Niitä vartenhan menitkin sinne, etkö mennytkin?Tulinpa kaupasta juuri, ja mummoja siellä tähän aikaankin. Joko ne herää näin aikaisin nykyään?
Pakko tehdä niin, koska bingot on kiinni...Niitä vartenhan menitkin sinne, etkö mennytkin?
Noh, saitko mummoa mukaasi?Äläkä yritäkään narrata!Pakko tehdä niin, koska bingot on kiinni...
Uusseelantilaisesta lampaasta ei saa hyvää vaikka mitä tekis.Etsin kaupasta mahdollisimman pientä lampaan/karitsanpaistia. Löyty sit -tuttuun tapaan - lähiruokien lähiruokaa eli mötkäle uusiseelantilaista karitsaa.
Katsoin kiireessä että jes, se maksaa vain 9,95 ja vasta autossa tajusin että sehän on 2,5-kilonen, 24,90 € tjsp.
Iso raha siitä, että saa katella muksujen nenän nyrpistelyä ja vinkumista pääsiäisruualla.
No, sit etsin marinadiohjeita. Jos jollain on takuuvarma lammasmarinadin ohje, niin saa vinkata. Muutoin tuo Päkä saa huomenna niskaansa ainaki punaviiniä, valkosipulia ja rosmariinia/timjamia.
Uusseelantilaisesta lampaasta ei saa hyvää vaikka mitä tekis.
no mitä ite kukanenkin pitää hyvänä...Saa! Suomalaisesta toki saa parempaa, mutta...
no mitä ite kukanenkin pitää hyvänä...
ite meinaan palavata huomenna kotimaisen lampaanviulun
Ei voi. Ei riitä mulle.Voihan sitä rakastella ilman yhdyntää
Pinaattilettuja tänään
HyväMä laitoin juuri muutaman pinaatinsiemenen multaan.
Pääosin kylvän ne suoraan ulos mutta aina muutaman voi ruukkuunkin
Juu, voi olla että maistuu pahville. Mutta sit pitäis olla eroa karitsan ja lampaankin lihan maulla...? No, tulee vain kerran vuoteen ostettua se yks mötikkä joten vaikea vertailla.Uusseelantilaisesta lampaasta ei saa hyvää vaikka mitä tekis.
Kiitos! Tuo on sen verran iso paisti, että taidan halkaista sen 2 osaan: toiseen tulee perinteinen marinadi ja toiseen toi sun ehdottama.Sen verran vielä muokkaan, että lihasta kannattaa repiä/leikata suurimmat kalvot ja näkyvät rasvat veks, siinä puuhassa toki lammas helposti päätyy kolmeen, neljään palaseen mutta ei haittaa tahtia hiukkaakaan, päinvastoin se ehkä maustuukin tasaisemmin.
Lampaankappalehan laitetaan tarpeeksi isoon (siis isoon!) pataan. Päälle paistellaan sipulia. Sekaan heitetään ainakin viisi valkosipulinkynttä kokonaisena ja jokunen murskattuna. Mustaapippuria maun mukaan. Chiliä (tuoreena tai jauheena) maun mukaan. Kanelia ripaus tai pieni kokonainen tanko. Lakerinlehtikin sopii jos niitä sattuu olemaan. Sit pari, kolme purkillista tomaattimurskaa ja jotain mikä on hapanta, Loraus viinietikkaa tai punkkua tai vaikka siideriä jos sitä tyhjänpanttina kaapissa lojuu. Ja ripaus jotain makeaa. Hunajaa tai siirappia tai vaikka pari kuivattua taatelia.
Sit uuniin viideksi, kuudeksikin tunniksi. Alussa lämpö voi olla vaiks 175 ja puolen tunnin päästä voi laskea 120 asteeseen.
Lopuksi liha siivutetaan tai lähinnä nyhdetään paloiksi ja sit voi vielä hifistellä tuoreyrttien kanssa jos joku niitä arvostaa.
Ja jep, tulee kebab-tyylinen. -Meillä kelpaa kaikille kun taas minttu- tai kahviversiot päätyvät kompostoriin.
Kiitos! Tuo on sen verran iso paisti, että taidan halkaista sen 2 osaan: toiseen tulee perinteinen marinadi ja toiseen toi sun ehdottama.
Mä muuten oon aina ihmetelly miten marinadi pystyy menemään 1-2 vuorokauden sisään jonku paksun klöntin sisään.
No ei se meekään: eilen luin yhdestä ohjeesta jossa paisti halkaistaan, tehdään syvät, ristikkäiset viillot niin että liha just pysyy yhtenä kappaleena, mut hierotaan marinadia leikkauskohtiin - ja sit se aukaistu klöntti suljetaan, paketti narulla kiinni ja marinoitumaan.
Helpolla pääsis kans jos sahais tuon klöntin kyljyksiksi.
Tuli muuten ihan maailman parasta lasagneaJos muistat ja jaksat, niin kertoilepa millasta tuli.