***SYYSMASSUKOIDEN 2008 MUSSUKAT***

Ups.. Nyt en kyllä enää tiedä mikä on syynä. Kaksi viime yötä on mennyt 3h yhtenäisellä unella ja silppuosuus on sitä, että tunnin välein itketään syömään puoleksi tunniksi tissiä. Se puoli tuntia syödään aktiivisesti ja jotain saadaankin sillä jos yskä iskee niin tulee isot pulautukset tuoretta maitoa. klo 4-7 käytiin syömässä kuusi kertaa! Ja klo 22-01 oli vain kolme syöntisessiota.
Pottumuusia, joka oli tehty rintamaitoon saatiin syötettyä parina päivänä melkein teelusikallinen mutta noi muut (puuro ja hedelmäsose) ei kyllä mene kurkusta alas. Luultavasti meidän IipiPiipi-perushiiri on vain nälkäinen, sillä päiväunet voivat olla 5h ja siksi muu aika on sitten tankkausta.


Hexa ja Piipi 6kk ensi lauantaina
 
tervepä taas,

kukahan se nyt oli kun kirjoitti, ettei soseet enää uppoa? olikohan erika? täällä on nyt samanlaista ilmassa. kuukauden verran ollaan maisteltu ja viikkoon ei ole kasvis-soseet menneet kaupaksi. suu on ihan viiruna ja jos jotain saa suuhun tulee kaamea yökkiminen! ja itkut päälle... hedelmäsoseet (luumu, päärynä) maistuu kyllä, ja sitten ollan muutama päivä syöty sitä muksun vadelma-kaurapuuroa, se kyllä maistuu!
olikos kellään muulla tapahtunut tällaista muutosta kasvis-soseiden syönnissä??? mikähän siinä nyt niin tökkii kun aluksi maistui hyvin.

nukkuminen on pikkasen parantunut, joka toinen yö mennyt hyvin. jos on kakka tullut niin nukuttaa hyvin, mutta jos ei niin sitten heräillään! toissayönä heräsi keskimäärin kerran tunnissa EIKÄ SYÖNYT KOKO YÖNÄ! ei kelvannut rinta. sama toistui syömisen osalta viime yönä, mutta heräsi vain 2.30 ja sitten 7 (meni 23 nukkumaan) voiko tuo puuro pitää noin hyvin nälän pois vaikkei sitä syönyt varmaan kuin 0,5-0,75dl ? pylly on kyllä paukkunut ja on itkeskellyt noina huonoina öinä, eikä olla saatu rauhoittumaan millään syliin. meillä onkin vaunut toisessa huoneessa ja sinne ollaan ukko nukutettu kun ei mikään oo auttanut.

huomenna 5kk-neuvola, tullaan sit kertoilee mittoja, nyt ukkeli heräs sorry oma napa! :wave:
 
Meripihka Juu, meillä sitä sosevastaisuutta on ollut ilmassa. :/
Nyt on parina päivänä maistunut puuro ( banaaniriisi- ja Muksun Puhtipuuro ) ja persikkasose. Mutta mikään muu ei edelleenkään oikein uppoa! Maissi/maissiperuna/parsaperuna oli esimerkiksi aivan suurinta herkkua pari viikkoa, söi mukisematta koko purkillisen, samoin luumua. Nyt ei mikään noista, kuten ei muutkaan soseet kelpaa. En kertakaikkiaan ymmärrä mikä on vikana?! Tuli jo mieleen viime viikolla kun ei suostunut syömään oikein mitään, että olenko jotenkin "säikäyttänyt" Vilman liian innokkaalla "Nyt tyttö SYÖDÄÄN!" tms. meiningillä. Mutta tuskin siitä nyt oli kyse...
:p Eli puuroilla ja persikalla täällä porskutellaan eteenpäin toistaiseksi...Pääasia kai että jotain syö.
:)

Meidän, minun "kauhulla" odottama teatteri-ilta meni oikein hyvin. Vilma oli ollut oikein iloisella tuulella mummin kanssa. Minäkin onnistuin aika mukavasti rentoutumaan ja nauttimaan illasta. Itku tuli Vilmalle vasta kun tultiin kotiin. Mitenköhän se nyt pitäisi tulkita. :LOL: Kiitos vaan niille jotka tsemppasivat. KYLLÄ me tosiaan pärjäiltiin puolin ja toisin. :)

Mukavaa alkuviikkoa kaikille! :)

Erika ja Vilma 5 kk 1 vko ja 1 pv
 
Moikka mammat ja piltit!

Tänään käyty 5kk neuvolassa ja siellä kuultua:

Paino: 9065g
Pituus 69cm
Päänympärys: 44,4cm

Elikkäs painon kasvatus on tasaantumaan päin, vaikka onhan tuo tuommoinen jässikkä että tuskinpa siitä koskaan kovin solakkaa tapausta saakaan. Soseita meillä on nyt syöty viikon verran niin että päivällä kasvista ja iltapäivälä hedelmää, illasta joko velli tai puuro. Tänään sai jätkä myöös rokotksen eikä ymmärtänyt tälläkään kertaa itseä moista vaikkaneula vähän ikvästi heiluikin jalassa :/ Edelleenkään meillä ei käännytä ja minä alan olemaan aika malttamaton.

Näin omasta navasta nopeat tervedykset kaikille :wave:

Koiruus ja Topi 5,5kk
 
Tässäpä uunituoreet mitat 5kk neuvolasta:

paino: 7325g
pit: 66,5cm

Rokotus saatiin, eikä poitsu siihen reagoinut mitenkään onneksi! Siellä oli joku harjoittelija hoitamassa koko hommaa..

koiramammaa voin lohduttaa, ettei mekään vielä käännytä täällä!

Mies sai eilen tietää, että joutuu 2vko:n työmatkalle Puolaan jo 3:n viikon päästä! Apua miten me osataan olla erossa niin pitkään! |O
Onneks sieltä on lyhyet lennot, niin on sit nopsaan perillä. Nyt jo surettaa koko asia :(

Nyt meen aamukaffelle kun sinttirä nukahti päikkäreille! :wave:
 
Heipä hei!!

Mitä nyt luin muiden syömismääriä, niin meillä neiti on kyllä tosi pieniruokainen, kerralla saattaa vetää kyllä kokonaisen sosepurkin, mutta maitoa ei jaksa sitten päälle, ei edes hetken päästä, vaikka tuota maitoa pitäisi saada vielä tässä iässä aika paljon. Mutta en viitsisi korvata soseateriaa pelkällä maitoaterialla, en tiedä miten saan tyypin sitten litkimään tuota maitoa.. :/ Pitää kai puolittaa soseen määrää ja siihen lisäksi maitoa...tuntuu vaan ettei välitä tosta maidosta enää lainkaan..alkaa vaan leikkimään tuttipullolla..

Meripihkalle jaksuja miehen reissun ajaksi!! Mullakin mies meinas joutua reissuun, tosin suomeen ja vain 4 päiväksi, mutta en olis jaksanut sitäkään.. :ashamed:

Koskas mammat meinaa palata takaisin töihin?? Mua ahdistaa jo nyt töiden ajattelu, vaikka meinasin etää oon ainakin lokakuuhun kotona... :whistle: Toivottavasti neiti alkaa nukkumaan siihen mennessä yönsä, työt alkaa 6.30, joten voin olla aikas naatti muuten :kieh:
 
Morjens!

Meillä ilmeisesti hampaita pukkaa ihan urakalla: kuolaa litratolkulla, purraan kaikkea mahdollista mitä vaan käsiin saadaan esim. äidin leukaa, kitinää, huonotuulisuutta, huonounisuutta, ikenet turvoksissa ja uusimpana syömättömyys. Onko muilla ollut tota syömättömyyttä hampaiden puhkeamisen yhteydessä? Näin nyt ainakin tulkitsisin, et tuosta johtuu. Ei maistu tissi, ei pullo, ei soseet. Ja sekä viime että edellinen yö oli ihan mahdottomia, suoraa huutoa n. 1-2 tunnin välein eikä rauhoitu kuin syliin eikä siis huoli tissiä. Eilen harjasin kevyesti ikeniä hammasharjalla, mikä selvästi helpotti. Niin joo, ja noi ikenet on turvonneet siis alhaalta kulmahampaiden kohdalta... :eek:

Töihin olis näillä näkymin tarkoitus palata elokuun alussa. Tällä hetkellä ei yhtään huvittais enkä haluis Sisua viedä mihinkään hoitoon vielä silloin. Äitini (ei käy siis töissä) ehdotti kyllä, et vois ottaa Sisun hoitaakseen, mikä tietty helpottais tosi paljon. Mut silti ajatus siitä, et olisin päivät töissä enkä ukkelin kanssa, on jotenkin vaan niin kurjaa :'( Suunnittelin jo, et voisin sit äkkiä hankkiutua uudelleen raskaaks ja jäädä taas hyvissä ajoin saikulle, kuten Sisuakin odottaessa... :LOL: Työnantaja olis varmaan tosi mielissään..

Vietettiin kiva päivä Ikeassa. Lähinnä siellä ravintolassa istuttiin ja kulutettiin aikaa lastenhoitohuoneessa :D Mitään ei pitänyt ostaa, mut kummasti tarttui kaikkea tuiki tarpeellista lastentarviketta matkaan... :whistle:

Nyt pidetään peukkuja, et ens yönä saatais oikeesti nukkua...

Zucchero + Sisu 5kk 5pvä
 
Kiitos tissittelyvinkeistä... nyt sitte oon kokeillut tuota tissiä tyrkyttää ennen ruokaa kun ei muuten maistu...välillä ihan hyvinkin tuloksin, mutta edelleen on välillä selkeää kieltäytymistä tissittelyä kohtaan. :kieh:

Meillä on nyt sitte eka korvatulehdus ja hirvee pelko, että tästä se kierre sitte meilläkin alkaa |O (vanhemmalle pojalle tuli tuubit vuoden iässä) Ja yö oli ei niin ihana, kun reppana huusi kitarisat melkein suusta ulkona ja ainoo hyvä asento oli niin, että äiti istui... no tuli sitte torkuttua siinä istuaalteen ja pieniä hetkiä sai jopa makuultaankin olla. Mutta vähiin jäi unet.

Kiva kuulla harvemmin kirjoittaneiden kuulumisia =)

Nyt hoitamaan pikku potilasta :wave:

Katjuska ja Nemo 5kk ja aika paljon päälle :heart:
 
katjuskalle :hug: toivottavasti jää tähän kertaan eikä tosissaan ala se kierre.

Töihin palaamisesta oli puhetta. Siis niin äärettömän huonosti kun sitä kotona hoitamista tuetaankin niin kotiin meinaan jäädä hoitamaan kunnes lähempänä sitä 3vuotta. En tajua että sitä kotihoidontukea ei nosteta, kun lähdetään laskemaan paljonko maksaa tuollaisen natiaisen tarha kunnalle.. :headwall: Jos ja kun alkaa tekee tiukkaa rahoista niin etin jonku iltahomman vaikka sit toimistosiivous tms jota teen 2iltaa viikossa kun isäntä jo kotiutunut töistä.

Meillä on opittu kiukuttelemaan, auta armias jos otat helistimen tms kädestä jos pitäis esimerkiksi pukea, niin jo huuto raikaa ja heittäydytään aivan raivoks.. Ehkä meidän kiltiltä sittenkin on sitä luonnetta puskemassa esiin... :D

ja en tiiä onko täällä nyt sitten tulossa ylähampaita noiden 2alahampaan kaveriks kun taas kuola valuu ja ollaan niin äkästä että..
 
Yritän pystyä olemaan kotona tämän vuoden. Tässä taloudessahan ei ole sitä toisen aikuisen palkkaa laisin ja elatustukea en saa lapsen isältä vaan kunnalta eli ruhtinaalliset onkohan se nyt 139 euroa. Lapsilisän YH korotus lienee 46 euroa. Teen laskelmia ja katson jos pystyn olemaan vuoden loppuun kotona, saattaa tietenkin käydä niin että kun Niki on vuoden eli lokakuussa, joudun töihin jos emme taloudellisesti pärjää. Jos mulla olisi työssäkäyvä mies, olisin mielelläni kotona pari vuotta. Toivoisin tosiaan että tuettaisiin enemmän kotihoitoa ja niin, että me yksinhuoltajatkin pystyisimme hoitamaan lapsemme kotona jos haluamme. Monet tässä tilanteessa joutuvat viemään lapsen hoitoon 9kk iässä vaikka eivät haluaisi.
Hexalle tsempit Piipin kanssa...ja muillekkin tarvitseville voimia. Meillä sama tuttu ralli jatkuu. Jouskarille kiitokset että muistutit noista yö-syömisistä/heräilyistä, olen nyt aina ensin antanut tuttia ja silitellyt, pullosta menee tällä hetkellä n.3 kertaa yössä, ei siis joka heräilyllä tarvi ruokkia.

Miten kaikki osaa tietää nuo ruokinta-asiat niin hyvin...luonnostaanko? Mä olen taas ihan pihalla, että mitä antaa ja milloin ja kuinka paljon. Tämän illankin mokasin nyt jotenkin...annoin maitoa jotenkin liian myöhään, no ukkelihan väsyi ja kun tarjosin iltavelliä ei tullut mitään. Nyt nukkuu, ilman iltaruokaansa siis......
Meillä ei ole rytmiä vieläkään noissa päiväunissa kun ne vaihtelevat, nukuskelee niitä pätkiänsä milloin sattuu niin siksi tuntuu etten osaa noita ruokailujakaan ajoittaa/suunnitella. tai sitten en osaa muuten vaan....osaako kaikki muut?

Nyt käännytän ja kevyesti pyöritään selältä mahalle, tänään ryömi ulos leikkimatoltaankin tuo mittarimatoni.

Niki 4kk3vk ja Emo viikon päästä 35
 
nikin emo täytyy kyllä sanoa että kannattais rytmittää se päivä, se auttaa myöhemminkin tosi paljon ja yöunetkin siitä voi parantua.Esikoisen kanssa aloin päivää rytmittää niin että herättiin 8, tissiä, 9 sosetta, 10.30 lähettiin ulos ja poika nukahti.päikkäreiden jälkeen tissi, n. tunnin päästä sose ja taas 15 maissa nukkumaan.sit taas herättyä tissiä, ja sosetta, puuro n. tunti ennen nukkumaan menoa ja sit tissin kautta nukkumaan. hö, nyt tää kuulostaa ihan joltain holhoukselta mut en siis millään pahalla tarkota vaan ihan vaan vinkkinä jos tahdot kokeilla.sillon on helpompi antaa soseitakin kun on selkee rytmi.

mun jää nyt kesken taas tää, yritetään kaveria omaan sänkyynsä ja hetihän se tuolla huutelee..
 
Nikin emo tääl on kans yks joka ei oikein haltsaa et millon ois hyvä syödä mitäkin! Aamulla annan puuroa ja ennen päikkäreitä hedelmäsosetta, vaikka jotkut antaa tossa vaiheessa jo lämpimän aterian...päikkäreiden jälkeen annan sit lämpimän ruuan, noh, sit ongelma mistä aiemmin jo kirjoitinkin,että pitäis antaa kauheesti vielä maitoakin tän ikäselle,neuvolasta ainakin sanoi, sitten tulee ongelma,soseitten jälkeen ei juo maitoa, ei edes ennen päikkäreitä, hedelmäsoseen kyllä vetää...no missä pirun välissä annan maitoa, ei juo päikkäreiden jälkeenkään..siis käytänössä meillä neiti ei juo maitoa päivällä kuin ehkä 50ml yhteensä ja yöllä sitten pari kertaa yht. n. 250ml....ja nyt otan kauheeta stressiä siitä ettei saa tarpeeks maitoo, vähän kans hakuses muutenkin noi ruokailut..tuntuu et koko ajan pitäis vaan syödä ja tuo neito ainakin nukkuu vie suurimman osan päivästä, ainakin välillä. Päikkäritkin vähän heittää, riippuu koska aamulla herää ja kuinka kauan nukkuu..tänään vetäs aamulla 3h päikkärit ja iltapvällä 2h unet. Yleensä ei kyllä nuku noin pitkiä ja välillä siis 3 päikkärit päivässä. Sit tuntuu et annan liian aikasin ruuan ja tyttö ei ookkaan nälkäinen, syö muutaman lusikallisen ja that´s it...sit menee taas ruokailurytmi sekasin ja sosetta hukkaan...tällasia ongelmia täällä meillä,ääh, kai näihin joskus joku rytmi löytyy! Olis helppoa kun pystyis vetää tiettyyn kellonaikaan tekemiset, mut kun ei voi, kun päivällä rytmi ei vielä niin tasaista....niin joo,mä kans annoin sosetta tänään liian myöhään ja puuroa ei sitten paljoa syönyt...tässä vähän sepustusta helpottaakseni oloasi :whistle:
 
Iltoja!

Kiitos "hammasonnitteluista" :D. Toinen hammas on ihan näinä päivinä pihalla...

Paljon on ollu puhetta syömisestä ja syömättömyydestä. Omia kokemuksia tulee. Meillä neiti noin kuukauden soseitten syömisen jälkeen alko kakomaan aina kun tarjos lusikkaa suuhun, ei sylkeny ruokaa pois ja yleensä tää tapahtu kasvissoseiden kohdalla. Kun jaksoi vaan sitkeesti mättää sitä sapuskaa niin kyl se siitä pikkuhiljaa alko sujumaan taas...

Maidon antamisesta on kanssa puhuttu, minä korvaan välillä soseannoksen maidolla.
Ruokailurytmi on jotakuinkin näin:
5-6 maitoa.
herättyä aamupalaks maitoa,
n. 11 purkillinen kasvis-/broisku-/lihasosetta + jälkkäriks hedelmäsosetta ja juomaks vettä jos ottaa.
Ennen päikkäreitä maitoa.
Välipalaks joko maitoa tai hedelmäsosetta/jogurttijuttuja.
n.17 purkillinen kasvissosetta+ vettä jos juo.
n.19 iltapuuro (ei joka ilta, esim jos iltaruoka menee kuuteen niin sillon ei puuroa vaan maitoa)
n.20.30 iltavelli ja nukkumaan vaihtelevalla menestyksellä...

Koiramammalle tiedoksi ettei täälläkään käännytä, pari kertaa menny vahingossa mut ei oo ollu ees kunnon yritystä asian suhteen. Enpä jaksa ottaa ressiä... Eiköhän tuo ennen rippikoulua osaa kääntyä...

Töihin oon meinannu mennä elokuussa, saa nyt sit nähdä kuin äijän käy. Olishan tuo mukavaa olla kotonakin, mut köyhän on pakko mennä!

Zucchero, meillä oli jonkin verran tuota syömättömyyttä noin viikko ennen hampaan puhkeamista. Ei kelvannu pullosta tavara kuin liki jääkaappikylmänä. Tissiähän meillä ei käytetä... Soseetkin meni "pitkin hampain".

Joku mainitsi, ettei lapselle kelpaa kuin joku tietty sose. Meillä menee kaikki, on suu auki kuin linnunpojalla ku alkaa syöttämään. Ainut mille irvistelee hieman on ite tehty parsakaalisose. Kaupan versiona sekin menee ku kuumille kiville...
Ilmankos neiti onkin noin iso! =)

Nikin Emo, meillä päikkärit on kans suuria mysteereitä. Joinain päivinä nukkuu 1+3+1 tuntia, joskus taasen 2+2 tuntia, sit esim tänään nukku 2+0,5 tuntia ja illalla oltiin niiiiiin äkäinen että... Joten ota tavoite et annat esim 10 ja 12 välissä ruuan, sen jälkeen päiväunet miten sattuu nukkumaan. Ja syömiset jotakuinkin unien mukaan. Sit illalla mikäli te käytte esim klo 20 unille ja juotte iltavellin, niin älä 19 jälkeen anna enää maitoa, sillai syö vellinsä paremmin. Tai ainaki meillä on näin...

Tulipahan tekstiä...

No, toivottavasti ees jollekki on apua, tai lisää päänvaivaa... :)

-Liiko ja Anni 5kk 12pv-
 
joo, hyvä jos joku muukin on sekaisin =) Mä yritän rytmittää, mutta ukkeli nukkuu silloin kuin haluaa ja se uniaika vaihtelee niin kovin. Olen joka päivä pukannut 2h vaunuissa että nukkuis pitemmän pätkän, tuloksia on erilaisia, joinain vaunukertoina nukkunut 30min, tänään nukkui 30min,valvoi, ja sitten nukkui taas 40min. joskus nukkuu 1h putkeen. iltapäivisin vaan sekoan jotenkin "laskuissa", ukkeli nukkuu esim klo 15-15.30. sit alkaa ihme itkut,tarjoan ruokaa, huolii tai sitten ei huoli,ja sit huomaankin että on väsynyt vaikka on valvonut vain tunnin esim. Hän tekee myös sellaista, että ei suostu syömään, sitten alkaa itkemään vartin päästä ja kas, hän syökin.
aamuisin nousemme klo 8, joskus Niki ottaa nokoset jo klo 9, joskus on väsy vasta klo 10, joskus nokoset kestää 20min, joskus tunnin. Mä en niinku tiedä miten tätä hommaa rytmitetään...kai se mussa se vika on. Enkä edes tiedä kuinka monen tunnin välein sitä ruokaa pitäs antaa. Välillä kun ei suostu juomaan maitoa kuin vaikkapa 50ml, välillä sit juo 175ml, välillä syö sosetta yli puol purkkia ja välillä ei paljon yhtään...eli jos syö/juo vähempi niin se ruokailujen välikin on lyhyempi sitten.En tiedä. Huoh ja öitä.
 
Nikin emo, meilläkin rytmi on löytynyt tässä viime viikkoina joten ei hätää, eiköhän se sieltä tule teillekin! Mulla auttoi itseasiassa kun pidin kaks päivää kirjaa että miten nukkui ja miten söi, siitä saa tosi hyvän käsityksen mikä on hyvä ja mikä ei :)


Nyt lähen nukkumaan! Oli tosi rankka päivä joten unta tarvitaan, toivottavasti neiti nukkuis edes jotenkuten... :headwall:


JAKSUJA kaikille mammoille :flower:

Tini+Ada 6kk+


(hevilaulaja :D )
 
Huomenta.. Tai siis aamutorkkujen jälkeistä aikaa. Viideltä meillä tänään herättiin, vaihdettiin kakkavaipat ja leikittiin kääntymisleikkejä sängyssä ja sitten nukahdettiin vasta tissille klo 6.30 jälkeen ja herättiin vaihtamaan toiselle tissille jossain vaiheessa ja siitä juotiin (onneksi) kaksi kertaa!

Tiedättekö, meillä on keksitty ratkaisu maailman nälkäongelmaan! Kun vauvalle antaa kaksi teelusikallista peruna-kukkakaalisosetta (kaupan) niin suusta tulee ulos neljä teelusikallista sosetta. Ja varmuuden vuoksi toistimme kokeen hedelmäsoseella ja yhdestä teelusikallisesta tuleekin kaksi teelusikallista!

Mutta jos kelaan takaisinpäin siihen, kun aloitin valittamisen näistä kadonneista yöunista niin pitää kai vetää yhtäläisyysmerkit perunan syömiselle ja unien katoamiselle sekä taas kirkkaan punaiseksi pamahtaneeseen peppuun ja kaulataipeisiin. Vaikka sitä sosetta ei oletettavasti paljoa tule nieltyä niin silti se voisi olla yksi selitys tapahtuneelle. Jospas jättäisin kaikki soseet ja puurot vähäksi aikaa pois kuvioista.. Ehkä vielä yksi päivä kokeillaan niin sitten saavat jäädä pois.

jkoo Ei siitä maidosta tarvitse ottaa paniikkia, muistaakseni esikon maitomäärä oli noin 3 dl. Mutta hän olikin nesterajoituksella. Jos haluat lisää maitoa antaa niin tee maitoon aamupuuro ja käytä vaikka riisi-banaanipuuron aineksia sillä siinä on maitoa itsessään ja hedelmäsoseen sijaan anna näitä vauvan jugurtteja sillä niissäkin on maitoa. Ja sitten vain enemmän lihasosetta. =) Maitoahan me juomme proteiinin, rasvan ja kalkin vuoksi. Sairaalassa laskettiin ihan hedelmäsosekin nesteytysmielessä samaan kategoriaan kuin annos maitoa.

Nyt pitää mennä esikkoa paimentamaan jotta Pieniäinen sais vielä hetken nukkua..

Hexa ja Piipi 3pv vaille 6kk
 
Kotiin jäämisestä vielä sen verran että kaikesta täälläkin tarttee sitten tinkiä ja varmaan parina iltana viikossa tarttee jotain töitä tehä ja auto pitää kyllä vaihtaa halvempaan mutta eiköhän sitä jotenkin selviä, selvittiin sillonki ku oli 2 vaippaikästäja ukolla pienempi palkka, tosin sillon ei ollu mulla autoa eikä meillä ollut asuntolainaa...

Soseista mä annan niitä miten millonki, joinain aamuina puuroa, joinan hedelmää, joskus velliä, koitan kattoa että noin 3-4 satsia tulis noita kiinteitä annettua, ei sillä mitään merkitystä oo missä järjestyksessä niitä annetaan, hyvin nuo isommatkin kasvo. ja esikko söi ekat 4kk pelkää hedelmää kun ei yksinkertasesti suostunut mitään rehumössöä nielemään...

täällä taas lunta satanut niin että itkuä väännän kohta jos ei tuo aurinko ala niitä sulattamaan, asutaan täällä Helsingin kaappaamassa entisessä sipoossa ja meillä on varmasti helsingin ainoa hiekkatie, jota ei siis ole aurattu moneen viikkoon, 35km/h on maksimi mitä tolla jääradalla voi ajaa ja mä olen aivan hermoraunio jo nyt kun tiedän että iltapäivällä tarttee taas lähtee viemään lapsia Capoeiraan....

Jaksamisia kaikille yökukkujen kanssa valvoville, kyllä se siitä vielä helpottaa, mullakin esikko huus ensin koliikkia ja myöhemmin ruokaa (velliä) moooonta pulloa yössä, sai jo ihan koomiset piirteet kun söi öisin enemmän kuin päivisin ja vellipulloja oli isot rivit valmiina odottamassa jääkaapissa.....Vasta vuodenikäsenä helpotti mutta hengissä siitä selvittiin...


 
Huomenet!

Täällä ollaan ihan kaksin neidin kanssa,esikko lähti eilen mummilleen täysihoitoon ja mä lähen neidin kanssa huomenna perästä.

Täällä on ihan ihan älyttömän hiljaista!!!

Siis jos ois vaan tää neiti ni ei ois muuta kuin aikaa!!!

En tajua mitä tekisin kaikki nää päivät!?!

:whistle:

Töihin olisi tarkoitus palata elosyyskuussa 2010,silloin esikko menee eskariin.

Puolittuu ees vähän noi hoitomaksut ku ei tartte maksaa kahesta täysiä.

Noista syömisistä&nukkumisista sanoisin että kun mulla on noita kavereita joilla noita lapsia on ainaki sen 3 ni ne aina muistaa mainita että kerta kerralta alkaa sujua helpommin ts. sitä ei enää stressaa noista asioista niin paljoa,eli joinain päivinä syödään ja nukutaan kuin unelma ja joinain sitten taas ei...kaikki ei vaan aina mene niin kuin suunnittelee/ajattelee...

Mun esikoinen oli "mallikirja" vauva ja nyt kun neiti onkin erilainen siinä että ei nuku niin pitkään tai on edelleen lähes pelkällä tissillä vaikka esikko tässä kohtaa veteli jo puurot x2 yms.
Ni täytyy todeta vaan että erilaisia ovat.Sitä paitsi tää kakkonen menee "vähän niinku siinä sivussa"...ts. esikon rytmin mukaan eletään ja vauva saa sit soseensa ja nukkuu silloin missä ollaan liikenteessä menossa ja siis sen mukaan.

Olen täysin samaa mieltä että tietty päivärytmi pitää olla.

Samat asiat toistuvat tietyssä järjestyksessä päivittäin.

Eri juttu on sitten mihin aikaan ne asiat tehdään ja kuinka "sidottu" itse myös haluaa olla.

Nyt jos on neidin päiväuni aika ni hän nukkuu sitten vaunussa/autossa/rintarepussa/kotona riippuen siitä missä ollaan tms.

Samoin jos esikoisen aikana oli tarvis lähteä kauppaan vasta 20.00 aikoihin niin sitten toinen tietysti nukahti autoon jolloin itse yöunille meno viivästyi.

Mutta tilanne "korjattiin" esim. seuraavana päivänä...

Mun yksi kaveriperhe laittaa lapset yöunille aina klo:19.00.

Siinä mielessä ihanteellista että heillä on sitten koko ilta sitä "omaa aikaa" tai aikaa toisilleen...
Meillä tuo ei olisi missään nimessä toiminut sillä itse tulin kotiin töistä vasta noihin aikoihin ts. en olisi arkena juuri nähnyt esikkoa kun olisi jo nukkunut kun tulen kotiin.

Ja sitten nukuttiin vähän myöhempään kun menin töihin vasta 10.00..jne.

Lisäksi he ei esim. koskaan voi käydä missään iltaisin koska ovat kotona hyvissä ajoin nukuttamassa lapsia.

Me taas käydään kaupoilla,kavereilla,ulkoillaan yms.

Ja melkein sit kaikki käy samaan aikaan nukkumaan 21.00-22.00...

Mutta en siis arvostele ketään vaan oon sitä mieltä että kaikkien perheitten täytyy tehä niin kuin itse katsovat parhaiksi ja heille sopiviksi.

Jollekkin vauvalle riittää monta lyhyttä unipätkää pitkin päivää ja toinen tarvitsee ehdottomasti ne 3-5 tunnin pitkät yhtäjaksoiset unet-muuten on päivä pilalla!!!

Tämä neiti nukkuu kyllä sen 3 tuntia päivittäin mutta heräilee lähes poikkeuksetta sen 2-3 krt. tuona aikana jolloin täytyy käydä heijaamassa vaunua.

On siellä yleensä aivan täysin hereillä mutta sitkeän heijaamisen jälkeen nukahtaa kyllä uudelleen.Jos teen sen "virheen" että otan tuossa kohtaa neidin sisälle tms. ni aivan varmasti on loppu päivä pilalla.
On väsynyt ei jaksa syödä,eikä ole oikeen nälkäkään jne.

Mutta olen kuitenkin sitä mieltä että
jokainen äiti tuntee/tietää sen oman lapsensa parhaiten kuitenkin eli milloin on nukkunut/syönyt tarpeeksi,onko vain tylsistynyt jne.

On toki hyvä keskustella muitten kanssa ja vertailla tiettyyn pisteeseen asti mutta koska me kaikki olemme erilaisia ja eritarpeisia ja teemme asiat omalla tavallamme niin turha ainakaan potea mitään "syyllisyyttä" tmv. näissä asioissa(vaikka teen sitä toki itsekkin välillä )

Ja varsinkin ekan lapsen kohdalla sitä on usein ihan "pihalla" alkuun... =)

Löysin esikoisen ajoilta lapun ruokailurytmistä ja aterioiden määrästä ja siinä sanottiin jotenkin näin että:

5-6kk
6 maitoateriaa pvässä
1 kasvissose ateria
1 hedelmä tai marjasose
1 puuro(velli) tai lihakasvissose ateria

Ja maidon tarve vellit mukaan lukien olisi 700-1000ml.

Meillä kun on rinnalla ni en todellakaan tiedä mitä määriä tota maitoa menee...päivät vaihtelee ja toi tissi kiinnostaa vaihtelevasti...2-4 krt. päivässä ja 2 krt. yössä.

Vaippoja menee tosi vähän mut kun on tyytyväinen ja kasvaa hyvin ni varmasti saa myös sen tarvitsemansa maitomäärän.

Kaverin vauva 6kk ikäisenä kävi rinnalla tosi harvoin päivisin ja syötöt oli tosi lyhyitä.

Nyt kun vierotti rinnasta ja siirtyi korvikkeeseen ni sano että maitoa menee varmasti nyt paljo paljo enempi ku rinnalla ollessa.

Toinen mielenkiintoinen seikka on myös se että kun näihin kiinteisiin siirrytään ja ne alkaa sujua ni jotku vauvat itse automaattisesti jonkin ajan päästä alkaa kuitenki taas juomaan lisää maitoa(tätä siis ainaki rintaruokituilla) ja se siis on täysin luonnollista lisätilausta joka kiinteiden ohella helpostii unohtuu ja vähenee...tissimaito siis.

Eli jos haluaa jatkaa imetystä ni kannattaakin pitää 1-2 "vähempi kiinteistä päivää" maidonerityksen riittävyyden vuoksi.

En sit tiedä miten tää homma toimii korvikkeen kanssa mut eikös sitä ihan yhen lailla olisi hyvä saada tuo tietty määrä noin suunnilleen päivän aikana??

Tosiaan jos tekee puurot/vellit korvikkeeseen ni siinähän tulee jo osa.

Ja koska noihin kiinteisiin siirrytään niin yksillöllisesti ni varmaan vaikeeta antaa neuvoloidenkaan mitään tiettyä ohjetta...

Ja vinkkejähän voisivat antaa te useamman lapsen vanhemmat myös!!!

Ja anteeks tästä romaanista...huomaa että esikoinen on pois kun on aikaa notkua tässä koneella...
:whistle:

Ja siis toivottavasti en loukkaa ketään näillä kirjotuksillani...lähinnä yritän tuoda erilaisia näkökantoja näihin asioihin,mahtavalla kahden lapsen kokemuksella.... :ashamed:

Jousikas&neiti kohta 6kk!!!! :heart:

( nawi olitkos äsken radio novalla/tai toivoit jotain biisiä kun olin kuulevinani et siellä sanottiin "nawi" sipoosta kotiäiti.....) ?? =)
 
Hip hei vaan, naiset!

Jouskari puhui mielestäni paljon JA asiaa! Tiivistettynä, kukin luottakoon omaan vaistoonsa oman lapsen suhteen, MUTTA silti keräten tietoa muiden kokemuksista ihan vaikka vaan vertailun vuoksi, ja mahdollisesti jopa itselleen siitä jotain saaden.

Soseista ja rytmityksistä olette jutelleet. Meillä ei ole kelloon sidottua rytmiä sinällään, mutta jonkin tyyppistä rytmiä kuitenkin. Eka ateria yleensä kasvista, toinen kasvista ja lihaa (tällä hetkellä broileria) ja illalla vielä hedelmää. Kasvis- ja liha-aterioiden päällekin maistuu yleensä vielä hedelmä. Ja vettä juo poikanen todella hyvin! Mikä oli hyvä juttu tässä, kun hän jostain syystä kuumeili yhden yön ja päivän. Mitään muuta ei ole ilmaantunut. Outo juttu. Odoteltiin flunssaa tms., mutta näyttää menneen pienellä kuumepiikillä ohi, oli mitä lie. Voisiko hampaiden tulo aiheuttaa lämmön nousua ( 38,5`c )?

Töihin lähdöstä keskustelua myös. Itse aion olla kotona sen kolme vuotta. Olen kiitollinen, että se on mahdollista!

:heart:
 
Uunituoreita neuvolakuulumisia meiltä, suluissa 5kk mitat:
paino 9260g (8275g)
pituus 68cm (66cm)
päänympärys 45cm (43,5cm)

Täti totesi että poika on semmonen pikku pätikkä :D


Lizard
Hampaiden tulo voi hyvinkin aiheuttaa kuumeilua.

Meilläkään ei vielä kääntyillä mihinkään päin, kuten joku jo totesikin niin eiköhän nuo ennen rippikouluikää opi kääntymään =)


Niihu ja Kalle 6kk ja 1vko
 
Heipsan pitkästä aikaa.
Ihan kaikkia sivuja en taas ehdi välistä lukemaan, tai menee koko ilta enkä taas ehdi vastaileen mitään. =)
Terveiset 5kk neuvolasta, vaika ikää onkin jo viis ja puol kuukautta. suluissa 4kk
Pituutta 70cm (67cm)
painoa 7980g (7450g)
Jos noihin Niihun lapsen mittoihin vertaa, niin meijän poju on tosi laiha, mutta ei se oikeesti ole. Ihan sopusuhtainen kaveri.
........ja terveiset kuuluu, että enemmän pitäisi syödä. :LOL: tämä on siis sen takia hauskaa, että musta tuntuu että kaveri ei mitään muuta tekään kuin syö ja hyvin, mutta yritetään lisätä. Tänään lähtee siis kaurapuuro riisihiutaleitten tilalle.
Meille on muuten tullu hampaitakin. Yksi näkyy jo ja toinen pilkistää vähän. Neuvolassa sanoi täti myös, että ylähampaat voivat puhjeta milloin vain, koska ikenet töröttävät jo.
Ainiin, ja syy miksi olen näitä sivuja niin paljon jäljessä. Mentiin isännän kanssa naimisiin lauantaina, eli vähän hulinaa on ollut. Poju oli ekaa kertaa yötä hoidossa ja kyllä mummo ja pappakin kuulemma vähän nukkuivat. :D
Viljami oli myös koko hääpäivän tätien hellässä huomassa ja hyvin meni. Ei tullut ahdistusta edes, vaikka tissiä ei saanut koko päivänä. Mulle tuli ahdistus, kun tissit pakkas täyteen maitoa, mutta eipä se menoa haitannut. =)
 
Meidän pieni hiihtolomalainen ja lapin kävijä on sairastunut!!! Luin kaiken mahdollisen RS-viruksesta ja mieleni alko laukata siihen malliin että tilasin taksin lääkäriin. Lääkäritädin mukaan kyseessä on mahd virusperäinen keuhkoputkentulehdus (keuhkot krohisee, mut CRP vain 8), lima lentää ja yskä on kova. Saimme jotakin hengitysteitä avaavaa liusta jonka nimeä en nyt paholainen muista... mutta tuntuu ainakin ensimetreillä tepsivän. Lääkäri käski tarkkailla hengitystä ja jos nopeutuu ja muuttuu pinnalliseksi tai alkaa ahdistaan ambulla Rovaniemelle, kääk! No toivottavasti ei... tarkkailemista tässä kyllä on... sinne on yli 200km ja siellä on lähin paikka, missä RS-testi voidaan tehdä... Juu ei tämä Suomen terveydenhuolto taida olla ihan tasapuolista kaikille...(meillä sentäs matkan maksas matkavakuutus) ONKO KELLÄÄN KOKEMUKSIA RS-VIRUKSESTA? Mitä oireita, millä ja miten kauan parani ym.
 

Yhteistyössä