Puoskarit ja lapset

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Entä sitten? Proteiinilähde(y)
Syödäänhän mehiläistoukkikiakin, ja karitsankiveksiä, kananmunia, vasikkaa, sikaa, ja muikut syödään suomuineen ruotoineen mätineen kaikkineen.

Pointti tuolla oli se, että sellakka on eri asia kuin huonekalulakka, vaikka jälkimmäinen ensimmäistä sisältäisikin.
 
Entä sitten? Proteiinilähde(y)
Syödäänhän mehiläistoukkikiakin, ja karitsankiveksiä, kananmunia, vasikkaa, sikaa, ja muikut syödään suomuineen ruotoineen mätineen kaikkineen.

Pointti tuolla oli se, että sellakka on eri asia kuin huonekalulakka, vaikka jälkimmäinen ensimmäistä sisältäisikin.
Sirkathan on nykyään pop. On sirkkaleipää, sirkkasuklaata jne.
 
nappejalapsillekinvaan?
Mun lähipiiriin kuuluva lapsi aloitti ks.lääkityksen parivuotta sitten. Aamulla otti lääkkeen, tunti-pari siitä, ni lapsi oli kuin eri ihminen, lamaantui täysin, itki vaan kuinka ei ruoka maistu eikä jaksanut kävellä! Psykiatri oli tavannut lapsen yhden ainoan kerran ja sanonut että joo adhd sillä on ja heti suoraan lääkitys.. No lääkitys loppui hyvin äkkiä. Kouluun mennessä pienluokan opettaja totesi lapsen huoltajalle, että ks.lapsella ei todellakaan adhd:ta ole, eikä ainakaan opettajan käsityksen mukaan lääkitystä tarvitse.

Ks.muksun piti käydä sydänfilmissä ENNEN ks.lääkityksen aloittamista. Varmaan siksi että myöhemmin näkee, mitä muutoksia ks.lääke pienelle lapselle tekee......
 
vierailija
AP laittaa vielä yhden kommentin. Mitä enemmän lääkeasiaa tutkii niin sitä pahemmalta tuollainen tuntuu. Sydänfilmien ottaminenkin näkyy pitävän paikkansa. Se mikä suututtaa on riskien ohittaminen kun asiasta puhuttiin.

Siis vain sen takia pitäisi ottaa tuollaiset riskit että lapsi nyt on hieman erilainen, osaa jotain asioita enemmän ja aiemmin kuin muut ekaluokkalaiset kuten lukea ja kirjoittaa mutta oppi puhumaan myöhemmin eikä pärjää niin sujuvasti kun muut suurissa ryhmissä.

Tuon alan tohtoreilla ei ole kykyä katsoa kokonaisuutta.

Tarkemmin kun ajattelee niin diagnoosikin oli mitä oli.
Jotakuinkin turha.
 
vierailija
Siinä vaiheessa kun lapsi pärjää, on ihan ok olla ottamatta lääkitystä vaikka diagnoosi olisikin. Mutta on hyvä seurata tilannetta, jos lapsi vaikka kolmannella luokalla alkaa käyttäytyä muita kohtaan häiritsevästi niin että joutuu opettajan/avustajan jatkuvaan valvontaan ja viidennellä luokalla numerot lähentelee kutosta. Silloin on hyvä tietää että lääkitys on mahdollista.

Terv.nimim. Näin meillä kävi
 
vierailija
"Tutkimuksessa maitotuotteiden tyydyttynyt rasva oli yhteydessä pienempään riskiin sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Yusuf totesi, ettei vähärasvaisten maitotuotteiden suosimisen tueksi ole minkäänlaista tieteellistä näyttöä. Maitorasva pikemminkin suojaa sv-taudeilta.

Punaisen tai valkoisen lihan tyydyttyneellä rasvalla ei ollut selkeää yhteyttä sydän- ja verisuonitauteihin."
 
vierailija
On se. Googleta mitä sellakka on, se on kirvan tuottama toukan kotelon suojus (samaan tyyliin kuin esim silkki tai mehiläisvaha) , mitä sitten lisätään lakkaan sen kauniin värin takia ja sitten sitä lakkaa kutsutaan myös sellakaksi ja niin syntyy näitä väärinkäsityksiä...

Omenaa ei tosiaankaan kiilloteta millään huonekalulakalla vaan elintarvikesellakalla, eikä lääkkeisiin myöskään lisätä lakkaa.
siitä kuitenkin tulee migreeni ja monta muutakin vaivaa. Myrkytystila!
 
vierailija
"Yliannostus

Merkit ja oireet
Pääasiassa keskushermoston ja sympaattisen hermoston ylikiihottumisesta johtuvia akuutin yliannostuksen oireita voivat olla oksentelu, agitaatio, vapina, hyperrefleksia, lihasten nykiminen, kouristukset (joita voi seurata kooma), euforia, sekavuus, aistiharhat, delirium, hikoilu, kasvojen punoitus, päänsärky, hyvin korkea kuume, takykardia, sydämentykytys, sydämen rytmihäiriöt, hypertensio, silmien mustuaisten laajeneminen ja limakalvojen kuivuminen."

Järkyttävää!
 
vierailija
Itse en aloittaisi moista lääkitystä, jos ilmankin pärjää ja lääkärillä ei ollut kunnon selitystä miksi lääkkeestä saatavat hyödyt ylittäisi mahdolliset haitat.

Tuo lääkkeiden ylitarjonta on monimutkainen asia. Itse vältän lääkkeiden käyttöä niin paljon kuin mahdollista. Tästä syystä hajonnutta selkääni ei edes kuvata, koska eihän siinä voi olla vikaa jos ei edes päivittäin syö kipulääkkeitä.
Ohhoh
 

Yhteistyössä