Toiveissa vauva 2021

Hei mites noi ovislimat teillä jotka testaatte ja tiedätte milloin ovis on. Mulla on eilen, ja äsken tais ihan pönttöönki tippuu vähän ku pissalla kävin, nii just semmonen läpinäkyvä ja paksu lima joka tulee aina jossakin vaiheessa kiertoa. Onko tää nyt sit se lima joka on oviksen aikana vai jälkeen? :giggle:
 
  • Tykkää
Reactions: Sofia90 ja 3milia
@Enerisa3 mä en kylläkään testaa, mutta tunnistan oireista ainakin melko varmasti. Mulla on ennen ovista ja ovispäivänä noi limat Sit loppuu, kun ovis ohi.
Kiitos! Eli toivoa siis vielä on jos tänään puuhailis :D Poistin flo sovelluksen alkuviikosta (testaan stressaanko vähemmän kun en tiedä millon mikäki on), mut muistelisin että tänään ois pitäny sen mukaan ovis olla :)
 
  • Tykkää
Reactions: minttuni ja 3milia
Hei mites noi ovislimat teillä jotka testaatte ja tiedätte milloin ovis on. Mulla on eilen, ja äsken tais ihan pönttöönki tippuu vähän ku pissalla kävin, nii just semmonen läpinäkyvä ja paksu lima joka tulee aina jossakin vaiheessa kiertoa. Onko tää nyt sit se lima joka on oviksen aikana vai jälkeen?
Mulla on ennen ovista semmosta paksua kananmunan valkuaislimaa, ovispäivänä semmosta juoksevampaa ihan kirkasta. Tosin nyt oon huomannut ettei näitä kaikkia liman vaiheita olekaan niin helppo havaita, jos yhdyntöjä on paljon, koska se sperma jää tuonne sisälle hengaileman jostain syystä?:ROFLMAO:
 
Tänne tulee niin paljo viestejä, ettei meinaa pysyä perässä :D

Onnea kaikille plussanneille <3 Ja tsemppiä uuteen kiertoon joutuneille.

Mulla oli ovis todennäkösesti kp14 (monenlaisia tuntemuksia alavatsassa mm. paineen tunnetta, turvotusta ja repäisykipuja kp 10-15 välillä). Ihan kuin olisin ovislimaakin bongannut :) nyt siis dpo 7 kp21. Mutta eilen illalla oli kylmä ja lämmöt vaan 35,5 :eek: Et varmaan turha raskauden mahdollisuutta miettiä, koska eikö lämmöt pitäis olla koholla. Mut positiivista edes jos luomu ovis tuli :)

Varasin gyne ajan yksityiselle ensi viikolle kp26/dpo 12. Varmaan teen r-testin edellisenä päivänä dpo 11 niin ehtii vielä gynen perua jos jostain kumman syystä olisinkin raskaana :) Enkä tarvisi enää neuvoja ja reseptejä :D Terolut reseptin ainakin tarvin näillä näkymillä.

Jos jollain on metformiini lääkityksestä kokemusta niin mielellään kuulisin siitäkin :) Mulla siis PCOS ja todella epäsäännölliset kierrot ja mikään ei oikeen toimi luonnollisesti. Naistentautien polille oon vasta syksylle jonossa (korona jono :eek:)
 
Viimeksi muokattu:
Tsemppiä @Zennuli ❤ Jospa vuoto olisi vain harmitonta.
Onnea @Nokare ❤

Olen 2 päivää ollut aivan jäässä!!! Illalla ja yöllä pahin vilu. Pientä menkkajomotusta ajoittain, tissit hieman arat, varsinkin nännit. Kellertävää vv tulee ja pieniä repäisykipuja. Tänään dpo 9. Terolutit loppu edellispäivänä ja yleensä seuraavana päivänä alkanut menkat mutta vielä ei mitään. Tänään tai huomenna ihan viimeistään alkaa jos alkaa. Niin ja edellispäivänä olin iltavuorossa ja tuli yhtäkkiä tooodella huono olo. Oksennus alko kiertämään, kylmähiki iski ja paikat tärisi. :oops: JÄNNÄÄ!!!
 
Täällä kans dpo 9 ja terolutit käytössä. Tänää otan viimeisen pillerin. Mulla alkaa siitä yleensä 4-5 päivänä menkat. Vähän kyllä kans jännittää, koska henkinen fiilis on ollu täysin erilainen kun muissa kierroissa. Fyysisiä oireita en viiti tulkita juurikaa. Oon koittanu miettiä millon sitä uskaltaa testata! Tajusin kuitenkin että enkös voi laittaa aamupissin "talteen" johonkin purkkiin ja testata töiden jälkeen. Olis enemmän aikaa toipuilla kun aamulla testatessa ku pitää töihin lähteä :ROFLMAO:
 
vierailija
Hei,
Onko teillä oviksen aikoihin tullut veristä vuotoa?
Itsellä ovis flon mukaan eilen ja sekä eilen että tänään tullut pyyhkiessä veristä tuhrua hieman. Ennen en ole moista havainnut eikä tuon oviksen todellisesta aikataulusta oo varmuutta. Sekä torstaina että eilen oli kyllä vähän munasarjassa kipuilua hetkittäin. Nyt hämmentää, että onko tuo verinen vuoto ok.
Muilla vastaavaa?
 
Tsemppiä @Zennuli Jospa vuoto olisi vain harmitonta.
Onnea @Nokare

Olen 2 päivää ollut aivan jäässä!!! Illalla ja yöllä pahin vilu. Pientä menkkajomotusta ajoittain, tissit hieman arat, varsinkin nännit. Kellertävää vv tulee ja pieniä repäisykipuja. Tänään dpo 9. Terolutit loppu edellispäivänä ja yleensä seuraavana päivänä alkanut menkat mutta vielä ei mitään. Tänään tai huomenna ihan viimeistään alkaa jos alkaa. Niin ja edellispäivänä olin iltavuorossa ja tuli yhtäkkiä tooodella huono olo. Oksennus alko kiertämään, kylmähiki iski ja paikat tärisi. JÄNNÄÄ!!!
Mä en oo tiennyt että teroluteja saa käyttää jos on mahdollisuus jo olla raskaana. Mulle polilta aiemmin neuvottiin että terolutit voi aloittaa kp30 jälkeen vuodon aikaansaamiseksi, ettei kierto kauhean pitkästi venyisi, mutta eka pitää varmistua ettei ole raskaana. Onpa jännä! Näköjään myös mirella92 käyttää teroja tässä vaiheessa.

Mutta aika samoissa päivissä mennään :) mulla muuten myöskin olleet nännit arat ja kylmä eilen ja tänään! Oli myöskin mahavaivoja ja kauhee turvotus. Mut mulla on turvotusta usein. Ootko lämpöjä mitannut? :)
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Mirella92
Mä en oo tiennyt että teroluteja saa käyttäö jos on mahdollisuus jo olla raskaana. Mulle polilta aiemmin neuvottiin että terolutit voi aloittaa kp30 jälkeen vuodon aikaansaamiseksi, mutta eka pitää varmistua ettei ole raskaana. Onpa jännä! Näköjään myös mirella92 käyttää teroja tässä vaiheessa.

Mutta aika samoissa päivissä mennään mulla muuten myöskin olleet nännit arat ja tuo vilu! Ootko lämpöjä mitannut?
Mä söin Teroluteja oviksesta eteenpäin 14vrk ja kun tulin raskaaksi lapsettomuusklinikka kehotti jatkamaan niitä varhaisultraan asti tukihoitona. Söin niitä siis 7+1 asti ja sit gyne antoi luvan lopettaa. :)
 
Luteaalivaiheesta, @minttuni kysyit voiko pidentää esim. lääkkeillä. Keltarauhaslääkitys pidentää yleensä luteaalivaihetta, eli esim. lugesteron tai terolut. Lugesteron on samaa kuin kehon oma keltarauhashormoni ja laitetaan yleensä alakautta. Terolutista ei itsellä kokemusta. Yleisesti keltarauhaslääkitys siis auttaa pitämään yllä limakalvoa, ja näin voi auttaa jos kiinnittyminen tapahtuukin vasta myöhemmin. Minulla on ollut lugesteron hormoonihoitokierroissa mukana, vaikka oma luteaali 10-12 pv. Lääkärin mielestä tuo 12 päivääkin on kuitenkin hieman lyhyehkö, ja tuosta lugesteron kuurista kun ei ole haittaa kun on samaa kuin kehon oma keltarauhashormoni. Mutta hyötyä voi olla. Minulla kyllä tekee sen että menkat alkaa vasta 4 päivää kuurin lopetuksesta, eli vähän menkat myöhästyy normaalikierrosta. Lääkäri kertoi minulle että jos ennen kunnon menkkavuotoa tiputtelee päivän tai pari tai luteaali 10 pv tai alle, voi olla omassa keltarauhashormoniin tuotannossa häikkää. Minulla nyt ei ole tästä kyse, mut tosiaan ei siitä kuurista haittaakaan ole (paitsi epämukavaa kun sitä lugemömmöä valuu pöksyihin). Mä aloitan kuurin huomenna, eli 3 päivää oviksen jälkeen pitäisi aloittaa, ettei vaikuta ovikseen.

En tiedä saitko mitään selkoa tai vastausta kysymykseen :)
 
Tänne tulee niin paljo viestejä, ettei meinaa pysyä perässä

Onnea kaikille plussanneille <3 Ja tsemppiä uuteen kiertoon joutuneille.

Mulla oli ovis todennäkösesti kp14 (monenlaisia tuntemuksia alavatsassa mm. paineen tunnetta, turvotusta ja repäisykipuja kp 10-15 välillä). Ihan kuin olisin ovislimaakin bongannut nyt siis dpo 7 kp21. Mutta eilen illalla oli kylmä ja lämmöt vaan 35,5 Et varmaan turha raskauden mahdollisuutta miettiä, koska eikö lämmöt pitäis olla koholla. Mut positiivista edes jos luomu ovis tuli

Varasin gyne ajan yksityiselle ensi viikolle kp26/dpo 12. Varmaan teen r-testin edellisenä päivänä dpo 11 niin ehtii vielä gynen perua jos jostain kumman syystä olisinkin raskaana Enkä tarvisi enää neuvoja ja reseptejä Terolut reseptin ainakin tarvin näillä näkymillä.

Jos jollain on metformiini lääkityksestä kokemusta niin mielellään kuulisin siitäkin Mulla siis PCOS ja todella epäsäännölliset kierrot ja mikään ei oikeen toimi luonnollisesti. Naistentautien polille oon vasta syksylle jonossa (korona jono )
Eikös kiinnittyminen aiheuta/saata aiheuttaa lämpöjen notkahduksen alas? Se olisi mukava tietää, tapahtuuko se notkahdus aina, osaako kukaan sanoa?
 
  • Tykkää
Reactions: lovecoco
Suuret onnittelut teille plussanneille <3 teitä oli useampi taas, kiva juttu!

Pahoittelut uuteen kiertoon joutuneille ja tsemppiä pettymyksen käsittelyyn <3

Olen parikin kertaa kertonut, että mulla tosiaan tärppäsi lyhyelläkin luteaalivaiheella. Toivoa on!

Nyt vielä pari kierto ennen meidän varsinaista yritystä. Tässä kierrossa ovisplussa tuli kp18, kierrot olleet synnytyksen jälkeen 25-35 päivää, saa nähdä miten pitkä luteaalivaihe nyt tulee.
 
Ja vielä lugeista/terolutista. Nää keltarauhaslääkitykset pitää kohdun limakalvoa yllä, niin ei varsinaisesti luulisi olevan haittaa raskausaikana, voi olla lääkärin suosituskin käyttää. Mulla on hoitokierroissa niin et jos en tule raskaaksi, sitten lugekuuri täytyy lopettaa, ettei menkat turhaan pysy poissa. Tuohon kai perustuu myös se kierron käynnistävä vaikutus, eli niin kauan kuin elimistössä on keltarauhashormonia ei vuoto ala, ja sitten kun kuuri loppuu alkaa vuoto.
 
Luteaali vaihetta voi koittaa pidentää esim B6 vitamiinilla ☺ Mulla oli viime kuussa kokeilussa kun tukee kans keltrauhasen tuotantoa ja piteni 2 PV normaalista. Siveydenpuu tabletit tasaa myös hormonaalista kiertoa, mulla ne nyt kyl aikasti oviksen överi aikaiseen ja siten tää plussa kierto oli aika lyhyt mutta varmaan ois pidempään käytettynä tasaantunut kun niitä ideaali vetää 3kk kuuri ☺
 
  • Tykkää
Reactions: minttuni
Mä en oo tiennyt että teroluteja saa käyttää jos on mahdollisuus jo olla raskaana. Mulle polilta aiemmin neuvottiin että terolutit voi aloittaa kp30 jälkeen vuodon aikaansaamiseksi, ettei kierto kauhean pitkästi venyisi, mutta eka pitää varmistua ettei ole raskaana. Onpa jännä! Näköjään myös mirella92 käyttää teroja tässä vaiheessa.

Mutta aika samoissa päivissä mennään mulla muuten myöskin olleet nännit arat ja kylmä eilen ja tänään! Oli myöskin mahavaivoja ja kauhee turvotus. Mut mulla on turvotusta usein. Ootko lämpöjä mitannut?
Mulla on ongelmana todella pitkät kierrot. Kuopuksesta alotin terolutit jossakin kohtaa kun luulin ettei ovista ollutkaan. Menkat jäi tulematta ja r-testi näytti plussaa. :) nyt mulla oli kp 57 ja alotin terot kun luulin ettei ovulaatiota tullutkaan mutta seuraavana päivänä teinkin yllätykseksi ovis +. Mulle lääkäri sanoi että ei tarvitse alottaa jos ovulaatio on tapahtunut, koska sitten niitä syö ns turhaan. Esikoisen kohdalla neuvottiin ottamaan clomit ja sit terot kp 15 -> mutta en ottanut kun halusin tietää auttoivatko clomit ja raskaudun ekasta kierrosta. Nyt olen clomeja ottanu mutta ei ne mun ovulaatiota ainakaan aikaistanu
Turvostusta täälläkin, maha näyttää kun olin raskaana yli puolen välin. En oo mitannu kun meidän kuumemittarit näyttää aivan puuta heinää enkä oo jaksanut ostaa uutta. Olis kiva mielenkiinnosta kyllä mitata. Mulla tommosta kylmää ollu yleensä silloin kun olen imettänyt ja tavallisesti alkuraskauksissa ollut kylmä mutta ei tämmöstä. Putoon niin korkeelta jos nää enteileekin menkkoja
 
Moikka Kaikille! Oon ollut täällä viimeksi ennen esikoisen raskautta 2017! Nyt on elämäntilanne se, että toiveessa olisi vauva nro.2,vuodelle 2021. Lueskelin tän keskustelun viimeiset ööö varmaan 10 sivua taaksepäin, että olisin vähän paremmin kartalla!
Onnea hirmuisesti ensinnäkin jo plussanneille♡

Mulla parhaillaan dpo11 (kp23/28) ja menkat pitäis alkaa kaiketi ensi torstaina. En oo vielä testannut, mutta alkuviikosta aattelin testata. Oviksen bongasin tässä kierrossa kp12/28. Epäilen että en oo raskaana, mut on se mahdollista kun ehkäisy jätettiin pois toukokuun alussa:) Saas nähdä miten käy. Esikoisesta raskauduin kolmannessa yrityskierrossa.
 
Mulla on ongelmana todella pitkät kierrot. Kuopuksesta alotin terolutit jossakin kohtaa kun luulin ettei ovista ollutkaan. Menkat jäi tulematta ja r-testi näytti plussaa. nyt mulla oli kp 57 ja alotin terot kun luulin ettei ovulaatiota tullutkaan mutta seuraavana päivänä teinkin yllätykseksi ovis +. Mulle lääkäri sanoi että ei tarvitse alottaa jos ovulaatio on tapahtunut, koska sitten niitä syö ns turhaan. Esikoisen kohdalla neuvottiin ottamaan clomit ja sit terot kp 15 -> mutta en ottanut kun halusin tietää auttoivatko clomit ja raskaudun ekasta kierrosta. Nyt olen clomeja ottanu mutta ei ne mun ovulaatiota ainakaan aikaistanu
Turvostusta täälläkin, maha näyttää kun olin raskaana yli puolen välin. En oo mitannu kun meidän kuumemittarit näyttää aivan puuta heinää enkä oo jaksanut ostaa uutta. Olis kiva mielenkiinnosta kyllä mitata. Mulla tommosta kylmää ollu yleensä silloin kun olen imettänyt ja tavallisesti alkuraskauksissa ollut kylmä mutta ei tämmöstä. Putoon niin korkeelta jos nää enteileekin menkkoja
Juu juurikin näin voi olla, terojen/lugejen aloitus ja myös kuurin lopetus riippuu siis varmaan siitä onko niitä määrätty kierron katkaisemiseen vai luteaalitueksi (eli raskauden mahdollistamiseen).

Itellä on toi keltarauhaskuuri käytössä siis luteaalitukena ja niiden takia luteaalivaihe mulla venyy ja kierrosta tulee pidempi kuin normikierrossa. Mulla normaalisti tosi lyhyt kierto. Mä käytän näitä siis dpo 3 alkaen 10 päivän ajan, sitten jään odottelee tuleeko menkat vai onko raskaus alkanut. Pitkissä kierroissa keltarauhasen omassa tuotannossa taas on usein häikkää jos esim. ovista ei ookkaan ollu, ja siksi kuurilla saadaan kierto katkeamaan. Tosiaan @haaveilija24 tapauksessa aloitus olisi ollut turhaa, jos tarkoitus oli käynnistää uusi kierto, kun ovis kerran olikin juuri.

En tiedä ymmärtääkö kukaan yhtään mitään mun sepustuksista :D @haaveilija24 toivottavasti sulla enteilee oireet plussaa ❤
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: minttuni ja Shibali
Jee saatiinpa tänne vähän testikuvaa, onnea plussanneille ja wau @Nokare mitkä viivat!
@Zennuli llehurjasti zemppiä, toivotaan että vuoto oli vaan harmiton juttu. Monella kaverilla on tullut menkat vielä kerran pari raskautumisen jälkeen. Itellä taas aikanaan kemiallinen näytti testissä plussaa viikon, jonka jälkeen alkoi ihan kunnon menkat ja karmeet menkat olikin. Ei jättäny arvailun varaa.

Ootteko kuunnellu nonsensepodi nimistä podcastia? Siellä on podcastin pitäjät kertonut kahdessa vikassa jaksossa raskausuutiset ja varmasti jatkossa paljon raskausasiaa podissa, menkääpä kuuntelemaan, jos raskausfiilistely kiinnostaa. Noi Kaks jaksoa ainakin oli tosi ihanat raskautumisfiilistelyjutut.

Itellä alkais menkat olee taputeltu ja olikin super lyhyet nyt, eli johan tässä kohta saa alkaa miettimään uusia talletusmahiksia :)! Kivaa viikonloppua mimmit.
 
Ihania plussia tullut tänään onnea kovasti!¨! :love:

Tänne tuli viikonlopuksi kertakaikkisen upeat ilmat ja olenkin ollut koko päivän pihalla käpälät mullassa. Puutarha- ja remonttijutut on kyllä itselle todella hyvää vastapainoa niin työlle kuin näille vauvajutuillekin. :giggle: Mua vähän jopa harmittaa, että lomalla ollaan muutama päivä kaupunkilomalla kotimaassa ja juhannus poikkeuksellisesti meidän suvun mökillä, enkä pääse aamusta iltaan koko lomaa rehaamaan milloin minkäkin projektin parissa. Mietin myös tuolla kuokkiessani, että jos tulisin tästä kierrosta raskaaksi, niin mihin kohtiin keväästä ja kesästä meillä voisi olla tiheän imun kaudet ja totesin, että parasta vaan saada tänä vuonna äkkiä kaikki valmiiksi :D :D
 
Hei naiset, testaan itselle jotain uutta josta luin jonku aikaa sitten! Meillä oli tos hetki sit talletushetki miehen kans, ja tuli mieleen et halun kokeilla jos kuukupista olis tässä vaiheessa apuu :D Niinpä hiivin vessaan ja pistin kuukupin paikoilleen, katotaan tärppäiskö tän avulla.. Mua melkeen naurattaa jos tää tepsii, enkä aatellu miehelle kertoo ku vasta sit jos on toiminu :ROFLMAO: Se varmaan vaan naurais mulle nyt kuinka hölmö oon :D

Onks kukaan kokeillu tätä? Onko toiminut vai onko tullu muita vaivoja?:D