H
hi-5
Vieras
Antakaahan hyvät ihmiset vinkkejä, mitä te laitatte ruuaksi, kun tulee vieraita! Silloin on kiva laittaa jotain arkiruuasta poikkeavaa, mutta suhteellisen helppoa, ettei koko päivä mene keittiössä. Näissäkin resepteissä kun tahtoo vähän urautua ja aina laittaa samoja ruokia...
Tässä hyvä lisukevinkki lihan tai kalan kanssa:
perunoita
(bataattia/lanttua/porkkanaa)
parsakaalta
punasipulia
valkosipulia
ruokaöljyä
suolaa
mustapippurirouhetta
rosmariinia (kuivattua, kai tuorekin käy)
Pese perunat hyvin tai kuori ne, lohko ja laita kulhoon, johon myös liraus ruokaöljyä, hieman suolaa, mustapippurirouhetta sekä rosmariinia. Kaada uunipellille ja pelti uuniin, 200-225 C (tähän samaan satsiin myös bataatit, lantut tai porkkanat, jos niitä haluaa mukaan). Pilko parsakaali ja punasipuli, kuori valkosipulinkynnet. Kulhoon, hieman öljyä ja edellä mainitut mausteet. Samalle pellille, kunhan perunat ovat hieman pehmenneet (noin 20-30 min perunoiden jälkeen, sipulit voi laittaa jo ennemminkin). Anna olla uunissa, kunnes ovat kypsiä, noin 15-20 min. Parsakaalet tummuvat helposti, joten kannattaa suojata loppuvaiheessa foliolla. Hyvää ja helppoa. Voi tehdä myös grillissä (ensin leivinpaperin sisään ja siihen ympärille folio, niin ei jää folioon kiinni; grillatessa vain potut pieniksi kuutioiksi ja kaikki ainekset samalla kertaa).
Tässä hyvä lisukevinkki lihan tai kalan kanssa:
perunoita
(bataattia/lanttua/porkkanaa)
parsakaalta
punasipulia
valkosipulia
ruokaöljyä
suolaa
mustapippurirouhetta
rosmariinia (kuivattua, kai tuorekin käy)
Pese perunat hyvin tai kuori ne, lohko ja laita kulhoon, johon myös liraus ruokaöljyä, hieman suolaa, mustapippurirouhetta sekä rosmariinia. Kaada uunipellille ja pelti uuniin, 200-225 C (tähän samaan satsiin myös bataatit, lantut tai porkkanat, jos niitä haluaa mukaan). Pilko parsakaali ja punasipuli, kuori valkosipulinkynnet. Kulhoon, hieman öljyä ja edellä mainitut mausteet. Samalle pellille, kunhan perunat ovat hieman pehmenneet (noin 20-30 min perunoiden jälkeen, sipulit voi laittaa jo ennemminkin). Anna olla uunissa, kunnes ovat kypsiä, noin 15-20 min. Parsakaalet tummuvat helposti, joten kannattaa suojata loppuvaiheessa foliolla. Hyvää ja helppoa. Voi tehdä myös grillissä (ensin leivinpaperin sisään ja siihen ympärille folio, niin ei jää folioon kiinni; grillatessa vain potut pieniksi kuutioiksi ja kaikki ainekset samalla kertaa).