eroon.

Puurot meillä tehdään edelleen maitoon ja annetaan jugurttia/ rahkaa/ viiliä. Pullosta joi niin paljon kun annettiin. Nokkamukista juo päivän aikana yhteensä n. 3-4dl
 
Kyselen jo nyt.. vaikka tyttö täyttää vasta 10kk.. Siis vielä en kiirehdi,mut kysyn silti. Mutta, tytölle pullo&maito tuntuu olevan iha henki ja elämä. Tuttia ei syö. Olen yrittäny antaa vettä ja maitoa sekä nokkiksesta että kupista jo kuukausia -ei onnistu. Itkee niin kauan maitoaan kunnes annan pullon. Maitoa menee kuitenkin sellaset 5-6dl, ruan kanssa ja välillä muutenkin. Miten tollanen siirtymävaihe menee? Onko itkua/kieltäytymistä joka tapauksessa, pitääkö vaan sitten joskus nakata pullot kerralla vex? Vai luottaako siihen että tyttö jossain vaiheessa hyväksyy muun kun pullon? Uni tms. maitoja ei oo annettu enää pitkilleen..
 
Maito menee vain ja ainoastaan tuttipullosta, poika 1 v 3 kk. Vettä juo desikaupalla nokkamukista ja viime viikolla oppi pitämään mukia itse. Maitoa ei nokkiksesta suostu maistamaankaan. Saattaa olla, että koska lapsi sai jo syntymästä lähtien lisämaitoa pullosta ja oma-aloitteisesti vieroitti itsensä kolmikuisena rinnasta, niin maito = pullo. Meillä tsempataan sitä, että saisi korvikkeen vaihdettua tavalliseen maitoon, nyt noin puolet ja puolet. Yritin vaihtaa maitoa niin, että olisi tavallista saanut vain nokkiksesta, mutta kun pari päivää oli mennyt ilman yhtään maitoa, niin annoin periksi ja jatkoin pullolla kalsiumin saannin varmistamiseksi.

Poika ei yhtään suostu juomaan maitoa ruuan kanssa, ainoastaan välipalaksi.
 

Yhteistyössä