Rh-immunisaatio ja toinen raskaus

  • Viestiketjun aloittaja "jepa"
  • Ensimmäinen viesti
Voisin myös herätellä tätä eloon, sillä todella vähän keskusteluja ja tietoa veriryhmä immunisaatioista odottaville äideille on.

Täällä siis ensimmäinen raskaus, jossa minä rh - ja vauva perinyt isän rh +. Isä myös myöhemmin tutkittu ja myös mahdolliset tulevat vauvat tulee perimään isän + veriryhmän.

Ensimmäiset verikokeet otettiin siis rv 24 jossa vasta-aine Anti D titteri 1 ja tämän seurauksena ohjeistus seur verikokeisiin 1kk päähän.

Seuraava verikoe 1kk päästä eli rv 28 jolloin löytyi vasta-aineet Anti D ja Anti C titterillä 16. Tämän seurauksena siirryttiin yliopistolliseen sairaalaan sikiöpolille ekaan ultraan jossa siis tutkittiin tarkemmin näitä sikiön verenvirtausnopeuksia ja muuta vointia.

Seuranta verikokeet toteutettiin aina noin 2 vkon välein ja seuranta ultrat myös aina 2 vkon välein.

Meillä onneksi ollut kokoajan hyvä tilanne ja tyttö on ollut hyvä vointinen ja eloisa ja ultrissa on saatu hyviä lukemia.

Rv 30 titteri lukemat oli pysynyt samana 16:sta

Rv 33 titterilukemat hieman noussut 32 ja kvantitatiivinen luku 11 IU/mL

Nyt sitten menossa rv 37 ja huomenna ultraan missä katsotaan taas tilanne ja päätetään päivä milloin synnytys käynnistetään.

Yleisesti meitä on hoidettu tosi hyvin eli oma neuvolatäti on ollu tosi mukana hommassa eli itse ottanut selvää asioista ja soitellu ihmisille jotka tietää enemmän ja sit silti soitellu aina verikoetulosten jälkeen mulle vaikka ollaankin oltu sikiöpolilla tarkemmassa seurannassa. Siellä myös saatu niin hyvää hoitoa ja asioita selitetty tosi hyvin ja selkeästi.

Nyt sit jännitetään milloin synnytys ja mitä syntymän jälkeen. Tuun sit vielä kirjoittelemaan tänne kuulumisia niin ehkä tää voi joskus jotain auttaa 😊
 
Voisin tänne päivitellä kuulumiset.

Synnytys käynnistettiin siis viikoilla 38+1 misoprostolilla (pv1) ja ballongilla (päivä 2) ja vauva syntyi 38+3 aamulla. Terve ja reipas vauva syntyi.

Inmunisaation seurauksena kuitenkin bilirubiiniarvot nousi jo ekana vrk ja vauva siirtyi vastasyntyneiden tehon puolelle useamman sinivalon alle.

Meillä vauva oni virkeä ja hyvin voiva koko sairaalahoidon ajan, mutta suurimmalle osalle bilin nousu aiheuttaa väsymyksen ja ettei vauva jaksa syödä.

Kaikkinensa vierähti aikaa sairaalassa 2vkoa että biliarvot tasoittui niin, ettei valohoitoa enää tarvittu.

Bilirubiinia seurataan tasaisesti (alkuun päivittäin) vaikka kotiin päästiin ja Hemoglobiini seuranta on luvassa nyt sit myös useamman kk. Näihin kannattaa siis varautua mikäli vasta-aineita isommin raskausaikana löytyy.

Meillä kuitenkin kaikkinensa ei immunisaatio vaikuttanut vauvan vireyteen tai aiheuttanut terveysongelmia. Sinivalohoito oli siis ainoa mitä tarvittiin.
 

Yhteistyössä