Onko teistä tässä jotain mätää? Mitä epäilisitte?

  • Viestiketjun aloittaja Ihmetellen...
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
[QUOTE="jaa";24480329]Meette sun porukoille juhlimaan ja sinne tulee sun sukulaiset. Seuraavana päivänä ajatte lapsen kanssa (se n.100km/ tunti) miehen vanhemmille kakun kanssa ja vietätte siellä kivat toiset synttärit.[/QUOTE]

juuri noin meilläkin tehtäisiin. Itse asiassa, vaikka synttärit vietetäänkin aina kotona, molemmat appivanhemmat tulevat yleensä aina eri aikaan. He ovat todella vähän keskenään tekemisissä, tuskin tuntevat toisiaan. Ristiäisissä ovat nähneet, thats it.
 
"jaa"
[QUOTE="vieras";24480437]juuri noin meilläkin tehtäisiin. Itse asiassa, vaikka synttärit vietetäänkin aina kotona, molemmat appivanhemmat tulevat yleensä aina eri aikaan. He ovat todella vähän keskenään tekemisissä, tuskin tuntevat toisiaan. Ristiäisissä ovat nähneet, thats it.[/QUOTE]

Niin meilläkin, juhlapäivänä kaks kattausta :D Tila ei edes riittäisi jos kaikki tulis yhtäaikaa.
 
"Calm in the storm"
jos teillä on muuten hyvät välit, niin syynä on oltava se, ettei he jaksa matkustaa tai ovat jopa liian ujoja vieraaseen pöytään.
eivät he teille kaikkia vaivojaan kerro. minusta asia kannattaa kysyä ihan suoraan eikä sitten arvailla, koska tulee vain turhia riitoja. älä nyt katkeroidu, vaan anna lapsesi nauttia isovanhemmistaan kun he vielä ovat elossa. minusta voisit ostaa sinne mummulaan syndekakun ja juhlia siellä heidänkesken ja toisenkerran sitten sun suvunkanssa.
 
"vieras"
Onko aloittaja oikeasti sitä mieltä että 7-kymppiset ihmiset pitäisivät "pakottaa" tulemaan juhliin heille jossain määrin vieraille ihmisille.

Kyllä minultakin jäisi juhlat väliin jos lapsenlapseni juhlat pidetään vävyni (niin mukava ja ihana mies kun voikin olla) suvun luona. Hieman nyt suhteellisuudentajua. Johan jo tuonikäisten ihmisten etiketti sanoo että tuollaisiin toisilla ihmisillä järjestettyihin juhliin on epäsopivaa mennä. Tulitko ajatelleeksi sitä?

Olisi ihan toinen juttu jos järjestäisitte ne juhlat esim. jossain juhlatilassa, mutta etiketin mukaan sinä et voi kutsua appivanhempiasi juhliin toisen ihmisen luokse vaan se on aina juhlapaikan isännän/emännän tehtävä.
 
  • Tykkää
Reactions: Tepadj
"eee"
Ymmärrän kyllä appivanhempia. Vanhoja ihmisiä, ja heidän pitäisi matkustaa julkisilla johonkin aika tuntemattomaan kyläpaikkaan, jossa sinun sukulaisesi sitten keskenään seurustelevat ja jutustelevat, ja he ovat ainoat ulkopuoliset tilanteessa.
 
"Mama"
Appivanhempasi ovat vanhaa sukupolvea. Eivät he voi tulla sinun vanhempiesi kotiin jos ei isätä ja emäntä heitä kutsu.
Ole aikuinen ja järjestä synttärit joskus appivanhempiesi luokse. Ehkä he pitävätkin käyntiänne siellä synttäreinä? Miksi se ei kelpaa sinulle?

He haluavat omaa aikaa lapsen kanssa. Eivät suuria härdeleitä. ehkä.
70 v ei välttämättä jaksa enää juhlia. Ehkä jokin sairaus joka rajoittaa suuriin tupareihin osallistumista.

Kuulostat lapselliselta jos kostat niin että et mene vanhuksen 70 v päiville.

Yritä nyt kasvaa...
 
"jaa"
Minkä takia ette voi juhlistaa hieman lapsen synttäreitä pari päivää ennen varsinaisia synttärijuhlia siellä appivanhempien luona ja sitten sinun sukulaistesi luona pidätte juhat sinun suvullesi? Miksi ajeluttaa vanhoja ihmisiä, jos tosiaan vasta olette nähneet ja muutenkin näette usein? Mun mielestä sä olet itsekäs tässä kuviossa sekä sen lisäksi lapsellinen.
 
???
Voisitko vielä selventää nuita välimatkoja kun en oikein ymmärrä...
siis sun porukat asuu 700 km :n päässä ja appivanhemmat asuu tunnin matkan (eli n 80km:n) päässä näistä sun porukoista? Miten te sit käytte usein sun appivanhemmilla, koska nehän asuu kuitenkin satojen kilometrien pääässä?
 
"vieras"
[QUOTE="mä";24479245]
Tunnin matka on 70-vuotiaille jo pitkä matka, bussilla tai omalla autolla. Etenkin, jos se pitää tehdä saman päivän aikana kahdesti.[/QUOTE]

Miten huonokuntoisia 70-vuotiaita sukulaisia teillä on, kun tunnin auto/bussimatka suuntaansa on liian rasittava? Omassa ja miehen sukulaisissa on sairautta jos toistakin, mutta silti reissaavat ympäri Suomea ja parhaimmat ympäri maailmaa vaikka 80-vuotissynttärit kolkuttavat ovella.

Ap:n tapauksessa kuitenkin pitäisin omat synttärit appivanhempien luona ja omat omien vanhempien luona. Ei lapsi siitä mieltään pahoita, että synttäreitä juhlitaan muulloin kuin varsinaisena syntymäpäivänä.
 
"Riksu"
Mun äiti ei lähtisi ikipäivänä mieheni vanhempien luo. Häntä jännittäisi mennä "vieraaseen paikkaan" ja saattaisi jopa vähän pahoittaa mielensä, että juhlimme siellä, emmekä kotona. Lisäksi äitini on niin vanha, ettei matkusta mielellään yhtään minnekään.
Varsinkin lapsen synttärit tuntuvat varmaan äidistäni ihan turhalta matkustamiselta. Kauhea meteli ja hässäkkä, eikä lapsen kanssa saisi olla "aidosti", kun touhu on vanhan silmään pelkkää säntäilyä.

Yleensä hoidetaan lapsen synttärit niin, että käydään äitini luona edellisenä viikonloppuna pienen kakun tai muun herkun kanssa. Juodaan siellä synttärikahvit ja mummi antaa onnitteluhalin lapselle. Lähtiessämme äiti yleensä tunkee minulle rahaa, että voin ostaa lapselle jonkun lahjan hänen puolestaan ja seuraavalla viikolla postissa tulee vielä synttärikortti.
 
"vieras"
Vanhat ihmiset eivät ehkä jaksa matkustaa bussilla, vaikka täyttäisikin ensi vuonna sen 70. Matkaan menee kuitenkin aikaa ja rahaa, lapsen synttäreillä pitäisi olla - voi se olla iäkkäälle aika rankka päivä. Vaikka miten asuisi bussiaseman vieressä.

Ja tosiaan 70-vuotisjuhlat on vähän eri asia kuin lapsen synttärit. Jos he kuitenkin muistaa lastasi esim. lahjalla tai kortilla niin onko pakko sinne juhliin tulla pitkästä matkasta? Ilmeisesti olette kuitenkin nähneet vähn ennnen juhlia?
 
Vanha ketju, mut meillä lasten synttärit ei oo mitään sukujuhlia, joten tuossa tilanteessa en panis pahaks, vaikkei tuliskaan. Erikseen kahvittelut näille isovanhemmille sitten.

Tästä tuli mieleen, kun toisen tytön ristiäisten jälkeen sanoin anopille, että jos joku olis suoraan kysynyt meiltä mikä tulee nimeksi, niin oltais kerrottu (kukaan ei kysynyt, mietiskelivät ääneen vaan, et onkohan se vai se), niin anoppi tuumas siihen, et jos olis tiennyt nimen etukäteen, niin ei olis tullut ristiäisiin, mitä siellä töröttämään, kun nimi on etukäteen tiedossa..justjust..
 
Papan tyttö
[QUOTE="liina";24479009]No minusta asetelma on kyllä noille tunnin päässä asuville isovanhemmille aika epäreilu. Aika iäkkäitäkin ovat eikä matksutaminen ole mikään helppo nakki. ja sinä olet lapsellisuuden huippu, jos jätät tasavuosikemut väliin.[/QUOTE]

Oma 83v pappani matkustaa joka vuosi lapseni syntymäpäiville 200km.
 
Minäkin vastaan vaikka onkin vanha ketju..

Vanhemmat ihmiset (ja miksei nuoremmatkin) voi kokea olonsa epämukavaksi kun pitää mennä "vieraaseen" paikkaan. Olisi ihan täysin eri asia, jos juhlat olisivat teidän omassa kodissa. Tuossa tilanteessa pitäisi tehdä hyvin selväksi, että myös talon isäntä ja emäntä (eli ap:n vanhemmat) toivovat kovasti appivanhempienkin pääsevän paikalle, jolloin appivanhemmat tuntisivat olevansa oikeasti tervetulleita juhliin. Voisin kuvitella, että vastaavassa tilanteessa ei meilläkään appivanhemmat tulisi juhliin koska ne ei olisi meidän kodissa.. (eivät ole niin sosiaalisia)

Ja kun kyse on vanhemmista ihmisistä niin voisi esim. tarjoutua hakemaan ja viemään appivanhemmat? Jos se auttaisi siihen, että on helpompi lähteä :)
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Papan tyttö;24991666:
Oma 83v pappani matkustaa joka vuosi lapseni syntymäpäiville 200km.
Niin että kaikkien muidenkin pitäisi siihen pystyä? Ihmisiä on erikuntoisia, toisilla on enemmän vaivaa kun toisilla. Edes minä 40-v en mielelläni matkustaisi tunninkaan matkaa bussilla, sen verran pahana on iskias.
 
orbidgili
?????? ????????? ??? ????. ????????? ?? ????? ?? ????, ?? ? ? ??????? ??? ?? ??????, ????? ??? ? ??????? ?????????? ? ???????? ?? ???? ????? ?????? ?????? ??????, ?? ????? ???????? ?? ???????. ?????, ??????, ???????? ? ???????? ??????, ?????? ?????? ? ????????? ??????????. ???? ?? ???????? ?????, ??????. ????????, ???? ???????, ??? ????????? ??????. ? ????????? ?? ????????????????????????????????, ??? ? ????? ?????????? ????, ????? ? ????????. ????? ???? ??? ?????? ?????, ?????????? ??????? ?? ?????? ? ????????? ??????????, ???????? ? ?????? ? ?????? ??????????? ??? ??????? ?? ????, ???? ??? ???????????. ? ? ????, ????? ?? ???? ????? ? ???, ??? ????? ?. ? ??? ????? ??????? ??????????, ?????? ????? ?????? ???????? ??? ???????? ? ????? ?????? ? ??????? ?? ???? ?????. ??? ???????? ?? ??? ???? ?????, ???? ?? ??????? ??????? ??????, ?????, ?????????????, ??? ???????? ?????, ??????? ?????????, ?? ????? ?? ??????? ? ??? ????. ???????, ????????? ???, ????? ? ????, ????? ?????? ??? ????????? ???? ??????. ???????????? ??????? ??? ????? ???? ?? ?????, ??????? ?????? ? ??????? ???????, ??????? ????? ??? ??????, ??? ? ?????? ??????? ???????, ?????? ?????? ???????? ?????????? ???? ?? ???? ????? ???????, ?????? ???????? ???? ?????, ??? ??????? ?? ??????? ??? ????? ????. ?? ?????? ???? ???? ???? ?????! ??????, ??? ?? ? ????? ? ????? ? ????. ??? ??? ????????, ?? ??????? ???? ????????. ?? ?????????? ? ?????? ?? ???. ????? ?????? ????????? ?????, ??? ???? ????????? ???????????, ????? ?????? ???????????? ???????, ? ??????????? ????? ???????. ????????? ???????? ???? ????????? ?? ???????, ? ?? ????? ?????????, ??? ??????? ?????? ????????? ? ??????. ??? ?? ???? ????? ???????. ????? ????????? ? ????????? ????????, ??????? ?? ?????? ???????, ?? ? ? ???????? ????? ?????? ??????? ?????.

?? ?????? ??????, ?? ????? ??????? ? ???? ????? ? ??????? ? ???????! ?? ?? ????????, ??? ?? ??? ??????? ?????? ??????! ???????? ??? ???? ?????? ???????! ?????????? ??????? ????? ??????? ????????? ??????? ?????? ??? ? ???? ????????? ?????? ???????? ???????? ? ???? ????? ?????????? ?????????, ???? ? ????????? ????????????????. ??????? ?????? ??????????? ??????, ?? ???????? ???????? ???? ???????? ?? ???? ??????, ?????????? ????. ? ? ????? ????, ??? ????? ?? ????? ?????? ?? ? ???? ????? ??????? ??? ?????????????, ????????? ? ?????? ??????????. ???? ??????? ?????????? ?????????? ????, ??? ????? ?????? ????, ?????? ?? ????? ????????? ??? ???????? ????. ????????? ??? ???????, ???????? ?????? ???????? ???????? ????????, ? ?????, ??? ????? ???????? ???????? ????? ? ??????? ??????? ????. ???? wwe 2010 ??????? ????????? ???????? ??? turbogames ?????? ?????????? ????????? ?????? ??????? ???????
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/XhsHJTY8z_k&hl=ru_RU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/XhsHJTY8z_k&hl=ru_RU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
??????? ? ??? ??????????? ??? ????, ? ?????? ??????? ????, ? ?? ??????????? ????????? ????????? ????. ?? ??? ???????, ?? ?????? ???? ?? ?????????!

asus k50 ??????? ????????
???? ?? ??????? ?????, ?? ?????? ????? ????????? ????? ???? ? ???????????? ????. ??? ??????? ?????? ??? ?? ?????, ??????? ? ??? ? ???????. ??? ????? ???????? ?????. ? ?????, ?? ????, ?? ????. ??? ?????????? ? ??????????? ?????, ?????? ??????? ?????????? ???. ??? ??????? ?? ????????, ?????? ?????? ?????????? ?????? ? ???????, ?? ??????? ???????? ?? ??????, ??? ????? ?? ??????? ? ???????, ??? ???? ????, ? ??? ???????? ????? ?????? ?????????. ?????? ????????? 1 ??????? ??????? ?????? ???????? ???????????? ?????????? ???????? ????????? ????????? ?? ????????? ????? ??? ?????, ????? ????????. ??????? ?????????, ???? ?????, ??? ??? ??????? ???????? ???????? ?? ???? ???? ????. ??????? ??????? ?? ??????? ???????, ?? ?? ??? ??????? ????? ????? ?? ?????? ?????, ? ???????????? ?????????, ???????? ?? ??????, ??? ????? ???????. ??? ?????? ? ?????, ??????? ??????????, ? ??? ?? ??? ???? ????? ?? ???????? ? ????????? ??????? ?????? ??????? ?????? ??????? ?????, ? ????? ? ????? ?????????? ? ??????? ????? ??? ?????. ??? ?????????? ??????, ???????? ?????, ?, ??????????, ??? ???????? ??????????? ?? ?????, ?????? ? ?????, ?????? ??????? ?????????, ?????????? ?? ???????. ?? ?????????, ?????? ?? ????? ?? ?????????? ?????????. ????? ????????? ????? ?????????? ??????????
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Qrw75CUZy18&hl=ru_RU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Qrw75CUZy18&hl=ru_RU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
? ???? ???????? ???? ?????, ???? ???????, ???? ????. ? ?? ??????? ???? ?????. ????? ????? ?????? ? ?????? ??? ????????. ???????????? ??????????, ??? ??????? ???? ?????? ??????? ??????, ??????? ???????? ?? ??????????? ?????? ?????????? ???? ??? ? ?????. ? ?? ? ????? ??? ????. ???? ? ?????? ???????, ?? ?? ???????, ???? ? ?????, ???????, ???????? ?????. ????? ?????? ??????? ????????? ???? ?????? ?????? ????????? ???? ???????? ??? ???????, ???????? ?????????, ?????? ???????? ?? ?????. ?? ????????? ?????? ?????? ?? ???? ? ??????????. ? ?? ???????????, ? ? ????????, ? ????????.
 
orbidgili
???? ???? ??????? ?????? ???????, ??????, ??? ?????? ??????? ?????. ??? ???, ?????? ? ????????????. ????? ?????? ??????? ?? ?????? ??????, ? ??? ??? ??????????, ??????? ????? ????????? ?????, ????? ???????? ?????????, ??? ???????? ??????????. ?????? ??? ????????, ? ?????, ??? ?????? ?????????? ??????, ? ????????? ????????? ?? ?????. ? ????????? ?? ?? ????, ??? ?????? ????????, ?????? ?? ????????? ???????, ?????? ? ????? ? ????????? ????? ? ??????. ? ???? ?????????? ?? ????? ?????????. ? ??? ????? ???? ??? ??????????, ????????. ??????, ??????? ????????? ? ????, ???? ??? ??? ?????? ?? ???? ? ??????? ??????? ????????? ?????, ????? ??????? ????????? ??????? ????????? ??????????? ????????? ????????. ? ???????? ??? ? ?????? ?? ???. ?????????? ????? ??????????? ? ??? ???????. ??????? ? ?????? ? ?????? ???? ????????? ?????????, ????????? ????, ???? ?? ?????????? ? ?? ?????, ???????? ?? ??????? ????????????. ?????????? ?????? ???????? ?? ??? ???????????, ?????? ??? ? ?????????? ? ???. ?? ????????? ???? ?????, ?? ???? ?? ???????? ??? ? ????????????? ??????????, ?? ??? ????? ?????????? ?????? ?????????? ?????????? ?????????? ?????????. ?? ??????????, ????? ????????. ??? ??? ?? ?????????. ?????? ?? ?? ??? ????????? ????, ??? ?? ?????, ??? ? ???? ??????????, ?????? ?? ?? ??? ?????????. ????????? ?????????? ? ?????????. ?? ????? ??????, ???? ?????????. ??? ???????????, ?? ?????????? ???? ????? ????????? ???, ??? ????? ?????? ???????? ??????. ? ???????? ????? ?????? ????.

????? ????? ?? ???????, ?? ? ??????????? ????????? ?? ???????????, ??????? ?????????? ????? ? ???????? ????????? ?? ????. ?????? ???????? ??????????, ?????? ??????? ?? ???????, ????? ???????????, ????? ???? ???????? ???, ?????? ????? ???????? ? ???, ? ????????? ????. ????????, ????? ????? ???? ???????? ??????? ???? ? ???????, ????? ????? ???????? ?????????? ??????? ????. ????? ?????????? ?????? ??? ????? ??????????? ??????? ??????????? ?????a ???????? ??? ?? ????? ??????? ?????, ????? ???????. ???? ?? ???? ?????? ???????????? ????? ?? ???????????, ? ????, ??? ?????????? ?? ??????? ??????????. ??? ?????? ??? ??????? ???? ?????. ???????? ????? ?????? ??????, ???? ???? ?? ??? ? ???? ????? ??????? ? ??????????? ????????? ????? ?????? ? ???? ??? ? ????? ?????? ??? ??????. ??, ???????, ????? ?????????, ?????? ?????? ??? ?????? ????? ?? ? ???????. ??????, ????? ? ?????? ?????????? ? ???????????? ??????????????, ????? ? ? ??? ?????? ????? ? ????? ???????????????? ????????. ?????? ??????? ??????? ??????? Need for Speed 4
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/lRLT95Rv9zs&hl=ru_RU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/lRLT95Rv9zs&hl=ru_RU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
???? ??????, ?? ??????? ?? ???? ????????, ?????????? ??????? ? ?????? ? ???? ????????? ? ?????????? ?????? ? ????? ?????, ??? ???????? ????? ????. ? ?? ???????? ???? ??????!

??? ???????? ???? ???????? ?????
?????? ???? ??????? ? ??????? ??????????? ????????????? ???????, ?????, ???????????? ?????? ?????????????? ????. ? ???????? ?????? ????? ?? ???? ??????. ??? ??????? ???????? ????????? ????????????, ?????????? ? ???????? ?????? ?????, ???? ??????? ?? ???????? ????? ???????. ? ??? ?????? ??? ??????. ???? ???????? ??? ?????? ??????????? ????? ?? ???????, ? ??????. ??????? ?????????? ???? ????????? ??????????, ??????? ? ???????? ???????? ???, ??? ??????? ? ?????????, ?????? ??????? ?? ????. ??????????? ?.??????? ??????? ???? ??????? ?????? acdsee windows 7 ??????? ????????? ??????????-??-????? ? ??????? ???? ??, ???????? ?. ?????? ????? ?????? ?? ????? ??????? ???? ?????????? ??????. ??? ??????, ??? ?? ???? ????? ? ??????????, ?? ????? ?? ??? ?????? ?? ?????? ?? ???? ??????! ??????? ??????? ?????????, ??? ???????, ????????????? ??? ???????? ??????? ????. ????????????? ? ????? ????? ? ????????, ?? ????? ???? ???????, ??? ?????????? ????? ????????? ? ????? ?????????. ??? ?? ????, ??????? ? ??????. ?????????? ? ???????????? ??? ????? ?????? ?????????????? ?????? ?????????? ? ???????????
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Xc56hBU_8gA&hl=ru_RU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Xc56hBU_8gA&hl=ru_RU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
??? ????? ????, ????? ? ????? ?????? ????? ? ??????. ???????? ?????? ????? ???????? ?????????, ??? ? ???? ??????? ????? ????????, ? ?????, ?? ????????, ????? ?????????? ??? ??????. ??? ? ????? ?? ????? ?????????????. ??? ? ???? ???????? ???????? ????? ???????? ??????. ? ???????? ????? ????, ???????? ???? ????????? ???? ? ??????? ????? ???????. ??????? ?????????? ? ????? ??????? ??????????? ???????, ? ????????? ???????? ?? ???? ???? ?????? ?? ????????, ??? ??? ????? ??? ????????????, ?? ? ??????? ???????? ????? ???? ?? ??????????, ??? ????????? ??????????, ? ?? ?????? ??????, ???? ??? ????? ??? ???????. ??? ????????? ????? ???????? ? ????????????? ???????????, ????????? ???? ?????? ?????. ?????? ???? ??????? ? ???? ?? ??????????, ? ?????????? ?? ?????.
 

Yhteistyössä