Aloittaja ei päätynyt vielä mihinkään päätökseen. Toisaalta en haluaisi olla lapsesta erossa yhtään enempää kuin tarpeen ja pitää lapsen hoitopäivät niin lyhyinä kuin mahdollista. Toisaalta tuntuu, että tunti viikossa ei nyt niin paha ole ja olisi oman kuntoni kannalta tärkeää. (Kuntosali on siis matkalla töistä lapsen hoitopaikkaan, joten matka sinne ei veisi yhtään ylimääräistä aikaa töistä tullessa.)
Jotenkin tuntuu silti kummalliselta, kun monista on täysin tuomittavaa edes ajatella, että lapsi olisi yhden tunnin viikossa hoidossa enemmän, jotta itse pääsisin salille. Aivan kuin olisin täysin lapsen hyvinvoinnista piittaamaton äiti. Kun tämä ongelma johtuu juurikin siitä, että olemme järjestäneet muuten elämämme pyörimään sen ympärillä, että lapsi olisi mahdollisimman vähän hoidossa. Ensin olin lapsen kanssa pitkään kotona, sitten järjestimme työaikamme lomittain, jotta lapsen hoitoaika jäisi lyhyeksi ja voimme viettää hänen kanssaan mahdollisiman paljon aikaa. Lomamme pidämme suurimmalta osin eri aikaan, jotta lapsella on mahdollisimman paljon vapaata hoidosta. Asuinpaikkammekin olemme valinneet niin, että työmatkat pysyvät lyhyinä ja hoitopaikka minun työmatkani varrelta yksityiseltä, vaikka se onkin kalliimpi kuin kunnallinen. Jopa kuntosali sijaitsee niin, että se on matkalla työpaikalta päiväkodille. Mutta ehkä tällä kokonaisuudella ei ole merkitystä vaan sillä yksittäisellä tunnilla kerran viikossa, jonka viettäisin kuntosalilla lapsen ollessa hoidossa.
Luulenpa vaan, että jos kysyisin onko ok, että muutamme paikkaan, josta työmatka on 6 minuuttia pidempi kuin nyt, kaikista se olisi ihan ok, eikä minua leimattaisi vastuuttomaksi vanhemmaksi, joka altistaa lapsensa hirveyksille päivähoidossa. Ei vaikka se 6 minuuttia per suunta 5 kertaa viikossa tekisi sen tasan saman tunnin kuin yksi kuntosalikäynti.