Rainbow 60% ja Keiju 70% margariini terveellisimmät - vähärasvaisimmat epäterveellisiä:

Helekutti
Alkuperäinen kirjoittaja ok:
Eli siis sipsit ovat sen vuoksi huonoja, koska ne sisältävät näitä terveellisiä kasviöljyjä, siis sinun mielestäsi epäterveellisiä.

päteekö tämä myös pähkinöihin, siemeniin, oliiveihin jne, mistä valmistetaan öljyjä?
Sipseissä ei ole mitään minkä takia kannattaisi suutaan aukaista mutta paljon sellaista minkä takia kannattaisi pitää suunsa kiinni. Siemenet, pähkinät ja oliivit ovat sellaisenaan ihan hyviä. Niissä öljy säilyy hyvänä, ei hapetu eikä niistä saa kovin merkittäviä määriä sitä hapettuvaa öljyä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Kovat rasvat nostavat kolesterolia eli ovat epäterveellisiä.

Kaikki rasvat nostavat painoa eli ovat epäterveellisiä

Parasta on, ettei laita leivälle mitään rasvaa. Kevyttä sen olla pitää, sillä vältetään kaikki yleisimmät kansantaudit kuten diabetes, verisuonitaudit ja aivohalvaukset.
Tai parempi ettei syö sitä leipää mutta syö sen rasvan. :D

Tällä "kevyen" (rasvakammoisen) aikakaudella vaan on nuo diabetekset ja muut yleistyny paljon.
Toisaalta, runsasrasvaisella ja vähähiilihydraattisella ruokavaliolla monet on voinu jättää diabeteslääkkeet kokonaankin pois (oletettavasti 2-tyyppiä ne jotka on voinu jättää kokonaan), ja kolesterolilääkkeet pois jne ja painokin pudonnu siinä sivussa ja olo kohentunut muutenki. On se aika jännä juttu... :)

Eipä taida olla mitään tutkimusta tai muuta, jolla osoitetaan aukotta että ns kovat rasvat tai rasvat ylipäätään aiheuttais noita kansantauteja. Kyllä se taitaa kuitenki olla ihan muut elämäntavat, kaikki ne tekijät yhdessä.

Voisko olla joko tai... Niukasti rasvaa ja paljon hiilihydraattia, tai sit päinvastoin. Tuskinpa. Pahin yhistelmä taitaa kuitenki olla paljon nopeaa hiilihydraattia ja paljon rasvoja (pahimmillaan niitä transrasvoja). Yksilöllistähän se varmasti on mikä sopii parhaiten, toiset kestää enemmän hiilihydraatteja ku toiset. Se on kuitenki selvä, että ne nopeat hiilihydraatit ON pahoja. (Miksei niistä yleisesti vauhkota?)

Virallisten suositusten muuttumista odotellessa...
 
laatu
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Rainbowta meillä, ihan jo hintansakin takia. Ei ole varaa laittaa montaa euroa pelkkään margariiniin!

Just just. Margariinihan se kaupan laskua nostattaa. Entäpä mahdolliset limsat, vaaleat leivät ym. ym. jotka ovat täyttä rahan roskikseen laittoa?
 
katroi
Hyvät epätietoiset! Koettakaa googlata voin terveyshaittoja koskevia TIETEELLISIÄ tutkimuksia. Kokeilitteko? Ainakaan me emme ole löytäneet yhtään ainoaa, vaikka virallisen lääketieteen edustajat toistuvasti vetoavat "lukuisiin tieteellisiin tutkimuksiin". Lukekaa sitten voin ja margariinien tuoteselosteet. Voista ainesosia löytyy vain luontaiset kerma, suola ja hapate. Voita ei myöskään valmisteta pitämällä rasvoja tuntikausia ylikorkeissa lämpötiloissa, minkä jälkeen niihin on lisättävä kaikki kuumentamalla poistetut vitamiinit sekä tietenkin happamudensäätö- ja säilytysaineet. Ainakin itse olen päätynyt voin ja öljyjen yhdistelmään. Rypsiöljyä en erukkahapon vuoksi käytä.

Varsinainen terveysuhka on sokeri, onneksi tiede vihdoin hyväksyy tämän. Paljon luultua useammat suomalaiset eivät myöskään kestä mintään viljoja. Viljat on jalostettu niin pitkälle, että mm. gluteenipitoisuus
on moninkertainen alkiperäisiin viljoihin verrattuna. Gluteenia lisätään leipiin (mm. karppaustuotteet), joten tuoteselosteet kannatta tutkia tarkoin.
 
vierailija
VOI VITTU! Tähän kysymykseen en taatusti vastaa samassa ketjussa enää neljättä kertaa. Ihan saletti homma. Opettele lukemaan perkeleen vajakki. Ja laita pari päivää bannia admini, kiitos. Siis mulle. Mä en kestä enää näitä perkeleen hattivatteja jotka just on oppineet käyttämään tietokonetta sen verran että osaavat pilata muiden päivän. Helvetin uuvatti.
:confused:
 
vierailija
[Lillimiilisänimetön, post: 17266362, member: 33539"]
Missäs kaikki 40% rasvojen käyttäjät luuraa :D

Meillä käytetään aika paljon myös oikeaa voita. Ihan leivälle levittämisen kannalta ollaan päädytty Oivariiniin, voi ei leviä niin sujuvasti, etenkään lapsilta.
[/QUOTE]
Juustohöylällä saa sopivia voisiivuja
 

Yhteistyössä