Rainbow 60% ja Keiju 70% margariini terveellisimmät - vähärasvaisimmat epäterveellisiä:

Alkuperäinen kirjoittaja :
Alkuperäinen kirjoittaja Entäs sitten:
Ja vielä tolle: Tä-nimimerkille: Kun pistit tuohon että luotan Paula Heinoseen ennemmin kun palstan Timppaan, perustelin senkin jo tuolla aiemmin sillä että Paula Heinonen on toiminut alalla pitkään ja hällä on siihen jopa koulutus, tietääkseni Timpalla ei ole? Mutta korjaa toki jos olen väärässä.
Eli mutu tuntumalla menet Timpan kohdalla? No niinhän niitä päätelyitä on hyvä tehdä! :D
Timpan kohdalla menen sillä tiedolla mitä hän on itsestään täällä kertonut. Ja sen perusteella hän ei ole elintarvikelaboratoriossa töissä.

Oletko sä tän ketjun ap vai miksi niin hanakasti nyt tartuit tähän?

 
Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön:
Mun mielestä on hyvä käyttää mahd. paljon puhtaita pehmeitä rasvoja: oliiviöljyä käytetään meillä. Leivän päälle laitetaan vain oivariinia, ihan maun takia, ja siksi, että siinä ei ole lisäaineita.
Rypsiöljy on terveellisempää kuin oliiviöljy :xmas: .
 
Alkuperäinen kirjoittaja IhanaValo:
Meillä käytetään Floran 40% margariinia. Vääntäkää nyt vielä rautalangasta, mikä siinä on pahaa/epäterveellistä? Niin pihalla noista rasvoista(kin)...
Siinä on epäterveellisessä suhteessa erilaisia rasvoja (tyydyttömättömät/tyydyttynet/jne).
 
Alkuperäinen kirjoittaja pieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön:
Mun mielestä on hyvä käyttää mahd. paljon puhtaita pehmeitä rasvoja: oliiviöljyä käytetään meillä. Leivän päälle laitetaan vain oivariinia, ihan maun takia, ja siksi, että siinä ei ole lisäaineita.
Rypsiöljy on terveellisempää kuin oliiviöljy :xmas: .
Mutta oliiviöljy on paremman makuista. En mene mihin tahansa vain terveyden takia. Siksi Oivariini, voi ja oliiviöljy. Paistamisessa rypsiöljyä, mutta aika harvoin laitan rasvaa paistoon, siksi en laske sitä oikeen edes mukaan.
 
et laihdu
Alkuperäinen kirjoittaja terapian tarpeessa:
Ennen 40 % floraa, mutta nyt viimeviikolla vaihdoin 60% keijuun. Samalla tuli vaihdettua juustokin 10 % kadettiin, ennen 24 tai 23 % edamia. Tuo Kadett on todella maukasta.
10 % kadettiin? paljonko sä syöt juustoa päivässä?
 
Alkuperäinen kirjoittaja Entäs sitten:
1) Luotan siihen kun Paula Heinonen sanoo että margariineissa on transrasvoja koska kukaan ei ole 100% minulle tätä asiaa voinut toisin todistaa
2) Luotan siihen että Evira määrittelee säännöt (se on sitten eriasia että noudatetaanko niitä) ja valvoo. En ole missään sanonut etten luota Eviraan.
3) En luota siihen että valmistajat toimivat 100% Eviran sääntöjen mukaan. = Luottamus Paula Heinosen sanoihin vaan kasvaa tämän ajatuksen myötä. Tällä ei ole Eviran luottamuksen kanssa mitään tekemistä.
Anteeksi, on pakko...

1) Et luota siihen, ettei margariineissa ole salaa transrasvoja, koska sitä ei ole osoitettu 100%:n luotettavasti, vaikka et ole saanut 100%:sti varmaa todistusta siitä, että transrasvoja on margariineissa.

2) Evira on Elintarviketurvallisuusvirasto niin sen toiminta on nimenomaan valvomista. Luotat Eviran osaamisen sääntöjä tehdessä, mutta et luota Eviran osaamista valvonnassa. Mun mielestä et voi silloin sanoa, että luotat kokonaisuudessaan Eviraan.

3) Et luota valmistajiin ja se lisää luottamustasi Paula Heinosen sanomisiin. Vai miten olisi: luotan Paula Heinoseen ja se lisää epäluottamustasi margariininvalmistajiin.
 
Alkuperäinen kirjoittaja rasvapallero:
Alkuperäinen kirjoittaja tietottaja:
Voi on terveellisintä:
http://www.ravitsemusjaterveys.fi/rasvamyytit/
Maallikon tekemät sivut nuo.
meneepä aika vaikeaksi ketä uskoa ja ketä ei.
Täytyy vaan itse tehdä päätöksiä ja ottaa riskejä
Kyllä. Jokainenhan voi kokeilla mikä sopii itselle. Mittauttaa vaikka sitte niitä kaikkia arvoja jos ei luota pelkkään omaan vointiin ja kehon kuunteluun. :)
 
Noista kovetetuista kasvirasvoista... Eräässä kirjassa (Irti makeanhimosta) mainittiin muistaakseni näin, että jos tuotteessa on maininta kasvirasva, niin se on usein kovetettua. Sen sijaan jos mainintana kasviöljy niin se on luonnollista.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Orion:
Noista kovetetuista kasvirasvoista... Eräässä kirjassa (Irti makeanhimosta) mainittiin muistaakseni näin, että jos tuotteessa on maininta kasvirasva, niin se on usein kovetettua. Sen sijaan jos mainintana kasviöljy niin se on luonnollista.
Jos on kovetettua niin se pitää mainita.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Timppa:
Alkuperäinen kirjoittaja Orion:
Noista kovetetuista kasvirasvoista... Eräässä kirjassa (Irti makeanhimosta) mainittiin muistaakseni näin, että jos tuotteessa on maininta kasvirasva, niin se on usein kovetettua. Sen sijaan jos mainintana kasviöljy niin se on luonnollista.
Jos on kovetettua niin se pitää mainita.
Siellä eviran sivuilla itseasiassa luki, että jos tuotteessa on kovetettua öljyä, niin se pitää mainita. Voisko margariineissä tai muissa olla jotakin muuta kasvirasvaa, jonka kovettamista ei tartte mainita? Mitähän se olisi. :xmas:
 
Rukoilijasirkka
Alkuperäinen kirjoittaja assi:
no oliko se oivariini 30% balansia mukana vertailussa, ja onko se 100%paskaa? vastauksia varsinkin liliiltä ja timpalta kun ovat niin transsautuneet aiheesta.
Tuskin Oivariini on ollut tutkimuksessa, kun ei sitä varsinaisesti missään mainita margariiniksi.
 
assi
Alkuperäinen kirjoittaja Rukoilijasirkka:
Alkuperäinen kirjoittaja assi:
no oliko se oivariini 30% balansia mukana vertailussa, ja onko se 100%paskaa? vastauksia varsinkin liliiltä ja timpalta kun ovat niin transsautuneet aiheesta.
Tuskin Oivariini on ollut tutkimuksessa, kun ei sitä varsinaisesti missään mainita margariiniksi.
ai nii juu, citymarketissaki se oli jossain ihan eri kohdas ku muut oivariinit..
 
Alkuperäinen kirjoittaja assi:
Alkuperäinen kirjoittaja Rukoilijasirkka:
Alkuperäinen kirjoittaja assi:
no oliko se oivariini 30% balansia mukana vertailussa, ja onko se 100%paskaa? vastauksia varsinkin liliiltä ja timpalta kun ovat niin transsautuneet aiheesta.
Tuskin Oivariini on ollut tutkimuksessa, kun ei sitä varsinaisesti missään mainita margariiniksi.
ai nii juu, citymarketissaki se oli jossain ihan eri kohdas ku muut oivariinit..
Ei, kun mitkään oivariinit ei ole margariineja. Margariini on kasvirasvasössö. Oivariini on laimennettua voita :D
 
Rukoilijasirkka
Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön:
Alkuperäinen kirjoittaja assi:
Alkuperäinen kirjoittaja Rukoilijasirkka:
Alkuperäinen kirjoittaja assi:
no oliko se oivariini 30% balansia mukana vertailussa, ja onko se 100%paskaa? vastauksia varsinkin liliiltä ja timpalta kun ovat niin transsautuneet aiheesta.
Tuskin Oivariini on ollut tutkimuksessa, kun ei sitä varsinaisesti missään mainita margariiniksi.
ai nii juu, citymarketissaki se oli jossain ihan eri kohdas ku muut oivariinit..
Ei, kun mitkään oivariinit ei ole margariineja. Margariini on kasvirasvasössö. Oivariini on laimennettua voita :D
Tutkimuksen tulos ois luultavasti ollut erilainen, jos oivariini olisi ollut mukana vertailussa. Uskon, että se olisi ollut terveellisin vaihtoehto.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Rukoilijasirkka:
Ei, kun mitkään oivariinit ei ole margariineja. Margariini on kasvirasvasössö. Oivariini on laimennettua voita :D
Tutkimuksen tulos ois luultavasti ollut erilainen, jos oivariini olisi ollut mukana vertailussa. Uskon, että se olisi ollut terveellisin vaihtoehto.



Vai olisikohan oivariinin jäänyt vertailun viimeiseksi kun siin on NIIN paljon sitä huonoa rasvaa? Kun siinä vertailussahan ei katsottu rasvan määrää vaan LAATUA. "Terveellisimpiä ovat rypsiöljystä tehdyt margariinit.", siinä sanottiin. Siinä ei sanottu että terveellisimpiä ovat VOISTA tehdyt margariinit! :LOL:
 
J
Alkuperäinen kirjoittaja Nalkuttava Talonmies:
Oivariini 60%
mutta tärkeintähän ei ole se prosentti vaan rasvan LAATU niinkuin artikkelissakin sanotaan. Oivariinihan on maitorasvaa hyvin pitkälti ja tuossa nimenomaan sanotaan että rypsiöljystä tehty margariini on terveellistä.
 
smör
Mä en muusta tiiä kuin että haluan parhaani mukaan välttää pitkälle prosessoituja tuotteita, joten käytän mieluiten voita ja kotimaista rypsiöljyä. Palmuöljy on pannassa sen epäeettisyyden ja epäekologisuuden vuoksi ja suosittelen muitakin tsekkaamaan tuotteet palmuöljyn varalta - tosin kannattaa varautua siihen, että sitä on joka paikassa.

Wikipediasta:
Erityisesti Greenpeace on arvostellut palmuöljyn varaan perustuvia biodiesel-tehtaita niiden ympäristövaikutuksien takia. Palmuöljyn uskotaan olevan ilmastovaikutuksiltaan jopa fossiilisia polttoaineita huonompi vaihtoehto, sillä sademetsien raivaaminen plantaasien tieltä aiheuttaa runsaasti kasvihuonekaasupäästöjä ja tuhoaa paikallisten eläinten ja kasvien elinympäristöä. Nykyisellä metsätuhon tahdilla esimerkiksi Singaporessa orankien arvioidaan kuolevan sukupuuttoon luonnosta 5-10 vuodessa. Europarlamentin teollisuuskomitea on ottanut yksiselitteisen kielteisen kannan Kaakkois-Aasiasta tuotaviin palmuöljypohjaisiin biopolttoaineisiin.

Myös WWF on kiinnittänyt huomiota siihen, että öljypalmun viljelyksen laajentuminen tuhoaa arvokkaita luontokohteita ja makean veden ekosysteemejä, nopeuttaa lajien sukupuuttoa sekä ilmastonmuutosta ja vaarantaa yhteisöjen toimeentuloa. WWF toivoo, että kaupan keskusliikkeet siirtyisivät RSPO-standardoidun palmuöljyn käyttöön. RSPO huomioi myös ympäristön hyvinvoinnin.
 

Yhteistyössä