Ihana lukea teidän kuulumisia! Kiva kun ootte kirjoitelleet!
Meillä on ollut niin raskasta etten oo saanut aikaiseksi juuri mitään ylimääräistä, ei oo tullut täälläkään käytyä. Mulla on ferritiini tippunut ja on nyt viimeisimmässä 20. Hb yhä yli 120 mut sekin laskenut tasaisesti. Lisäksi meidän tyllerö ei sitten millään alkanut nukkua oleellisesti paremmin meidän omilla neuvoilla niin oltiin neuvolan kautta yhteydessä yhteen unispesialistiin. Sitä ennen oltiin siirretty tyllerö omaan huoneeseen nukkumaan ja otettu aamuyölle yks imetys takas.
No, tältä spesialistilta saatiin tällaiset ohjeet jatkoon. Päivärytmi kohdilleen!
*Riittävästi unta, kolmet päikkärit, kaikki ulkona vaunuissa. Ekat päikyt 2 h heräämisestä, kesto noin 1 h, tokat päikyt puolenpäivän jälkeen, kesto mielellään ainakin 2 h, kolmannet päikyt klo 17.30-18, yöunille klo 20.30-21. Isi nukuttaa yöunille omaan sänkyyn mahdollisimman vähäeleisesti. Yöllä herätessä nukutetaan mahdollisimman samalla tavalla ku yöunille laitettaessa.
*Riittävästi ruokaa, viis ateriaa per päivä. Tää olikin kyllä jo. Yöimetyksiä ei halunnut kieltää mut sanoi et jokainen yöimetys on vähemmän kiinteitä päivällä ja et yleensä yöimetysten poisjättö rauhoittaa öitä joko kokonaan tai siten et osa heräilyistä jää pois.
*Riittävästi syliä ja touhua päivään ja riittävästi rauhoittumisaikaa iltaan.
*Tätä vähintään neljä yötä, sen jälkeen pitäis alkaa jotain tapahtua. Useimmiten muutokset näkyy viiveellä joten malttia. Tän jälkeen jos yhä yöheräilyjä on niin sit unikoulu siten et isi yksin hoitaa koko yön ja tätä vähintään neljä yötä putkeen, yleensä kuulemma auttaa nopsaan. Ja tässäkin vauva nukutetaan omaan sänkyyn yöunille ja yöllä, mahdollisimman vähäeleisesti ja tylsästi.
Näitä on nyt yritetty toteuttaa viikon. Kyllähän meidän yöt rauhoittui heti ekasta päivästä. Mut yhä hän heräilee. Aattelin et pitää tiputtaa nyt se vika yöimetys pois. Otin sen silloin aiemmin takas koska tuntui et aina hän jää kukkumaan aamuyöstä, rinnalle sain sentään nukahtamaan. Mut kesällä ku miehellä alkaa loma aiotaan unikouluttaa loput yöheräilyt pois jos niitä yhä sit on. Osteopaatilla käytin myös ja ite jätin ruokavaliosta selvästi ärsyttävät aineet maidon ja sitrushedelmät. Lisäksi oon alkanut rasvata kortisonilla viikon kuureina. Ennen tätä välillä oli hirveitä öitä, jolloin mies väitti et tyllerö herätti 20-30 kertaa yössä, nyt ehkä 4-8. Yhtenä yönä 2. Me ollaan nyt tehty niin et laitetaan yö puoliksi ja toinen hoitaa alun ja toinen lopun niin molemmat saa osan yöstä nukkua rauhassa ja yksin. Ei me muuten jaksettais millään. On tää tyllerö ainakin erinomainen ehkäisykeino - neljäs lapsi, ei kiitos.
Ai niin ja tuo unispesialisti sanoi et luonne vaikuttaa, meidän tapaus on aivan touho, koko ajan liikkeessö. Alkoikin sit konttaamaan 6 kk iässä, tukea vasten ylös 7 kk iässä ja nyt hän kävelee tuen kans, huomenna 8 kk. Ei se ihme jos on yötkin vähän levottomia välillä. Hampaita hän tekee myös, varmaan kerralla useamman. Kaks ekaa suussa, ne puhkesi 4,5-kuisena. Sanoja tulee edelleen ne äti ja iiiih. Sisarukset on aivan lempparijuttu maailmassa, toinen on se jos saa olla ulkona. Hirveät raivarit jos käydään vain oven suussa kurkkaamassa ulos. Sit hän osaa antaa (tai ennemmin työntää) läpsyn mut vain isännälle joka sen opetti. Jospa joskus osais soveltaa tuota taitoa muitakin ihmisiä koskevaksi. Ruokia menee yhä aika maltillisesti. Sormiruokaa en anna ku naksuja. En jaksa siivota enkä ahdistua niin siks näin.
Meidän kakkosella ollaan hyvin suurella todennäköisyydellä toteamassa ykköstyypin diabetes, verensokerit huitelee välillä yli kympissä. Sekin tässä on vähän rasittanut, ei auta kun opetella nyt hoitamaan. Ihmeen hyvin tuo vähän alta 5 vee tsemppaa ittensä kaikkeen tähän. Reppana.