minkä kokoinen haalari 1½ vuotiaalle?

meillä on tällä hetkellä 11kk vanha poika, jonka mitat ovat 10kg/77cm. Olen ostamassa syksyksi haalaria. MInkä kokoisen ostan? 86 vai 92cm?
Tällä hetkellä 86cm olisi paras, mutta meneekö vielä syksyllä? Minkä kokoisia teidän n. 1½ vuotiaata lapset ovat?
 
Meidän1½-v tyttö on 80cm ja 9.3 kg ja meinaan ostaa 86 cm haalarin jonka oletan mahtuvan ensi syksynä. Kasvaako sun lapsi tasaisesti? Voisko siitä päätellä vähän ensi syksyn mittoja? Itse ajattelin ostaa jonkun vähän edullisemman haalarin niin sitten ei niin harmita, jos ei enää syksyllä mahdu.
 
Viime keväänä minä ostin/sain yhden haalarin 80cm, takin 80cm+housut86cm ja takki/housu-yhdistelmän 86cm. Poika täytti 1v huhtikuun lopussa ja oli pituuskäyrillä vähän yli 0, vähän alle 1.

Haalari oli loistava keväällä ja syksyllä kävi nopeasti pieneksi. nuo muut olivatkin oikean kokoisia koko syksyn. Talvella ollaan jatketty 86cm haalarilla vieläkin, vaikka pituutta on nyt ainakin 88cm. Eli useimmissa malleissa haalari on reilu. Toki vähän vaikuttaa se, onko pituus jaloissa vai selässä (niinkuin meillä). Ja se neuvolasta saatu oma pituuskäyrä on hyvä apu tässä.

Itse ostin nyt kevääksi ja syksyksi 98cm haalari + housut ja takin ja ne on hirvittävän isot housujen osalta... Olin kahden vaiheilla ostanko toisen asun 92cm:nä.

Eli vastauksena on a) huomio eri mallien erot, b) minä ostaisin 86cm, jotta liikkuminen olisi mukavaa myös nyt keväällä (siis oletan, että haalaria käytetään nytkin), c) harkitsisin myös takki/housu-yhdistelmää - se voisi sallia isommankin koon ilman että liikkuminen häiriintyy tai hieman pienissä vaatteissakin pystyy liikkumaan, kun selkä ei kiristä.
 
Meillä esikoispoika oli 1 v 12 kg ja 76 cm. 1,5-vuotiaana 86 cm vaatteet olivat oikein sopivia. 92 cm alkoi olla sopiva koko vasta 2-vuotiaana, jolloin pojalla mittaa oli jo 15 kg ja 87,5 cm.
 
Ostin juuri tytölle 1 v 3 kk POP:sta (ihanan =) ) välikausihaalarin kokoa 86 cm. Tyttö on tosin aika pienikokoinen, mutta uskoisin että tämä menee nyt keväällä ok ja vielä syksyllä myös.

Toivottavasti, kun tuota hintaakin oli ihan riittävästi B)
 
meillä nyt 1,5 v tuplat. tämän talven on ollut käytössä 86 cm haalarit, ja varmaan menisi tämän kevään vielä tuo 86-koko. meillä kaapissa odottaa 92 cm välikausihaalarit, joten ne on tulossa käyttöön kunhan kelit lämpiää.
kokoa lapsilla nyt sunnilleen 84cm/11kg ja 81cm/12kg.
 
Meillä tyttö on nyt 1v7kk, pituutta 86cm. Käytössä on koko talven ollu Lassien 80cm haalari ja ihme kyllä mahtuu vieläkin hyvin. Eli tuurikauppaa on haalarin hankinta, mallista riippuen mahtuu tai ei mahdu.
 
Ostimme talveksi nyt 1v 5 kk tytölle haalarin kokoa 92 joka on vieläkin iso.. piti ostaa heti perään koon 86 haalari koska oli liian iso ja kömpelöähän se on sellaisessa liikkua. On muuten Lassien, liekö Lassiella muutenkin suurempi mitoitus..
No, menee sitten kai ensi talvena tuo 92 haalari, ainakin taulukon mukaan.
Löysin jokin aika sitten (tuon haalarin ostoon liian myöhään.. :D ) tällaisen sivuston jolla voi ennakoida kasvua.. tuossa on 0-5 -vuotiaiden poikien kasvua.
Meillä tyttö on ainakin kasvanut aika lailla tuon keskikokoisen tytön mitoissa.

http://www.sairaslapsi.com/frame.cfm/cms/id=660/sprog=4/grp=9/menu=1/
 
Osta 92 - toppahaalari saa olla reilu ja menee sitte varmasti koko talven. Meillä poika oli tuossa iässä pari-kolme senttiä pitempi ku mitä tuo teidän ja viime syksynä haalaria ostaessani olin kokoajan kiinni koossa 92 - onneksi liikkeessä myyjä katsoi poikaa ja sanoi suoraan että ostat 98-kokosen jos et halua lähteä ostamaan uutta haalaria heti joulun jälkeen... Kun haalarin pukee päälle ja lapsi seisoo suorana, pitäisi haarasaumasta kiinniotettaessa käteen jäädä tyhjää tilaa "reilu kourallinen" että lapsi pystyy liikkumaan kunnolla haalari päällä (ajattele miltä itsestä tuntuisi haaroissa painava sauma kun istut alas tai kumarrut). TUota ohjetta noudattaen 98 oli syksyllä aika reilun kokonen´,mutta nyt ei ole enää yhtään iso (92 taas olis varmasti nyt pieni koska pojalla on pitkä selkä). Mutta niinkuin tuolla aiemmin mainittiin - riippuu paljon siitä minkä mallinen lapsi on (pitkäselkäisen tapauksessa siis ota isompi).
 
Onko sulla tallessa oma ja miehen vanha neuvolakortti? Niistä on hyvä tsekkailla suuntaa lapsen tulevasta pituuskasvusta. Lapset kasvavat isän pituuskasvun mukaan melko tarkasti. Uskomatonta, mutta totta! Niistä korteista on helppo katsoa minkäkokoinen lapsesi suunnilleen on minkäkin ikäisenä. Tietty jokainen lapsi yksilö, mutta parin sentin tarkkuudella kasvun näet :) Meillä kaksi lasta, vanhempi 3v ja tämä konsti tepsinyt koko ajan. Kaupan täteihin tai kokoluokituksiin iän perusteella jos olisin luottanut, olisi kaapissa iso pino käyttämättömiä vaatteita. Itse kun ostan aina esim. seuraavaksi talveksi haaarin edelliskauden alesta. Viime vuonna myyjä ei meinannut kaupata 3v:lle 104cm haalaria (vaan 98cm, joka on 3v koko), mutta pidin pääni. Poika oli 3v:na 103,5cm pitkä (isänsä 103).
 
tälläinen vinkki myös, että heinäkuussa on ale! jossei halua juuri sitä oranssia tai vaaleanvihreää haalaria niin niitä on myös sitten myynnissä. toki ns. hittivärit mene heti, varmasti semmosiai ruskeita, sinisiä ja jotain pinkkejä lainakin öytyy myös tuolloin.
 
Meillä 15kk poika joka on n. 80 cm (+) pitkä ja painaa n. 11 kg.

Käytiin ostamassa kevätpuku pojalle, ajatuksena että otetaan tuo 86 cm (nyt käytössä 80 cm toppapuku) ja ostetaan sitten syksyllä isompi jos toi ei enää mahdu päälle. Ja huomattiin kaupassa että tuo 86 cm puku on ihan hurjan iso nyt, olisi poika hukkunut 92 cm pukuun.

Pitääpä muuten kysellä anopilta miehen neuvolakorttia, jos sais vaikka kopion siitä ottaa jos toi Bonustehtävän vinkki pitää paikkaansa :D
 
Meillä tyttö on 11kk ja ostin alesta ensi talveksi toppapuvun kokoa 92 (tänä talvena oli koko 80cm, nyt jo aika nafti) kevät puvuksi ostan 86cm haalarin ja uskon sen menevän vielä syksylläkin. Tyttö on nyt about 10,5kg ja 76-77cm??
 
Meillä tyttö 1 1/2 vee ja mitat 83cm ja 12.2kg. Käytössä 80cm reimatec ja 86cm remu. Kummatkin juuri hyviä nyt. Eli riippuu kyllä paljon merkistä. Kevääksi kaapissa 86cm lennen haalari ja ensi talveksi 92cm reimatec... Saas nähdä kuin käy.... Tosiaan kasvu on yli vuotiaalla ihan eri luokkaa kuin sitä ennen.
 
Meillä poika on 83cm ja 10,5kg.. Meillä on kevät haalari kokoa 86, samaa käytettiin viime syksynä. Aika iso malli on, että vastaa melkeen kokoa 92. Toppapuku oli talvella kokoa 92, menee varmaan myös ensi talvena. Suositan ostamaan sen 86 kokoisen, koska lapsellasi kokoa vielä 77cm. Varmasti menee myös syksyllä, jos lapsesi on kasvanut tasaisesti..
 
Meillä on käytössä nyt (talvihaalarina) Rasavil-merkkinen 84-senttinen haalari, sen uskon menevän vielä ensi talvenakin, ainakin alussa. Pojallamme nyt ikää 1v5kk. 1-vuotisneuvolassa pituutta oli 76,5cm.
 
meillä on ollu niin pikkunen tyttö että varmaan tossa vaiheessa oli käytössä 74 haalrit.. max 80.. :)

ja tuo riippuu paljon haalarin merkistäkin.. sen kokoisen ostaisin mikä nyt on vielä jonkin verran reilu.. jos siis vasta syksyllä aiot käyttää.. mutta jos jo keväällä käyttöön niin osta se mikä nyt sopiva.. liian isossa haalarissa on lpsen hankala liikkua ja leikkiä!
 
Meidän kuopus on tuommoinen pikkuinen tapaus ja hänellä on käytössä Reimatecin haalari kokoa 74cm. Reimat ovat sen verran reilun kokoisia, että uskon tuon menevän ainakin tämän kevään.
Esikoistyttö on 3-vuotias ja hänellä on käytössä 92cm haalarit
 

Yhteistyössä