Sateenkaaren väärässä päässä
Loskakakku
Nonniih, tässähän tämä meidän pääsiäisenajan jälkiruoka. Ei ole mikään perinteinen pääsiäisruoka, mutta tällä nyt mennään. Eipä meidän viikonlopun ruoista mikään mukaan tule muistuttamaan pääsiäisestä.
Kakun nimi tulee siitä, että tummasta suklaasta valmistetaan mutakakku, niin eiköhän Suomen tämän hetken keleihin sovi sitten valkosuklaasta tehty loskakakku!
2,5 dl maitoa
200 g voita
300 g valkosuklaata (hyvälaatuista)
165 g sokeria
250 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 isoa munaa
Laita kattilaan maito, voi, valkosuklaa ja sokeri. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoita niin kauan, että aineet ovat sulaneet. Anna jäähtyä puolisen tuntia. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen ja laita paistovuoka kuntoon. Suositan leivinpaperia pohjalle. Muuten vuokaan voitelu ja jauhotus. Sekoita jauhot, vanilja ja leivinjauhe isossa kulhossa. Vatkaa munien rakenne haarukalla rikki. Lisää ne suklaaseokseen. Sekoita joukkoon jauhoseos kolmessa erässä. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista tunnin verran. Anna jäähtyä vuoassa.
Kumoa jäähtyneenä ja tee kuorrutus. Sulata 200 g valkosuklaata ja sekoita siihen desi creme fraichea. Levitä kakun päälle. Tarjoile marjojen kera. Säilytys jääkaapissa. Kannattaa tarjoilla vasta seuraavana päivänä. Itse jätin kuorrutuksenkin seuraavaan päivään.
Nonniih, tässähän tämä meidän pääsiäisenajan jälkiruoka. Ei ole mikään perinteinen pääsiäisruoka, mutta tällä nyt mennään. Eipä meidän viikonlopun ruoista mikään mukaan tule muistuttamaan pääsiäisestä.
Kakun nimi tulee siitä, että tummasta suklaasta valmistetaan mutakakku, niin eiköhän Suomen tämän hetken keleihin sovi sitten valkosuklaasta tehty loskakakku!
2,5 dl maitoa
200 g voita
300 g valkosuklaata (hyvälaatuista)
165 g sokeria
250 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 isoa munaa
Laita kattilaan maito, voi, valkosuklaa ja sokeri. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoita niin kauan, että aineet ovat sulaneet. Anna jäähtyä puolisen tuntia. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen ja laita paistovuoka kuntoon. Suositan leivinpaperia pohjalle. Muuten vuokaan voitelu ja jauhotus. Sekoita jauhot, vanilja ja leivinjauhe isossa kulhossa. Vatkaa munien rakenne haarukalla rikki. Lisää ne suklaaseokseen. Sekoita joukkoon jauhoseos kolmessa erässä. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista tunnin verran. Anna jäähtyä vuoassa.
Kumoa jäähtyneenä ja tee kuorrutus. Sulata 200 g valkosuklaata ja sekoita siihen desi creme fraichea. Levitä kakun päälle. Tarjoile marjojen kera. Säilytys jääkaapissa. Kannattaa tarjoilla vasta seuraavana päivänä. Itse jätin kuorrutuksenkin seuraavaan päivään.