Ninni
Pakastus ei todellakaan tapa listeria-bakteeria. Tää on hei elintarvikehygienian alkeita!Alkuperäinen kirjoittaja tänään vege-sushia syönyt;10300128:En ole jaksanut lukea kaikkia viestejä, koska se näytti menneen ihan turhanpäiväiseksi akkojen nalkutukseksi. Pahoittelen, siis jos joku sattui jo kommentoimaan tätä asiaa: Luin eräästä ruotsalaisen lääkärin palstasta, että myös raaka kala on ok, jos sitä on pidetty vähintään 3 vuorokautta pakastimessa. Tässä ajassa listeriabakteerit ovat kuolleet. Jos jollain on siis todella kova intohimo syödä sushia raa´an kalan kanssa, voisi sen vaikka valmistaa kotona suorittaen tämän kalan pakastustoimenpiteen (en ole kokeillut, eikä minulla täten ole mitään takuuta siitä, että maistuuko kala enää yhtä hyvälle. Mielenkiintoinen vinkki ehkä niille, jotka eivät ole tästä ennen tienneet).