Ihan ensimmäisenä kiinnostaisi tietää mitä oireita moiseen yleensä kuuluu? Jos laktoosi ei sovi, miten se ilmenee?
Lääkärissä on käyty, verikokeille mennään ensi viikolla ja parin viikon päästä saadaan sitten tulokset eli homma on sinänsä jo hoidossa. Kiinnostaa vaan tietää että miten osuvat nämä oireet ovat, eli miten todennäköistä tuo lasten kohdalla sitten oikeasti on.
Jos tilanne tosiaan on se, että lapset moisen diagnoosin saavat, niin muutama kysymys siitä ruoasta askarruttaa.
Onko se niin, että HYLA tuote on yhtä kuin vähälaktoosinen, eli ei kuitenkaan laktoositon? Ja selviääkö se sitten vain kokeilemalla että sopiiko edes ne HYLA-tuotteet, vai pitääkö olla kokonaan laktoositon.
Vai onko ne laktoosittomat tuotteet sitten maitoallergisille, joka taas on eri asia, kuin laktoosi-intoleranssi? Ja heille siis sopii automaattisesti tuotteet, joissa laktoosia on, mutta vain vähän?
Kun käyn kaupassa, saanko sieltä kaiken sen mitä ennenkin...eli onko HYLA:na (laktoosittomana) tarjolla kaikkea sitä mitä ihminen nyt noin niinkuin muutoinkin kaupasta ostaa?
Entäs sitten kaikki Saarioisten laatikot, lasagnet yms. joita aina sillointällöin ollaan käytetty...onko ne yleensä HYLA/laktoosittomia vai ei?
Löytyykö sitä laktoosia sellaisestakin tuotteesta josta sitä ei vlälttämättä osaa odottaa, eli pitääkö jatkossa käydä kaikki tuoteselosteet tarkasti läpi, kunnes ne oppii muistakaan?
Ja vielä kiinnostaa sellainen, että miten tarkasti päiväkodissa/koulussa/kaverisynttäreillä on noudatettu lapsen vähälaktoosista/laktoositonta ruokavaliota?
Ja jos lapsi vahingossa läyttääkin laktoosipitoista tuotetta, mitä oireita siitä tulee?
Paljon oli nyt kysyttävää, mutta josko joku jaksaisi vastata