Saataisiinko uusi julkinen yhteiskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Etsin kaupasta mahdollisimman pientä lampaan/karitsanpaistia. Löyty sit -tuttuun tapaan - lähiruokien lähiruokaa eli mötkäle uusiseelantilaista karitsaa.
Katsoin kiireessä että jes, se maksaa vain 9,95 ja vasta autossa tajusin että sehän on 2,5-kilonen, 24,90 € tjsp.
Iso raha siitä, että saa katella muksujen nenän nyrpistelyä ja vinkumista pääsiäisruualla. :cautious:

No, sit etsin marinadiohjeita. Jos jollain on takuuvarma lammasmarinadin ohje, niin saa vinkata. Muutoin tuo Päkä saa huomenna niskaansa ainaki punaviiniä, valkosipulia ja rosmariinia/timjamia.
 
  • Tykkää
Reactions: Kais
Etsin kaupasta mahdollisimman pientä lampaan/karitsanpaistia. Löyty sit -tuttuun tapaan - lähiruokien lähiruokaa eli mötkäle uusiseelantilaista karitsaa.
Katsoin kiireessä että jes, se maksaa vain 9,95 ja vasta autossa tajusin että sehän on 2,5-kilonen, 24,90 € tjsp.
Iso raha siitä, että saa katella muksujen nenän nyrpistelyä ja vinkumista pääsiäisruualla.

No, sit etsin marinadiohjeita. Jos jollain on takuuvarma lammasmarinadin ohje, niin saa vinkata. Muutoin tuo Päkä saa huomenna niskaansa ainaki punaviiniä, valkosipulia ja rosmariinia/timjamia.
Veikkaan, että Ros osaa antaa parhaimman ohjeen lampaalle. Itse pysyttelen erossa määstä.
 
  • Tykkää
Reactions: Kais ja Elena777
Etsin kaupasta mahdollisimman pientä lampaan/karitsanpaistia. Löyty sit -tuttuun tapaan - lähiruokien lähiruokaa eli mötkäle uusiseelantilaista karitsaa.
Katsoin kiireessä että jes, se maksaa vain 9,95 ja vasta autossa tajusin että sehän on 2,5-kilonen, 24,90 € tjsp.
Iso raha siitä, että saa katella muksujen nenän nyrpistelyä ja vinkumista pääsiäisruualla.

No, sit etsin marinadiohjeita. Jos jollain on takuuvarma lammasmarinadin ohje, niin saa vinkata. Muutoin tuo Päkä saa huomenna niskaansa ainaki punaviiniä, valkosipulia ja rosmariinia/timjamia.
Uusseelantilaisesta lampaasta ei saa hyvää vaikka mitä tekis.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
r0s
Sen verran vielä muokkaan, että lihasta kannattaa repiä/leikata suurimmat kalvot ja näkyvät rasvat veks, siinä puuhassa toki lammas helposti päätyy kolmeen, neljään palaseen mutta ei haittaa tahtia hiukkaakaan, päinvastoin se ehkä maustuukin tasaisemmin.


Lampaankappalehan laitetaan tarpeeksi isoon (siis isoon!) pataan. Päälle paistellaan sipulia. Sekaan heitetään ainakin viisi valkosipulinkynttä kokonaisena ja jokunen murskattuna. Mustaapippuria maun mukaan. Chiliä (tuoreena tai jauheena) maun mukaan. Kanelia ripaus tai pieni kokonainen tanko. Lakerinlehtikin sopii jos niitä sattuu olemaan. Sit pari, kolme purkillista tomaattimurskaa ja jotain mikä on hapanta, Loraus viinietikkaa tai punkkua tai vaikka siideriä jos sitä tyhjänpanttina kaapissa lojuu. Ja ripaus jotain makeaa. Hunajaa tai siirappia tai vaikka pari kuivattua taatelia.

Sit uuniin viideksi, kuudeksikin tunniksi. Alussa lämpö voi olla vaiks 175 ja puolen tunnin päästä voi laskea 120 asteeseen.

Lopuksi liha siivutetaan tai lähinnä nyhdetään paloiksi ja sit voi vielä hifistellä tuoreyrttien kanssa jos joku niitä arvostaa.


Ja jep, tulee kebab-tyylinen. -Meillä kelpaa kaikille kun taas minttu- tai kahviversiot päätyvät kompostoriin.