Transnainen kilpailemaan painonnostossa Tokion olympialaisissa?

Mitenkäs se pärjäsi olympialaisissa, voittiko kirkkaasti kaikki?
Niin ongelma on voittiko kyseinen mies tietyissä kisoissa, vai yleisesti? Naisethan siellä tätä oli (oikeutetusti) kritisoineet. Ei se, että voittiko mies juuri nyt naisten kisoissa, tai kuinka paljon heitä tällä hetkellä kyseisissä kisoissa on, tai sekään että tehdäänkö sukupuolen vaihtoja ”tarkoituksella”. Näistä mikään ei ole relevantti asia, kun asiaa katsotaan isommassa kontekstissa.

Ongelma ja uhka on nimenomaan näille toisille ja oikeille nais-urheilijoille. Jos ja kun näitä vastaavia tapauksia vielä tulee. Näiltä naisilta jää mitali saamatta, mitä varten ovat treenanneet vuosikausia ja mille ovat omistaneet elämänsä.

Miehiä asia kiinnostaa yhtä paljon (vähän) kuin naisten urheilu noin muutenkaan. Aika se ja sama mikä punapersepaviaani siellä kisaa ja ketkä voittaa. Miehet katsovat naisten urheilua lähinnä hauskana kakkoslajina tai beachvolleyn tiukkojen peliasujen takia. Aivan turha kuvitella, että miehet olisivat jotenkin kateellisia kiveksensä kuohineelle eunukille, joka on päättänyt hakea ”ämmien kisoista” sisältöä elämälleen.

Naisten urheilu on muutenkin vaikeuksissa. Juuri siksi kun ketään ei kiinnosta ja siksipä siellä ei ole rahakkaita sponsoreita, siksipä siellä ei voida maksaa kunnon palkkoja ja niin edelleen. Jos siellä jatkossa kisaa kiveksettömät miehet, niin voin kertoa salaisuuden: kiinnostaa vieläkin vähemmän :D
 

Yhteistyössä