Saataisiinko uusi julkinen yhteiskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Etsin kaupasta mahdollisimman pientä lampaan/karitsanpaistia. Löyty sit -tuttuun tapaan - lähiruokien lähiruokaa eli mötkäle uusiseelantilaista karitsaa.
Katsoin kiireessä että jes, se maksaa vain 9,95 ja vasta autossa tajusin että sehän on 2,5-kilonen, 24,90 € tjsp.
Iso raha siitä, että saa katella muksujen nenän nyrpistelyä ja vinkumista pääsiäisruualla.

No, sit etsin marinadiohjeita. Jos jollain on takuuvarma lammasmarinadin ohje, niin saa vinkata. Muutoin tuo Päkä saa huomenna niskaansa ainaki punaviiniä, valkosipulia ja rosmariinia/timjamia.
Uusseelantilaisesta lampaasta ei saa hyvää vaikka mitä tekis.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
r0s
Sen verran vielä muokkaan, että lihasta kannattaa repiä/leikata suurimmat kalvot ja näkyvät rasvat veks, siinä puuhassa toki lammas helposti päätyy kolmeen, neljään palaseen mutta ei haittaa tahtia hiukkaakaan, päinvastoin se ehkä maustuukin tasaisemmin.


Lampaankappalehan laitetaan tarpeeksi isoon (siis isoon!) pataan. Päälle paistellaan sipulia. Sekaan heitetään ainakin viisi valkosipulinkynttä kokonaisena ja jokunen murskattuna. Mustaapippuria maun mukaan. Chiliä (tuoreena tai jauheena) maun mukaan. Kanelia ripaus tai pieni kokonainen tanko. Lakerinlehtikin sopii jos niitä sattuu olemaan. Sit pari, kolme purkillista tomaattimurskaa ja jotain mikä on hapanta, Loraus viinietikkaa tai punkkua tai vaikka siideriä jos sitä tyhjänpanttina kaapissa lojuu. Ja ripaus jotain makeaa. Hunajaa tai siirappia tai vaikka pari kuivattua taatelia.

Sit uuniin viideksi, kuudeksikin tunniksi. Alussa lämpö voi olla vaiks 175 ja puolen tunnin päästä voi laskea 120 asteeseen.

Lopuksi liha siivutetaan tai lähinnä nyhdetään paloiksi ja sit voi vielä hifistellä tuoreyrttien kanssa jos joku niitä arvostaa.


Ja jep, tulee kebab-tyylinen. -Meillä kelpaa kaikille kun taas minttu- tai kahviversiot päätyvät kompostoriin.
 
r0s
Ja huomentapäivää!

Herättiin ajoissa jotta ehditään heti seiskan pintaan kauppaan. Sinällään se taisi olla turhaa, ku siellä kuitenkin oli jo yli kymmenen autoa pihalla. :S Mut ny on sapuskaa millä elää yli pääsiäisen.

Töihin iltavuoroon. Ehkä. Riippuu siitä, miten kauan asfalttiporukka tuhtaa edessä.
 
r0s
no mitä ite kukanenkin pitää hyvänä...

ite meinaan palavata huomenna kotimaisen lampaanviulun

Meillä ei oo lammasta ensinkään. Lähipaupassa ois ollut niitä ulkomaalaisia pakasteena ja punaisella lapulla suomalaista jauhelihana mut olkoot nyt. Ostan sit pääsiäisen jälkeen jos valikoima on parempi.

Ajatuksena oli grillata jonain päivänämutta lihahyllykin oli niin tylsä että ehkä sit vappuna...
 
  • Tykkää
Reactions: Kais
Sen verran vielä muokkaan, että lihasta kannattaa repiä/leikata suurimmat kalvot ja näkyvät rasvat veks, siinä puuhassa toki lammas helposti päätyy kolmeen, neljään palaseen mutta ei haittaa tahtia hiukkaakaan, päinvastoin se ehkä maustuukin tasaisemmin.


Lampaankappalehan laitetaan tarpeeksi isoon (siis isoon!) pataan. Päälle paistellaan sipulia. Sekaan heitetään ainakin viisi valkosipulinkynttä kokonaisena ja jokunen murskattuna. Mustaapippuria maun mukaan. Chiliä (tuoreena tai jauheena) maun mukaan. Kanelia ripaus tai pieni kokonainen tanko. Lakerinlehtikin sopii jos niitä sattuu olemaan. Sit pari, kolme purkillista tomaattimurskaa ja jotain mikä on hapanta, Loraus viinietikkaa tai punkkua tai vaikka siideriä jos sitä tyhjänpanttina kaapissa lojuu. Ja ripaus jotain makeaa. Hunajaa tai siirappia tai vaikka pari kuivattua taatelia.

Sit uuniin viideksi, kuudeksikin tunniksi. Alussa lämpö voi olla vaiks 175 ja puolen tunnin päästä voi laskea 120 asteeseen.

Lopuksi liha siivutetaan tai lähinnä nyhdetään paloiksi ja sit voi vielä hifistellä tuoreyrttien kanssa jos joku niitä arvostaa.


Ja jep, tulee kebab-tyylinen. -Meillä kelpaa kaikille kun taas minttu- tai kahviversiot päätyvät kompostoriin.
Kiitos! Tuo on sen verran iso paisti, että taidan halkaista sen 2 osaan: toiseen tulee perinteinen marinadi ja toiseen toi sun ehdottama.

Mä muuten oon aina ihmetelly miten marinadi pystyy menemään 1-2 vuorokauden sisään jonku paksun klöntin sisään.
No ei se meekään: eilen luin yhdestä ohjeesta jossa paisti halkaistaan, tehdään syvät, ristikkäiset viillot niin että liha just pysyy yhtenä kappaleena, mut hierotaan marinadia leikkauskohtiin - ja sit se aukaistu klöntti suljetaan, paketti narulla kiinni ja marinoitumaan.

Helpolla pääsis kans jos sahais tuon klöntin kyljyksiksi.
 
r0s
Kiitos! Tuo on sen verran iso paisti, että taidan halkaista sen 2 osaan: toiseen tulee perinteinen marinadi ja toiseen toi sun ehdottama.

Mä muuten oon aina ihmetelly miten marinadi pystyy menemään 1-2 vuorokauden sisään jonku paksun klöntin sisään.
No ei se meekään: eilen luin yhdestä ohjeesta jossa paisti halkaistaan, tehdään syvät, ristikkäiset viillot niin että liha just pysyy yhtenä kappaleena, mut hierotaan marinadia leikkauskohtiin - ja sit se aukaistu klöntti suljetaan, paketti narulla kiinni ja marinoitumaan.

Helpolla pääsis kans jos sahais tuon klöntin kyljyksiksi.

Mä en viitsi marinoida kuin pihvejä just tuosta syystä.

Tosin sekin on helppo tapa, että heittää lihan ja mausteet paistopussiin, antaa olla jääkaapissa yön, parikin ja sit kaikkineen uuniin. Paitsi että sit se pussi repeää ja...
 

Yhteistyössä