Saivatko koululaisenne katsoa eilen kungfupanda-elokuvan?

  • Viestiketjun aloittaja utelene
  • Ensimmäinen viesti
Minulla on sellainen linja, että jos ohjelma on tekstitetty eikä dubattu, siihen on syy. Eli ei alle kouluikäisille. Miksi 5 v saisi katsoa jotain Transformersia, sitä en ymmärrä ollenkaan.
Ja sama linja pätee kyllä salkkareihinkin.
Noita salkkareita mä en kans ymmärrä yhtään miks jonkun pienen lapsen pitäs niitä muka kattoa? Olihan viime talvenakin se tapaus jossa se 12v erityislapsi vei vaunuissa nukkuvan tuntemattoman vauvan ja peitti lumihankeen. Muistatteko? Poliisille asiasta ilmoitti tytön opettaja joka mietti voisiko tekijänä oli se tyttö koska sillä oli näitä hautaamisleikkejä ollut paljonkin sen jälkeen kun Aaro/Eero mikälie hautasi Paulan elävältä. Todella pelottavaa pikku lapsille eikä se muutenkaan ihmissuhdekoukeroineen ole lasten ohjelma.
 
"äiti3"
Katsottiin yhdessä koko perhe ja lapset reippaina lähtivät kouluun aamulla. Tänään sitten normaaliin aikaan nukkumaan. On mahtanut kanava saada kipakkaa palautetta, kun näyttää lasten elokuvan noin myöhään.
 
Meillä ei katottu. Koska oli koulu/eskapäivä.

*avaa sateenvarjon* meil kylläkin eskarilainen kattoo miun kaa salkkareita
No tiedän erään pikkutytön joka aikoinaan katseli äitinsä kanssa Kumman kaa-ohjelmaa. Ei vaan riitä ymmärrys että miks... Salkkarit eikä varsinkaan kumman kaa oo mitään lasten ohjelmia. Kait edes selität lapsellesi miksi jotkut käyttäytyvät salkkareissa niinkuin käyttäytyvät?
 
mklö
siis salkkareita katsellaan täällä 3 ja 5 vuotiaiden kera :) en näe siinä mitään pahaa.. ns.aitoa elämää kipeitä kysymyksiä mistä voi jälkeenpäin keskustella jos lapsi niitä jää miettimään..eipähän tule koulussa yllärinä et omg voiks miehetkin pussailla keskenää..se on naiset nykypäivää se!
 
Alkuperäinen kirjoittaja Slummien miljoonitär;23137581:
No tiedän erään pikkutytön joka aikoinaan katseli äitinsä kanssa Kumman kaa-ohjelmaa. Ei vaan riitä ymmärrys että miks... Salkkarit eikä varsinkaan kumman kaa oo mitään lasten ohjelmia. Kait edes selität lapsellesi miksi jotkut käyttäytyvät salkkareissa niinkuin käyttäytyvät?
Toki. Sitä paitsi neiti jo ilman selittelyä ymmärtää, että kyseinen sarja ei ole totta. Ja niin ei toimita oikeassa elämässä. Eikä ole tyttö pelännyt/matkinut/puhunut jne mitään sarjaan liittyvää leikeissään. Tai muuten kun ohjelmaa ei katsota. Ja katsoessaan ei ole koskaan pelännyt. Käsitteleehän salkkaritkin milloin mikäkinlaisia asioita. Joskus rankkojakin, joskus tehdään tyhmyyksiä jne. Mutta kuitenkin joskus kylläkin kärjistettynä ne ovat asiota joita muutoinkin elämä on täynnä. Välttäen kuitenkin esim silmittömän väkivallan tai puhtaan seksin jne. Ja jos alkaa vaikuttamaan että tulee jotain mikä ei sovi niin pyydän tyttö sulkemaan silmät ja laitan äänen pois. Harvoin on niin tarvinnut tehdä.

Kumman kaa on miun mielestä hieman eri asia. Sitä ei ole muksuilla asiaa katsoa.

Mutta kukin vetää rajan siihen, minkä katsoo sopivaksi omille lapsilleen :).
 
Alkuperäinen kirjoittaja mklö;23137950:
siis salkkareita katsellaan täällä 3 ja 5 vuotiaiden kera :) en näe siinä mitään pahaa.. ns.aitoa elämää kipeitä kysymyksiä mistä voi jälkeenpäin keskustella jos lapsi niitä jää miettimään..eipähän tule koulussa yllärinä et omg voiks miehetkin pussailla keskenää..se on naiset nykypäivää se!
No, me liikutaan kyllä niin paljon tuolla ihan elävässä elämässä lasten kanssa että eivät kyllä pumpulissa elä. Silti en näe mitään tarvetta sille että lapseni katsoisi salkkareita. Kyllä omat kokemukset elävästä elämästä opettavat lasta niin paljon enemmän kuin yksikään telkkarisarja. Meillä on lapset matkustaneet metrolla viemään kodittomien asuntolaan tavaraa yms. ja nähneet niilläkin reissuilla jos jonkinmoista kaduntallaajaa. Aina ollaan puhuttu mitä ollaan nähty ja luulenpa että lapseni ymmärtävät ajatella asioita laajemmin kuin perus-salkkarin katsoja. Ainakin lto:n mukaan poikani on erittäin empatiakykyinen ja pystyy asettumaan toisen asemaan todella hämmästyttävällä tavalla. Tämäkin kai solvataan kohta leuhkimiseksi mutta kukapa ei olisi lapsestaan ylpeä :)
 
neljän mutsi
Miksi pitää lapsille tarkotettu piirretty laittaa tulemaan tollaiseen aikaan sunnuntai iltana kun aamulla pitäis kuitenkin herätä kouluun? Meillä lapset oli aamulla aivan poikki eikä olisi millään jaksaneet lähtä, kuinkahan jaksavatr nyt tunneilla???
 
Alkuperäinen kirjoittaja AnniHelenaPimeä;23139305:
Meillä olin laittamassa 10-vuotiasta varten digiboksille ja tietenkin juuri silloin oli katkos lähetyksessä, eikä alusta asti saatu tallentumaan.
:headwall:
Meillä ei valvo 10-vuotias noin pitkään, jos seuraavana aamuna on koulua.
Pitäis kyllä itellekin hommata tallentava digiboxi mut en saa koskaan aikaiseksi mennä giganttiin tms. paikkaan kiertelemään...
 
Se on todellakin koko perheen elokuva, ja lapsille sopiva. Lähetysaika on vaan hassu, ja sama linja jatkuu kun ensi sunnuntaina tulee Karvinen 2.

Meidän koululainen 7 v nukkui jo kello 21. Samoin päiväkotilainen 5 v. Molemmat katsoivat elokuvan tänään boksilta, ja ovat sen ennenkin pari kertaa nähneet.
 
"juuei"
No ei todellakaan, meillä on 7v nukkumassa jo klo 21 saati et siihen aikaan alkais leffa. Ja toisekseen se oli englanninkielinen et ei ois ollu mitään mieltä valvoo senkään vuoksi. Ja meillä on se dvd:llä.
Eikä meilllä koulupäivinä telkkari määritä mihin aikaan nukkumaan mennään...
 
K7 ei ole ns. koko perheen leffa.
Ja järjen käyttö on sallittu noissa ikärajoissakin. Minusta pienen lapsen ei tarvitse katsoa väkivaltaelokuvia tai -sarjoja. Mutta olenkin nipo. Jotkut antavat 5-vuotiaansa katsoa viikonloppuaamun väkivaltaisia tekstitettyjä piirrettyjäkin. Minä en anna.
Toy story ja Ice age on myös k7 onko noikin sun mielestä liian pelottavia 5-7vuotiaalle?
 
Toy story ja Ice age on myös k7 onko noikin sun mielestä liian pelottavia 5-7vuotiaalle?
Tuli muuten tuosta mieleen että mitä ootte toy story 3:sta? Tai lähinnä mitä lapset ovat tykänneet? Poikani 5v ekalla kerralla sanoi ettei enää ikinä halua nähdä sitä mut sit parin päivän leffasta juttelun jälkeen katsoi toisen kerran ja sit siitä tulikin lemppari. Mut kieltämättä mullekin tuli ekalla katselukerralla mieleen että onpas jännä ja välillä hieman ahdistavakin pienelle katsojalle. Varsinkin se kohtaus jossa ne melkein palaa siellä roskien polttopaikassa...
 
"hhh"
Toystory 3 oli pelottava jopa mun 9 ja 11 vuotiaiden mielestä ainakin leffateatterissa 3 D:nä. Ja meiän pieni pelkää muutenkin tommosia nukkeja niinku siinä oli. Siis jos ovat semmosia silmäpuolia ja kulahtaneita. Että enpä taida ihan heti kotiin hankkia tuota pätkää. Vaikka 2 aiempaa osaa ovat kyllä olleet kovasti katsottuja ja tykättyjä!
 
"Kenguru"
Ovat katsoneet sen pandan aiemmin, tuo tuli niin myöhään ettei meillä lapset arkena niin myöhään valvo. Mutta me katsottiin miehen kanssa, ja olikin taas hauska:D.

Toy story 3 on meillä myös pidetty. Lapset on meillä jo vähän isompia, ettei mitkään piirretyt ahdista.
 
[QUOTE="hhh";23146605]Toystory 3 oli pelottava jopa mun 9 ja 11 vuotiaiden mielestä ainakin leffateatterissa 3 D:nä. Ja meiän pieni pelkää muutenkin tommosia nukkeja niinku siinä oli. Siis jos ovat semmosia silmäpuolia ja kulahtaneita. Että enpä taida ihan heti kotiin hankkia tuota pätkää. Vaikka 2 aiempaa osaa ovat kyllä olleet kovasti katsottuja ja tykättyjä![/QUOTE]

Me ei käydä katsomassa 3D-leffoja just sen takia kun ne on niin todellisen tuntuisia. Paljon käydään leffateatterissa mut valitaan sit se 2D-näytös. Mä ostin kotiin sen Toy Story-boxin ja ovat Ice agien kanssa katsotuimpia leffoja 5-vuotiaalla. Lisäksi tykkää just Kungfu pandasta, Boltista, Wall-E:sta, Virran viemää ja Hain tarina. Sitten on muita levyjä hyllyssä jotka katsottu kerran tai pari mut eivät sen jälkeen ole sykähdyttäneet. Ja Autot-elokuva oli pitkään hitti mut sitten alkoi tulla hieman eri kiinnostuksen kohteet ja autot jäi :)
 

Yhteistyössä