Tämän päivän törkeimpiä hautarauhanrikkojia päiväsaikaan yhdistää useimmiten tämä varustus:

  • Viestiketjun aloittaja uusi seurakuntalainen
  • Ensimmäinen viesti
uusi seurakuntalainen
ja se varustus näillä huonosti käyttäytyvillä miehillä on pitkäputkinen ja kallis digijärjestelmäkamera :-(

Tämä lainattu uutinen ei ole tuore mutta vastaavaa käytöstä tapahtunut muuallakin tänä vuonna

===============================================================
Lintubongarit rikkoivat hautarauhaa Hietaniemessä
Hautausmaalla pesivää kanahaukkapariskuntaa on houkuteltu esiin jättämällä hautakiville eläinten raatoja. Ylipuutarhuri Ari Pipatin mukaan lintubongarit häiritsevät omaisia ja hautausmaan työntekijöitä.

Luontokuvaajat ovat rikkoneet hautarauhaa Hietaniemen hautausmaalla. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Hautausmaalla pesii kanahaukkapari, jota bongarit ovat houkutelleet linssiensä ulottuville jättämällä kanin ja oravan raatoja hautakivien päälle. Helsingin seudun lintutieteellinen yhdistys Tringa tiedotti asiasta eilen.

Tringan mukaan hautausmaan henkilökunnan ja kuvaajien välillä on ollut yhteenottoja. Tiedotteessa kerrotaan, että hautausmaan henkilökuntaa on ohjeistettu ilmoittamaan poliisille, mikäli häiritsevä käyttäytyminen jatkuu. Ilta-Sanomien mukaan yksi luontokuvaaja jäi keskiviikkona kiinni itse teosta.

Hietaniemen hautausmaan ylipuutarhuri Ari Pipatti kertoo, että hautausmaalla on käynyt lintubongareita usean vuoden ajan, eikä heistä ole ollut harmia. Tilanne muuttui, kun kanahaukat aloittivat pesinnän.

– Pesä on paikassa, jonne on näkyvyys ainoastaan Vanhan hautausmaan ahtaista kortteleista. Bongarit kiikaroivat pesälle kapeilta käytäviltä ja jopa yksityisiltä haudoilta, Pipatti kertoo.

Monituntiset kuvaussessiot ovat Pipatin mukaan häirinneet sekä hautausmaan työntekijöitä että haudoilla vierailevia omaisia.

Touhu riistäytyi käsistä haukanpoikasten kuoriuduttua, jolloin "röyhkeimmät" kuvaajat alkoivat nostella eläinten raatoja hautakiville.

– Asiassa on taas kerran kysymys siitä, että jotkut ovat unohtaneet hautausmaan luonteen ja sen, ettei Hietaniemi ole museo vaan toimiva hautausmaa. Onko hautausmaan rauhan ja pyhyyden kunnioittaminen vähempiarvoista kuin petolintujen bongaaminen Helsingin keskustassa? Pipatti kysyy.

Rikoslain mukaan henkilö, joka turmelee tai häpäisee hautaa tai kuolleen muistomerkkiä, voidaan tuomita hautarauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi. Helsingin poliisin palvelupäivystys kertoi Valomerkille, ettei hautarauhan rikkomisesta ole tehty yhtään rikosilmoitusta kahden viime kuukauden aikana.https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/lintubongarit-rikkoivat-hautarauhaa-hietaniemessa#c3cd0666
 
vierailija
Sivistyksen puutetta. Johtuu siitä kun lapsia ei enää kuriteta.
nää on valitettavasti useimmiten aikuisia miehiä!
kerran meidän lähellä oli joku erikoinen laji ja enemmistö keski-ikäisiä ja eläkeläisen näköisiä kalliine laitteineen
täysin vastuuttomia osa niistä ja sitä lintuparkaa suorastaan kiusattiin ajamalla takaa
tutuilta olen kuullut samanlaisia tarinoita :(
 
vierailija
PONGAAJILLE JA KUVAAJILLE AINAINEN PORTTIKIELTO hautuumaille

näitä tapahtuu PALJON ympäri suomea!!!

koko se ISO lauma on usein SAIRASTA SAKKIA

kukaan ei kunnioita hautarauhaa eikä HAUTAJAISRAUHAAKAAN

METELÖIDÄÄN vieressä kun vainajaa saatetaan viimeistä kertaa äiti maan syliin :(