Syyskuiset 2019

@Nyytti19 parisuhde on voinut meillä aika pitkälti samalla tavalla kuin aina ennenkin eli ihan hyvin ja välillä räjähtää :D ehkä näin kesän tultua itseeni on vähän ärsyttänyt se kun ei oikein itse voi tehdä kaikkea kuten ennen ja mies ei taas ole vielä joutunut luopumaan mistään ja hän ei ymmärrä sitä miksi mua välillä turhauttaa. Läheisyys on muuttunut viime viikkoina erilaiseksi osittain, mies enempi halailee ja silittelee mutta taas seksin suhteen on melko pidättyväinen kun ei kuulemma tunnu luontevalta enää. Ei nyt sentään olla kokonaan lopetettu mutta kerrat on kyllä max. kerran viikossa eikä itseenikään ehkä ihan kiinnosta niin kuin normaalisti. Veikkaan et loppua kohden tahti hiljenee entisestään.

Pari päivää on ollu todella ikävää tuikkivaa kipua jossain tuolla kohdunsuun alueella. Ei nyt jatkuvasti mutta kuitenkin. Miltä liitoskivut ylipäätään tuntuu ja missä? En tiedä onko mulla sellaisia edes ollut.
 
Meillä parisuhde on ollu tosi hyvällä mallilla koko raskauden ajan. Mulla ei oo ku kerran tullu kauhee itkukohtaus, mut muuten ollu hormonit yllättävän tasaset. Seksin puoleen mulla taas on halut hävinny täysin. Ei tee ollenkaan mieli, ja jos viimeksi kun teki, niin kaikki asennot oli niin hankalia että aivan turhautti. Mutta onneksi mies on vähähaluinen muutenkin kesäisin, niin ei oo sen puoleen tarvinnut kriiseillä:)

Mulla alkaa olla tukala olo tän mahan kans. Ja sitte ahdistaa ihmisten mukahauskat kommentit mahan koosta ja mun lihomisesta:mad: ihan ku raskaus olis joku lupa sille että saa vapaasti lääppiä mun mahaa ja kommentoida painoa, vitsillähän ne on toki heitetty mutta silti:censored: en oo ikinä tykännyt että mun mahaan kosketaan, hyvä kun oma puolisokaan saanut koskea. Nyt kaikki on koko ajan koskemas. Tottakai saa koskea jos viittis kysyä luvan ensi.. no, eiköhän ne ymmärrä jos jonku hormoniräjähdyksen joskus saan:ROFLMAO::ROFLMAO:
 
Jospa kävis välillä merkkaamassa itsensä tännekin, somessa keskustelu niin paljon helpompaa :oops:

100 päivää jäljellä :love::barefoot: varasin itselleni torstaille 4D ultran, ihanaa päästä kurkkimaan vauvan ilmeitä! <3 julkinen sektori ei näytä pitävän mitään kiirettä geenipoikkeamatulosten kanssa, kasvukontrollia ei anneta ennenkuin tulokset tulee. Kerran sikiötutkimusyksikköön soitin mutta hyvin tympeä vastaus tuli et ”pitää jaksaa odottaa”, joo - ei olekaan kyse mun jaksamisesta :cautious: Kolmatta viikkoa mennään ilman painoarviota ja varmuutta kasvusta :notworthy: Pätkis liikkuu voimakkaasti ja sen turvin olen uskaltanut odotella.
 
  • Tykkää
Reactions: Daisy85 ja Lukka
Joo toi mahan koon kommentointi on TODELLA raskasta. Vitutti kerran yhden tukevan mamman "noh sullahan on taas maha kasvanut, oot syöny kahden edestä" niin paljon että sanoin vaa et nii on sullakii :) se ilme ois pitäny saada taltioitua. Ja mulla ei oo ees tullu kiloja kuin muutama.

Mä en ymmärrä miksi kukaan kyttää mitä joku raskaana oleva syö, miten pukeutuu ja onko se maha nyt kasvanut vai ei. Puhumattakaan mistään mahan lääppimisestä, itse oon ne muutamat yritykset koskee mun mahaan torjunut heti alkuunsa. Tähän mahaan saa koskee vain ja ainoastaan lapsen isä ja terveydenhoitohenkilökunta, ei muut. Mulla ainakin mahan koko muuttuu sen mukaan missä asennossa lapsi on ja olenko itse juuri syönyt = maha turpoaa jne. En ymmärrä eikö ihmisillä oo mitään järkeä päässä
 
Siis joo, mulla kans saattaa yhtäkkiä muka maha kasvaa, kun vauva vaihtaa asentoa. Ärsyttää kyllä ne kommentit ja kyttäämiset. Eikö se mahan kasvu nimenomaan kuulu raskauteen, niin en ymmärrä miksi sitä pitää niin ihmetellä ja kauhistella:cautious: äiti just viimeksi eilen sano että hirvittää minkä kokonen mun maha on sitte elokuussa. Sanoin sille vaan että mitä sitä miettimään, mähän sen kannan:mad: ihan niinku kukaan läheisistä ei olis ennen nähny raskaana olevaa(n):ROFLMAO:
 
Mulle sano kirpparin kassalla ollut työntekijä, ’ kiva varmaan olla tolla mahalla näillä helteillä ’. Olin, että eipä tässä muutakaan voi. o_O Että ihan kuin tässä olisi vaihtoehtoja.Kyllä tuntemattomat heittelee kommenttia kanssa, ihan kuin tää maha olisi heidän kannettavanaan. Ja arvokkain aarre on sisällä kasvamassa :love:
Musta meni sisätaudeille konsultaatiopyyntö tms.. kilppariarvot heittää pyllyä
 
Mulla on yks kaveri jolla puolestaan vatsa näkyi vasta joskus rv 30+ ja oli loppuun asti tosi olematon vaikka lapsi kuitenkin n. 3kg ja kasvoi normaalisti. Tää mun kaveri muutenkin on tosi hentonen ja keskivartalolta pitkä joten lapsi ilmeisesti mahtui piiloutumaan aika hyvin. Hänelle kommentoitiin jatkuvasti "Ootko varma et oot raskaana?" "millon viimeeks oot käyny ultrassa et kasvaako se sun lapsi ollenkaan?" "ei varmaan kannattais näännyttää itteensä raskaana". Tosi ikävää kun itsekin varmasti jokainen miettii että onkohan lapsella kaikki kunnossa ajoittain ja sitten heitellään tämmöstä kommenttia.
 
Täällä kylällä kanssa yksi näinen jolla 3 lasta eikä raskaus ole kertaakaan näkynyt ulospäin! :eek: On vaan niin timmissä kunnossa ettei näy. Kyllä mulla vaan. Ja mun kaverillakin näkynyt vasta ihan just ennen synnytystä hieman vaikka jo 5 lasta
 
Huoh, sairasloma jatkuu, selkä kipeytynyt edelleen vain lisää :unsure: Kävin alkuviikosta nlassa, uus aika sitte taas kahden viikon päästä. Jos on rauhallinen kotipäivä, pärjää selän kans paremmin mut vähänkään enemmän kävelyä niin se kipeytyy tosi paljon... Yritän saada aikaa osteopaatille tai jäsenkorjaajalle, jospa se auttais. Venyttelyäkin oon yrittäny, lantio on tosi ikävästi jumissa.

Jotain hyvääkin, myös tää meidän kolmas on Rh- kuten minäkin. Eipähän tarvi stressata sitä sen enempää :)
 
  • Tykkää
Reactions: Tupuli
Kyllä alkaa tuntumaan että viikot on jo 29+ Huh huh. Jäin lomalle joten ei tarvii sen enempää jaksaakaan. Tuntuu vaan ettei meinaa jaksaa mitään perus juttuja edes. Oon ihan tosi poikki. Kohdunsuuta polttelee tuikkimalla kun liikuskelee. Neuvolassa käskivät vaan välttää tuikkimista aiheuttavaa toimintaa. Musta tuntuu että näin niinkun perheellisenä ihmisenä, koiran ja omakotitalon omistavana on jopa mahdotonta olla vaan. Ihan pakkohan tätä arkea on kuitenkin pyörittää ja ihan huomaamatta vaikken olevinaan tee ”mitään” niin silti huomaan taas tekeväni jotain joka tuikkii. Nukkuminen alkaa olla hankalaa, vaihdan kylkeä ees taas ja oikea lonkka kipeytyy:ROFLMAO: oon niin rampa. Mutta silti koen voivani tosi hyvin ja olen elämäni kunnossa. Raskausaika on kyllä aika ihanaa. Sokeritkin on omaseurannassa pysynyt hyvin aisoissa, vaikken muista niitä mitatakkaam ihan niin ohjeen mukaan kun pitäis.

Mitäs muille? Joko synnytystä ootellaan kovasti?

Ite tavallaan odotan jo sitäkin mut just päivä päivältä odotan enemmän sitä nyyttiä syliin, en niinkään sitä tapahtumaa sitä ennen. Välillä on niitäkin hetkiä kun mietin oliko tässä mitään järkeä, kuinka helppoa olis elämä noiden kahden koululaisen kanssa. :love: Mut kyllä tänne yksi pieni tuhisija sekaan mahtuu. :love:
 
Mulla oli tänään kasvukontrolliultra ja lapsi on kuulemma liian pieni :( en saanut kuitenkaan vastausta siihen, että mitä viikkoja lapsi vastasi ja lääkäri oli muutenkin tosi tympeä ja hirveellä kiireellä hoiti koko tutkimuksen koska oli itse myöhässä. Ei lukenut edes mun tietoja etukäteen eikä tiennyt edes miksi mua seurataan siellä polilla. Voikohan tässä olla kyse jostain mittavirheestäkin kun hällä meni noin 15 sekuntia mitata lapsen reisiluu, päänympärys ja vartalon ympärys? Aiemmin lapsi on vastannut suunnilleen viikkoja. Nyt siis painoarvio 1067g kun rv 28+2. Onko muut käyneet viime aikoina seurannoissa ja jos kyllä niin mitä teidän ultralla tehdyt painoarviot ovat olleet? Huolestuttaa nyt kun koko asia jäi ihan auki :(
 
@tikkunekku90 onpas tympeää ettei kerrota yhtään tarkemmin. Mitä nyt sitten? Millon uusinta käynti? Kai jotain jatkoa seuraa jos todettiin olevan pieni...?
Jep ja siis kuulin siinä odotellessa kun tää lääkäri kysy siltä vastaanoton naiselta, että minkäs takia tää nainen on täällä. Ei ollut siis vaivautunut edes vilkaisemaan mun tietoja eikä kyllä sitten tiennytkään mitään mistään. Seuraava kontrolli on vasta 4 viikon päästä ja en aio sinne asti kyllä epätietoisena odotella. Kysyn huomenna jos voisin saada uuden ajan sellaiselle lääkärille joka osaa kertoa mistä on kyse ja vaivautuu vaikka lukemaan mun tiedot ennen tutkimusta. Jos ei onnistu kunnallisella niin sitten yksityiselle mutta en aio todellakaan tämän takia koko kesää käyttää murehtien.

Muutenkin oli tosi kovakourainen ja vittumainen lääkäri. Alko itkettää kun lähdin sieltä vastaanotolta kun hän niin kovakouraisesti käsitteli mun vatsaakin ja tuon jälkeen lapsikin ollut normaalia hiljaisempi koko päivän vaikka aamulla oli vielä vilkkaalla tuulella :(
 
@tikkunekku90 varmaan kuitenkin pienellä siellä kaikki hyvin vaikka lääkäri sua retkuttikin kovakouraisesti. Hyvä että vaadit uutta tsekkausta sellaisen taholta joka asian sulle selventää. Ei todellakaan olis kiva eikä hyväksikään murehtia 4 viikkoa vaikkei mistään vakavasta olisikaan kyse.
 
@Veeja toivottavasti lapsi on kunnossa ja vaikka olisikin vähän pieni. Tosin olen itsekin pienikokoinen ja syntyessä oon ollut 3000g vaikka käynnistetty siis 42+0. Ja mitä itse googlettelin asiaa niin tuo 1067g ei kuitenkaan vaikuttanut miltään tosi pieneltä näille viikoille. Mutta joka tapauksessa vaadin jonkun selventämään asian kunnolla, täytyy näköjään osata pitää puoliaan näissä asioissa. Kaikista älyttömintä tässä minusta on se että laitetaan seurantaan mutta siellä ei sitten lääkäriä kiinnosta tämän enempää edes selvittää taustoista että miksi seurantaa tehdään. Eikö sitten olisi ihan sama vaan jättää seuraamatta ja toivoa parasta.
 
Minä kävin viime viikolla myös kasvukontrollissa pehmeän ja lyhentyneen kohdunkaulan ja radin takia. No kohdunkaula oli nyt normimittainen, lääkäri jopa ihmetteli miks eka lääkäri antoi 2,5kk sairauslomaa.. vauvan pään ja vatsan ympärys vastasi viikkoja (27+1), mutta reiden mitta vastasi melkein kolmea viikkoa isompaa :ROFLMAO: eli pitkä pitkä tyttö meille tulossa. Itse oon 173 ja mies 198 pitkä, joten en nyt kovin suuresti ihmettelekään. Painoarvio oli siis 1180g tuolloin, yläkäyrillä, mutta lääkäri sanoi että kuitenkin normaali koska lapsella on tuon verran pituutta:LOL:
 
  • Tykkää
Reactions: Daisy85
@Viltti-tossu nyt kun vertaan tuohon sinun saamaan arvioon yhtä viikkoa aiempaa ja sitten teidän vanhempien mittoihin niin ei tuo minun saama painoarvio kuulosta enää niin pahalta kuin miten lääkäri sen esitti. Meillä on se n. 100g ero tuossa painoarviossa. Olen siis itse 159cm/52kg. Mies on reilu 180 cm mutta hoikka, ei mikään mörkökoko :) että jos teillä mennään yläkäyrillä kun ootte itekin pitkiä ja meillä mennään alakäyrillä kun oon itsekin lyhyt niin voisi päätellä että tämä olisi melko normaalia. Kai.

Tietääkö kukaan muuten minkä verran lapsi ottaa painoa keskimäärin tässä viimeisen kolmanneksen aikana per viikko?
 
Just luin jostakin että vauva kerää nyt painoa noin 27 grammaa per päivä eli se tekis noin 189 grammaa viikkoon. Aika reipas tahti niin pienelle :D

Vauvathan kasvaa jo nyt ns. omalla käyrällään siltä osin että geenit vaikuttaa tässä vaiheessa jo. Jossakin oli että rv 28 vauvat on keskimäärin kilon painoisia.
 
Onko täällä muita kesälomalle jääneitä ja siitä suoraan äitiyslomalle aikanaan? Olen niin tottunut aikaisiin herätyksiin ja työn touhuisiin päiviin, että aika meinaa käydä pitkäksi. Toisaalta on aivan mahtavaa, kun saa nukkua riittävästi, vaikka päiväunet. On kyllä täytynyt myöntää, että väsy se välillä onkin. Ison mahan kantaminen ja raskauskilojen tuoma lisäpaino vie melkoisesti energiaa. Kesälomareissu vielä tekemättä, huh huh.

Kivojen kirjojen ja sarjojen vinkkauksia otetaan vastaan!

@tikkunekku90 saama painoarvio tuntuu minusta vielä normaalilta. Itse menen kans pian ultraan, ja luulen meillä on toisinpäin, eli yläkäyrillä pojan koko.

Mun piti käydä ostamassa lisää äitiysvaatetta, kun ei mikään oikeasti enää mene päälle. Tai menee mutta jättävät vatsan paljaaksi :) . Nyt pitäis ainakin kesäaika pärjätä. Syyskuussa tulee varmaan sitten takkiongelma...

Joku kyseli synnytyksestä. Se pyörii kyllä välillä mielessä. Aiemmat olen synnyttänyt alateitse. Nyt sitten on mietinnässä sektiokin, omien fyysisten rajoitusten ja vauvan koon vuoksi. Toivon itse, ettei sektiota tarvisi.
 
  • Tykkää
Reactions: tintti19
Minä aloitin "jouten olon" jo pari viikkoa sitten, kun lääkäri määräsi äitiyslomaan asti sairauslomalle. Olen lukenut Yösyötön ja sen jatko-osat, Vuoden mutsin, romanttista hömppää ja katsellut Areenasta Downton Abbeytä ja Kandeja. :LOL: jos on HBO nii sieltä Handmaids Talea on tullut myös katsottua.
 
  • Tykkää
Reactions: Nyytti19
Mulla ois vielä pari viikkoa duunia ja sitten kesäloman kautta äitiyslomalle. Odotan oikein sitä että ei tarvitse tehdä yhtään mitään :D koko vuosi ollut niin täysi ohjelmaa sekä töissä että töiden ulkopuolella, että ihana ajatus kun voin vain olla. Tosin saa nähdä muuttuuko mieli kun pari viikkoa on kotona tekemättä mitään. Tällä hetkellä kovasti kaipaan breikkiä kaikesta, mulla on aika haastava työ joka kuormittaa henkisellä tasolla aika ajoin kovastikin. Ihana päästä hetkeksi irti kaikesta ja keskittyä ihan uusiin juttuihin :)

Synnytystä en ole oikein osannut ajatella vielä. En tiedä mitä odottaa joten vaikea kovasti etukäteen ajatellakaan koko asiaa. Pääasiallinen toive on lähinnä, että kaikki menisi hyvin sekä lapsen että itseni osalta olipa sitten alateitse tai leikkaamalla.
 
Musta tuntuu että kirjoittelen vain omia kuulumisia mutta ei aika tunnu riittävän aktiiviseen palstailuun, pahoittelen :oops:

Viikko sitten tosiaan kävin 4D ultrassa ja paria viikkoa pienempää vastasi, arvio 740g (rv 26+1). Muutoin kaikki hyvin ja aktiivinen vauva :love: oli hyvä lähteä juhannuksen viettoon. Sikiötutkimuksesta tuli tiistaina kauan odotettu puhelu: sikiöltä löydetty 2 geenipoikkeamaa :cry: eiliselle oli heti perinnöllisyyslääkärin käynti ja saatiin tietää että meidän pienellä on todennäköisesti Pierpointin oireyhtymä. Todella harvinainen, Suomessa ei todettu aiemmin ja maailmalla vain muutama kymmen. Meidän poikkeamamuoto on mosaiikkinen eli ei kaikissa soluissa, kehittynyt munasolun jakautuessa ja täten vastaavuuksien määrä maailmalta laskee muutamaan tapaukseen :notworthy: kukaan ei toisinsanoen osaa ennustaa kuinka tulee vaikuttamaan, voi olla että hän on vain pieni tai sitten keskivaikean kehitysvamman omaava, kaikki siltä väliltä myös mahdollista. Toinen poikkeama on minulta peritty ja näin kantajana on oireeton, Suomessa kantajia alle 1%. Pätkis tulee syntymään n.2,5 kiloisena :barefoot:

Tänään kävin pelkopolilla ja sieltä saatiin hyviä uutisia: jätkä on kasvanut jotenkin kummasti viikossa 200g, ollen nyt 940g!! :love::eek: 4D:llä katsottiin kasvoja ja toistaiseksi ei näy oireyhtymälle kuuluvia piirteitä.

Me saatiin hieman erilainen lottovoitto :love:

Miina & Pätkis 27+1
 
Kun lukee näistä vauvan kokoarvioista ja sitä seuraavista huolista alkaa itelläki tehdä mieli käydä ylimääräisessä ultrassa :unsure: ku joskus vko 34 ilmeisesti vasta seuraava ja rakenneultrasta on jo niin kauan.. mutta toisaalta voi olla parempiki näin ettei tule turhia huolia.

@Miina- Onpa teillä ollu sekä huonoa että hyvää tuuria matkassa! Toivottavasti syntyy sitte tervein mahdollinen lapsi :love:

Mua vähä ihmetyttää että nyt 29+4 on ennemminki keventyny olo vaikka eikö tässä oo jo alkanu vauvalla loppukiri kasvussa. Muistelen että viimeksi ahdisti jo liikkuminen ja hengitys muutenki, kipuja oli myös enemmän, melkein tuntuu niinku ois laskeutunu tyttö mutta eihän se nyt näin aikasin tapahdu niin tuuria ilmeisesti että ihan hyvä olo :rolleyes: hyvä näin ku muuttohommia vieläki edessä.

Täällä on kovat, yli 30c helteet mistä ei kyllä voi nauttia tuollaisen 1,5v kans ku liian kuuma olla puistossa ym. Yritetään ulkoilla aikasin aamulla ja välttellä aurinkoa muutenki liikkuessa mutta onneks sentään on ilmastoinnit joka paikassa. Rannallahan poika viihtyis erinomaisesti vaikka koko päivän, mutta on siinäki hommansa suojata tarpeeks auringolta se ja ittensä..
 
Täällä myös loma alkanut eikä töihin tarvii enään mennä. Ei ole pitkästyttänyt enkä usko niin käyvänkään kun kyllä okt:ssa hommaa riittää.

Kävin tänään myös lääkärin pakeilla kun tuo vihlonta/ polttelu alhana jatkunut ja alko vituttaa neukkutädin seurataan-linja. Otettiin sillon 2vko sitten se plv vti:n poissulkemiseksi, oli siis puhdas ja tuntemukset silti jatkuu, ei kovinkaan hirveesti mut aina yhtään enempää liikkuessa tuntuu. Viime yönä heräsin poltteluun enkä saanut unta kun tuntu kurjalle ja sit kun meni ohi n. 10 min jälkeen ni oli tietysty stressi päällä asian suhteen. Soitin aamulla suoraan äippäpolille ja pääsin tutkimukseen:) kaikki hyvin. :love: Kohdunsuu kiinni mutta pehmentynyt kylläkin, sekin kuulemma hyvin normaalia kun uudelleen synnyttäjä olen. Ei mitään mikä selittäis tuntemukset. Ultras alakautta ja vatsan päältä sekä tsekkas käsikopelolla. Olen tyytyväinen. Ohjeeksi kuitenkin edelleen vältettävä kaikkea mikä tuntemusta aiheuttaa. Sanoi että epätodennäköistä että tulis ennenaikaisesti kun kaksi täysaikasta taustalla, ei kuitenkaan mahdotonta. Nyt voi olla huojentunein mielin, eilen oli kyllä rankkapäivä, koko päivä liikenteessä, pitää ottaa iisimmin. Painoarvio oli 1,5kg ja viikkoja nyt 29+6

@Miina- lle tsemppihalaus. :love:
(y)
Toivotaan että mahdollisimman vähällä selviäisitte kuitenkin. Itse erityislapsen äitinä en tuota poiskaan vaihtais vaikka ylimääräistä humppaa aiheuttaakin mutta on se paljon kasvattanutkin. Tietysti, jos saisin päättää toki hänet terveeksi taikasauvalla taikoisin. Kyllähän sitä parasta lapselleen toivoo jokainen ja sitä tervettä lasta toivoo jos asiaan pystyisi vaikuttaan muttei se aina mene niin. :barefoot: