Alkuperäinen kirjoittaja ap:
olipas arka aihe kun tuli tiuskahtelevia vastauksia.
Anteeksi että sanoin allergia. Siis ihminen joka ei siedä laktoosia. Ja anteeksi myös etten tiennyt hylan ja vähälaktoosisen olevan sama asia.
Kiitos vastauksista. Nyt tiedät. ja muuten, minä teen tarvittaessa vaikka täysin maidottomat, munattomat ja gluteenittomat tarjottavat. Se ei ole minulle mikään ongelma.
joten ei tarvitse vasta siihen sävyyn kun en välittäisi ihmisten ruokarajoituksista. Vain sen takia etten tiennyt vähälaktoosisen ja hylan olevan sama asia.
Mutta nytpä tiedän senkin. Kiitos ja hei hei
ja p.s Jos itsellä tai perheessä ei ole ongelmia laktoosin ym kanssa tai ruoka allergioita niin ei niistä välttämättä tiedä missä kaikessa sitä laktoosia onkaan. Joten olisi varmasti vain paras sanoa se suoraan eikä ottaa itseensä asiasta.
Ravintolat tietty eriasia kun niissä voisi olettaa olevan tietämystä....
Ehkä ymmärsit väärin, etkä varmasti ole ainut joka ei muista/tiedä että Hyla on Valion tuotemerkki.
Rauhaa siis.
On totta kyllä että suurin osa ihmisistä ajattelee että laktoosi intorelanssi ja maito allergia ovat sama asia.
Vähän niinkuin keliakiasta ja vilja-allergiastakin..
Turha siitä on suuttua jos/kun muut korjaavat, ja toisaalta kyllä senkin joka asiasta tiedon oikeaksi korjaa voisi miettiä miten sanoa ystävällisesti.
Viikonloppuna kun kaverini kanssa mietin että millä voisin korvata piimän piirakkapohjassa että hänenkin poikansa voisivat sitä syödä (maito allergisia) mieheni ajattelematta asiaa sanoi etteihän siinä ole maitoa, sähän laitoit siihen piimää..
Niinpä niin.. mistähän se piimä tehdään..
Mutta joo, jos on kylään tulossa semmoinen henkilö joka on herkkä laktoosille, kannattaa tarjottavat tehdä maidottomina.
Esim. riisimaitoa, kauramaitoa rasvoista Keiju margariini ja taisi vielä sunnuntain juokseva margariinikin olla maidotonta.
Näin ei ainakaan tuota mitään ongelmaa tälle kyseiselle henkilölle.