Täh, Putinko suomalainen!!

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Täh, Putinko suomalainen!!
Nyt voidaan arvuuttelu lopettaa, Putin on Tverin Karjalainen. Ohessa Putinin isoäidin haastattelu venäjäksi. Mikäli et usko niin käännä itse esim. Babelfish palvelulla.

http://www.utro.ru/articles/2004/12/23/389592.shtml

Tiivistelmä artikkelista: Who are you Mr. Putin ?

Toimittaja on matkustanut Putinin kotiseudulle Tverin Karjalaan:

Tapasimme vanhan naisen, arviolta 70-vuoden ikäisen. Hänen puheessaan oli joutakin outoa, vierasta. Sellaista mikä ei ole tyypillistä pohjoisille iso-venäläisille. En ensin tunnistanut sitä mutta sitten kysyin: Oletteko Karjalainen ?

Nainen vastasi; Kyllä, me kaikki olemme. Venäläistyneet olemme vasta vähän aikaa sitten. Nuoret eivät enää puhu kieltä.

Kuinka Karjalaiset sitten tulivat näille maille ? Satojen kilometrien päähän Karjalan mailta ? Se tapahtui 300 vuotta sitten kun Ruotsi valtasi Karjalan. Lähes 1/3 kansasta pakeni Tveriin koska eivät halunneet kääntyä protestanteiksi.

Mistä tulee nimi Putin ?

Hiljattain kuulin suomalaisesta hiihtäjästä. Tytöllä on venäläinen etunimi, Tanya. Sukunimi on Putyainen. Tämä johtuu siitä että venäjäksi litteroituna on vaikea tehdä "ou" vaan se muuttuu "u". Suomeksi hiihtäjätytön nimi on Tanja Poutiainen.

Tästä syystä ryhdyin tutkimaan Presidentin nimeä ja sukujuurta. Suomalaisilla on jo kauan ollut sukunimet. Mahdollisia nimiä on vaikka kuinka paljon:

Putamyaki, Putanen, Putinen, Putyaynen, Putaparta, Putari, puttu, Putya, kaikki nimiä joissa on diftongi -.ou- ensimmäisellä tavulla. Myös nimiä jotka alkavat "put" on plajon: Putaa, Putaala, putaansuu, Putila, Putilaynen, Putkinen, Putkisto, Putko, Putkonen, Putkuri, Putkoynen, Putt, Putta, Puttaa, putti, Puttilla, Putto, Puttonen, puttu, Putula ja Putus.

Mutta mikä nimi on oikea ja mistä se tulee ? Mistä päin tuhansien järvien maata ? Ratkaisu löytyy yllättävästä paikasta, Suomen pohjanmaalta. Siellä on kaupunki nimeltä Oulu. Oulun seudulla tiedetään asuneen karjalaisia ainakin 1500-luvulla. Ruotsin hallinnassa olleesta Oulusta löydetään 1560-luvulla Pietari Putyainen. Myöhemmin Putyainen löytyy Karjalasta.

Minulle on sanottu että Venäjältä löytyy nimi Putimir ja Putislav. Asia ei ole näin: Venäläisillä ei ollut sukunimiä.

Itseasiassa sukunimi Putin ei voi olla venäjää. Jos se olisi niin se olisi : Putinin tai Putinov. Putin ei ole venäjän kieliopin mukainen.

Kun Presidentin esi-vanhemmat ilmaantuivat Tverin alueelle alkoi siellä myös kalastus. Ensimmäinen Presidentin esi-isä tuli 1627 Turginoven kylään. Juuri samaan aikaan joutui Karjala Ruotsin haltuun.

Ensimmäisen esi-isän nimi oli Yakim, Nikitan poika. Karjalaiset olivat tuolloin olleet jo ortodokseja 400 vuotta ja heillä oli venäläiset nimet.
 

Yhteistyössä