vierailija
No mistä sitten voit tietää että ihminen saa kaikki vitamiinit mättöruoasta?Ei ole syöty muuta kuin pizzaa joskus kerran vuodessa.
No mistä sitten voit tietää että ihminen saa kaikki vitamiinit mättöruoasta?Ei ole syöty muuta kuin pizzaa joskus kerran vuodessa.
samaMä vältän aurinkoa. En välitä ruskettumisesta.
En tunne ketään joka söisi semmoisia. Onko niissä kananmunaa?No mistä sitten voit tietää että ihminen saa kaikki vitamiinit mättöruoasta?
Tämäkin vierailija (kuten moni muukin tässä ketjussa) sekoittaa suloisesti mikrogrammat (μg) ja milligrammat (mg). Toivottavasti yksikään ei ole hoitoalalla, potilaiden henki on tuollaisella tietotasolla vaarassa. Ero on tuhatkertainen...Vedän ite 50 mg päivässä talvella. Lapsille 25 mg. Sitten keväällä vähän harvemmin. Kesällä ei lainkaan.
Lissu vois kertoo omat määrät kun hänellä on näissä aina kivat näkemykset.
Saako d vitamiinia muualta kuin purkista tai auringosta?
Syksyllä varastot ovat täynnä ja kaikki lisät liikaa20 mikrogrammaa koko perhe päivittäin.
Olet kalaa syövä naturalisti?Syksyllä varastot ovat täynnä ja kaikki lisät liikaa
Meillä syödään paljon erilaista kalaa.Olet kalaa syövä naturalisti?
Moni vetoaa tuohon auringon vaikutukseen kesällä. Se kuitenkin edellyttää oleskelua auringossa iho paljaana. Aiemmin oltiin paljon ulkotyössä pelloilla ja niityillä, mutta nykyisin suurin osa tekee työnsä sisällä.
perheenäidin d-vitamiinilook
Kalan syöminen auttaa varaston kerryttämisessä, mutta sitäkin pitää syödä runsaasti. Puoli kiloa silakkaa, siikaa tai ahventa, kilo lohta tai 4,5 kg pakasteseitiä viikossa. Lissun mainostama naudanliha on D-vitamiinilähteenä kelvoton (0,2 μg/100g).
Tietosi silakan dioksiineista ovat viime vuosituhannelta. Ja kassilohesta joiltakin jenkkisivustoilta. Suomalainen kirjolohi on ihan ok-ruokaa, sisältää vähemmän ympäristömyrkkyjä kuin luonnonlohi.Meillä syödään paljon erilaista kalaa.
Vedessä olevat sardiinit tai makrilli ovat myös hyviä. Niissä on erinomaisesti omega 3:a etc.
Hyvää lohta on vaikea löytää. En voi suositella kassilohta.
Silakka on semi roskakalaa nykyään dioksiinin vuoksi.
Onneksi kaupoista saa toistaiseksi vielä siikaa ja abboraa.
Rasvainen liha on myös erittäin tärkeä koska esim. B12 ja K2.
Mielummin syön muuta kuin silakkaa:Tietosi silakan dioksiineista ovat viime vuosituhannelta. Ja kassilohesta joiltakin jenkkisivustoilta. Suomalainen kirjolohi on ihan ok-ruokaa, sisältää vähemmän ympäristömyrkkyjä kuin luonnonlohi.
Itämeren kala on edelleen merkittävin yksittäinen dioksiinien ja PCB-yhdisteiden lähde suomalaisille. Pitoisuudet näissä kaloissa ovat pienentyneet jopa 80 prosenttia viimeisen 40 vuoden aikana.
Tutkimuksen mukaan nykyiset rajoitustoimet ovat riittäviä.
– Dioksiinien ja PCB-yhdisteiden pitoisuudet suomalaislapsilla ovat niin pieniä, että tiukemmilla rajoituksilla ei saataisi enempää terveyshyötyjä. Esimerkiksi kalan syönnin vähentämisestä voisi olla sen sijaan merkittävää haittaa, jos kalan terveyshyödyt menetetään, sanoo THL:n erikoistutkija Panu Rantakokko tiedotteessa.
PCB-yhdisteiden mittaaminen onnistuu nykymenetelmillä hyvin, mutta dioksiinien mittaaminen on vaikeampaa. Dioksiinin pitoisuudet ovat nykyään niin pieniä, että parhaallakin mittaustekniikalla analyysiin tarvittaisiin lähes desilitra verinäytettä.
Lasten altistus kalan dioksiini- ja PCB-myrkyille Suomessa vähäistä, kertoo turkulaistutkimus
Suomalaislapset altistuvat dioksiineille ja PCB-yhdisteille hyvin vähän, kertoo tuore tutkimus. Pitoisuudet jäävät lasten veren seerumissa selvästi alle Euroopan Elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) arvioiman haitattoman tason. Aineiden haittavaikutukset ovat suomalaislapsilla...www.ts.fi
Eipä taida olla ihan noin yksinkertaista.Lissun mainostama naudanliha on D-vitamiinilähteenä kelvoton (0,2 μg/100g).
150 mikrogrammaa vrk, heti herättyä jos mahdollista. Tällä hetkellä purutabletteina, 100 mikroa +25 ja 25. Välillä ollut möllereitä.Mietin onko mun määrä hyvä?
Aikuiset 4000 IE eli 100 mg ja lapset 2-13 v ottaa 2000 IE eli 50 mg.
Miten te otatte?
Jos on kananmuna/kala-allergia. Muut ei tarviMaksimiannos on kylläkin 10 mikrogrammaa.
Vain kuusi viikkoa.Syksyllä varastot ovat täynnä ja kaikki lisät liikaa
Terve monipuolisesti syövä ihminen kyllä mutta lapsi, vanhus, sairas ja ruoka-aine rajoitteinen ei saa.Miksi käytätte ravintolisiä ylipäätään? D-vitamiinia tarvitaan se 10 mikrogrammaa päivässä ja sen saa vaikka litrasta maitoa. Tasapainoisesta ja monipuolisesta ruokavaliosta saa kaiken tarvitsemansa.
Niiden täytyisi syödä kalaaEvoluution tulosta on että, Suomalaiset eivät tarvitse juurikaan lisä D- vitamiinia. Pohjoiseen saapuneet tumma ihoiset tarvitsevat lisä D-vitamiinia. Heille täkäläinen auringon valo ei riitä.
Nyt leikellään kasvaimiaMä vältän aurinkoa. En välitä ruskettumisesta.