Alkuperäinen kirjoittaja BKM:Sori, mä en heti tiennyt ettet olekaan Suomessa.. :ashamed:
Hyvanen aika, eihan se haittaa ! Kiitos neuvoista !
Alkuperäinen kirjoittaja BKM:Sori, mä en heti tiennyt ettet olekaan Suomessa.. :ashamed:
Eikö tää oo rahkaa?Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Kermaviili on quark:ia
Alkuperäinen kirjoittaja hömppö:cosmopolitan missä maassa asut? Ainaki englanninkielisissä maissa lähin vastaava tuote on SOUR CREAM.
Alkuperäinen kirjoittaja Niin Varmaan:Eikö tää oo rahkaa?Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Kermaviili on quark:ia
onAlkuperäinen kirjoittaja Niin Varmaan:Eikö tää oo rahkaa?Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Kermaviili on quark:ia
Alkuperäinen kirjoittaja Gilda:Minun mielestäni voit käyttää kermaviilin tilalla vallan hyvin ranskankermaa, rahkaa tai paksumpaa maustamatonta jugurttia. Menee kermaviiliä sitten taikinaan tai täytteeseen, voi ohjetta varmasti soveltaa melko vapaasti tältä osin. Jos kermaviiliä menee taikinaan, mutta ei täytteeseen, käy siihen melkein mikä hapanmaitotuote tahansa, kuten viili ja piimäkin. No niitä ei tosin taida löytyä nykyiseltä asuinseudultasi.
Ei, kyllä sour cream on nimenomaan on kermaviili, mä kans oon sitä joskus joutunu ettimään kissojen ja koirien kanssaAlkuperäinen kirjoittaja Cosmopolitan:Alkuperäinen kirjoittaja hömppö:cosmopolitan missä maassa asut? Ainaki englanninkielisissä maissa lähin vastaava tuote on SOUR CREAM.
Sveitsissa. En ole nahnyt tuota Sour creamia taalla ( - vai onko SE sama kuin ranskankerma...?)
Tietääkseni sour cream on kermaviiliä eli ei ole samaa kuin ranskankerma. Kermaviili maistuu aika paljon viililtä, mutta on maultaan pehmeämpää eikä se "veny" kuten tavallinen viili. Ranskankerma maistuu mielestäni kermaviiliä pehmeämmältä ja makukin on melko erilainen ja rasvaisempi.Alkuperäinen kirjoittaja Cosmopolitan:Sveitsissa. En ole nahnyt tuota Sour creamia taalla ( - vai onko SE sama kuin ranskankerma...?)
kun se tulee kerran täytteeseen raparperin ja sen fariinisokerin kanssa niin osta sitä ranskankermaa eli creme fraichea se sopii mainiostiAlkuperäinen kirjoittaja Cosmopolitan:Alkuperäinen kirjoittaja Nyynä:laita sitten jugurttia, mutta valuta se huolella koska yleensä se on vetisempää ku esim. ranskankerma tai kermaviili.
tai no, kyllä se ranskankermakin käy. kumpaa siulla nyt on saatavilla, sitä ranskankermaa vaiko kermaviiliä? sori, menin ihan sekasin jo... eli kumpaa siihen ohjeeseen kuuluu laittaa?
Ohjeessa on kermaviilia, mutta en loyda sita takalaisista kaupoista, joten se pitaisi korvata jollakin. En ihan tasan tarkkaan tieda, minkalaista kermaviili on, joten vaikea loytaa sille vastinetta. Saatavilla olisi ranskankermaa ja tuota jogurttiakin voin hakea kaupasta.
Siinä tapauksessa voit korvata kermaviilin aivan hyvin ranskankermalla. Kermaviili on suomalaisissa marja- ym. piirakoiden täytteessä hyvin yleinen aineisosa, mutta sen voi aivan hyvin korvata myös jollain toisella tuotteella. Ranskankerma sopii ohjeeseen vallan hyvin.Alkuperäinen kirjoittaja Cosmopolitan:Eipa loydy viilia tai piimaakaan. Ja se kermaviili olisi menossa raparperin kanssa taytteeseen.
Alkuperäinen kirjoittaja Gilda:Sellainen vinkki, että jos ohjeessa on annettu määräksi esim. yksi purkillinen kermaviiliä, on siinä yhdessä purkissa 2 dl kermaviiliä. Näin ollen laitat kermaviilin tilalle 2 dl ranskankermaa. Samoin paksumpi jugurtti sekä rahka sopivat raparperin kanssa oikein hyvin yhteen. =)
Mä olen täällä ulkomailla ihan aina käyttänyt creme fraichea kermaviilin sijasta ja erittäin hyvin on toiminut. Käytän aivan kaikkeen samaan mihin kermaviiliäkin eikä eroa ole huomattu.Alkuperäinen kirjoittaja Cosmopolitan:Mita voisin laittaa kermaviilin tilalle ?
Alkuperäinen kirjoittaja Cosmopolitan:Alkuperäinen kirjoittaja Gilda:Sellainen vinkki, että jos ohjeessa on annettu määräksi esim. yksi purkillinen kermaviiliä, on siinä yhdessä purkissa 2 dl kermaviiliä. Näin ollen laitat kermaviilin tilalle 2 dl ranskankermaa. Samoin paksumpi jugurtti sekä rahka sopivat raparperin kanssa oikein hyvin yhteen. =)
Kiitos ! Mista arvasit, etta tuo Suomen purkkikoko olisi ollut mun seuraava kysymys ? !
Alkuperäinen kirjoittaja Cosmopolitan:Alkuperäinen kirjoittaja Gilda:Sellainen vinkki, että jos ohjeessa on annettu määräksi esim. yksi purkillinen kermaviiliä, on siinä yhdessä purkissa 2 dl kermaviiliä. Näin ollen laitat kermaviilin tilalle 2 dl ranskankermaa. Samoin paksumpi jugurtti sekä rahka sopivat raparperin kanssa oikein hyvin yhteen. =)
Kiitos ! Mista arvasit, etta tuo Suomen purkkikoko olisi ollut mun seuraava kysymys ? !
Alkuperäinen kirjoittaja ulkkis:Mä olen täällä ulkomailla ihan aina käyttänyt creme fraichea kermaviilin sijasta ja erittäin hyvin on toiminut. Käytän aivan kaikkeen samaan mihin kermaviiliäkin eikä eroa ole huomattu.Alkuperäinen kirjoittaja Cosmopolitan:Mita voisin laittaa kermaviilin tilalle ?
Hollannissa.Alkuperäinen kirjoittaja Cosmopolitan:Alkuperäinen kirjoittaja ulkkis:Mä olen täällä ulkomailla ihan aina käyttänyt creme fraichea kermaviilin sijasta ja erittäin hyvin on toiminut. Käytän aivan kaikkeen samaan mihin kermaviiliäkin eikä eroa ole huomattu.Alkuperäinen kirjoittaja Cosmopolitan:Mita voisin laittaa kermaviilin tilalle ?
Missapain asut ?
mä käytän myös creme fraichea tai maustamatonta jugurttia. maustamattomalla jugurtillakin on onnistunut ihan hyvin aina. enkä oo mitenkään valuttanu sitä.Alkuperäinen kirjoittaja ulkkis:Alkuperäinen kirjoittaja Cosmopolitan:Alkuperäinen kirjoittaja Gilda:Sellainen vinkki, että jos ohjeessa on annettu määräksi esim. yksi purkillinen kermaviiliä, on siinä yhdessä purkissa 2 dl kermaviiliä. Näin ollen laitat kermaviilin tilalle 2 dl ranskankermaa. Samoin paksumpi jugurtti sekä rahka sopivat raparperin kanssa oikein hyvin yhteen. =)
Kiitos ! Mista arvasit, etta tuo Suomen purkkikoko olisi ollut mun seuraava kysymys ? !
Mä käytän esim marjapiirakkaan creme fraichea ohjeen kermaviilin sijaan kuta kuinkin saman määrän ja hyvältä on maistunut. Arvioin vaan suunnilleen, että purkki kermaviiliä tarkoittaa noin 150g ja käytän sen verran creme fraichea.
Haa, hyvä idea. Mä oon varmaan vaan laiskistunut näiden vuosien aikana ja kun on tietyt 'korvikkeet' löytänyt niin niitä aina käyttää.Alkuperäinen kirjoittaja kuin myös ulkkis:mä käytän myös creme fraichea tai maustamatonta jugurttia. maustamattomalla jugurtillakin on onnistunut ihan hyvin aina. enkä oo mitenkään valuttanu sitä.Alkuperäinen kirjoittaja ulkkis:Alkuperäinen kirjoittaja Cosmopolitan:Alkuperäinen kirjoittaja Gilda:Sellainen vinkki, että jos ohjeessa on annettu määräksi esim. yksi purkillinen kermaviiliä, on siinä yhdessä purkissa 2 dl kermaviiliä. Näin ollen laitat kermaviilin tilalle 2 dl ranskankermaa. Samoin paksumpi jugurtti sekä rahka sopivat raparperin kanssa oikein hyvin yhteen. =)
Kiitos ! Mista arvasit, etta tuo Suomen purkkikoko olisi ollut mun seuraava kysymys ? !
Mä käytän esim marjapiirakkaan creme fraichea ohjeen kermaviilin sijaan kuta kuinkin saman määrän ja hyvältä on maistunut. Arvioin vaan suunnilleen, että purkki kermaviiliä tarkoittaa noin 150g ja käytän sen verran creme fraichea.
Sori, kirjoitin aluksi väärin. :ashamed: Tarkastin Valion sivuilta, niin kermaviilipurkki on 200g. Rahkapurkki on sen sijaan 250g. Kummatkin ovat määrällisesti 2dl.Alkuperäinen kirjoittaja ulkkis:Ai se suomalainen kermaviilipurkki on 250g? No mä oon siinä tapauksessa käyttänyt aina vähemmän creme fraichea kuin kermaviiliä ohjeissa.