***SYYSMASSUKAT 2008***

Laura80
Heissan!
Onko muut sairastanu alkuraskaudesta flunssan? Mulla on nyt ihan mieletön flunssa päällä..jostain luin, että suurin osa odottavista äideistä sairastaa alkuraskaudessa flunssan, näinkö on?! Sain tänään varattua neuvolan helmikuun alkuun..terveydenhoitaja kuullosti puhelimessa tosi tylyltä, käääk..toivottavasti se olis kuitenkin mukava tapaus! =) Mitä se maksaa, jos käy yksityisellä ultrassa? Ei millään malttais odottaa siihen ensimmäiseen ultraan saakka.. :wave:
 
snodgrass
Meilläpäin pääsee ultraan yksityiselle 60-70:llä eurolla. Joku täällä aiemmin kirjoitti kysyneensä mitä maksaa, ja siellä oli maksanut 100e!! Mut en tiedä missä päin Suomea, ite oon siis Tampereelta.
 
Itse olin sitä mieltä aluksi, etten menisi yksityiselle ultraan tässä alussa vaan sitten rakenneultraan vasta myöhemmin, mut nyt oon kuitenkin aatellut et yrittäisin saada aikaa johonkin rv8 niin varmasti näkyis sydämen syke jos hyvin käy. Ihan tän oireettomuuden takia ajattelin mennä niin ei tarvis sit miettiä sinne 12 viikolle asti missä mennään. Esikoisen kanssa pääsin kunnan ultraan rv8, kun viikot oli silloin hakusessa. Yksityisellä käytiin sit rakenneultrassa kun kunta tarjoo täällä vain sen rv12 ultran. Pihlajalinnassa käyn ja siellä alkuraskauden ultra on omavastuultaan noin 70-80 euroa.

Mut nyt nukkumaan, öitä!

Nenna ja siskoveli 5+4
 
Oletteko pahoinvointia tuntevat kokeilleet sitä apteekin inkiväärivalmistetta joka on tarkoitettu raskausajan pahoinvointiin? Olen kuullut että joillakin se auttaa ainakin jonkin verran.
Ummetustakin tais jollakin olla. Itsellä oli koko edellisen raskauden ja nyt jälkeenpäin vasta hoksasin, että se taisi johtua niistä multitabs-vitamiineista, niissähän on myös rautaa, joka siis aiheuttaa ummetusta. Tällä kertaa aion välttää viimeiseen asti rautavalmisteita ja jos joudun ne aloittaan kokeilen apteekin juotavia rautalääkkeitä.
Itse en ole vielä soittanut neuvolaan kun viikkoja on vielä niin vähän, vaikka mieli kyllä tekisi. Mutta ne antavat ajan kuitenkin vasta viikon 10 tienoille, joten pitää malttaa vielä odottaa.

Voimia keskenmenon kokeneille!
 
Helsingissä ainakin saa pulittaa alkuraskauden ultrasta jopa 130eur...
Olen kovasti pohdiskellut että mennäkkö vai eikö mutta päätin odotella ens tiistaihin kun on eka neuvola niin jos sais vähän tietoa että koska se eka ultra kunnallisella olisi..

Kauhia kauhia olo täällä vaikka aamulla urhoollisesti vetelin weetabixia muka pahan olon pois viemiseksi.. :headwall:

 
En ole vielä kokeillut sitä inkiväärivalmistetta, mutta ajatus alkaa jo houkutella, kun tää paha olo jatkuu vaan. Töihin kävellessä aloin taas kakomaan, onneksi ei oksu tullut, kun juuri käveli vastaan yksi tuttu...

Tein eilen sen pääsiäismunatestin, mistähän ketjusta luinkaan siitä. Eli kaupassa pitää keskittyä ja yrittää saada "yhteys" johonkin pääsiäismunaan. Kun yhteys on saatu niin ostetaan ko. muna. Munan sisältä paljastuva yllätys kertoo tulevan lapsen sukupuolen eli jos yllätys on poikamainen niin lapsi on poika ja jos yllätys on tyttömäinen niin lapsi on tyttö. Epäselvissä tapauksissa taisi olla, että testin voi uusia jonkin ajan kuluttua. :D Suklaata ei ole pakko syödä, jos ei maistu. Itse sain aika poikamaisen yllätyksen...
 
Huomenta!

Varasin sitten kuitenkin ajan varhaisultraan yksityiselle. Ajan sain ensi viikon keskiviikolle. Silloin viikkoja olisi 7+3, siihen asti täytyy jaksaa odotella.
Jaa-a pientä pahoinvointia on täällä ollut viimepäivinä, mutta sehän saa tämän tuntumaan vain todellisemmalta =)
 
SNODGRASS: Missä kävit Tampereella ultrassa? Ajattelin jos menisin kans kattoo onko masussa mitään elämää. Minun ensimmäinen ultra on 26.2.
Mulla on nyt maha pienentynyt kun olen oksentanut niin paljon.
ONNEA PLUSSANNEILLE!
 
TERETULEMAST ROUVALIINI!!! :D Täällä minäkin seikkailen... :D
Niina22, mulla ultra huomenna, rv 6+4 siksi, kun edellinen raskaus oli kohdun ulkoinen ja nyt varmistellaan, että missäs tämä toukka sit on kiinni. Levollisin mielin huomista kohti, vaikka välillä vähän tuntuu, että ARGH :headwall: kun kello kiertää liian hitaasti.
Matarena, mulle yks kaveri sano tänään (oli pakko kertoa hälle tästä raskaudesta, kun hällä on vuosisadan bileet tammikuun lopussa, ja muakin oli sinne vailla... ) että kun näin paljon mua väsyttää, niin poika tulee... Noo, väsytti mua kyllä tytönkin raskausaikaan.
Nukkua huitasin viime yönä 10h niin sikeesti, etten ole kuullu en tytön vessassa käyntiä, en sitä, kun pienempää koiraa on pitäny yöllä käyttää pihalla (ripulissa raasu ) enkä sitä, että mies on lähteny töihin... :whistle: Vähän väskättäny mammaa :whistle:
Jep jep, d=)b huomista kohti. Tulen heti sitten tänne ilmoittamaan, että kaatuuko tän mamman maailma vai ei.
Sisu ja toukka 6+3
 
sisu, tsemppiä huomiseen! Toivotaan et kaikki on niinku pitääki.

maariankämmekkä, tuota inkivääriä pitäis kyllä kokeilla kun monet sitä suosittelee. Tää paha olo alkaa pikkuhiljaa rassata.

Varasin nyt kuitenkin sen yksityisen ultran (45 e), maanantaina olis. Sillon rv 6+5 et pitäis siellä mahdollisesti jotain jo näkyä. Varasin siks jo nyt ajan kun mulla on ollu jälleen menkkamaista vatsa ja alaselkäsärkyä. :( Ei mitään vuotoa kylläkään ja oireet on koko ajan kovat, jospa siellä ois kaikki kunnossa.
Neuvolan päätin varata vasta ton ultran jälkeen.


 
Ihanaa saada uusia taas mukaan.
Tervetuloa vaan!
Itsekkin onneksi ainakin vielä sinnittelen täällä.
Huomioikaa tosi negatiivinen tunnelmani, mutta ne pari keskenmenoa kajastelevat koko ajan takaraivossa...
Eikä tuo masennus ole mitenkään kiva kaveri sen pelon keralla.

Itse tekis mieli mennä varhaisultraan yksityiselle myöskin, mutta se pahus maksaa aika paljon.
Ja sitäkin sitten taas pelkää tavallaan...
Neuvolassa olin jo ekan kerran 11.1. Lääkärineuvolaan 23.1. ja eka ultra kunnallisella 8.2.
Sinne asti pitäis siis jaksaa odottaa, epäilyttää onko pieni vaan oikeassa paikassa ja se miten pitkällä tässä ihan oikeasti ollaan menossa.
Lukekaa siis, että onko kauankin piinaviikkoja jäljellä...

Tuo olikin hauska koeluontoinen juttu, tuo suklaamunajuttu :D
 
mamitus2 meitähän on täällä aika monta menetyksen kokenutta joten ollaan kaikki yhdessä pelko persiin alla..

Sulla on onneksi eka ultra jo todella pian joten!
Toivotaan että kaikki päästäis tällä kertaa ihan loppuun asti ja saatais ihunat nyytit odottaviin syleihin :heart:
 
Moi! Minäki voisin liittyä tänne. Plussasin viime viikon torstaina ja meillä on vuoden vanha poika täällä kotona ennestään. Neuvola ajan varasin eilen ja sainkin sen jo ens viikon torstaiksi :) viikkoja viimisten kuukautisten alkamispäivän mukaan vasta 4+0 joten ihan alussahan tässä vasta ollaan. la näillä näkymin siis syyskuun lopussa. Synnytyssairaala mulla tulee olemaan tyks
 
Rouvaliinille ja Ittulille trevetuloa mukaan ja onnittelut :heart: :flower:

Ja tsemppi :hug: kaikille, jotka pelko persiissä...(voin halata itseänikin siis :whistle: )

Mä kans jostain ketjusta luin ton muna jutun....ihan pakko oikeesti joku päivä ihan huvikseen herättää hämmennystä kaupassa yrittämällä saada yhteyttä suklaamunaan. :LOL:

Mulla on nyt sitä öklö oloa ihan tarpeeks :x Välil tuntuu siltä, että tulis sitte ees ylös, niin jos se helpottais, mutta tuskin sekään auttais :/
Masussa kans välillä ollu sellaista jomotusta ja se saa aina karvat pystyyn :kieh: Mutta eipä täällä muuta ihmeellistä.

Katjuska ja vilpertti 7+1 :heart:
 
Täällä havaittavissa sellaista menkka juilintaa selässä ja masussa ja heti tietysti sydän syrjällään..
Istuma duunissa tietysti altistun kaikenmoisille jomotuksille mutta ei se haurasta hormonien heiluttamaa meiltä kyllä saa autettua :headwall:

ei onneksi vielä mitään kovin pahaa mutta jomotusta silti eikä sellasta normaalia nippailua mitä on ollut..
 
Niin hullulta ku se kuulostaakin ni mä toivoisin et tulis pahoinvointia. Se on niin selvä oire ni sit vois ainaki olla lähes varma siitä et tuolla masussa toden totta on joku pieni ihmisentaimi. Oon tehny jo 4 testiä (mitenni vainoharhanen?!) ku on ollu pakko varmistaa että se plussa vielä tulee testiin. Mulla kans menkkamaista juilintaa mahassa ja vähänki isompi vihlasu ni oon heti ihan paniikissa et alkaako vuoto.
 
ANTEEKSI MUTTA PAKKO SAIVARRELLA!!
TINII!!! Sä kirjoitit tälleen: "Istuma duunissa tietysti altistun kaikenmoisille jomotuksille mutta ei se haurasta hormonien heiluttamaa meiltä kyllä saa autettua "
Joko tossa lausessa on virhe tai sit mulla ei kerta kaikkiaan sytytä, mutta mä en ymmärrä mitä tuossa sanotaan...? Luen kaikkien kirjoitukset tosi tarkkaan ja tämä pisti silmään.
ANTEEKSI jos oon jonkun mielestä pilkun n****ja :ashamed:
 
Joo, elikkä oon siis samanlainen hermostuja ja hössääjä kuin muutkin, vaikkei alun alkaen pitänytkään mitenkään kamalasti hermostua ja hössätä tästä raskaudesta... :whistle:

Varasin sitten sen varhaisultrankin, en siis malttanut odottaa..
Ja nyt pelottaa ihan oikeasti!
Miten voikin tuo konkreettinen ajan varaaminen johtaa kamalaan jännitykseen ja ajatusten karkailuun? |O

Täytynee siis pistää jäitä hattuun vaan.
Toivoa, että löytyy pienoinen omalta paikaltaan sydämensykkeen kera :heart:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Katjuska-78:
Syyskuun 2008 mammat




29.8
Mimeso..........................(toinen)....................TAYS

1.9
Katjuska-78..................(kolmas)....................SAS
Lemontree.....................(kolmas)

2.9
Piizu..............................(kolmas)....................NKL
Äippä0806....................(toinen).....................TAYS

3.9
Tyyne............................(toinen).....................TAYS
Tinii...............................(esikoinen)
Tuuli-.............................(toinen)....................K-HKS
Ilona G..........................
Meritähti.......................(esikoinen).................TAYS
Seela-matilda...............(esikoinen)................K-SKS
Daydreams...................(toinen).....................K-HKS
Jouskari-80...................(toinen)

4.9
Draama.........................(neljäs)......................TYKS
JuhlaMokka...................(kolmas).....................KAKS
Miss Eagle.....................(esikoinen)...............K-SKS
Snodgrass.....................(toinen).....................TAYS
Luminella......................(esikoinen).................PS

5.9
Matarena......................(esikoinen).................TAYS

6.9
Tuhina Tyttö.................(toinen)......................K-SKS
Sisu..............................(toinen)
Äityliini07......................(toinen).....................L-PKS
Dior..............................(esikoinen).................KOKS

7.9
Fleur05........................(toinen)
Maariankämmekkä.......(viides)........................OAS
Mamitus2.....................(toinen)......................TYKS

8.9
Vape...........................(esikoinen)

9.9
Koiramamma...............(esikoinen).................K-SKS

10.9
Suhveli........................(esikoinen)..................TAYS
Syysmama..................(esikoinen)..................OYS
Kenguruliina................(neljäs).......................EKKS
Miukka........................(toinen).......................EKKS
tofu...................................(kolmas)......................KAKS

11.9
Miia.............................(kuudes).....................VALS/TAYS
Syysmami..................(kolmas).......................TYKS
Nenna80....................(toinen).......................TAYS

13.9
Nellukka79..................(toinen).......................TAYS

14.9
Vuh.............................(toinen).......................LKS

15.9
Nauruprinsessa..........(esikoinen)
Kaiza80......................(toinen)
Niina22.......................(toinen).......................TAYS

16.9
Laura80......................(esikoinen)

17.9
Rouvaliini....................(toinen)......................PKKS


Ei tarkkaa laskettua aikaa
Niina23.......................
mamma4x...................(viides)
Ittuli...........................(toinen)......................TYKS



Voimia pienokaisensa menettäneille... :hug:

Hipsuli
Neilikka77
Sävy




Synnytyssairaaloista käytetyt lyhenteet:

EKKS = Etelä-Karjalan Keskussairaala
HYS = Hyvinkään aluesairaala
IAS = Iisalmen aluesairaala
JS = Jorvin sairaala
K-HKS = Kanta-Hämeen Keskussairaala
K-PK2S = Keski-Pohjanmaan Keskussairaala
KAKS= Kainuun keskussairaala
K-SKS = Keski-Suomen Keskussairaala
KOKS = Kotkan/Kymenlaakson sairaala
KYS = Kuopion Yliopistollinen Sairaala
Kät, KOS = Kätilöopisto
Kät/H = Kätilöopisto, Haikaranpesä
LAS = Loimaan aluesairaala
LKS = Lapin Keskussairaala
LPKS = Länsi-Pohjan Keskussairaala
LUS = Länsi-Uudenmaan Aluesairaala (Tammisaari)
LS = Lohjan aluesairaala
MKS = Mikkelin keskussairaala
NKL = Naistenklinikka
OAS=Oulaskankaan aluesairaala
OYS = Oulun Yliopistollinen Sairaala
PHKS = Päijät-Hämeen Keskussairaala
PKKS = Pohjois-Karjalan Keskussairaala
PS = Porvoon sairaala
Ras = Raahen aluesairaala
SAS = Salon aluesairaala
SKS= Savonlinnan keskussairaala
SeKS = Seinäjoen Keskussairaala
SatKS = Satakunnan Keskussairaala
TAYS = Tampereen Yliopistollinen Sairaala
TYKS = Turun Yliopistollinen Keskussairaala
VALS= Valkeakosken aluesairaala
VAS = Vammalan aluesairaala
VKS = Vaasan Keskussairaala
VSAS = Vakka-Suomen aluesairaala
ÅCS= Ålands centralsjukhus




 
Ilmottaudun nyt siis tänne! Eli...

1. Oma ikä 25 ja miehen 27 naimisissa kesästä 2006 asti, yhdessä oltu kohta 9 vuotta.
2. Satakunnassa asustellaan omassa (lue pankin) rivarissa, jossa 4h+k.
3. Baarimikkona kauan työskennellyt, nyt toista vuotta opiskelen sairaanhoitajaksi.
4.Yksi lapsi ennestään, tyttö syntyi toukokuussa -04
5.Toisen kohdalla yritystä kaksi kuukautta ja nyt siis tärppäsi
6. Plussa 11.1 ja laskettu aika 15.9 ja Satks:ssa tarkoitus uutta elämää maailmaan ulos pukata!
Paljon onnea kaikille odotukseen =)
 
Alkuperäinen kirjoittaja tofu:
Alkuperäinen kirjoittaja Katjuska-78:
Syyskuun 2008 mammat




29.8
Mimeso..........................(toinen)....................TAYS

1.9
Katjuska-78..................(kolmas)....................SAS
Lemontree.....................(kolmas)

2.9
Piizu..............................(kolmas)....................NKL
Äippä0806....................(toinen).....................TAYS

3.9
Tyyne............................(toinen).....................TAYS
Tinii...............................(esikoinen)
Tuuli-.............................(toinen)....................K-HKS
Ilona G..........................
Meritähti.......................(esikoinen).................TAYS
Seela-matilda...............(esikoinen)................K-SKS
Daydreams...................(toinen).....................K-HKS
Jouskari-80...................(toinen)

4.9
Draama.........................(neljäs)......................TYKS
JuhlaMokka...................(kolmas).....................KAKS
Miss Eagle.....................(esikoinen)...............K-SKS
Snodgrass.....................(toinen).....................TAYS
Luminella......................(esikoinen).................PS

5.9
Matarena......................(esikoinen).................TAYS

6.9
Tuhina Tyttö.................(toinen)......................K-SKS
Sisu..............................(toinen)
Äityliini07......................(toinen).....................L-PKS
Dior..............................(esikoinen).................KOKS

7.9
Fleur05........................(toinen)
Maariankämmekkä.......(viides)........................OAS
Mamitus2.....................(toinen)......................TYKS

8.9
Vape...........................(esikoinen)

9.9
Koiramamma...............(esikoinen).................K-SKS

10.9
Suhveli........................(esikoinen)..................TAYS
Syysmama..................(esikoinen)..................OYS
Kenguruliina................(neljäs).......................EKKS
Miukka........................(toinen).......................EKKS
tofu...................................(kolmas)......................KAKS

11.9
Miia.............................(kuudes).....................VALS/TAYS
Syysmami..................(kolmas).......................TYKS
Nenna80....................(toinen).......................TAYS

13.9
Nellukka79..................(toinen).......................TAYS

14.9
Vuh.............................(toinen).......................LKS

15.9
Nauruprinsessa..........(esikoinen)
Kaiza80......................(toinen)
Niina22.......................(toinen).......................TAYS
Hennuska04.........................(toinen).......................SatKs

16.9
Laura80......................(esikoinen)

17.9
Rouvaliini....................(toinen)......................PKKS


Ei tarkkaa laskettua aikaa
Niina23.......................
mamma4x...................(viides)
Ittuli...........................(toinen)......................TYKS



Voimia pienokaisensa menettäneille... :hug:

Hipsuli
Neilikka77
Sävy




Synnytyssairaaloista käytetyt lyhenteet:

EKKS = Etelä-Karjalan Keskussairaala
HYS = Hyvinkään aluesairaala
IAS = Iisalmen aluesairaala
JS = Jorvin sairaala
K-HKS = Kanta-Hämeen Keskussairaala
K-PK2S = Keski-Pohjanmaan Keskussairaala
KAKS= Kainuun keskussairaala
K-SKS = Keski-Suomen Keskussairaala
KOKS = Kotkan/Kymenlaakson sairaala
KYS = Kuopion Yliopistollinen Sairaala
Kät, KOS = Kätilöopisto
Kät/H = Kätilöopisto, Haikaranpesä
LAS = Loimaan aluesairaala
LKS = Lapin Keskussairaala
LPKS = Länsi-Pohjan Keskussairaala
LUS = Länsi-Uudenmaan Aluesairaala (Tammisaari)
LS = Lohjan aluesairaala
MKS = Mikkelin keskussairaala
NKL = Naistenklinikka
OAS=Oulaskankaan aluesairaala
OYS = Oulun Yliopistollinen Sairaala
PHKS = Päijät-Hämeen Keskussairaala
PKKS = Pohjois-Karjalan Keskussairaala
PS = Porvoon sairaala
Ras = Raahen aluesairaala
SAS = Salon aluesairaala
SKS= Savonlinnan keskussairaala
SeKS = Seinäjoen Keskussairaala
SatKS = Satakunnan Keskussairaala
TAYS = Tampereen Yliopistollinen Sairaala
TYKS = Turun Yliopistollinen Keskussairaala
VALS= Valkeakosken aluesairaala
VAS = Vammalan aluesairaala
VKS = Vaasan Keskussairaala
VSAS = Vakka-Suomen aluesairaala
ÅCS= Ålands centralsjukhus






 
snodgrass
Onnea uusille plussanneille! :flower:
[/b]Mimeso, mä kävin Koskiklinikalla. Meillä on työterveys siellä, joten saan yksityisasiakkaanakin alennusta :) mutta siinä laskussa siis virallinen taksa oli 70e. Oli oikein mukava täti siellä se kellä kävin.

Jee, sain jopa viimein neuvola-ajankin tänään järjestymään. Hauskaa kun soitin niin myöhään, että se on jo alle kahden viikon päästä, 28.1. Täti nauroi kun kysyin että ei kai mun tarvi täyttää niitä ruokalappuja uudestaan :D Mutta onneksi heillä on syksyltä kaikki laput tallessa, joten ei tarvi kuin esitietolomake menkoista yms. täytellä. Musta on hiukan raivostuttavaa raportoida montako juustonsiivua ja minkämerkkistä käytän päivässä - tai kyllä sen nyt kerran täyttää, mut jos olisi joutunut taas uudestaan...
 

Yhteistyössä