Montako kertaa ihmisen pitää leipoa kääretorttu ennen kuin siinä voi onnistua?

Maailman helpoin leivottava kuulemma, ainakin anopin mukaan, kääretortun teossa ei edes voi epäonnistua. Mä taas en voi siinä onnistua.

Varmaan kymmenennen kerran tein taas ihan ohjeiden mukaan, vatkasin oikein kuohkeaksi munat ja sokerin ja tarkasti ohjeita lukien lisäsin siihen kuivat aineet. Mutta taas tuo ihme littana lätyskä mikä uunista ulos tuli ei ole kyllä kääretorttua nähnytkään :headwall:

No, onneks tuon rahkaomenakaneli täytteen voi syödä ilman torttuakin :p

Ja ennen kuin joku haukkuu uusavuttomaksi, niin myönnän: se minä olen :D
 
Ethän avaa uunia kesken paiston?
Tai vatkaa muna-sokerivaahtoa liikaa? Sehän laskee eikä nostata massaa uunissa ollenkaan, jos se on liikaa vtkattu.
Ja eihän kääretortun tartteekaan olla mikäään 7 cm paksu pohja, vaan ohkanen, kestävä ja tasapaksu...
 
Alkuperäinen kirjoittaja ananaskirsikka:
Oletko 'pamautellut' vispaimia kulhon kylkeen lopettaessasi vatkaamisen? Sekoititko jauhot sähkö- vai käsipelillä taikinaan? Laitoitko uunin luukun varoen kiinni, etkä kurkkinut uuniin turhan päiten?

=)
En pamautellut vispaimia. Sekoitin jauhot käsipelillä tai siis puukauhalla pikku hiljaa lisäillen. Enkä kurkkinut uuniin välissä. Mitä olis pitänyt tehä toisin? Vinkkejä kaipaillen :D
 
Luulen, että aineet eivät ole huoneenlämpöisiä, eli otit munat kylmästä eivätkä ne ennättäneet lämmetä tarpeeksi. Toinen on se, että munaa ja sokeria on vatkattava niin kauan, että kun vatkaimet nostaa ja niistä tiputtaa taikinaa siihen pinnalle se ikään kuin jää näkyviin siihen pintaan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja umbrella78:
Alkuperäinen kirjoittaja ananaskirsikka:
Oletko 'pamautellut' vispaimia kulhon kylkeen lopettaessasi vatkaamisen? Sekoititko jauhot sähkö- vai käsipelillä taikinaan? Laitoitko uunin luukun varoen kiinni, etkä kurkkinut uuniin turhan päiten?

=)
En pamautellut vispaimia. Sekoitin jauhot käsipelillä tai siis puukauhalla pikku hiljaa lisäillen. Enkä kurkkinut uuniin välissä. Mitä olis pitänyt tehä toisin? Vinkkejä kaipaillen :D
No entäs sitten tuo vatkaus, josta Sisu jo kysyikin, vatkasitko liikaa tai liian vähän? Laitatko ohjeen tähän millaisella teit?
 
Alkuperäinen kirjoittaja Sisu:
Ethän avaa uunia kesken paiston?
Tai vatkaa muna-sokerivaahtoa liikaa? Sehän laskee eikä nostata massaa uunissa ollenkaan, jos se on liikaa vtkattu.
Ja eihän kääretortun tartteekaan olla mikäään 7 cm paksu pohja, vaan ohkanen, kestävä ja tasapaksu...
Hmm... Mahdoinko sitten tällä kertaa vatkata liikaa? Kun viimeksi ajattelin sen littanuuden johtuvan siitä, että vatkasin liian vähän. Mutta nyt se oli tosiaan liian littana siis niinkuin paperia, eli lähes säälittävän näköistä kun yritin sitä rullata :ashamed:
Lisäksi se pohja oli kuiva, halkeileva...
 
Alkuperäinen kirjoittaja ananaskirsikka:
Alkuperäinen kirjoittaja umbrella78:
Alkuperäinen kirjoittaja ananaskirsikka:
Oletko 'pamautellut' vispaimia kulhon kylkeen lopettaessasi vatkaamisen? Sekoititko jauhot sähkö- vai käsipelillä taikinaan? Laitoitko uunin luukun varoen kiinni, etkä kurkkinut uuniin turhan päiten?

=)
En pamautellut vispaimia. Sekoitin jauhot käsipelillä tai siis puukauhalla pikku hiljaa lisäillen. Enkä kurkkinut uuniin välissä. Mitä olis pitänyt tehä toisin? Vinkkejä kaipaillen :D
No entäs sitten tuo vatkaus, josta Sisu jo kysyikin, vatkasitko liikaa tai liian vähän? Laitatko ohjeen tähän millaisella teit?
Mikä sitten on sopivasti vatkattu ettei liikaa tai liian vähän, hankalaa :xmas:

Ohje siis oli:
4 munaa
1,5dl sokeria
0,5 dl vehnäjauh.
0,5dl perunajauh.
2 tl leivinjauh.
1 rkl kanelia

225 astetta ja 8 min.

 
Alkuperäinen kirjoittaja umbrella78:
Alkuperäinen kirjoittaja Sisu:
Ethän avaa uunia kesken paiston?
Tai vatkaa muna-sokerivaahtoa liikaa? Sehän laskee eikä nostata massaa uunissa ollenkaan, jos se on liikaa vtkattu.
Ja eihän kääretortun tartteekaan olla mikäään 7 cm paksu pohja, vaan ohkanen, kestävä ja tasapaksu...
Hmm... Mahdoinko sitten tällä kertaa vatkata liikaa? Kun viimeksi ajattelin sen littanuuden johtuvan siitä, että vatkasin liian vähän. Mutta nyt se oli tosiaan liian littana siis niinkuin paperia, eli lähes säälittävän näköistä kun yritin sitä rullata :ashamed:
Lisäksi se pohja oli kuiva, halkeileva...
Liikaa jauhoja!!

Muna-sokerivaahto on valmista silloin, kun nostat vatkaimen vaahdosta pois, eikä viimeiset tippumassa olevat tipat enää tipu, vaan ne ponnahtaa takasin vatkaimeen, eli se muna on sillon antanu siihen sen tiiviyden ja "sitkauden" mikä pitääkin olla.

*muoks*
Ei voi olla liikaa jauhoja tuon sun ohjeen perusteella.
Kokeilepa jos vähennät sokeria 1 dl:aan ja leivinjauhetta 0.5 tl:aan. Mulla on lähes samat määrät omassa ohjeessa,ja saan aina sen onnistumaan...
 
Alkuperäinen kirjoittaja umbrella78:
Alkuperäinen kirjoittaja ananaskirsikka:
Alkuperäinen kirjoittaja umbrella78:
Alkuperäinen kirjoittaja ananaskirsikka:
Oletko 'pamautellut' vispaimia kulhon kylkeen lopettaessasi vatkaamisen? Sekoititko jauhot sähkö- vai käsipelillä taikinaan? Laitoitko uunin luukun varoen kiinni, etkä kurkkinut uuniin turhan päiten?

=)
En pamautellut vispaimia. Sekoitin jauhot käsipelillä tai siis puukauhalla pikku hiljaa lisäillen. Enkä kurkkinut uuniin välissä. Mitä olis pitänyt tehä toisin? Vinkkejä kaipaillen :D
No entäs sitten tuo vatkaus, josta Sisu jo kysyikin, vatkasitko liikaa tai liian vähän? Laitatko ohjeen tähän millaisella teit?
Mikä sitten on sopivasti vatkattu ettei liikaa tai liian vähän, hankalaa :xmas:

Ohje siis oli:
4 munaa
1,5dl sokeria
0,5 dl vehnäjauh.
0,5dl perunajauh.
2 tl leivinjauh.
1 rkl kanelia

225 astetta ja 8 min.
Ohje on huono. Liian vähän munia ja liikaa jauhoja. Ei ihme ettet onnistunut.Lisää seuraavalla kerralla yksi muna ja vähennä puolet jauhoista pois.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ananaskirsikka:
Alkuperäinen kirjoittaja umbrella78:
Alkuperäinen kirjoittaja ananaskirsikka:
Alkuperäinen kirjoittaja umbrella78:
Alkuperäinen kirjoittaja ananaskirsikka:
Oletko 'pamautellut' vispaimia kulhon kylkeen lopettaessasi vatkaamisen? Sekoititko jauhot sähkö- vai käsipelillä taikinaan? Laitoitko uunin luukun varoen kiinni, etkä kurkkinut uuniin turhan päiten?

=)
En pamautellut vispaimia. Sekoitin jauhot käsipelillä tai siis puukauhalla pikku hiljaa lisäillen. Enkä kurkkinut uuniin välissä. Mitä olis pitänyt tehä toisin? Vinkkejä kaipaillen :D
No entäs sitten tuo vatkaus, josta Sisu jo kysyikin, vatkasitko liikaa tai liian vähän? Laitatko ohjeen tähän millaisella teit?
Mikä sitten on sopivasti vatkattu ettei liikaa tai liian vähän, hankalaa :xmas:

Ohje siis oli:
4 munaa
1,5dl sokeria
0,5 dl vehnäjauh.
0,5dl perunajauh.
2 tl leivinjauh.
1 rkl kanelia

225 astetta ja 8 min.
Ohje on huono. Liian vähän munia ja liikaa jauhoja. Ei ihme ettet onnistunut.Lisää seuraavalla kerralla yksi muna ja vähennä puolet jauhoista pois.
Eli vika ei siis ehkä olisikaan mussa? B)
Onko sulla jotain hyvää ohjetta?

 
Alkuperäinen kirjoittaja umbrella78:
Alkuperäinen kirjoittaja ananaskirsikka:
Alkuperäinen kirjoittaja umbrella78:
Alkuperäinen kirjoittaja ananaskirsikka:
Alkuperäinen kirjoittaja umbrella78:
Alkuperäinen kirjoittaja ananaskirsikka:
Oletko 'pamautellut' vispaimia kulhon kylkeen lopettaessasi vatkaamisen? Sekoititko jauhot sähkö- vai käsipelillä taikinaan? Laitoitko uunin luukun varoen kiinni, etkä kurkkinut uuniin turhan päiten?

=)
En pamautellut vispaimia. Sekoitin jauhot käsipelillä tai siis puukauhalla pikku hiljaa lisäillen. Enkä kurkkinut uuniin välissä. Mitä olis pitänyt tehä toisin? Vinkkejä kaipaillen :D
No entäs sitten tuo vatkaus, josta Sisu jo kysyikin, vatkasitko liikaa tai liian vähän? Laitatko ohjeen tähän millaisella teit?
Mikä sitten on sopivasti vatkattu ettei liikaa tai liian vähän, hankalaa :xmas:

Ohje siis oli:
4 munaa
1,5dl sokeria
0,5 dl vehnäjauh.
0,5dl perunajauh.
2 tl leivinjauh.
1 rkl kanelia

225 astetta ja 8 min.
Ohje on huono. Liian vähän munia ja liikaa jauhoja. Ei ihme ettet onnistunut.Lisää seuraavalla kerralla yksi muna ja vähennä puolet jauhoista pois.
Eli vika ei siis ehkä olisikaan mussa? B)
Onko sulla jotain hyvää ohjetta?
Joo, oota...

Olen tehnyt tälläisellä ohjeella:

4-5 munaa
1,5 dl sokeria
5 rkl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Tää siis unelmatortun pohja. Jos teen tavallisen jätän kaakaojauheen pois ja laitan v-jauhoja 2 rkl enemmän.

Ja unelmatortun täytteeseen tulee 75 g voita
n. 100 g tomusokeria
1 keltuainen(valkuainen käytetään siis torttupohjaan)
2 tl vanilliinisokeria
 
äityli
Mulla on hyvä perusohje: 1juomalasillinen munia(4kpl), 1juomalasillinen sokeria, 1juomalasillinen jauhoja, 1tl vaniljasokeria ja 1tl leivinjauhetta.En ole aina laittanut tuota leivinjauhetta.Hyvää tulee..
 
Alkuperäinen kirjoittaja ananaskirsikka:
Alkuperäinen kirjoittaja umbrella78:
Alkuperäinen kirjoittaja ananaskirsikka:
Alkuperäinen kirjoittaja umbrella78:
Alkuperäinen kirjoittaja ananaskirsikka:
Alkuperäinen kirjoittaja umbrella78:
Alkuperäinen kirjoittaja ananaskirsikka:
Oletko 'pamautellut' vispaimia kulhon kylkeen lopettaessasi vatkaamisen? Sekoititko jauhot sähkö- vai käsipelillä taikinaan? Laitoitko uunin luukun varoen kiinni, etkä kurkkinut uuniin turhan päiten?

=)
En pamautellut vispaimia. Sekoitin jauhot käsipelillä tai siis puukauhalla pikku hiljaa lisäillen. Enkä kurkkinut uuniin välissä. Mitä olis pitänyt tehä toisin? Vinkkejä kaipaillen :D
No entäs sitten tuo vatkaus, josta Sisu jo kysyikin, vatkasitko liikaa tai liian vähän? Laitatko ohjeen tähän millaisella teit?
Mikä sitten on sopivasti vatkattu ettei liikaa tai liian vähän, hankalaa :xmas:

Ohje siis oli:
4 munaa
1,5dl sokeria
0,5 dl vehnäjauh.
0,5dl perunajauh.
2 tl leivinjauh.
1 rkl kanelia

225 astetta ja 8 min.
Ohje on huono. Liian vähän munia ja liikaa jauhoja. Ei ihme ettet onnistunut.Lisää seuraavalla kerralla yksi muna ja vähennä puolet jauhoista pois.
Eli vika ei siis ehkä olisikaan mussa? B)
Onko sulla jotain hyvää ohjetta?
Joo, oota...

Olen tehnyt tälläisellä ohjeella:

4-5 munaa
1,5 dl sokeria
5 rkl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Tää siis unelmatortun pohja. Jos teen tavallisen jätän kaakaojauheen pois ja laitan v-jauhoja 2 rkl enemmän.

Ja unelmatortun täytteeseen tulee 75 g voita
n. 100 g tomusokeria
1 keltuainen(valkuainen käytetään siis torttupohjaan)
2 tl vanilliinisokeria
Kiitos! Mä kokeilen tätä seuraavaksi =)

 
Turkilmas
Kuulkaas rouva Umbrella :D . Tänään tunnin puhelumme aikana et kertaakaan maininnut edes suunnittelevasi kääretortun tekoa. Jos olisit maininnut, niin olisin kertonut sulle maailman yksinkertaisimman perustaikinan ohjeen.

Äippä tän opetti ja toimii AINA. Eli 4 munaa, 2 dl vehnäjauhoa, 2 dl sokeria ja about 1 tl leivinjauhoa. Ja siinä kaikki =) .

Ja mietin sitäkin että millanen se teidän uuni on? Siis josko sulla on sellainen isoniso uuni ja pelli, niin sitten tekisin 1,5-kertaisen taikinan. Eli 6 munaa, 3 dl sokeria ja 3 dl vehnäjauhoja ja leivaria pikkasen lisää. Helppoa eikö totta :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja turkilmas:
Kuulkaas rouva Umbrella :D . Tänään tunnin puhelumme aikana et kertaakaan maininnut edes suunnittelevasi kääretortun tekoa. Jos olisit maininnut, niin olisin kertonut sulle maailman yksinkertaisimman perustaikinan ohjeen.

Äippä tän opetti ja toimii AINA. Eli 4 munaa, 2 dl vehnäjauhoa, 2 dl sokeria ja about 1 tl leivinjauhoa. Ja siinä kaikki =) .

Ja mietin sitäkin että millanen se teidän uuni on? Siis josko sulla on sellainen isoniso uuni ja pelli, niin sitten tekisin 1,5-kertaisen taikinan. Eli 6 munaa, 3 dl sokeria ja 3 dl vehnäjauhoja ja leivaria pikkasen lisää. Helppoa eikö totta :D
Mäkin kyllä miettisin tota, et jos sitä taikinaa oli liian vähän siihen pellin kokoon nähden... :whistle:
Eli hyvä pointti :D

Mutta siitä meidän puhelusta viel sen verran, et kiitos, merkitsi paljon se sun ymmärtämys siinä asiassa mistä avauduin :hug:
 
Alkuperäinen kirjoittaja umbrella78:
Alkuperäinen kirjoittaja turkilmas:
Kuulkaas rouva Umbrella :D . Tänään tunnin puhelumme aikana et kertaakaan maininnut edes suunnittelevasi kääretortun tekoa. Jos olisit maininnut, niin olisin kertonut sulle maailman yksinkertaisimman perustaikinan ohjeen.

Äippä tän opetti ja toimii AINA. Eli 4 munaa, 2 dl vehnäjauhoa, 2 dl sokeria ja about 1 tl leivinjauhoa. Ja siinä kaikki =) .

Ja mietin sitäkin että millanen se teidän uuni on? Siis josko sulla on sellainen isoniso uuni ja pelli, niin sitten tekisin 1,5-kertaisen taikinan. Eli 6 munaa, 3 dl sokeria ja 3 dl vehnäjauhoja ja leivaria pikkasen lisää. Helppoa eikö totta :D
Mäkin kyllä miettisin tota, et jos sitä taikinaa oli liian vähän siihen pellin kokoon nähden... :whistle:
Eli hyvä pointti :D

Mutta siitä meidän puhelusta viel sen verran, et kiitos, merkitsi paljon se sun ymmärtämys siinä asiassa mistä avauduin :hug:
Niin, tosiaan muuten. Meillä on 50 cm leveä uuni, jos sulla on isompi niin sun pitää suurentaa noita määriä...
 

Yhteistyössä