Miten paljon syötte d-vitamiinia päivässä? Entä teidän lapset?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Vedän ite 50 mg päivässä talvella. Lapsille 25 mg. Sitten keväällä vähän harvemmin. Kesällä ei lainkaan.

Lissu vois kertoo omat määrät kun hänellä on näissä aina kivat näkemykset.

Saako d vitamiinia muualta kuin purkista tai auringosta?
 
Ainoat lisät mitä ollaan tarpeen mukaan otettu on elektrolyytit.

Syödään aika pitkälti pelkkää eläintä niin siinäpä saa ihan kaiken mitä ihminen tarvitsee.


Uni 👍
Terveys 👍
Mieli 👍
Energiatasot/suorituskyky 👍
 
Vedän ite 50 mg päivässä talvella. Lapsille 25 mg. Sitten keväällä vähän harvemmin. Kesällä ei lainkaan.

Lissu vois kertoo omat määrät kun hänellä on näissä aina kivat näkemykset.

Saako d vitamiinia muualta kuin purkista tai auringosta?
Tämäkin vierailija (kuten moni muukin tässä ketjussa) sekoittaa suloisesti mikrogrammat (μg) ja milligrammat (mg). Toivottavasti yksikään ei ole hoitoalalla, potilaiden henki on tuollaisella tietotasolla vaarassa. 💀 Ero on tuhatkertainen...
 
Syksyllä varastot ovat täynnä ja kaikki lisät liikaa
Olet kalaa syövä naturalisti?

Moni vetoaa tuohon auringon vaikutukseen kesällä. Se kuitenkin edellyttää oleskelua auringossa iho paljaana. Aiemmin oltiin paljon ulkotyössä pelloilla ja niityillä, mutta nykyisin suurin osa tekee työnsä sisällä.

perheenäidin d-vitamiinilook


Kalan syöminen auttaa varaston kerryttämisessä, mutta sitäkin pitää syödä runsaasti. Puoli kiloa silakkaa, siikaa tai ahventa, kilo lohta tai 4,5 kg pakasteseitiä :rolleyes: viikossa. Lissun mainostama naudanliha on D-vitamiinilähteenä kelvoton (0,2 μg/100g).
 
Viimeksi muokattu:
Olet kalaa syövä naturalisti?

Moni vetoaa tuohon auringon vaikutukseen kesällä. Se kuitenkin edellyttää oleskelua auringossa iho paljaana. Aiemmin oltiin paljon ulkotyössä pelloilla ja niityillä, mutta nykyisin suurin osa tekee työnsä sisällä.

perheenäidin d-vitamiinilook


Kalan syöminen auttaa varaston kerryttämisessä, mutta sitäkin pitää syödä runsaasti. Puoli kiloa silakkaa, siikaa tai ahventa, kilo lohta tai 4,5 kg pakasteseitiä viikossa. Lissun mainostama naudanliha on D-vitamiinilähteenä kelvoton (0,2 μg/100g).
Meillä syödään paljon erilaista kalaa.

Vedessä olevat sardiinit tai makrilli ovat myös hyviä. Niissä on erinomaisesti omega 3:a etc.👍

Hyvää lohta on vaikea löytää. En voi suositella kassilohta.
Silakka on semi roskakalaa nykyään dioksiinin vuoksi.

Onneksi kaupoista saa toistaiseksi vielä siikaa ja abboraa.

Rasvainen liha on myös erittäin tärkeä koska esim. B12 ja K2.👍
 
Meillä syödään paljon erilaista kalaa.

Vedessä olevat sardiinit tai makrilli ovat myös hyviä. Niissä on erinomaisesti omega 3:a etc.

Hyvää lohta on vaikea löytää. En voi suositella kassilohta.
Silakka on semi roskakalaa nykyään dioksiinin vuoksi.

Onneksi kaupoista saa toistaiseksi vielä siikaa ja abboraa.

Rasvainen liha on myös erittäin tärkeä koska esim. B12 ja K2.
Tietosi silakan dioksiineista ovat viime vuosituhannelta. Ja kassilohesta joiltakin jenkkisivustoilta. Suomalainen kirjolohi on ihan ok-ruokaa, sisältää vähemmän ympäristömyrkkyjä kuin luonnonlohi.

Itämeren kala on edelleen merkittävin yksittäinen dioksiinien ja PCB-yhdisteiden lähde suomalaisille. Pitoisuudet näissä kaloissa ovat pienentyneet jopa 80 prosenttia viimeisen 40 vuoden aikana.
Tutkimuksen mukaan nykyiset rajoitustoimet ovat riittäviä.
– Dioksiinien ja PCB-yhdisteiden pitoisuudet suomalaislapsilla ovat niin pieniä, että tiukemmilla rajoituksilla ei saataisi enempää terveyshyötyjä. Esimerkiksi kalan syönnin vähentämisestä voisi olla sen sijaan merkittävää haittaa, jos kalan terveyshyödyt menetetään, sanoo THL:n erikoistutkija Panu Rantakokko tiedotteessa.

PCB-yhdisteiden mittaaminen onnistuu nykymenetelmillä hyvin, mutta dioksiinien mittaaminen on vaikeampaa. Dioksiinin pitoisuudet ovat nykyään niin pieniä, että parhaallakin mittaustekniikalla analyysiin tarvittaisiin lähes desilitra verinäytettä.

 
Tietosi silakan dioksiineista ovat viime vuosituhannelta. Ja kassilohesta joiltakin jenkkisivustoilta. Suomalainen kirjolohi on ihan ok-ruokaa, sisältää vähemmän ympäristömyrkkyjä kuin luonnonlohi.

Itämeren kala on edelleen merkittävin yksittäinen dioksiinien ja PCB-yhdisteiden lähde suomalaisille. Pitoisuudet näissä kaloissa ovat pienentyneet jopa 80 prosenttia viimeisen 40 vuoden aikana.
Tutkimuksen mukaan nykyiset rajoitustoimet ovat riittäviä.
– Dioksiinien ja PCB-yhdisteiden pitoisuudet suomalaislapsilla ovat niin pieniä, että tiukemmilla rajoituksilla ei saataisi enempää terveyshyötyjä. Esimerkiksi kalan syönnin vähentämisestä voisi olla sen sijaan merkittävää haittaa, jos kalan terveyshyödyt menetetään, sanoo THL:n erikoistutkija Panu Rantakokko tiedotteessa.

PCB-yhdisteiden mittaaminen onnistuu nykymenetelmillä hyvin, mutta dioksiinien mittaaminen on vaikeampaa. Dioksiinin pitoisuudet ovat nykyään niin pieniä, että parhaallakin mittaustekniikalla analyysiin tarvittaisiin lähes desilitra verinäytettä.


Mielummin syön muuta kuin silakkaa:

”Dioksiinit eivät poistu ihmiskehosta välttämättä koko elinaikana.

Dioksiinit ovat yhteisnimitys yli 200:lle kemikaalille, joista 17 on myrkyllisiä ja siksi erityisen kiinnostavia. Hankalia näistä dioksiineista tekee se, että ne ovat rasvaliukoisia ja erittäin kestäviä. Ne kertyvät rasvakudokseen ja maksaan, eivätkä poistu ihmiskehosta välttämättä koko elinaikana; Dioksiinien puoliintumisaika on puolesta vuodesta 70 vuoteen. Edes raju laihduttaminen ei auta, sillä dioksiinit siirtyvät sujuvasti jäljelle jäävään rasvaan.

Jos olet lapsi tai hedelmällisessä iässä, syö isoa, yli 17 senttistä silakkaa vain 1–2 kertaa kuussa.”



Kassilohesta ei saa riittävästi omega 3:a ja senhän vuoksihan sitä yleensä juuri syödään…
Lisäksi niissä on antibiootteja ja kalarehu saattaa olla vähän kyseenalaista.🤷‍♀️
 

Yhteistyössä