pilttipurkeissa pakastaminen..?

Minä keitin pikkuvauvalle ruokaa tehdessä , varmaan n.8kk asti sitten sen jälkeen vaan olen pessyt, otan yleensä jääkaappiin sulamaan ettei liiallisia lämmönvaihteluita.Tyhjää tilaa pitä jättää ruoka turpoaa vielä pakkases muutaes olomuotoa.
 
Tuosta sulattamisesta sen verran, että sulata ruoka aina jääkaapissa, ei tuon lämpävaihtelun vuoksi, vaan siksi, että ruuassa olevat bakteerit/mikrobit alkavat monistumaan/lisääntymään välittömästi kun ruoka joutuu huoneenlämpöön, joten huoneenlämmössä sulattaminen saattaa pahentaa ruuan, aiheuttaa jopa ruokamyrkytyksen (tämä tosin melko harvinaista). Jääkaapissa bakteerit eivät pääse matalan lämpötilan vuoksi lisääntymään.

Anne
 

Yhteistyössä