Suomen joukkoliikenteeseen tulossa käytännössä maskipakko kertoi MTV3 uutiset

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kymmenen uutiset: Suomen joukkoliikenteeseen tulossa käytännössä maskipakko

"Maskisuositus tarkoittaa käytännössä maskipakkoa Suomen joukkoliikenteessä" kertoi MTV3:n Kymmenen uutiset. Tämä tulee vähentämään tartuntoja huomattavasti.
 
vierailija
Missähän oinein asut? Meillä Turussa löytyy kaikista Lidleistä, S-kaupoista ja K-kaupoista.
Ja taas joku unohtaa, että jos teillä Turussa toimii joku asia jollain tavalla, niin se ei tarkoita, että muualla maasaa toimii samalla tavalla. Meilläkään ei ole maskeja näkynyt, kuin Tokmannilla silloin tällöin. Tai sitten ne on ostettu muista kaupoista ennen, kun minä olen ehtinyt nähdä pakettiakaan.
 
vierailija
Missähän oinein asut? Meillä Turussa löytyy kaikista Lidleistä, S-kaupoista ja K-kaupoista.
Mitä ilmeisimmin en tod. Turussa. Näinköhän olisi jo hamstraajat iskeneet maskeihin, ihmeenä en pitäisi kerran wc-paperitkin taannoin saivat kyytiä. Mutta olisihan se kyllä kiva, kun kerran huudellaan valtakunnallisestikin, että kaikista mm. K-marketeista ja S-ryhmän kaupoista maskeja löytyy, että niitä myös löytyy!
 
vierailija
K-ryhmän ja S-ryhmän kaupoissa myydään paljon erilaisia kangasmaskeja ja kansalaismaskeja sekä nenä-suusuojia edulliseen hintaan. Esim. tuo suomalainen NeSu suodattaa VVT:n mukaan 88%, eli on melko tehokkaasti suodattava. Keskon johtaja kertoi iltalehdissä jokin aika sitten että sitä voi pitää koko päivän, kunhan laittaminen kasvoille ja kasvoilta pois otto sekä maskin säilytys käytön välillä hoidetaan oikein. Pestään ja desinfioidaan siis kädet, kosketaan vain maskin lenkkeihin ja säilytetään maskia käytön välillä sille valitussa puhtaassa rasiassa ym.

Nesu kansalaismaski, valkoinen 15kpl/pkt n. 15,90€/pkt
"NeSu on 3-kerroksinen kertakäyttöinen kasvomaski, joka on valmistettu suomalaisen Ahlstrom-Munksjön materiaalista Filterpakin toimesta Hangossa. NeSu-maskeissa käytettävän kuitukankaan suodatus perustuu mekaaniseen suodatukseen, mikä lisää niiden kestävyyttä ja samalla mahdollistaa pidempiaikaisempaa käyttöä. NeSu-kansalaismaskien suodatustehokkuus on VTT:n mittauksen mukaan 88 %."

Lifa Air suu-nenäsuoja 50kpl/pkt n. 39,95€
"Suomessa valmistettu standardikokoinen suu-nenäsuoja. Nenän päällä muotoiltava metalliosio, jonka avulla maskin saa muotoiltua käyttäjän kasvoille istuvaksi. Laskokset voi avata kokonaan tai osittain omien kasvojen muotoisesti. Maski koostuu kolmesta kerroksesta: sisäkerros, joka on miellyttävä kasvoja vasten, keskimmäinen suodattava kerros ja uloin esisuodattava kerros. Uloin kerros on sininen, jotta käyttäjän on helpompi erottaa kumpi puoli tulee ulos ja kumpi sisälle. Kaikki suojuksissa käytettävä materiaali on ihokontaktiin soveltuvaa ja laboratorioissa testattua."