Rainbow 60% ja Keiju 70% margariini terveellisimmät - vähärasvaisimmat epäterveellisiä:

Meillä käytettiin tuota 40% (oisko ollu joku minilättä tms.) mutta tarpeeksi luettuani ja kuunneltuani ravitsemusterapeutteja meillä käytetään nykyisin ihan aitoa voita. Otan omegakolmoseni ja muut tarvittavat rasvahapot kalasta mieluummin kun syön ja syötän lapselleni transrasvoja.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Wide:
Alkuperäinen kirjoittaja Timppa:
Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön:
Kyse on myös siitä, mitä se kova rasva on. Mutta kyllä, Oivariinissa on enemmän kovaa rasvaa, voita.
Ja voissa on myös transrasvaa mutta sitäkään ei siinä oivariinipaketissa mainita. :D
HYvä Timppa, kerkesit ensin :)
Ja olenko sanonut, ettei voissa tai oivariinissa ole mitään huonoa :headwall:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön:
Alkuperäinen kirjoittaja kertaus ja sitten tutkimaan:
Kerrataans nyt: oliko se epäterveellinen sitä tyydyttynyttä ja tyydyttymätön ja monityydyttymätön hyvää? Vai mikä oli hyvää ja mikä huonoa?
Pehmeä, eli tyydyttymätön, on se hyvä rasva.
Pehmeä kasvirasva muunnetaan transrasvaksi margariineissa (ja eineksissä, kaupan leivonnaisissa yms.), ja se on kaikkein haitallisinta rasvaa!!!

Voita ihmiskeho kuitenkin pystyy käyttämään, mutta transrasvat on muunnettu niin, ettei ne kelpaa mihinkään ja jäävätkin sitten pyörimään kehoon ja hapettuvat jätteeksi (=haitallista hapetusreaktiota).

Lukekaa Antti Heikkilää.

 
Alkuperäinen kirjoittaja :
Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön:
Alkuperäinen kirjoittaja kertaus ja sitten tutkimaan:
Kerrataans nyt: oliko se epäterveellinen sitä tyydyttynyttä ja tyydyttymätön ja monityydyttymätön hyvää? Vai mikä oli hyvää ja mikä huonoa?
Pehmeä, eli tyydyttymätön, on se hyvä rasva.
Pehmeä kasvirasva muunnetaan transrasvaksi margariineissa (ja eineksissä, kaupan leivonnaisissa yms.), ja se on kaikkein haitallisinta rasvaa!!!

Voita ihmiskeho kuitenkin pystyy käyttämään, mutta transrasvat on muunnettu niin, ettei ne kelpaa mihinkään ja jäävätkin sitten pyörimään kehoon ja hapettuvat jätteeksi (=haitallista hapetusreaktiota).

Lukekaa Antti Heikkilää.
Suomessa transrasvahappojen pieni määrä johtuu pääosin siitä, että meillä jo 1990-luvulla margariiniteollisuus muutti kasviöljyjen kovetusmenetelmänsä vaihtoesteröintiin, jolloin transrasvahappoja ei muodostu. Myös muiden rasvaa sisältävien elintarvikkeiden transrasvahappopitoisuudet ovat vähentyneet.

Terveyden kannalta on tärkeämpää kiinnittää huomiota transrasvahappojen sijaan tyydyttyneiden rasvahappojen määrään.

http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/valvonta_ja_yritt__j__t/pakkausmerkinn__t/ravintoarvomerkinnat/transrasvat/

Mun mielestä on hyvä käyttää mahd. paljon puhtaita pehmeitä rasvoja: oliiviöljyä käytetään meillä. Leivän päälle laitetaan vain oivariinia, ihan maun takia, ja siksi, että siinä ei ole lisäaineita.
 
Wide
Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön:
Alkuperäinen kirjoittaja Wide:
Alkuperäinen kirjoittaja Timppa:
Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön:
Kyse on myös siitä, mitä se kova rasva on. Mutta kyllä, Oivariinissa on enemmän kovaa rasvaa, voita.
Ja voissa on myös transrasvaa mutta sitäkään ei siinä oivariinipaketissa mainita. :D
HYvä Timppa, kerkesit ensin :)
Ja olenko sanonut, ettei voissa tai oivariinissa ole mitään huonoa :headwall:
No mainostit sitä hyvänä vaihtohtona ja väitit että mini lätta on huonompi vaihtoehto.
Ja alettiin kyselemään että osaanko itse katsoa mitä syön?
Tilanne näyttää päinvastaiselta =)


 
Alkuperäinen kirjoittaja Wide:
No mainostit sitä hyvänä vaihtohtona ja väitit että mini lätta on huonompi vaihtoehto.
Ja alettiin kyselemään että osaanko itse katsoa mitä syön?
Tilanne näyttää päinvastaiselta =)
Ja missäs sanoin, että oivariini olisi se terveellisin vaihtoehto? Otsikkoon laitoin ne terveellisimmät rasvat, ottaa silmät käteen ja lukee. Enkä mielestäni sanonut sun rasvaasi huonoksi? Kysyin vain perusteluja, kun sanoit ettei se ole epäterveellistä.
 
yy
Alkuperäinen kirjoittaja meimei:
Mini lätta on mulla käytössä. Ja en vaihda, koska ite käytän niin kovin vähän leivänpäälle sitä. Paistaessa käytän rypsiöljyä ja lapset käyttää leivälle Keijun sitä vihreetä, olisko se nyt sitä 60%
hyi siinä on liivatetta!!!
 
Rukoilijasirkka
Alkuperäinen kirjoittaja linkitin jo toisaalle:
Kun teitä kiinnostaa tuo rasva, niin kattokaa tekin tämä. :)

http://www.youtube.com/watch?v=PNcBvuqmU3s
Tossahan toi setä sanoo, että voi ei ole pahaa, mutta kannattas olla syömättä leipää ja perunaa. Jonka jo tiesin.
 
linkin tarjoaja
Alkuperäinen kirjoittaja Rukoilijasirkka:
Alkuperäinen kirjoittaja linkitin jo toisaalle:
Kun teitä kiinnostaa tuo rasva, niin kattokaa tekin tämä. :)

http://www.youtube.com/watch?v=PNcBvuqmU3s
Tossahan toi setä sanoo, että voi ei ole pahaa, mutta kannattas olla syömättä leipää ja perunaa. Jonka jo tiesin.
Jep, mutta tästäkin keskustelusta näkee, että suurin osa ei edelleenkään sitä tiedä, vaan uskoo, että mitä vähemmän rasvaa, sitä parempi. :)

Joten jos oikeasti tuo kolesteroli, sydänasiat ja ylipäätänsä terveys (myös se meille tuttu diabetes) kiinnostaa, kantsii tuota kurkata. :)
 
Wide
Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön:
Alkuperäinen kirjoittaja Wide:
No mainostit sitä hyvänä vaihtohtona ja väitit että mini lätta on huonompi vaihtoehto.
Ja alettiin kyselemään että osaanko itse katsoa mitä syön?
Tilanne näyttää päinvastaiselta =)
Ja missäs sanoin, että oivariini olisi se terveellisin vaihtoehto? Otsikkoon laitoin ne terveellisimmät rasvat, ottaa silmät käteen ja lukee. Enkä mielestäni sanonut sun rasvaasi huonoksi? Kysyin vain perusteluja, kun sanoit ettei se ole epäterveellistä.
Miten ei ole epäterveellistä? Mikä siinä on terveydelle hyvää?

Kirjoitusasu ratkaisee.
Rauhoitu hyvä nainen :) Ei tää nyt niin vakavaa ole .

 
Rukoilijasirkka
Alkuperäinen kirjoittaja linkin tarjoaja:
Alkuperäinen kirjoittaja Rukoilijasirkka:
Alkuperäinen kirjoittaja linkitin jo toisaalle:
Kun teitä kiinnostaa tuo rasva, niin kattokaa tekin tämä. :)

http://www.youtube.com/watch?v=PNcBvuqmU3s
Tossahan toi setä sanoo, että voi ei ole pahaa, mutta kannattas olla syömättä leipää ja perunaa. Jonka jo tiesin.
Jep, mutta tästäkin keskustelusta näkee, että suurin osa ei edelleenkään sitä tiedä, vaan uskoo, että mitä vähemmän rasvaa, sitä parempi. :)

Joten jos oikeasti tuo kolesteroli, sydänasiat ja ylipäätänsä terveys (myös se meille tuttu diabetes) kiinnostaa, kantsii tuota kurkata. :)
Vahvisti vaan mun omia käsityksiä. En vaan halua lakata syömästä leipää ja perunaa. Mutta olen alkanut muitakin vaihtoehtoja keksiä rinnalle.
 
Wide
Alkuperäinen kirjoittaja linkin tarjoaja:
Alkuperäinen kirjoittaja Rukoilijasirkka:
Alkuperäinen kirjoittaja linkitin jo toisaalle:
Kun teitä kiinnostaa tuo rasva, niin kattokaa tekin tämä. :)

http://www.youtube.com/watch?v=PNcBvuqmU3s
Tossahan toi setä sanoo, että voi ei ole pahaa, mutta kannattas olla syömättä leipää ja perunaa. Jonka jo tiesin.
Jep, mutta tästäkin keskustelusta näkee, että suurin osa ei edelleenkään sitä tiedä, vaan uskoo, että mitä vähemmän rasvaa, sitä parempi. :)

Joten jos oikeasti tuo kolesteroli, sydänasiat ja ylipäätänsä terveys (myös se meille tuttu diabetes) kiinnostaa, kantsii tuota kurkata. :)
Minilättaa suositellaan jos on kolesteroliongelmia.
Rasvan laatu on ratkaiseva mutta tottakai myös se kuinka paljon sitä syöt!


 
Alkuperäinen kirjoittaja Wide:
Miten ei ole epäterveellistä? Mikä siinä on terveydelle hyvää?

Kirjoitusasu ratkaisee.
Rauhoitu hyvä nainen :) Ei tää nyt niin vakavaa ole .
Niinpä. Mikä kirjoitusasu - kun taustalla juuri on tutkittu, kuinka yleensä 60% rasvat on terveellsisimpiä ja ns. varma valinta - niin tottakai halusin tietää millä perusteilla sanot, ettei 28% ole haitallista.
 
Rukoilijasirkka
Alkuperäinen kirjoittaja Wide:
Alkuperäinen kirjoittaja linkin tarjoaja:
Alkuperäinen kirjoittaja Rukoilijasirkka:
Alkuperäinen kirjoittaja linkitin jo toisaalle:
Kun teitä kiinnostaa tuo rasva, niin kattokaa tekin tämä. :)

http://www.youtube.com/watch?v=PNcBvuqmU3s
Tossahan toi setä sanoo, että voi ei ole pahaa, mutta kannattas olla syömättä leipää ja perunaa. Jonka jo tiesin.
Jep, mutta tästäkin keskustelusta näkee, että suurin osa ei edelleenkään sitä tiedä, vaan uskoo, että mitä vähemmän rasvaa, sitä parempi. :)

Joten jos oikeasti tuo kolesteroli, sydänasiat ja ylipäätänsä terveys (myös se meille tuttu diabetes) kiinnostaa, kantsii tuota kurkata. :)
Minilättaa suositellaan jos on kolesteroliongelmia.
Rasvan laatu on ratkaiseva mutta tottakai myös se kuinka paljon sitä syöt!
Jos sä oisit kattonut ton linkin, tietäsit, ettei kolesteroli ole niin iso juttu, kuin uskotellaan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja linkin tarjoaja:
Tossahan toi setä sanoo, että voi ei ole pahaa, mutta kannattas olla syömättä leipää ja perunaa. Jonka jo tiesin.
Jep, mutta tästäkin keskustelusta näkee, että suurin osa ei edelleenkään sitä tiedä, vaan uskoo, että mitä vähemmän rasvaa, sitä parempi. :)

Joten jos oikeasti tuo kolesteroli, sydänasiat ja ylipäätänsä terveys (myös se meille tuttu diabetes) kiinnostaa, kantsii tuota kurkata. :)[/quote]






Se on muuten ihan sama alkaako kuuntelemaan vähähiilihydraattisen ruokavalion tai minkä tahansa ruokavalion nimiin vannovaa niin varmasti sieltä saa tietoa. Tai kuuntelee vaikka ihan "virallisterveellistä" ravitsemusterapeuttia. Ja jostain se löytyy se itselle mieluinen "totuus" joka saattaa vielä sopia omiin elämäntapoihin ja jopa kehollekin. Mutta täälläkään siitä on ihan turha alkaa väittelemään mikä kaikkein eniten "oikein". Yksi on yhdelle hyvä, toinen toiselle.
 
Rukoilijasirkka
Alkuperäinen kirjoittaja IhanaValo:
Meillä käytetään Floran 40% margariinia. Vääntäkää nyt vielä rautalangasta, mikä siinä on pahaa/epäterveellistä? Niin pihalla noista rasvoista(kin)...
Pahinta siinä mun mielestä on se maku.
 

Yhteistyössä