Ja voissa on myös transrasvaa mutta sitäkään ei siinä oivariinipaketissa mainita.Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön:Kyse on myös siitä, mitä se kova rasva on. Mutta kyllä, Oivariinissa on enemmän kovaa rasvaa, voita.
Ja voissa on myös transrasvaa mutta sitäkään ei siinä oivariinipaketissa mainita.Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön:Kyse on myös siitä, mitä se kova rasva on. Mutta kyllä, Oivariinissa on enemmän kovaa rasvaa, voita.
HYvä Timppa, kerkesit ensinAlkuperäinen kirjoittaja Timppa:Ja voissa on myös transrasvaa mutta sitäkään ei siinä oivariinipaketissa mainita.Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön:Kyse on myös siitä, mitä se kova rasva on. Mutta kyllä, Oivariinissa on enemmän kovaa rasvaa, voita.
HYvä Timppa, kerkesit ensinAlkuperäinen kirjoittaja Wide:Ja voissa on myös transrasvaa mutta sitäkään ei siinä oivariinipaketissa mainita.
Ja olenko sanonut, ettei voissa tai oivariinissa ole mitään huonoa :headwall:Alkuperäinen kirjoittaja Wide:HYvä Timppa, kerkesit ensinAlkuperäinen kirjoittaja Timppa:Ja voissa on myös transrasvaa mutta sitäkään ei siinä oivariinipaketissa mainita.Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön:Kyse on myös siitä, mitä se kova rasva on. Mutta kyllä, Oivariinissa on enemmän kovaa rasvaa, voita.
Pehmeä kasvirasva muunnetaan transrasvaksi margariineissa (ja eineksissä, kaupan leivonnaisissa yms.), ja se on kaikkein haitallisinta rasvaa!!!Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön:Pehmeä, eli tyydyttymätön, on se hyvä rasva.Alkuperäinen kirjoittaja kertaus ja sitten tutkimaan:Kerrataans nyt: oliko se epäterveellinen sitä tyydyttynyttä ja tyydyttymätön ja monityydyttymätön hyvää? Vai mikä oli hyvää ja mikä huonoa?
Suomessa transrasvahappojen pieni määrä johtuu pääosin siitä, että meillä jo 1990-luvulla margariiniteollisuus muutti kasviöljyjen kovetusmenetelmänsä vaihtoesteröintiin, jolloin transrasvahappoja ei muodostu. Myös muiden rasvaa sisältävien elintarvikkeiden transrasvahappopitoisuudet ovat vähentyneet.Alkuperäinen kirjoittaja mä:Pehmeä kasvirasva muunnetaan transrasvaksi margariineissa (ja eineksissä, kaupan leivonnaisissa yms.), ja se on kaikkein haitallisinta rasvaa!!!Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön:Pehmeä, eli tyydyttymätön, on se hyvä rasva.Alkuperäinen kirjoittaja kertaus ja sitten tutkimaan:Kerrataans nyt: oliko se epäterveellinen sitä tyydyttynyttä ja tyydyttymätön ja monityydyttymätön hyvää? Vai mikä oli hyvää ja mikä huonoa?
Voita ihmiskeho kuitenkin pystyy käyttämään, mutta transrasvat on muunnettu niin, ettei ne kelpaa mihinkään ja jäävätkin sitten pyörimään kehoon ja hapettuvat jätteeksi (=haitallista hapetusreaktiota).
Lukekaa Antti Heikkilää.
No mainostit sitä hyvänä vaihtohtona ja väitit että mini lätta on huonompi vaihtoehto.Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön:Ja olenko sanonut, ettei voissa tai oivariinissa ole mitään huonoa :headwall:Alkuperäinen kirjoittaja Wide:HYvä Timppa, kerkesit ensinAlkuperäinen kirjoittaja Timppa:Ja voissa on myös transrasvaa mutta sitäkään ei siinä oivariinipaketissa mainita.Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön:Kyse on myös siitä, mitä se kova rasva on. Mutta kyllä, Oivariinissa on enemmän kovaa rasvaa, voita.
http://www.sydanmerkki.fi/sydanmerkki_tuotteet/tuotteet/ravintorasvat/fi_FI/ravintorasvat/Alkuperäinen kirjoittaja levottomat jalat:Millä rasvoilla on se jutussa mainittu sydänmerkki?
Ja missäs sanoin, että oivariini olisi se terveellisin vaihtoehto? Otsikkoon laitoin ne terveellisimmät rasvat, ottaa silmät käteen ja lukee. Enkä mielestäni sanonut sun rasvaasi huonoksi? Kysyin vain perusteluja, kun sanoit ettei se ole epäterveellistä.Alkuperäinen kirjoittaja Wide:No mainostit sitä hyvänä vaihtohtona ja väitit että mini lätta on huonompi vaihtoehto.
Ja alettiin kyselemään että osaanko itse katsoa mitä syön?
Tilanne näyttää päinvastaiselta =)
hyi siinä on liivatetta!!!Alkuperäinen kirjoittaja meimei:Mini lätta on mulla käytössä. Ja en vaihda, koska ite käytän niin kovin vähän leivänpäälle sitä. Paistaessa käytän rypsiöljyä ja lapset käyttää leivälle Keijun sitä vihreetä, olisko se nyt sitä 60%
Tossahan toi setä sanoo, että voi ei ole pahaa, mutta kannattas olla syömättä leipää ja perunaa. Jonka jo tiesin.Alkuperäinen kirjoittaja linkitin jo toisaalle:Kun teitä kiinnostaa tuo rasva, niin kattokaa tekin tämä.
http://www.youtube.com/watch?v=PNcBvuqmU3s
Kiitti.Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön:http://www.sydanmerkki.fi/sydanmerkki_tuotteet/tuotteet/ravintorasvat/fi_FI/ravintorasvat/Alkuperäinen kirjoittaja levottomat jalat:Millä rasvoilla on se jutussa mainittu sydänmerkki?
Jep, mutta tästäkin keskustelusta näkee, että suurin osa ei edelleenkään sitä tiedä, vaan uskoo, että mitä vähemmän rasvaa, sitä parempi.Alkuperäinen kirjoittaja Rukoilijasirkka:Tossahan toi setä sanoo, että voi ei ole pahaa, mutta kannattas olla syömättä leipää ja perunaa. Jonka jo tiesin.Alkuperäinen kirjoittaja linkitin jo toisaalle:Kun teitä kiinnostaa tuo rasva, niin kattokaa tekin tämä.
http://www.youtube.com/watch?v=PNcBvuqmU3s
Miten ei ole epäterveellistä? Mikä siinä on terveydelle hyvää?Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön:Ja missäs sanoin, että oivariini olisi se terveellisin vaihtoehto? Otsikkoon laitoin ne terveellisimmät rasvat, ottaa silmät käteen ja lukee. Enkä mielestäni sanonut sun rasvaasi huonoksi? Kysyin vain perusteluja, kun sanoit ettei se ole epäterveellistä.Alkuperäinen kirjoittaja Wide:No mainostit sitä hyvänä vaihtohtona ja väitit että mini lätta on huonompi vaihtoehto.
Ja alettiin kyselemään että osaanko itse katsoa mitä syön?
Tilanne näyttää päinvastaiselta =)
Vahvisti vaan mun omia käsityksiä. En vaan halua lakata syömästä leipää ja perunaa. Mutta olen alkanut muitakin vaihtoehtoja keksiä rinnalle.Alkuperäinen kirjoittaja linkin tarjoaja:Jep, mutta tästäkin keskustelusta näkee, että suurin osa ei edelleenkään sitä tiedä, vaan uskoo, että mitä vähemmän rasvaa, sitä parempi.Alkuperäinen kirjoittaja Rukoilijasirkka:Tossahan toi setä sanoo, että voi ei ole pahaa, mutta kannattas olla syömättä leipää ja perunaa. Jonka jo tiesin.Alkuperäinen kirjoittaja linkitin jo toisaalle:Kun teitä kiinnostaa tuo rasva, niin kattokaa tekin tämä.
http://www.youtube.com/watch?v=PNcBvuqmU3s
Joten jos oikeasti tuo kolesteroli, sydänasiat ja ylipäätänsä terveys (myös se meille tuttu diabetes) kiinnostaa, kantsii tuota kurkata.
Minilättaa suositellaan jos on kolesteroliongelmia.Alkuperäinen kirjoittaja linkin tarjoaja:Jep, mutta tästäkin keskustelusta näkee, että suurin osa ei edelleenkään sitä tiedä, vaan uskoo, että mitä vähemmän rasvaa, sitä parempi.Alkuperäinen kirjoittaja Rukoilijasirkka:Tossahan toi setä sanoo, että voi ei ole pahaa, mutta kannattas olla syömättä leipää ja perunaa. Jonka jo tiesin.Alkuperäinen kirjoittaja linkitin jo toisaalle:Kun teitä kiinnostaa tuo rasva, niin kattokaa tekin tämä.
http://www.youtube.com/watch?v=PNcBvuqmU3s
Joten jos oikeasti tuo kolesteroli, sydänasiat ja ylipäätänsä terveys (myös se meille tuttu diabetes) kiinnostaa, kantsii tuota kurkata.
Niinpä. Mikä kirjoitusasu - kun taustalla juuri on tutkittu, kuinka yleensä 60% rasvat on terveellsisimpiä ja ns. varma valinta - niin tottakai halusin tietää millä perusteilla sanot, ettei 28% ole haitallista.Alkuperäinen kirjoittaja Wide:Miten ei ole epäterveellistä? Mikä siinä on terveydelle hyvää?
Kirjoitusasu ratkaisee.
Rauhoitu hyvä nainen Ei tää nyt niin vakavaa ole .
Jos sä oisit kattonut ton linkin, tietäsit, ettei kolesteroli ole niin iso juttu, kuin uskotellaan.Alkuperäinen kirjoittaja Wide:Minilättaa suositellaan jos on kolesteroliongelmia.Alkuperäinen kirjoittaja linkin tarjoaja:Jep, mutta tästäkin keskustelusta näkee, että suurin osa ei edelleenkään sitä tiedä, vaan uskoo, että mitä vähemmän rasvaa, sitä parempi.Alkuperäinen kirjoittaja Rukoilijasirkka:Tossahan toi setä sanoo, että voi ei ole pahaa, mutta kannattas olla syömättä leipää ja perunaa. Jonka jo tiesin.Alkuperäinen kirjoittaja linkitin jo toisaalle:Kun teitä kiinnostaa tuo rasva, niin kattokaa tekin tämä.
http://www.youtube.com/watch?v=PNcBvuqmU3s
Joten jos oikeasti tuo kolesteroli, sydänasiat ja ylipäätänsä terveys (myös se meille tuttu diabetes) kiinnostaa, kantsii tuota kurkata.
Rasvan laatu on ratkaiseva mutta tottakai myös se kuinka paljon sitä syöt!
Jep, mutta tästäkin keskustelusta näkee, että suurin osa ei edelleenkään sitä tiedä, vaan uskoo, että mitä vähemmän rasvaa, sitä parempi.Alkuperäinen kirjoittaja linkin tarjoaja:Tossahan toi setä sanoo, että voi ei ole pahaa, mutta kannattas olla syömättä leipää ja perunaa. Jonka jo tiesin.
Pahinta siinä mun mielestä on se maku.Alkuperäinen kirjoittaja IhanaValo:Meillä käytetään Floran 40% margariinia. Vääntäkää nyt vielä rautalangasta, mikä siinä on pahaa/epäterveellistä? Niin pihalla noista rasvoista(kin)...