Mitähän opettaja tuumais kun kieltäis lapselta hiihdon?

Todella surkea vertaus. Maksaako tämä sata euroa vanhemmille jos lapsi ei syö koulussa hernekeittoa van ottaa sen sijaan näkkärin ja on nälissään? Keksi parempi.
Mitä ihmettä? Eihän se hiihtämättä jättäminenkään maksa sataa euroa? Vai mihin sinä nyt viittaat?

Käytettyjä suksipaketteja saa muutamalla kympillä ja niiden käyttömäärähän on ihan itsestä kiinni. Mikään pakkohan ei ole vapaa-ajalla hiihtää, mutta ei omia hiihtoantipatioitaan kannata lapseen istuttaa.
 
  • Tykkää
Reactions: baby-mama
Alkuperäinen kirjoittaja Isämies;29232767:
Mitä ihmettä? Eihän se hiihtämättä jättäminenkään maksa sataa euroa? Vai mihin sinä nyt viittaat?

Käytettyjä suksipaketteja saa muutamalla kympillä ja niiden käyttömäärähän on ihan itsestä kiinni. Mikään pakkohan ei ole vapaa-ajalla hiihtää, mutta ei omia hiihtoantipatioitaan kannata lapseen istuttaa.
Jos saisin paketin parilla kympillä, ni ostasin. Mut en saa. Kirpparilla kävin, sillä ainoalla joka täällä on. Tori.fi osoitteessa oli yksi sopiva paketti ilman monoja (eli monot ois ostettava ja nekin maksaa jonkun kympin) ja matkaa suksia hakemaan 70km. Asumme pohjoisessa Suomineidon synkimässä persesilmän sopukassa ja täällä ei todellakaan käytettyä tavaraa loju joka kaupassa ja joka kodin nurkassa vain odotamassa että haen ne puoli ilmaiseksi. Joudun siis todellakin maksamaan uusista suksista parin hiihtokerran takia. Tai siis en joudu kun en osta, mut.. :D
 
"vieraana"
Alkuperäinen kirjoittaja Vasemman käen rukkanen;29228669:
Hmmm...lapsi on vasta tokalla, mutta kaikkina muina vuosina olette lainanneet sukset jostain
Hmmm...meillä on ainakin jo 3v alkaen vaadittu päiväkotiin sukset.

Mut niinkauan kun perusopetus on maksutonta niin minusta ei voida vaatia vanhempia hankkimaan kalliita välineitä muutamaa tuntia varten. Ihan sama kun sanottais ettei äikästä pääse läpi jos lapsilla ei ole koulussa mukana iPadejä opetusta varten.
 
"ope"
Voi hitto, teidän opettajalla olis varmaan parempaakin tekemistä kuin miettiä teidän Jani-petterille korvaavaa tekemistä kun muut hiihtävät... :headwall:
Kyllä se ope kykenee tuon asian ratkaisemaan, ja uskon ettei tuota edes suurta tuskaa. Kyllä meilläkin on ihan sitä maalaisjärkeä, vaikkei moni uskois. :) (Ja ymmärrämme kyllä tällaisiakin ongelmia, ei ole ainutkertaista.)
 
"viiv"
[QUOTE="ope";29233720]Kyllä se ope kykenee tuon asian ratkaisemaan, ja uskon ettei tuota edes suurta tuskaa. Kyllä meilläkin on ihan sitä maalaisjärkeä, vaikkei moni uskois. :) (Ja ymmärrämme kyllä tällaisiakin ongelmia, ei ole ainutkertaista.)[/QUOTE]

Vinkkaa vähän että mites ratkaistaan? Onko henkilökuntaa valvomaan kahta erillistä suoritusta, jotta pääsee valkkaamaan mitä haluaa tehdä?

Ehkä tämä meidän kunta vaan on niin köyhä, että tuntuu kouluissakin olevan vain se nipinnapin tarpeeksi suuri määrä opeja ja avustajia.

Mun mielestä sä nyt näyttelet vähän liian laupiasta, mulla on sisäpiiritietoa ja uskallan väittää että kyllä lukuisia opettajia ketuttaa se että joka vuosi saa vääntää samasta asiasta, ei ole suksia, ei ole luistimia, oletetaan että koulu kustantaa kaikki nämä, mutta ei hetkeäkään ajatella että mistäs takapuolesta nekin rahat muka revitään?

Joka vuosi samaa vääntöä kun ei lapsilla ole kunnollisia talvivarusteita päällä jos pitäisi ulkona liikkua, sitten lapset märisee kun jalat palelee ja sormet on jäässä.

JNE. Myönnä pois, tiiät hyvin mistä mä puhun? :D
 
[QUOTE="Jenis";29228285]Siitähän tulee mielenkiintoinen soppa, kun jokaisen perheen mamma alkaa "kieltää" lapseltaan erilaisia kouluaineita tai osia niiden sisällöstä ;) Se lapsihan saattais vaikka innostua hiihtämisestä, jos ois kunnon välineet ja pääsisi vaikka äidin/isän/kummin kanssa ladulle muutenkin kuin koulussa pakolliset tunnit. Hiihtäminen ei oo kauheen helppoa omaksua jos sitä ei yhtään harjoittele vaan vetäisee suorilta ladulle, vääränkokoisissa kamppeissa ja sukset voitelematta, esim...[/QUOTE]

Näinpä :flower:
 
"hhh"
Lapsi vinkuu kun ei jaksa kulettaa suksia mukana ja vinkuu kun inhoaa hiihtämistä ja minä vingun joka vuosi kun ne pitää hommata. Jos en vaan hommais.. :)
äitinsä tyttö.

paikalliskirpulle ilmoitus, ostetaan sukset kokoa se ja se. tai kiertelet kirppiksiä KUN tulee lumet. jos tulee... :whistle:

vituttaahan se, joka vuosi sama juttu ja noilla oli viime talvena tasan 3 kertaa hiihtoa!!!
 
"hhh"
Olemme lainanneet sukset joka vuosi tutultani. Kysyin jo lokakuussa käykö että taas lainaamme helmikuussa suksia, mutta nyt ei käynyt. Ei tullut yllätyksenä että hiihtoa on joka vuosi. Pitää vielä kysellä lainaa muualta mutta koulun takia en ala satasta laittamaan lajiin muutaman hiihtokerran vuoksi.
no eikö yhtenä vuonna vois itsekin ostaa :O ostat sellaset millä menee seuraavan talvenkin, haet vaan uudet monot.
 
"hmh"
Hiihto on osa suomalaista kulttuuriperintöä. Huonoilla välineillä se mahdollinen kipinä, lapsi kun on oma persoonansa, ei pääse edes syntymään ja varmasti tuo vanhempienkin asenneongelma vaikuttaa lapseen. Hiihto on hyvä ja monipuolisesti rasittava liikuntalaji.

Minä vihaan hiihtoa. Vedin huonoilla suksilla koko ala-asteen ja vähän paremmilla yläasteen. Opin perustekniikat murtomaahiihtoon ja luisteluhiihtoon ja kävin kerran-pari vapaa-ajallakin hiihtämässä parikymmentä metriä kodin viereiseen metsään syömään juustosämpylöitä ja juomaan termarista kaakaota. Vastustin periaatteesta pakkoa harrastaa lajia, josta ei yhtään tykkää. Pakollisissa hiihtokilpailuissa jättäydyin tahallani koko koulun viimeiseksi maaliintulijaksi porrastetuista lähdöistä huolimatta protestoidakseni osallistumispakkoa.

Nyt olen jo kohta kolmekymppisenä muutaman kerran harkinnut suksipaketin ostoa ja lentokentän kiertämistä.

Hiihtoviha jos mikä kasvatti luonnetta, antoi terveen kanavan teini-iän kapinalle ja opetti, että ikävältäkin tuntuvia asioita on ihan hyvä edes kokeilla, niitä kun tulee elämässä vastaan muutenkin. Ja sen, että kuuma mehu on kuitenkin parempaa kun on ensin pakkasessa suksinut menemään, palkinto tuntuu paremmalta kun sen eteen on vähän ponnistellut.

Oma lapseni hiihtää ne pakolliset.
Mulla on aina ollut upouudet kamppeet ja silti vihaan hiihtoa enemmän kuin mitään muuta. Ikinä en ole yläasteelle raahannut edes suksia, meillä oli onneksi vaihtoehtoja. Nyt 25 vuotiaana olen yhden ainoan kerran hiihtänyt ala-asteen viimeisen luokan jälkeen ja vihasin sitä vieläkin. Tais olla pari vuotta sitten
 
Huutelen puskista
Minäkin vihaan sählyä, koska sain yläastelaisena mailasta milloin varpaille, milloin mojovan mustelman käsivarteen. Silti pelasin sitä liikuntatunneilla siinä missä muutkin. Ei tullut mieleenkään kitistä ja valittaa. Jos tuo sählyn peluu olisi vatainut oman mailan oston, sellaisen olisivat vanhempani ihan varmasti ostaneet. En ole enää aikuisiällä sählyä pelannut, mutta en myöskään koe kärsineeni siitä, että sitä piti pelata koulussa.

Asioiden kyseenalaistaminen on ok, turha rutina ei.
 
Huutelen puskista
Anteeksi edellisen viestin kirjoitusvirhe. Jatkakaa te suksiasiasta tappelua, minä en enää jaksa.

Ps. Olisi kiva tietää, missä pikkukylässä Pohjois-Suomessa aloittaja asuu. Kun kyllä niitä kirppareita täälläkin on, samoin kylien ja kaupunkien omat FB-sivut sekä kauppojen ilmoitustaulut. Ei meillä täällä pohjoisessa asiat nyt ihan noin hanurista ole kuin aloittaja antoi ymmärtää! Kuinkahan kovasti niitä käytettyjä suksia on tosiasiassa edes etsitty vai odotetaanko niiden hiihtävän vastaan.
 

Yhteistyössä