polykystiset munuaiset

  • Viestiketjun aloittaja yksin asian kanssa
  • Ensimmäinen viesti
yksin asian kanssa
hei,
onko teillä lapsia joilla on todettu polykystiset munuaiset tai muita munuais sairauksia? meidän pojalla nyt 10kk todettiin syntymän jälkeen kookkaat munuaiset joita sitten tutkittiin, rakkuloita löytyi, pieniä ja diagnisoitiin. munuaisten vajaatoimintaa ei ole vielä ollut mutta kontrollissa käydään säännöllisesti.
olisi kiva vaihtaa kokemuksia ja kuulla mitä voi tuleva tuoda.
 
Heidi85
Mulla 4vuotias poika jolla kanssa todettiin munuaisrakkulat melkeinpä heti syntymän jälkeen. Ollaan käyty kerran vuodessa Laasteklinikalla kontrollissa eikä ole mitään vajaa toimintaa ollut, lähinnä seurataan tilannetta,tueeko rakkuloita lisää jne.. Mites teillä? :flower:
 
yksin asian kanssa
ihanaa kun joku vastasi! meijän poika täyttää vuoden tammikuussa ja mennään taas kontrolli käynnille hyvikäälle. olemme kerran käyneet lastenklinikalla tutkimassa munuaisten virtausta ja todettiin lievää vajaatoimintaa. arki pyörii siinä missä muillakin lapsiperheillä.
onko teille annettu ennusteita tulevasta? kiitos, nyt tiedän ettemme ole yksin.
 
mimallikas

Hei. Meidän lapsella seurattiin sikiöaikana myös tuota polukystisyyttä. Silloin lääkäri sanoi että ei välttämättä aiheuta mitään ongelmia, että jollain ihmisillä voi olla niitä ihan tietämättään. Meillä seurattiin lähinnä sen takia, että jos ovat kovin kookkaita niin pienentävät sitten toimivaa munuaiskudosta ja toisaalta saattavat painaa esim. virtsanjohdinta. Enää meillä ei seurata tilannetta. Muuta munuaisongelmaa kyllä on mutta sillä ei ole noiden kystien kanssa mitään tekemistä.
 
nostelisin tätä ketjua. Mitäs teidän lapsille nykyään kuuluu? Mikä on munuaistilanne?

Meidän poika on nyt kaksi viikkoa vanha. Jo sikiöaikana epäiltiin polykystisiä munuaisia ja nyt ultratessa vavan munuaisia tehtiin sama löydös eli munuaiset ovat rakkulaiset, toistaseksi koko on kyllä normaali. Olen tietenkin erittäin huolissani koska pahimmillaan kyse voi olla arpkd:sta. Mikä teillä on diagnoosi?
 
meillä on kanssa todettiin kun menin toiseen ultraan ja sen jälkeen kävin 1kk välein ultrassa 7kk kävin ultrassa pojan rakkulat ekana surkastui sitten kun poika täytti 3.v niin munuainen oli surkastunnut kokonaan pois koska siinä ei ollut toimintaa ollenkaan käytiin 1.v lasten klinikalla nyt poika 7.v ei olla noin 2.v käyty tarkistuksessa
 

Yhteistyössä