Myös marinadien lisäainepaljous vieroksuttaa monia. Ostimme juttua varten kokeeksi kolme marinadituotetta, joista lisäaineita löytyi peräti 16 erilaista sorttia. Joukossa on aromivahvenne natriumglutamaatti, jota on epäilty monenlaisista allergiankaltaisista oireista ja jopa ylipainon aiheuttamisesta.
Natriumglutamaatti on arominvahvenne, jota käytetään yleisesti kiinalaisessa ruoassa. Nykyään natriumglutamaattia lisätään tuhansiin ruokiin, joita sinä ja perheesi syötte.
Natriumglutamaatti on yksi haitallisimmista lisäaineista. Sitä lisätään kaikkeen: tölkkikeittoihin, kekseihin, lihaan, salaattikastikkeisiin, vauvanruokaan, maidonkorvikkeeseen ja lastesi koululounaaseen.
Natriumglutamaatti ei ole mauste, kuten suola tai pippuri. Se vahvistaa makua, minkä vuoksi prosessoitu liha ja pakasteruoat maistuvat paremmalta kuin miltä ne normaalisti maistuisivat. Natriumglutamaatti saa ruoat maistumaan tuoreemmalta ja tuoksumaan paremmalta, salaattikastikkeet ovat maukkaampia ja tölkkiruoat maistuvat vähemmän säilykkeeltä.
Kaikki käy järkeen, sillä tuottaahan natriumglutamaatti suurille ruokayhtiöille voittoa, ja he välittävät vain rahasta. Mutta aiheuttaako natriumglutamaatti haittaa terveydelle?