Miten teillä puhuu 2v8kk?

  • Viestiketjun aloittaja Elmi
  • Ensimmäinen viesti
Elmi
Meillä on siis 2v8kk ikäinen poika ja en tiedä ollako huolestunut vai ei . Puheesta nimittäin. Hänellä on aika niukka sanavarasto ja lauseitakaan ei hirveästi synny. R-kirjainta lukuunottamatta kaikki kirjaimet kyllä syntyvät, mutta niiden käyttö sanassa on vaikeampaa. Siskonsa puhui samanikäisenä kuin papupata. Miten teillä?
 
liima
Meillä 2v.10 kk. puhua polottaa koko ajan.välillä kyllä sellista sotkua ettei srlvää saa mutta kuitenkin...Vaan älähän huolestu.Poika on varmaan harkitsevaa sorttia...miettii tarkkaan ennenkun antaa kuulua!
 
Madjo
Meidän neiti on 2v.7kk ja puhuu oikein hienosti. Mutta serkkupoika oli hieman yli kolme ennenkuin alkoi puhua paljon, mutta puhuikin sitten heti oikein ja hienosti. Eli tavallaan opetteli ensin kaiken pääsään ja sitten kertoi muillekkin mitä osaa. Älä huolestu, kyllä se sieltä solisee.
 
Pojilla menee joillakin myöhempään. Meillä on samanikäinen ja alkoi puhua vasta tuossa kesällä. Syyskuussa tuli kolmen sanan lauseita ja nyt jo vähän pidempiä. Välillä on epäselvää, ässän käyttö lauseissa ei onnistu. Samalla tavalla tytär aloitti puhumisen 9 kk vanhana ja puhui jo vuoden vanhana jopa viiden sanan lauseita. Poika on sitten motoriselta kehitykseltään taas ollut edellä, eli aloitti liikkumisen lattialla 3-4 kk vanhana.
Joten älä ole huolissasi.
 
pumpero
mulla on 2vja11kk poika joka puhuu sujuvasti,tarhassa sanoivat että puhe 5vuotiaan tasolla...huolestuin ite kun poika ei osaa sinnepäinkään sanoo ärrää,no sielt päiväkodista joku psykologi sanoi että ei sen tarviikkaa vielä,jos 6vuotiaanakaan ei osaa ni sit harjotteluun,nyt on viimeaikoina se ärrä tullu hyvin suusta :D että näin meilläpäin :) :)
 
miun oma
Meillä oli just 3-vuotis neuvola ja siellä täti tuumasi että on vahan epäselvää tuo puhe. mut kyl mie ainakin saan ihan hyvin selvää, ja sukulaiset on sanonu samaa. kyllä se puhe sieltä tulee ja niinku joku tuolla jo aikaisemmin oli sanonutkin niin poikasi on varmaan harkitsevaa sorttia ja miettii mitä kannattaa puhua. ei ne kaikilla mene niiden käyrien mukaa. joten älähän huolestu. :hug:
 
Rrrockmom-27
Meillä tyttö tuossa iässä puhua pälpätti taukoamatta. R-kirjainta ei kylläkään sanonut, mutta muuten oli muut kirjaimet puheessa.
Puhui ihan oikeita asioita, mutta aikamääreet, eilen, tänään, huomenna meni sekaisin...
 
Tyttö 2v5kk
Hei!
Meidän 2v5kk neiti juttelee kovasti ja reippaasti. Mutta vaan osa sanoista on ns. oikeita, osa taas lyhennelmiä oikeista sanoista ja osa hänen itse keksimiään. Ja esikoinen puhui samanikäisenä suurin piirtein samalla tavoin, mutta nyt 7-vuotiaana puhe ja kirjaimet ovat sujuvia ja on lukenutkin jo reilun vuoden verran. Tiedän, että jotkut lapset puhuvat jo tässä vaiheessa täysin sujuvasti, mutta on niin yksilöllistä, että en näe mitään syytä huolestua. Pääasia on, että lapsi osaa kommunikoida, ymmärtää ja puhuu edes jotakin. Puhe tulee kyllä sieltä aikanaan.
Meillä tyttö osaa sanoa melkein kaikki kirjaimet ja tunnistaakin ne tekstistä. Ainoastaan r tulee pörinänä. Mutta siis jotenkin kuitenkin. Vieras ei kovin paljoa puheesta tolkkua saa, mutta yksittäisistä sanoista kylläkin. Vaan eiköhän tämä tästä lähde. Neuvolassakin sanottiin olevan täysin ikäisensä tasolla. :hug:
 
manhattan
mukava kuulla ettei muidenkaan lapset osaa vielä puhua, meidän poika 2v4kk ja sanoo vain muutaman sanan, oman pölpötyksen lisäksi, mummu, pappa, mennään, ei, joo, kakka!ja omia sanoja, lisää on zäzää!tuntuu et kaikki muut smanikäset puhua pälpättää jo selvästi!
 
meillä tyttö 2v10kk on myös tosi harva sanainen varmaan 20 sanaa plus paljon omaa höpötystä, että on kyllä kaikkea muuta kuin hiljainen.. tarhassa jutellaan lähitulevaisuudessa jonkun erityishoitajan kanssa ja olen melko varma että meidät passitetaan puheterapiaan :/ toivottavasta asiat alkaa sujumaan pian, ettei ole muuta vakavempaa =)
 
Meillä poika 2v 10kk puhuu kans vähänlaisesti.Sanoja on aika paljonkin ,mutta lauseita ei tule.Paitsi ei sanan kanssa kahden sanan lause.Vuodessa on kyllä menty eteenpäin kun vuosi sitten sanoja oli yksi =auto.Lauseita sais kyllä pikkuhiljaa alkaa tuleen.Ollaan oltu seurannassa puheenkehityksessä.Esikoinen tyttö puhui jo alle kaksi vuotiaana pitkiä lauseita ja selvästi.Aika hitaasti tuntuu puhe kehittyvän.Ajoittain olen kyllä aika huolissani tästä.Mutta on "kiva" huomata,että on muitakin vähäpuheisia vaikka välillä tuntuukin ,että kaikki muut samanikäiset puhuu jo täyttä häkää.
 
meillä 2v 7 kk poika puhuu paljon ja sanavarasto on uskomattoman iso. mut aina ei kaikki ymmärrä mitä tarkottaa, välillä mekin saadaan arvailla.... eli paljon puuttuu kirjaimia; nukkua=uttuu, traktori=attoli, purkka=uutta, isi=titi =)
 
Meillä kuopus täyttää just 2v8kk ja me olemme saaneet tämän syksyn puheterapiaa puheen viivästymisen takia. Syyskuussa neidolla oli aktiivisessa käytössä n. 15 sanaa ja sen takia olemme koko perhe sekä myös päiväkodin aikuiset opetelleet tukiviittomia, jotka auttavat kuopusta ilmaisemaan itseään. Puheen ymmärtämisessä ei hänellä ole mitään vaikeutta, mutta tämä tuottaminen. Nyt onkin mukavaa, kun viittomia on hallussa ja hän pystyy niiden avulla kertomaan mitä leikkii (esim. koiraa, kissaa, nukella, haluu kiivetä, laskea liukumäestä jne.) ja pyytämään sitä mitä haluaa (esim. leipää, juustoa, juomista, vihreät rattaat, ajamaan autolla).

Puhekin on kyllä kovasti kehittynyt ja nyt sanoja on käytössä varmasti tuplat tuohon syyskuuhun verrattuna. Ensi viikolla mennään taas muutaman viikon tauon jälkeen puheterapeutille, katsotaan, mitä hän on kehityksestä mieltä. Mä olen ollut hurjan tyytyväinen, että päästiin tähän tuen piiriin, niin suuri apu siitä on pikku tyttösellemme ollut. :heart:
 
kristiina-79
Meidän 2v9kk sanoi ekan sanansa "anna" 8kk:n iässä. Sittenpä pitikin lähes täydellistä mykkäkoulua, kunnes kesäkuun alussa (2v4kk) sanoi isi ja siitä alkoi sitten sanojen opettelu. Nyt puhua pälpättää tai siis yleisimmin KAILOTTAAA kaikki asiansa erittäin selkeästi. Ainoastaan r-kirjain tuottaa ongelmia...
 
nelli74 harmaana
Tuo puhuminen taitaa olla aika yksilöllistä, samoin kuin muutkin toiminnat. Minä puhuin jo n. vuoden iässä lauseita, mutta meidän poika 2, 5 vuotta puhuu lauseita vasta tänä syksynä. Olen kyllä korjannut pojan sanomisia jos huomaan että tosiaan hakee jotain sanaa oikein.
Liikkumisessa poika on ollut näppärä aina, kävelee mm. varpaillaan tahallaan. Neuvolassa sanottiin että olikohan 4-vuotiaana että tarttis osata noita juttuja.
Se kait on pääasia että vanhemmat ymmärtää mitä lapsi tarkoittaa? Eiköhän se puhuminen tule sitten ajallaan.
 
Meidän poika 2,5v ei kovinkaan paljon puhu, yksittäisiä sanoja muutama, useemmista sanoista sanoo alku tai loppu tavun.
Neuvolassa siihen ei mitenkään kovinkaan paljon olla puututtu.
Puheterapiasta viimeksi kysyin niin ei kuulemma vielä noin pientä mielellään oteta.
Eli meillä ei ole vaihtoehtoja kuin että odotetaan tohon 3v asti.
Välillä nii mietityttää että alkaako tuo poika puhumaa lainkaa......
 
meillä poika 2.7 vuotta puhuu todella hyvin kaikki sanat tulee osaa laskea neljään ja tuntee kaikki värit.
meillä lähdettiin kävelemään myöhään 1,3 vuotiaana kun harjoitteli vaan puhettaan eikä muut kiinnostanut oppi sit kyllä puhuun vuoden iässä.
 
Muistakaa tarkkailla sitä puheen ymmärtämistäkin, jos lapsi ymmärtää hyvin niin puhetta voi odotella ihan rauhassa. Tuli noista viittomista mieleen... mä käytän töissä paljon viittomia, kotona kun ei mee joku asia perille tai ollaan liikenteessä ja pitää lapsille jotain sanoa kauempaa, niin meinaan ruveta niille viittomaan. Vois olla muksut ihmeissään että mitä toi tuolla viuhtoo :D
Vois kyllä niillekin opettaa niin ei tarttis karjua aina kaupan toiselle puolelle tms..
 

Yhteistyössä