Sateelta suojaan...

  • Viestiketjun aloittaja Tietoa kaipaava
  • Ensimmäinen viesti
Tietoa kaipaava
Meillä olisi tiedossa talo joka on tällä hetkellä rakennettuna sateelta suojaan vaiheessa. Alakerrassa tilaa noin 140m2 ja yläkerrassa noin 30m2.

Mitenkähän tässä vaiheessa olevan talon budjetointia alkaisi suunnitella? Sisätyöthän siellä siis on kokonaan tekemättä, ulkoverhous puuttuu jne.

Tontti on iso ja hienolla paikalla joten senkin puolesta talo kiinnostaisi kovasti, mutta kun emme oikein osaa aloittaa budjetin suunnittelua mitenkään.

Kaikki tieto mistä nyt aloittaa jne olisi kovin tervetullutta. Yläkerranhan siinä voisi tehdä myöhemmin valmiiksi kunhan saisi sen alakerran edes asuttavaan kuntoon.
 
maalismamma
vaikea on arvioida tuollaista. Kun sisätyöt AINA on se kallein juttu. Niin paljon vaikuttaa hinta-arvioon se millaista kamaa sisään haluaa. Onko ns. kallismaku pitääkö olla kallista vai voiko olla vähän halvempaakin..

Me on rakennettu hartiapankilla. Tilaa taloon on tullut noin 130 neliöö ja autotalli/varastoon 100. Talo alkaa nyt olla valmis, rahaa on mennyt aika tasan 110.

Mitä nyt on omaa kirjanpitoa tullut seurattua. Niin ennen sisätöitä oli rahaa mennyt joku vähän vajaa 50 tuhatta. Joten sisälle taloon on mennyt reilu 60..

Yleisesti kai lasketaan niin, että jos ottaa sen ns. sateelta suojaan paketin niin sen hinta on yks kolmasosa koko talon hinnasta. Mutta kuten sanottua, kalliilla maulla ja tarjoustavaralla saa hinnan muodostumaan ihan mihin sattuu..

Meillä ei otettu mitään halvinta. Osa on kyllä toiseks halvinta :D Ja osa tavarasta on kalleintakin, koska "rouva" on halunnut kyseisen materiaalin. Tosin olen sitten tinkinyt hinnan pois jostain muusta.
 

Yhteistyössä