Puoskarit ja lapset

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Hei! Lapsellamme viivästyi puheen tuottaminen jonkin verran (kielenkehityksen erityisvaikeus) ja hänellä on tarkkaivaisuushäiriö ilman ylivilkkautta. Esikoulussa hän on pärjännyt hyvin, hyväkäytöksinen lapsi eikä ole ollut ristiriitatilanteita. Osaa lukea, kirjoittaa ja laskea vaikkei ole vielä ekaa luokaa käynyt.

Kävimme nyt uudelleen "arvioitavana" ja tohtori ehdotti Medikinet-nimistä lääkettä.

En ole samaa mieltä vaikka paperiin oli kirjattu perhe suhtautuisi siihen positiivisesti.
Enkä suhtaudu nyt ollenkaan positiivisesti kun sain nettiä tutkimalla tietooni kaikenlaisia varoituksia ja sivuvaikutuksia.

Lapsella ei ole ADHD vaan ADD. Ei ole ollut ongelmia. Ei ole impulsiivista käyttäytymistä. Tohtorin ehdottaman lääkkeen sivuvaikutuksia ovat:
- aggressiivisuus
- itkuisuus
- masennus
- noussut verenpaine
- vatsakivut
- laihtuminen
- uniongelmat
- päänsärky
- saattaa vaikuttaa pituuskasvuun

Riskien vuoksi lääkettä ei saa edes määrätä alle 6 vuotiaille. Sivuvaikutusten sanotaan olevan "tilapäisiä". Siis sanotaan, kukapa tietää mikä on todellisuus.

http://www.talktofrank.com/drug/methylphenidate
http://www.foxnews.com/health/2014/05/13/ritalin-may-pose-brain-risks-for-young-people-without-adhd-study-shows.html
Ritalin may pose brain risks for young people without ADHD, study shows

As a result of these observations, the researchers theorized that, in a normal, non-ADHD brain, methylphenidate may decrease working memory and the ability for a person to shift attention from one thing to another.

"Over the long term, the researchers suspect that young people who abuse methylphenidate could be vulnerable
to developing hyper-focused or rigid behavior, difficulties with multitasking or problems with short-term
memory – particularly because a person’s prefrontal cortex does not finish fully developing until their late
20s or early 30s"

Kyseessä ei ole ADHD-lapsi. Miten yleistä lääkkeiden väärä käyttö on?
 
vierailija
Sille on syynsä miksi lääkäriopinnot ovat haastavat, työläät ja pitkäkestoiset. Tauteja, lääkkeitä ja metodeja ei tarvitse sitten pelkästään googlailla.
 
vierailija
vierailija
Mun pojalle ei tullut mitään sivuvaikutuksia.
20mg annos vaikutti ja auttoi keskittymään, niin että kun nyt loman alettua jätettiin lääke pois niin eilen hän pyysi itse että saisi sitä lääkettä kun silloin on niin paljon helpompi leikkiä!
Ei osannut kertoa miksi se on helpompaa, mutta sanoi että jutut onnistuu sillon helpommin. Riippuvuuttako? En tiedä, mutta piakkoin on kontrolliaika, syötän nyt lääkettä siihe asti ja kysyn siellä.
 
vierailija
Itse en aloittaisi moista lääkitystä, jos ilmankin pärjää ja lääkärillä ei ollut kunnon selitystä miksi lääkkeestä saatavat hyödyt ylittäisi mahdolliset haitat.

Tuo lääkkeiden ylitarjonta on monimutkainen asia. Itse vältän lääkkeiden käyttöä niin paljon kuin mahdollista. Tästä syystä hajonnutta selkääni ei edes kuvata, koska eihän siinä voi olla vikaa jos ei edes päivittäin syö kipulääkkeitä.
 
vierailija
Jos hyvin pärjää ilman, niin miksi ihmeessä syöttäisi lapselle lääkkeitä?!?
Sitä minä kummastelinkin kun diagnoosia luin. Haluttaisiinko lääkitsemisellä ennaltaehkäistä ongelmia joita voi syntyä kun lapsi siirtyy ekaluokalle mikäli ryhmäkoko on suuri. Kyseinen lääkäri ei edes kertonut selkeästi haittavaikutuksista. Kuulemma saattaa olla "ruokahaluttomuutta" jne. mutta monet vaikutuksethan saattavat olla varsin vakavia. Kiistanalainen lääke vaikka onkin käytetty kymmeniä vuosia.

Ja huom. tässä tapauksessa kyseessä ei kuitenkaan ole ADHD-lapsi.

Mielikuvat kyseisen alan "asiantuntijoista" muuttuivat nyt kyllä kertaheitolla. Diagnooseja tehdään koska ne ovat muotia ja lääkkeitä tarjotaan kun ne ovat helppo ratkaisu kaikkeen.
 
vierailija
Tuo lääke nimenomaan auttaa keskittymään, eli sitä käytetään sekä adhd että add tapauksille! Sitä käytetään koulupäivinä, eli voitte huoleti siirtää sen kokeilemisen syksyyn. Homma menee niin, että aloitatte koulun, kerrotte opelle diagnoosista, ja jos opelta alkaa tulla negatiivista palautetta niin voitte kokeilla lääkettä opelta salaa, ja odottaa josko viikon parin päästä opelta tulis viesti että teidän Nico-Petteri on nyt sopeutunut kouluun ja alkanut käyttäytyä ja keskittyä (y)
Sen jälkeen voitte punnita lääkkeen haitat ja hyödyt.
Niin kamala tuo lääke ei ole, etteikö sitä voi käyttää kausittain esim lukemisen opettelun ajan, koska toisaalta lapsen itsetunnolle tekee tosi huonoa jos on tokaluokalla se viimeinen joka ei osaa kunnolla lukea (olettaen että se johtuisi keskittymishäiriöstä, jollain toisella se voi olla näkö tai lukihäiriö).
 
vierailija
Lisään vielä, että lapsi on lääkärin seurannassa eli mm. verenpainetta käydään mittauttamassa ja lääke aloitetaan pikkuhiljaa. Jos oireita tulee niin sen voi lopettaa, yleensä oireet tulee 2 vk sisällä.
 
vierailija
Tuo olisikin pitänyt kysyä kyseiseltä tohtorilta. Lapsemme kun on osannut keskittyä niin hyvin että lukee ennen ekan luokan aloittamista ja kirjoittaa todennäköisesti paremmin kuin kehno tokaluokkalainen.

Erikoinen keskittymishäiriö. Ehkä lääkkeitä tarjottiinkin siihen että "lapsi keskittyy liikaa"?
 
vierailija
Vai tarjottiinko lääkkeitä siihen jos lapsi turhautuu koulussa? Tasohan on vaihteleva. Toisia opetetaan lukemaan vielä ekan luokan keväällä.

Tapahan se on tuokin tasapäistää.
 
vierailija
Luin vielä nuo ap:n linkittämät jutut: ensimmäisessä puhutaan metyylifenidaatin huumekäytöstä, toisessa kerrotaan että sitä ei kannata käyttää ei-adhd-aivoille esim oppimistulosten parantamiseen, koska se muutti rottakokeissa muistin toimintakapasiteettia - ja siihenhän sen hyöty perustuukin, muuttaa vähän adhd/add -henkilön muistia ja aivoja ottamaan vastaan valtavirran opetusmetodit!
 
vierailija
Niiden patenttisuoja-aika halutaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti. Apuaineissa on paljon sellaisia aineksia, mistä tervekin sairastuu, esimerkiksi she.lakasta tulisi migreeni.
Tottakai tässä raha painaa paljon. Mutta lääkäri ei voi sanoa että lapsi tarvii kouluun henkilökohtaisen oppimissuunnitelman ja avustajan, jos lääkkeistä on sama apu. Liian kallista valtiolle, eikä se ole lääkärin tehtävä, vaan opettajan ja vanhempien välinen asia suunnitella koulunkäyntiasiat.
Mut jos ap:n lapsi pärjää ilman lääkettä, niin hyvä niin, ei sitä tarvitse automaattisesti aloittaa vaikka diagnoosin saa, se on vain yksi mahdollisuus!

Sellakka sopii suurimmalle osalle, mutta kuten kaikki orgaaniset aineet, se voi aiheuttaa allergiaa.
 
vierailija
Se mehu, jota Anton päivittäin saa, voi olla omenoista, missä on pintkäsittelyaineena shellakka. Ja siitä tiedetään kykkä:
"KOHTA 11 : MYRKYLLISYYTEEN LIITTYVÄT TIEDOT 11.1
Tiedot myrkyllisistä vaikutuksista

Voi aiheuttaa väliaikaisia vaikutuksia silmiin, kuten silmien ärsytystä, mikä poistuu täysin 21 vuorokauden tarkkailujakson päätyttyä.
Roiskeet silmiin voivat aiheuttaa ärsytystä ja hetkellisiä, palautuvia haittoja.
Seurauksena voi olla narkoottisia vaikutuksia, kuten uneliaisuus, narkoosi, alentunut vireystila, refleksien puute, koordinaation puute tai huimaus.
Mahdollisia vaikutuksia ovat myös voimakas pääkipu tai pahoinvointi, arviointikyvyn heikkeneminen, pyörrytys, ärtyneisyys, väsymys tai muistihäiriöt."
 
vierailija
Miksi tästä ketjusta on poistettu viestejä?
Onko tää palsta lahjottu? Joku linkittää tänne tietoa huumeiden ja lakkojen myskytysoireista, kun yks huolestunut kysyy lapsen lääkityksestäo_O
 
vierailija
On se. Googleta mitä sellakka on, se on kirvan tuottama toukan kotelon suojus (samaan tyyliin kuin esim silkki tai mehiläisvaha) , mitä sitten lisätään lakkaan sen kauniin värin takia ja sitten sitä lakkaa kutsutaan myös sellakaksi ja niin syntyy näitä väärinkäsityksiä...

Omenaa ei tosiaankaan kiilloteta millään huonekalulakalla vaan elintarvikesellakalla, eikä lääkkeisiin myöskään lisätä lakkaa.
 
vierailija
Miksi tästä ketjusta on poistettu viestejä?
Onko tää palsta lahjottu? Joku linkittää tänne tietoa huumeiden ja lakkojen myskytysoireista, kun yks huolestunut kysyy lapsen lääkityksestäo_O
Kirjassa Tappava psykiatria ja lääkinnän harha lukee siv.31:

"Virheelliset diagnoosit voivat tappaa. Yhdessä tällaisessa tapauksessa Asperger- lasta hoidettiin psykoosilääkkeillä, jotka aiheuttivat skitsofrenian kaltaisia oireita, myös psykoosia. Virheellisestä diagnoosista tuli siis itseään toteuttava ennuste. Lopulta tyttö kuoli sen seurauksena, että hänet pakotettiin ottamaan lääkkeitä. (ks.luku 15, Rakas Luise).
 

Yhteistyössä