RUOKAHAASTE Vol: 27

  • Viestiketjun aloittaja Keittiönoita
  • Ensimmäinen viesti
Sateenkaaren väärässä päässä
Loskakakku



Nonniih, tässähän tämä meidän pääsiäisenajan jälkiruoka. Ei ole mikään perinteinen pääsiäisruoka, mutta tällä nyt mennään. Eipä meidän viikonlopun ruoista mikään mukaan tule muistuttamaan pääsiäisestä. :D

Kakun nimi tulee siitä, että tummasta suklaasta valmistetaan mutakakku, niin eiköhän Suomen tämän hetken keleihin sovi sitten valkosuklaasta tehty loskakakku!

2,5 dl maitoa
200 g voita
300 g valkosuklaata (hyvälaatuista)
165 g sokeria
250 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 isoa munaa

Laita kattilaan maito, voi, valkosuklaa ja sokeri. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoita niin kauan, että aineet ovat sulaneet. Anna jäähtyä puolisen tuntia. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen ja laita paistovuoka kuntoon. Suositan leivinpaperia pohjalle. Muuten vuokaan voitelu ja jauhotus. Sekoita jauhot, vanilja ja leivinjauhe isossa kulhossa. Vatkaa munien rakenne haarukalla rikki. Lisää ne suklaaseokseen. Sekoita joukkoon jauhoseos kolmessa erässä. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista tunnin verran. Anna jäähtyä vuoassa.

Kumoa jäähtyneenä ja tee kuorrutus. Sulata 200 g valkosuklaata ja sekoita siihen desi creme fraichea. Levitä kakun päälle. Tarjoile marjojen kera. Säilytys jääkaapissa. Kannattaa tarjoilla vasta seuraavana päivänä. Itse jätin kuorrutuksenkin seuraavaan päivään.
 
Sateenkaaren väärässä päässä
[QUOTE="kokki";26021314]Ihana loskakakku. Toivottavasti vadelmat oli kotimaisia.[/QUOTE]

Ihan on omista puskista kerättyjä. Pakastettu irtonaisena, niin säilyvät hetken hyvän näköisenä sulatuksen jälkeen. :)
 
"sama"
Alkuperäinen kirjoittaja Sateenkaaren väärässä päässä;26021604:
Ihan on omista puskista kerättyjä. Pakastettu irtonaisena, niin säilyvät hetken hyvän näköisenä sulatuksen jälkeen. :)
Ihanaa! Komeita vadelmia ovat. Itselläkin kasvaa pihassa ja lisää meinaan laittaa keväällä, punaista ja keltaista.
 
Pitkäperjantaiksi valmistettu marenkikakku

Marenki:
5 valkuaista
2 1/2 dl kidesokeria
1/4 tl vihreää pastaväriä

Vaahdotetaan kovaksi sileäksi vaahdoksi. Tee vaahdosta uuninpellille pyöreä n 30 cm halkaisjaltaa pyöreä levy, paksuus noin 2-3 cm. Paista uunin alatasolla 100 asteessa 60 min.
Täyte: 7 mandariinia ja 3-4dl vaahdotettua FloraVispiä vaalean keltaiseksi värjättynä, n. 1/4 tl keltaista pastaväriä
Koristeeksi:N 60 kpl tummia viinirypäleitä puolitettuna

 
Viimeksi muokattu:
Meillä tyttö kanssa viime viikolla kokeili mutakakkua valkosuklaasta. Teki ihan samalla ohjeella kuin mutakakunkin,mutta suklaa oli vaihdettu tuohon valkoiseen. Taivaallisen hyvää oli :p

Sateenkaaren väärässä päässä Herkullisen näköinen tuo loskakakkusi ja kauniisti aseteltu. Kiva nimi kakulla vaikkakin ulkonäköön se ei oikein sovi kun on niin kaunis :)
 

Aurabroileria
-maustamattomia broilerinfileitä
-ruokakermaa
-aurajuustoa
-grillausmaustetta, jauhettua mustapippuria

Paista broilerit pannulla öljyssä, mausta esim.grillausmausteella ja pippurilla.
Lisää ruokakermaa ja murusteltua Aurajuustoa.
Hauduta kypsäksi, ripottele lopuksi pinnalle vielä lisää juustoa.

lisäkkeenä:
-keitettyjä uusia perunoita tillin kera
-keitettyä porkkanaa ja kesäkurpitsaa


 
Viimeksi muokattu:
Valkosipulilammasta



Mun lampaan paisti oli jäässä, joten ensin sulatin sen.
Poista lihasta kalvo ja pilko. Ruskista palat muutamassa erässä pannulla. Ja siirrä uunipataan. Lisää pataan vettä niin, että lihat on kunnolla veden peitossa. Voit käyttää huuhdelientä pannusta. Lisää suolaa sekä musta-että valkopippuria. Laita pata uuniin. Lämpöä noin 200 astetta. Kuori ja pilko 2-3 valkosipulin kynttä. Pilko myös yksi sipuli ja lisää ne pataan. Padan oltua noin tunnin uunissa pilko 4-5 porkkanaa ja palsternakka ja lisää ne pataan. Samalla laskin uunin lämpötilaa johonkin 150 hujakoille. Pata oli uunissa reilu 3 tuntia. Loppuvaiheessa tarkistin maun, lisäsin suolaa ja suurustetta. Tarjoilin riisin kanssa.
 
  • Tykkää
Reactions: PaulKohelo

Yhteistyössä