Tammikuun toivot 09

Kyllä aika menee nopeasti :eek: tytsykälle tulee tänään ikää 6viikkoa. Ensiviikolla on sitten ensimmäinen neuvolalääkärikäynti, lastenneuvolassa on jo pari kertaa käyty pyörähtämässä. Nyt on käyty useammin neuvolassa kuin edellisen kanssa.. Täällä on öissä ollut pientä muutosta.. Neiti on kahtena yönä intoutunut seurustelemaan tuossa 03-05 kun aiemmin nukkui yön heräten kerran syömään. Olisikohan sillä ollut vaikutusta asiaan kun siirrettiin tyttö kopasta pinnasänkyyn :eek: Olen kyllä yrittänyt "pienentää" pinnasänkyä, peitolla tytön selän takana, mutta ilmeisesti sillä ei ole ollut hirveästi vaikutusta. Täytyy miettiä jos yöt jatkuu tähän tapaan, että laittaisi kopan pinnasänkyyn ja neidin sinne nukkumaan.. Onneksi nuo yövalvomiset on sillälailla rauhallisia että neiti vaan ährää sängyssä, mutta sekin pitää kyllä äidin hereillä.

Ulkona on niin ihana ilma, että täytyy lähteä vaunulenkille. Mukavaa aurinkoista (ainakin täällä aurinko paistaa) talvipäivää kaikille :wave:

MaMa ja tytsykkä 6vk :heart:
 
Heippa!Kirjotan nyt tälle puolelle myös kun ei toi kerho sivusto oikeen mene jakeluun ..olen aika tumpelo :ashamed: Vauva nukkuu meillä myös niin lyhyitä jaksoja päiväl et en ehdi kirjotella juurikaan varsinkin kun on kaikki lapset kotona hiihtolomalla kun ollaan.Onneks yöt on menny aika hyvillä unilla mitä nyt pari tankkausta välillä.Ristiäiset on 14.3 enkä ole vielä niitä ajatellut mitenkään..pitäis varman pian edes kakkupohjat leipoa.Poika ei edes pihalla nuku muuta kun jos lykkii vaunuja koko ajan..Tuntuu et tän nyytin kans ei saa mitään tehtyä mut aikansa kutakin ..poika kasvaa niin vauhdilla et kohta on taas ikävä näitä aikoja :) Nyt yritän mennä tekemään jotakin kun on vähän aikaa rauhallista..Hyviä jatkoja kaikille ja nauttikaa tästä ajasta :wave:
 
Moi!
Meillä öitä harjotellaan edelleen, mutta yritän ottaa nyt vähän löysemmin. Välillä äippä nukahtaa syötön aikana ja löytää pojan vierestään parin tunnin päästä ja turhahan sitä on sitten enää siirrellä omaansa, kun heti kohta taas herää. Sen heräämiset on kivasti muuttunut rauhallisemmiksi eli ähräyksen ääni vähän voimistuu, mutta ei tule ainakaan just nyt mitään kesken hiljaisuuden karjahduksia, mistä itekin sain sydärin. Mies on pystynyt nukkumaan aika hyvin samassa sängyssä, mitä nyt meikän kuorsaus välillä ajoi raukan olkkariin, kun kielsin herättämästä mua vielä kuorsauksenkin takia :LOL: Meinas nääs tulla hepuli itselleni, kun heräilin parin tunnin välein pojan itkuun ja siinä välissä vielä muutamia kertoja kivaan "hei älä kuorsaa" -tuupintaan... Nyt alkaa olla oma nukkuminen sen verran hanskassa päikkärien voimalla, että en paa pahakseni, jos mua vähän tuupitaankin kesken pahimman röhinän.

Mutta poika herättää kyllä aika tarkkaan klo 2330, 1,3,5 ja seiskan kasin välillä jo nousen itsekin. Oma muisti on onneks ihan lomalla: aamulla ei juurikaan muista, millanen yö on ollut =) Näin se luonto meitä hienosti suojelee, tai sitten tolla univelalla on jotain vaikutusta asiaan...

Maanantaina taas neuvola, onkin kiva kuulla, onko meidän tiiäinen jo yli 4 kg.

Lilli ja poitsu 4 vkoa
 
Heippa pitkästä aikaa!! :D

Eli meille syntyi 11.2.09 pieni ihana tyttö. Mitoilla 3500g ja 51 cm. Hommahan meni sitten loppujen lopuksi hieman eri tavalla kun mihin olin henkisesti valmistautunut. Yliaikaiskontrollissa viikolla 41+5 huomattiin että tyttö oli kääntynyt jossain vaiheessa perätilaan eikä sitä oltu huomattu. No, sitten saatiin seuraavalle päivälle sektioaika, olin todella huojentunut että vauva saadaan vihdoin ulos ja siihen oli syy ettei ollut ruvennut syntymään, mutta samalla tosi peloissani. Olin niin valmistautunut synnyttämään alateitse että otti henkisesti koville "joutua" sektioon, mutta toisaalta olin helpottunut siitä ettei tarvinnut ensisynnyttäjänä synnyttää perätila vauvaa alateitse. Tietenkään en ole ikinä väheksynyt sektiota synnytystapana, ennenkuin se tuli omalle kohdalle.... :) Mutta olen toooodella iloinen että kaikki meni hyvin ja vauvalla sekä itsellä on kaikki hyvin. Tänäänhän tuosta on siis tasan kaksi viikkoa, ja mä voin tosi hyvin ja haava on siisti.

Tällä hetkellä olen tosi väsynyt lähinnä imettämiseen, tai siis siihen kun se ei onnistu. Mä en kestä huudattaa pientä nälissään, ja pullosta antaminen tuntuu olevan suuri synti. Pakkohan pientä on ruokkia ettei paino putoa. Sairaalassa yritin syöttää rintakumilla muttei siitäkään oikeen tullut mitään. Nyt tasapainottelen sen kanssa kuinka huono äiti olen jos luovutan koko hommassa, oon itkeskellyt pari päivää ja yrittänyt imettää. Huomenna on neuvolassa punnitus ja pelkään että paino ei joko ole noussut tai peräti on laskenut. Oltiin sairaalassakin hieman pidempään sen takia että paino laski niin paljon..

No, tää nyt on tällasta tilitystä kun toi on eniten mielenpäällä tällä hetkellä.. Mutta meidän pieni neiti on aivan ihana ja valloittanut kaikki!! :D Meillä nukutaan hyvin, me heräillään herätyskellon kanssa syömään koska neiti nukkuu muuten ainakin 7 tuntia putkeen, eli äitin unenlahjat tuli!! =)

Yritän tässä saada kurottua kiinni teidän kuulumisia, niin, ja mikä se joku toinen paikka oli mihin sai tunnukset jostain?

monna & pieni nappulatyttö 2 vkoa
 
Monna onnittelut tytöstä :flower: :heart: Älä suotta tunne syyllisyyttä siitä jos imetys ei ota onnistuakseen :hug: mitä enemmän sitä asiaa stressaa sitä takkuisemmaksi se käy. Ja kyllä ne lapset kasvaa ihan samalla tavalla sai ne korviketta tai äidinmaitoa :D Itselläni on molemmilla kasvaneita lapsia eikä sairastelun määrissä ole mitään eroa (siis missä sairastelussa :whistle: ). Kun usein "pelotellaan" sillä että korvikelapset sairastaisivat enemmän ja useammin.. Ja tärkein ei imetys ole mikään hyvän äidin mitta Kylläpäs teidän typykkä vetelee hyvin unia :) kyllä minullekin kelpaisi...

Ja se "toinen paikka" on kerho :D Laitan sinulle yv:n asian tiimoilta..

MaMa ja tytsykkä 6vkoa :heart:
 
Hei kaikille!

Nyt vasta pääsen tänne kirjoittamaan. En tajua mikä on, mutta en meinaa päästä koko Kaksplussaan juuri koskaan :/ Monta kertaa päivässä yritän, mutta "sivua ei voi näyttää". Serveri ilmeisesti tukossa, mutta näyttää tänne muut päässeet.
Aina silloin tällöin toimii, mutta ei juuri niinä hetkinä ole ehtinyt kirjoittamaan.

Te olette niin paljon kirjoitelleet, että kaikkea ei ehdi lukea, mutta muutaman sivun kyllä =)

Eilen olimme 2kk neuvolassa. Jäpikkä kasvaa kohisten; painoa nyt 6430g ja 62cm. Sanotaan että korvikevauvat kasvaa reilummin, mutta tuntuu pelkällä tissilläkin kasvua tapahtuvan. Mikähän possukka poika olisikaan jos pulloa joisi :LOL:

Nyt on pojalla nimikin, vaikka "poika ja poitsu" se tuntuu edelleen olevan :p Lauantaina oli ristiäiset ja viime hetken vaihdosten jälkeen nimeksi tuli Joona Matias :heart:
Juhlat menivät oikein kivasti.

Lattialla Joona on oleillut pariviikkoisesta asti. Koiria ja kissoja meilläkin on, mutta koirat (kaikki 4) osaavat kyllä käyttäytyä oikein hyvin. Nuorimmaista kissaa kiinnostaisi joskus heiluvat kädet ja jalat ja en kyllä uskalla vahtimatta jättää yhtään.

Ulkona on nukuttu lähes alusta asti. Kovilla pakkasilla nukutaan kylmällä verannalla, jossa pakkanen ei laske yli -5.

Oikein mukavasti on mennyt. Joona on varsin rauhallinen ja tyytyväinen poika. Viihtyy hyvin sitterissä ja lattiallakin ja on hyväntuulinen. Ei pahemmin itkeskele, kunhan ruokaa vaan tulee :D Yöt menee vieläkin monta kertaa syödessä. Pisin väli on ollut 4,5 tuntia ja sitten meneekin tissiä 2 tunnin välein. Joka yö myös kakataan edelleen. Kakat olen putsannut aina sängyllä pikaisesti, joskus kännykän valossa :kieh: Pyyhe vaan alle niin ei satu vahinkoja.

Kyllä tuossa yhtenä aamuna nauratti kun heräsin maitolammikosta ja poika nukkui vieressä ja pampers oli päästänyt pissat ja kakat lahkeesta läpi. Siinä me molemmat vaan nukuttiin sikeästi kaikissa mahdollisissa eritteissä :LOL:
Liberoista tykkään kyllä enemmän kuin Pamperseistä.

D-vitamiinit aloitettiin 3-viikkoisena ja ei niistä ole tullut mitään oireita. Käytämme kyllä Deetippoja, joita harvemmat tuntuvat käyttävän. Ne ovat vesipohjaisia. Devitol on ainakin öljypohjainen ja kuulemma siitä syystä aiheuttaa usein vaivoja. Jekovitia ostin ensin, mutta ne oli kyllä niin järkyttävän makuisia etten raaski antaa.

Aika paljon ollaan reissattu jo Joonan kanssa kahdestaan kaupoissa ja kyläilemässä. Maaliskuun puolivälissä aion lähteä Kuusamoon sukulaisiin pojan kanssa kahden. Saas nähdä miten menee automatka. Otan kyllä miehen auton, josta saa etumatkustajan airbagin kytkettyä pois. Minua inhottaa pitää poikaa takapenkillä, vaikka se aika hyvin siellä nukkuukin.

Ensi viikolla tuleekin miehen tytöt tänne viikoksi lomailemaan. Mies on kyllä töissä, mutta eiköhän me täällä pärjätä. Kovasti tykkäävät pikkuveljestä ja sylittelevät ja innokkaampi tyttö on jo vaipankin vaihtanut
=)

 
Monna79 Onnea vielä :heart: :heart: Nyt sitä ollaan nyytti kainalossa :D

Imetyksestä mistä luulet sen johtuvan ettei imetys onnistu? Tuleeko maitoa? Onko vauvalla hyvä imuote? Saivatko kätilöt imemään NKL:llä?Onko oma rinnanpää matala?
Vaikka ei imetyksen lopettaminen mikään synti missään nimessä ole ja jos tosiaan ei jaksa enää yrittää niin korviketta peliin, jotta voitte olla onnellisia. Kehoittaisin kuitenkin JOS vain mitenkään jaksat niin vielä yrittämään esim. täältä mahdollisesti saamilla neuvoilla tai ota yhteyttä imetystukeen. Neuvolassakin varmaan ohjataan.
Mulla oli kanssa aluksi takkuamista, koska meidn vauva on rintaraivariherkkä eli alkaa raivoamaan rinnalla jos a)väsyttää b) maitoa tulee liikaa c) jos maitoa tulee liian hitaasti d) jos muuten vaan ottaa päähän. Aluksi siis tyttöä ei yksinkertaisesti kiinnostanut tehdä "hommia" niin huusi tissillä. Meillä auttoi että rintakumiin tiputteli lääkeruiskulla maitoa, että tyttö mukamas heti sai maitoa helposti. Näin ruiskuteltiin menemään aluksi, että motivaatio pysyi yllä. Pikkuhiljaa lähti sitten oma maidontuotanto pumppaamalla/imettämällä kunnolla käyntiin, ettei tarvittu enää "herkutusta". Osastolla tyttö ei myös imenyt, kun aluksi liian "helläkätisesti" suostuteltiin rinnalle. Vasta kun tomera yökkö saapui ja totesi että tyttö rääkyy koska on tempperamenttinen. Hän otti tukevan pihtiotteen niskasta ja todella määrätietoisesti laittoi tytön rinnalle ja piti siinä. Yhtäkkiä tyttö imi :) Olin ihan että "mitä teit että sait sen "toimimaan" Yökkö sanoi ettei jättänyt tytölle vaihtoehtoja. Eli meillä tarvittiin kylmää päätää raivoamiselle ja määrätietoiset otteet. Me aluksi pelästyttiin kanssa ja mulle tuli semmonen olo ettei se halua. Tiedän että se tuntuu todella pahalta, mutta palkitsee kyllä kun alkaa toimimaan...

Tärkeintä on, että sinä ja vaan sinä voit hoitaa omaa lastasi paremmin kun kukaan toinen. On aivan sama miten lapsesi ruokit, kunhan olet hänelle siinä ja maailman ihanin äiti!

Isot tsemppihalaukset!!!! :heart: :heart: :heart:

Olivia ja Daniela (tissisoturi)
 
JennaKä Joona Matiakselle onnittelut komeasta nimestä :D

Meillä viimeyö meni taas vanhalla tutulla rytmillä eli yhdellä syötöllä. Tiedä sitten mikä teki nuo parin yön muutokset.. Aamulla neiti teki taas vaipantäydeltä tavaraa, mutta silti on tahtonut olla hieman vatsanväänteitä aamupäivällä. Tyttö vain torkkuu pieniä pätkiä toivottavasti saisi jossain välissä nukuttua vähän pidemmänkin pätkän. Täytyy lähteä vaikka vaunulenkille, siellä tyttö kyllä saa unta ja samalla äiti saa raitista ilmaa sekä liikuntaa :D
Täällä alkaakin sitten hiihtoloma noilla koululaisilla. Mummolaan menoa ovat kovasti toivoneet eli siellä täytyy käydä, muuten ei suurempia suunnitelmia ensiviikolle ole. Pitää lähteä taas imetyshommiin kun tuntuu neiti kopassaan siihen malliin ähräävän...

MaMa ja tytsykkä rapiat 6vkoa :heart:
 
Onnea nyyttinsä saaneille :flower: Ja onnea JonnaKän Joona Matiakselle onnea nimestä. Kiva, että teidän autosta saa airbagin pois etupenkiltä. Lähdemme pojan kanssa E-POhjanmaalle sukuloimaan ja pakko on laittaa takapenkille Niksu. Toivottavasti metka menee leppoisasti.

Kylläpä pelästyin yöllä, kun edellisestä imetyksestä oli kulunut niin hillittömän pitkä aika. Paniikin jälkeen totesin, että on kulunut 5,5h. Näin pitkää yöunta ei vielä ole ollut kertaakaan :) Tänään oli 2kk neuvola. Pikkuinen vauvamme on nyt 54,5cm, 4175g ja pipoa on 37cm. Eipä tuo syntymän pienikokoisuus enää paljoa näy. Kun vielä päästäisiin eroon siitä ällöttävästä raudasta. Tammimasu, onko teilläkin rauta menossa?

Meillä siirryttiin Liberoista nyt Pampersiin. Kokeillaan niitä nyt ja siirrytään takaisin Liberoon, jos siltä näyttää. Päivällä käytetään kestovaippoja, kun niitten jälkeen peppu ei tosiaan punota yhtään. Rytmiä haetaan meillä kovasti. Iltasatua luetaan n. 20.00. ja Niksu heräilee usein 6.30. maissa. Toivottavasti näin on jatkossakin :) Vielä, kun vauveli suostuisi nukkumaan omassa sängyssä...
 
Heippa mammat!

Mä en olekaan vähään aikaan saanut mitään tänne kirjoiteltua...Aina kyllä teidän juttuja lueskelen, mutta on vaan niin vaikea saada aikaiseksi aloitettua kirjoittamaan. Voisin tuonne kerhon puolellekin tulla kunhan vaan saan aikaiseksi laitettua yv:tä :)

Monna79 Onnea!!! :heart:

Poika on nyt 2,5kk ja 2kk neuvolassa mitat oli 4960g ja 56,5cm. Pituus menee hiukan keskikäyrän alapuolella, mikä ei olekaan mikään ihme kun äiti on tälläinen tappi :D

Meillä on täällä sairasteltu koko porukan voimin...Ensin sai mies influenssan, parin päivän päästä se oli mullakin ja lopulta se tarttui poikaankin :( Sairaalareissu siitä sitten tuli kun poika meni samantien niin väsyksi ettei jaksanut edes syödä. Testissä varmistui että kyseessä oli influenssan a-virus ja pari päivää oltiin Tyksissä infektio-osastolla. Poika sai maidot nenämahaletkun kautta kunnes jaksoi taas syödä pullosta. Tiistaina päästiin kotiin ja nyt aletaan olla jo voiton puolella, pientä nuhaa ja yskää pojalla vielä on ja ruoka ei vieläkään ihan entiseen malliin maistu. Parempaan päin kuitenkin ollaan jo menossa ja muuten poika on kyllä jo ihan oma hymyilevä itsensä :)

Fistik ja Emre 2,5kk
 
Fistik mukava kuulla sinustakin pitkästä aikaa :D Onneksi teillä alkaa olla influenssa selätetty, on se vaan niin rankka pienelle kun tuntuu että vie kaikki mehut aikuiseltakin.

Sasha hyvinhän Niksu on kasvanut =) Minäkin säikähdin ihan hirveästi kun meidän neiti veti ensimmäisen kerran pitkän yöuni rupeaman, piti tarkistaa heti onko tyttö vielä hengissä. Kai meillä äideillä on tapa nukkua "koiranunta" ja kaikki tavallisesta poikkeava saa sitten hereille..

Meilläkin tuo neiti nukkuisi kaikkein mieluiten sylissä. Usein nukahtaakin rinnalle tai muuten syliin ja jos yrittää siirtää sänkyyn ennenkuin on sikeässä unessa niin varmasti herää samantien. Meillä oli tuo toiseksi nuorin samanlainen syliin nukahtaja ja minua hirvitti se että oppiiko koskaan nukahtamaan omaan sänkyyn. Niin vaan kävi että kun ikää tuli useampi kuukausi niin nukahti sänkyyn ilman suurempia vastalauseita. Ja kun nämä on vain kerran pieniä niin en vielä ole suuresti murehtinut tuota syliin nukahtamista. Ja on niin ihanaa pitää pientä tuhisevaa, maidolta tuoksuvaa nyyttiä sylissä :heart: jos vielä hetken nauttisi tästä....

Nyt päiväkahville :wave:

MaMa ja tytsykkä :heart:
 
Heips,

Neiti sylissä yritän kirjoittaa, saas nähdä kuinka onnistuu... :whistle: :p

Yöt menee meillä suht hyvin 2:lla tai 3:lla syötöllä. Aamupäivällä nukkuu pitemmät unet ja iltapäivällä ollaan enemmän hereillä ja nukutaan pikkupätkiä vaan ja mieluiten sylissä... :whistle: Illat ovat sitten vähän itkuisia, ja kanniskellaan paljon, kävellään ja lauletaan...

Kysymys: Kuinka kauan vauva voi pitää turvakaukalossa jos nukkuu?? Ollaan ensi viikolla menossa pitemmälle automatkalle...

:wave: :wave:

:heart: Enkelitytön äiti ja prinsessa 5vko 1pv :heart:
 
Ihanaa, ristiäiset on ohi!Niin ihana kun tapahtuma kokonaisuudessaan onkin niin kyllä siinä on pienen kanssa ja kahden isomman kanssa oma hommansa..

Tyttö sai nimekseen Mea Emilia. Tapahtuma oli kaunis, pappi hoiti upeasti hommansa ja isommat lapset, lähinnä tuo 6-vuotias isoveli sai kuivata vaavin pään ja kantaa kynttilää :heart:
Onko muiden ristiäiset/nimenantojuhlat pidetty?
 
Tasku Venus
Mä en ole tänne ehtinyt kirjoittelemaan mutta nyt en saanu unta niin ajattelin tulla käväisemään. Meillä on kans toi ongelma että poika ei taho millään omassa sängyssä nukkua. Nyt laitoin sen omaan sänkyyn ja tunnin poika huusi. :| Tuntuu niin älyttömän pahalta laittaa se sinne ja sitten pelkään että se tukehtuu tai jotain. Kun se nukkuu vieressä niin on helppo aina tarkistaa se että hengittääkö. Mutta miehen mielestä se on hyvä jo opettaa omaan sänkyyn nukkumaan, musta vaan tuntuu niin pahalta. :( Jos se luulee että äiti on hylännyt.
 
Nostetaanpa vähän...

Töyhtö mukava kuulla sinustakin :D
Taitaa monella mennä vilahtamalla nämä päivät näiden pienten kanssa, että tahtoo tuo kirjoittelu jäädä vähiin.. Edelleen huhuilen odotusaikana ahkerasti kirjoitelleita :wave: Teitä kaipaillaan kerhon puolella (minulta saa salasanan)

Viime yönä neiti vetäisi ensimmäisen unipätkän klo 22-6, söi ja jatkoi vielä unta tuonne yhdeksään :D Ihan kiva oli saada nukkua, mutta kyllä oli rinnat kipeät ja pinkeät kun imetysväli venähti noin pitkäksi. Saa nähdä miten ensiyö menee kun tuntuu ettei meillä vielä ole mitään selkeää rytmiä näissä öissä.. Huomaa että tyttö on saanut painoa lisää kun alkaa tuntua tuo kanniskelu käsivarsissa, keskiviikkona saadaankin uudet lukemat kun on ensimmäinen neuvolalääkäri. Samana päivänä on minullakin jälkitarkastus, onhan sekin sitten pois päiväjärjestyksestä. Pitäisi kai hipsiä itsekin nukkumaan, kun ei tosiaan tiedä mitä yö tuo tullessaan...

MaMa ja tytsykkä :heart:
 
Moikka kaikki mammat!

Piiitkästä aikaa taas kirjoittelen tänne. Aika menee siivillä vauvelin kanssa, ettei kaikkea ehdi tekemään :)

Onnea kaikille uusille mammoille. On niin ihanaa lukea iloisia viestejä uusista vauveleista.

Meillä kasvetaan mukavaa vauhtia ja keskosuudesta ei juurikaan ole enää tietoa. Tänään viimeksi käytiin 3kk neuvolassa ja pituutta on 59,1 ja painoa 5640g. Saatiin myös ensimmäinen rokotus tänään ja voi pientä...huusi koviten mitä koskaan. On sitten ollut koko päivän ihan kanttuvei ja surkeana :( On se niin rankkaa pienellä.

Nyt parin viimepäivän aikana tuo vuorovaikutus on kehittynyt ihan huimasti. Meillä hymyillään ja naureskellaan niin paljon, että mullakin on ihan noi leukakihakset kipeänä :D. Olo on muutenkin hervoton, kun pienillä yöunilla eleskellään ja päivät on sellaisessa pössiksessä että.

Unista... Meillä edellään heräillään syömään 2-3h välein...ja sitten niissäkin väleissä ähkitään ja puhkitaan. Aamulla klo 7 tulee aamukakka ja siihen se uni sitten loppuukin. Tosin siihen hymyyn kun heräät ja toinen tuijottaa hymy päällä, on ihan mahtava herätä...en vaihtaisi mihinkään.

Mama74 liittyisin myös tähän kerhoon, että jos voisit yv:tä laittaa, että miten :)

Copacabana ja Luka kohta 3kk.
 
Jokohan tyttö alkaa löytää rytmiä tuohon iltaan :D Tytsykkä käy yöunille nykyään aina 21.30-22 yöherätykset sitten vaihtelevat, mutta kuitenkin niin että aikaisintaan klo 3 on ensimmäinen herätys. Usein mennään yhdellä herätyksellä, kuten viime yönä jolloin heräsi klo 4.45 ja seuraavan kerran klo 8 ja sitten vielä jatkettiin nukkumista ja noustiin ylös vasta 10.15.. Täytyy hyödyntää tämä hiihtoloma joka koululaisilla on kun ei tarvitse nousta kellon mukaan :D

Eilen oli jälkitarkastus ja mukaan lähti cerazette-resepti, toivottavasti ei tule niiden kanssa mitään välivuotoja tai tiputteluvuotoa muuten heitän niillä vesilintua :whistle: |O Vasta loppui tuo jälkivuoto kokonaan niin ei tässä mitään vuotoja paljon kaipaile. Lääkäri oli kyllä sitä mieltä, että olisi merkkejä siitä että pian alkaa kuukautiset |O olisin kyllä voinut olla ilman niitäkin :kieh: Täytyy miettiä sitä hormonikierukkaa... Onko muilla kokemuksia noista cerazette-pillereistä?

Koitetaan pitää tätäkin keskustelua yllä, ettei ihan painu unholaan....

MaMa ja tytsykkä :heart:
 
Mama74, voisin myös liittyä kerhoon :) Ihanalta kuulosti tuo teidän yö. Voi, kun olisi edes 4h pätkiä yössä, jotka Niksu nukkuisi.

Copacabana, tuliko kuumetta niistä rokotuksista? Niksulla on samat rokotukset kuukauden päästä edessä. Niksu nukkuu muuten yhdet päikkärit pihalla. Silloin suostuu olemaan yksin, eli äitikin saa levätä (lue: pestä pyykkiä, tehdä ruokaa jne.)

Onko moni ottanut rotavirusrokotteen? Keskosvauvoille sitä oikein suositeltiin Hämeenlinnassa. Kovasti lisäsi pulauttelua. Niksulla on myös ollut nuha. Tuskin liityy rotavirusrokotteeseen, mutta kuitenkin.

Missähän on Tammimasu? Onkohan vauvan paino lähenyt nousuun?
 
:wave: täällä ollaan! Lukemassa käyn melkein päivittäin, mutta ikinä ei saa aikaseksi kirjoittaa kuulumisia. Nyt ajattelin ottaa itteä niskasta kiinni. Meillä on alkanut tulla rytmiä päiviin. Yöt menee yhdellä syötöllä, ja oon kyllä niin onnellinen. Alku oli niin rankkaa, niin nyt se palkitaan. Tyttö on alkanut hymyjä antamaan , mutta ääntely on kovin vähäistä.

Pari viikkoa sitten oli neuvola tytön mitat oli sillo 52,5 ja 3790 grammaa.. ja ikää oli sillo kaksi kuukautta+ viikko! Aika hitaasti lähti kasvu nousuun, mutta nyt menee kasvukäyrä hyvää vauhtia ylöspäin.

Me otettiin rotavirus rokote ja pikkusen oli tytöllä itkuisuutta sillo illalla, mutta eipä muuta haittaa siitä tullu ja tietysti kakkavaipppojen ja käsihygienian kans sai olla erityisen huolellinen kaksi viikkoa rokotteeen annosta, koska kakassa saattaa olla sitä virusta. Sasha millä viikoilla teidän vauva synty? Ei meille ole suositeltu raudan käyttöä, ainoastaan minulle suositeltiin raudan syöntiä sektion jälkeen ja sitte neuvolasta suosittelivat että alkaisin syömään multitabs raskaus tabeletteja, mitä sain vihdoinki ostettua. Jännää, teidän vauva on isompi ku meillä ja silti annetaan niin erilaisia neuvoja!

Edelleen meillä syötön päätteeksi pulautellaan, mikä johtuu siitä että maitoa tulee yli äyräiden! =)

Muuten ihana nimi haaveilijan vauvelilla! =) samaa nimeä mekin ajateltiin, siis Meaa!

Minulla käy iha kateeksi ku teillä kaikilla on jo niin isoja vauvoja. Meidän tyttö painaa vasta vastasyntyneen verran. :(

Mut nyt lähden nukkumaan. Alanpa kirjoittelee nyt useammin kuulumisia! hyvät yöt!
 
Tammimasu mukava kuulla teidänkin kuulumisia, hyvinhän teidän tyttö kasvaa :D

Eilen meidän tyttö vietti koko illan taas rinnalla ja sen ansiosta nukkuikin sitten 8,5 tuntia putkeen. Ihan mukava kun saa nukkua, mutta tällä tyylillä ei taas illalla ehdi muuta kuin imettämään. Liekö joku tiheän imun kausi menossa.. Meillä on täällä useampi nuhanenä, tytsykällä nenä vuotaa jonkin verran, mutta ihan pahin nuhanenä on tuo toiseksi nuorin. Olen yrittänyt estellä ettei kovin pääsisi pussailemaan nyt tuota vauvaa, ettei tarttuisi tauti, mutta aina jossain välissä hän ehtii pikkusiskoa pussailemaan... No toivotaan ettei tuo tytsykän nuha ihan mahdottomaksi tulisi, vaikeuttaa huomattavasti tuota syömistä jos on nenä tukossa.

Nyt makkarakeittoa tekemään...

MaMa ja tytsykkä :heart: (viikkoa vaille kaksi kuukautta)
 
Sasha80 Kyselit kuumeesta rokotuksen jälkeen. Ei meille tullut kuumetta, mutta muuten kyllä vaikutti. Kuulemma kuume voi tulla viikonkin päästä rokotuksesta, mutta ei meillä ainakaan vielä näy. Otan nykyään lämmöt otsalämpömittarilla, on muuten ihan huippu. Tuo perinteinen tapa tuntui niin hankalalta ja jos poju nukkui ei viitsinyt herättää. Mutta nyt voi ottaa jopa nukkuessa.

Me otettiin myös tuo Rotavirusrokote ja siitäkin tuli pientä ärtyneisyyttä, mutta eipä paljon muuta. Oon nähnyt siskoni perheellä tuon rotaviruksen ja sitä en suostu ottamaan meille vastaan :D. Nyt mietitään tuollaista toista tutkimusta, pneumokokkikonjugaattirokotetutkismusta (pieni sanahirviö :D) No se on siis kehitetty suojaamaan tämän bakteerin aiheuttamilta vakavilta taudeilta, kuten esim. verenmyrkytys, aivokalvontulehdus, keuhkokuume sekä erään bakteerin aiheuttamilta korvatulehduksilta. Lumelääkettä ei anneta lainkaan, vaan vertailurokotteena on hepatiitti B -rokote. Eli jokatapauksessa hyödykäs. Aino huono puoli on nuo 2-3 rokotetta, varsinkin kun poju reagoi niin vahvasti ensimmäiseen rokotteeseen :( No mietimme edelleen.
 
Hei kaikille! Ei oikein ole ehtinyt kirjoitella, kaksi pientä hoidettavaa pitää siitä huolen. Sunnuntaina tyttö sai nimen Kerttu Kaarina ja nukkui tosi sievästi koko toimituksen. Isosisko toki piti omaa näytöstä, mutta ei puolitoistavuotiasta pidättele mikään, jos on vilkas muutenkin. Painoa tulee tosi hyvin, pari viikkoa sitten oli jo 5,5 kg. Nyt varmaan jo kuusi kiloa, kummi oli lujilla. Taitaa saada siskon kiinni, sillä sisko painaa vähän yli kymmenen kiloa, kun ei oikein syö kunnolla juuri koskaan. Kerttu hymyilee paljon, nyt kun mahavaivat ja hampaitten puhkeaminen alkaa helpottaa. Alaleuassa pari hammasta puhjennut ja kolmas tulolla. Ihmettelin, kun oli kipeä ja huusi parina päivänä. Yllätys nuo hampaat tässä iässä. Toki isosiskolle tuli myös varhain hampaita. Toivon vain, että rinnanpäät saa olla rauhassa pieniltä hampailta. Imetys sujuu aina, kun vain mustan juoda vettä. Joskus pitää antaa korviketta, kun juominen unohtunut jostain syystä ja rinnat kuin kintaat. Kerttu pitää päätä jo aika hyvin pystyssä ja tarkkailee maailmaa. Siskon tekemiset ainakin kiinnostaa. Ja juttelee vauvankielellä välillä. Perjantaina neuvola, näkee onko pituutta tullut yms. Kaikkea hyvää teille tammikuisille!
 
Josko minäkin kirjoittaisin kuulumiset!

Meillä on mennyt tosi hyvin! Pari kertaa on ollut todella kiukkuinen, mutta muuten aivan ihana poika on meillä. Ristiäiset on ollut ja poika sai nimekseen Tuomo Valtteri.
Yöllä herää 1-4 kertaa, mutta pääasiassa 2 kertaa! Päivällä nukkuu miten nukkuu, mutta pyrin aina että poika nukkuisi ulkona, koska siellä se nukkuu pidempään.
Syötöt menee hyvin, välillä raivoilee tissille ilmeisesti kun tulee niin paljon. Mutta mun mielestä saisi syödä kerralla enemmän. Syö vaan sen vartin ja sitten se on siinä. Huomenna onneksi neuvola, viimeksi ollut 3 viikkoa sitten, niin saa tieää onko painoa tullut hyvin. Ainakin mun mielestä painaa kyllä kiitettävästi!

Nyt Tuomo on alkanut kiinnostumaan mobileista yms. jaksaa vähän aikaa seurata. Hoitopöydällä on vauvanhierontaopas jonka kannessa on vauvankuva niin sitä se katselee tosi mielellään ja sitten myös sellaista leppäkerttua jonka leikkasin vilperttilehdestä. Naureskelee niille, se on kyllä hauska seurata! On myös alkanut hymyilemään mulle ja mummilleen, mutta isukille ei niinkään?? Ehkä isukki ei tarpeeksi lässytä :LOL:

Onnea kaikille kastetuille, ihania nimiä olette antaneet!!

Aika aikasin hampaat on puhjennut teillä Tankki!! Täytyy katsoa pojan suuhun jos siellä hampaat kiusaa...mutta luulen että sen takia kun kakkaa ei ollut kunnolla tullut.

Onko muilla vauva rauhallisempi kun on liikkeellä? Lähinnä kaupoilla, kylässä? Meillä on kyllä tosi kiltti, tarttee näköjään elämäänsä säpinää...kotona on ihan tyhmä olla!! Paljon me kyllä mennäänkin.... :p

Mä voisin tulla vielä huomenna kertomaan painot ja muut kun ollaan tulti kotio!

Heippa :wave:

Tuizu ja Tuomo tasan 2kk!!
 

Yhteistyössä