onko nykypäivänä mahdollista olla työtön 1.5 vuotta?

  • Viestiketjun aloittaja huhuh
  • Ensimmäinen viesti
"aloittelija"
Kun töihin otetaan samalla periaatteella kuin etsitään seurustelukumppania, niin siinä käy että sinkkuus lisääntyy. Aina on jotain vikaa, ja jos on joku silmäänpistävä asia pielessä niinkuin se ikä tms, niin eipä kukaan tule kysymään että miten hyvä työntekijä mahtaisit olla tuosta huolimatta. Aina löytyy joku nuorempi hakija. Olen hakenut töitä, joihin olisin varmasti paitsi ylikoulutettu niin myös pahuksen hyvä, mutta haastatteluakaan ei irtoa.

Ja jos hakemuksia on sata pinossa, muuta ei varmaan voi edellyttääkään, jos työhönottajalla on muitakin töitä tehtävänä kuin rekrytointi. Kaveri on työnantajapuolella, ja tietää kertoa, että niin vaikeaa ja kallista on rekrytointivirheiden korjaaminen, että on pakko olla äärimmäisen sovinnainen. Ja silti otettua töihin kauhukertomuksia. Ehkä ongelma onkin siinä, että huijarit kirjoittavat ne luotettavimman oloiset hakemukset, ja pitäisi ottaa joku tavanomaisen huonon oloinen ennemmin.

Minäpä haluankin rekrytoijaksi...
 
todellakin on
miksei olisi mahdollista? :-O Mies on lähempänä viittäkymmentä, pahasti selkävaivainen muttei pääse kuitenkaan eläkkeelle, ala sellainen jossa selkä ei kestä. Kaikki hakemukset on hylätty aina, koska ei ole tarpeeksi sairas, mutta liian terve eläkkeelle. Onneksi on sen verran pääomatuloja että vastaavat suunnilleen keskiverto-ansiosidonnaista päivärahaa. Itse kun olen töissä, niin kyllä tässä pärjätään, varsinkin kun on molemmille ihan kiva perintö jossain vaiheessa tulossa. :)
 
.-.-
vievät rahaa ja aikaa. muuta en keksi.
juurikin että, tuo paljon kuluja työnantajalle jos ja kun lapset sairastaa, palkat on kalliita jos sijaisia joutuu käyttämään. ja vielä jos on riski, että hakija jää äippälomille heti kohta paikan saatuaan niin ihan turha perehdyttää tällaista henkilöä tehtäviin. Valitettavasti tiedän, että jotkut työnantajat ajattelee näin. mut tää menee nyt aiheen vierestä...Eihän niitä perhesuhteita yms. saa (?) haastatteluissa kysellä mutta tulee ne jutteluissa ilmi kysymättäkin ja usein lukee jo CV:ssä.
 
On mahdollista, ihan olematta laiska, tyhmä tai sairas. Väärä alavalintakin vaikuttaa, paljon nuoria kouluttautuu edelleen suoraan kortistoon kun ei vaan töitä ole alalla jonka on sattunut silloin peruskoulusta päästessään (tai myöhemminkään) valitsemaan.
 
Rollolainen
On mahdollista, ihan olematta laiska, tyhmä tai sairas. Väärä alavalintakin vaikuttaa, paljon nuoria kouluttautuu edelleen suoraan kortistoon kun ei vaan töitä ole alalla jonka on sattunut silloin peruskoulusta päästessään (tai myöhemminkään) valitsemaan.
Mitä jos olet ylikoulutettu tehtävään joita haet, olet liian vanha, kun nuorempi tekisi töitä halvemmalla, sinulla on joku sairaus joka estää jonkun työn tekemistä
 

Yhteistyössä