Pizza Juusto alle vai päälle

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
[QUOTE="vieras";25198876]Just tein pizzaa ja paprikat eivätkä muutkaan kärventyneet yhtään. Sehän juusto ikäänkuin nousee sieltä alta kun alkaa paistumaan, jos ymmärrät mitä tarkoitan.[/QUOTE]

Ymmärrän. Lupaan ens kerralla kokeilla toisinpäin.
 
Miten te oikein paistatte ne pitsanne jos juusto ja muut hörsteet palaa? Kuulostaa samanlaiselta kuin jos mun mies kokkaa, palohälyttimet huutaa ja hella kiiluu punaisena :D Maltti on valttia, lämmöt pienemmälle.

pitserian uunit on semmosia 350 asteisia ja mun uunista loppuu tehot 3 sataan. mikään ei kärvenny, en vaan tykkää paistuneesta ja ruskistuneesta juustosta.
 
Alkuperäinen kirjoittaja päätön;25198955:
pitserian uunit on semmosia 350 asteisia ja mun uunista loppuu tehot 3 sataan. mikään ei kärvenny, en vaan tykkää paistuneesta ja ruskistuneesta juustosta.

Laita juusto päälle vasta sitten ku pizza on melkein valmista ja ota pizza uunista kun juusto on sulanut.
 
Alkuperäinen kirjoittaja päätön;25198984:
miks pitäis. homma hoituu hienosti kun laittaa sen juuston sinne alle. :)

No tapansa kullakin :) mie haluan juuston pizzan päälle ja nuin tehtynä, ei juusto pala eikä kärvenny. :)
 
Viimeksi muokattu:
Alkuperäinen kirjoittaja päätön;25199054:
ei varmaan kun "kylmässä" uunissa kypsentää.

No ei miusta lähes 300 asteessa ole " kylmässä " uunissa kypsentämistä. :)
Mie teen omalla tavallani, tie sie omalla, ei siinä mitään. :)
 
Viimeksi muokattu:
Todellakin pizzassa juusto laitetaan tomaattikastikkeen päälle ja täytteiden alle. Jos pistää täytteiden päälle, se on sellainen liukuva laatta, ei oikeaoppinen alkuunkaan.
Ja pizza paistetaan 300 asteessa hyvin lyhyen aikaa koko ajan vahtien. Oli muuten uunivalinta helppoa, kun ainoastaan yhdessä mallissa riitti lämpö. Muissa loppuivat 250 asteeseen.
 
Pula hei. Maito on valkoista ja siitä tulee valkoista juustoa. Tiedän, oon ihan ite tehnyt. Ei tarvitse laittaa maalia sekaan.
Eikä saksassa saakaan laittaa sitä mihinkään ruokaan, luki linkin takana(y)
Leipäjuusto on kellertävää, kun tehdään lehmän maidosta. Vuohenmaidosta tehty juusto on valkoista, vaikkei siinä ole E170. Tein kauan sitten joka päivä kutunmaidosta yhden tuorejuuston, mutta esimerkiksi se ruoka, mitä vuohi söi, vaikutti sävyyn -porkkanat ym.
Mozzarellassa kuitenkin saattaa olla, lukee tuollakin:
http://ekoodit.fi/E171/titaanioksidi/

Pahin on kuitenkin juusto, missä on antibioottia, muistaakseni homejuustossa, mitä moni tahtoo pizzaan. Örks! Se aine aiheuttaa anoreksiaa, lukee opaskirjasessa, oliko nisiini?
 
vittu sä oot sairas päästäs.
Kokeilepa, löytääkö Valion hakukone sivuilta nisiiniä, vaikka laitat tuonne sivulle hakuun E234, mikä on nisiiniä? Säilöntäaineena käyttävät sitä. Minne siitä täytyisi valittaa? Kukaan ei valita kuitenkaan sellaisesta, mitä ei kuitenkaan osta? Ei tulis mieleenkään käyttää Koskenlaskijaa sulatesuolojen / fosfaattien takia enkä edes vahingossa syö homejuustoja.
http://www.valio.fi/tuotteet/juusto...ipuli---ruohosipuli-sulatejuusto-laktoositon/
Migreenidiagnoosin tosiaan saa liian helposti:devil:
Juomissakin on arominvahvennetta, tulis migreeni varmasti
mutta ... tarkista tuoteselosteet ihan itse:geek:



 
Alle. Ehdottomasti. Kai nämä on makuasioita, mutta kyläillessä en ole syönyt yhtä ainoaa kotitekoista ihan oikean pizzan makuista pizzaa kun kaikilla on aivan kumma käsitys, että kotona se juusto tulisi olla päällä. Siitä tulee sellainen juustokuorrutteinen laatta, joka tippuu levynä täytteineen päivineen jos sitä palaa vähänkin roikottaa vaakasuorana muuhunkin kuin suuhun päin (lapsilla näin tuppaa käymään). Kun juusto on alla, se on pehmeää ja sitoo täytteet itseensä. Riittävän kuuma uuni ja pelti uuniin niin että on sen 300c kun pitsan siihen päälle liuuttaa paistumaan.
 
Alle tietenkin ja en tee pellillä pitsoja vaan aina pyöreitä, loppusingutus käsin pyöräyttämällä ilmassa. Pitsakiven päällä suoraan tietenkin!
Huom! Teen PITSAA enkä mitään piirakkaa..
 

Yhteistyössä