Lasten pelastusliivit teinille?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kevään ensimmäinen mökkiviikonloppu syksyllä ostetulle mökille. Saimme erittäin hyväkuntoisen soutuveneen kaupan mukana ja nyt kun järvi on sula ensimmäistä kertaa niin tytöt (15v ja 17v) haluaisivat lähteä soutelemaan.

Ongelmana vaan on ettei kummallekaan löydy sopivia pelastusliivejä... Isovanhempien veneellä käydään muutaman kerran kesässä, joten veneily on sinällään tuttua tytöille.

Meillä ei omia liivejä ole, mutta mökiltä löytyy kahdet aika uudet lasten perinteiset pelastusliivit kokoa 10-20kg ja 20-30kg. Minusta vene ei irtoa rannasta ilman että tytöillä on edes jotkut liivit päällä. Nuorempi 15v painaa noin 40kg ja vanhempi noin 45kg,

Uskaltaisikohan tytöt päästää soutelemaan, jos laittavat nuo lasten pelastusliivit päälle nyt tällä mökkeily kerralla?
 
vierailija
Kyseessä on siis hyvin suojaisa pieni järvi ja tavallinen soutuvene. Tytöt osaavat kyllä soutaa itsenäisesti ja tietävät miten vene yleisesti käyttäytyy, joten siitä minulla ei ole huolta. Ovat myös täysin uimataitoisia.

Kyse olisikin lähinnä vain kevyestä soutelusta rannan lähettyvillä. Veneeseen ei meillä ilman liivejä mennä, mutta nyt ei ehditty uusia ostaa... kesälle olisi kuitenkin tarkoitus hankkia uudet.

Kokeilimme että nuo lasten koon pelastusliivit mahtuivat kyllä molemmille vielä päälle, joten antaisitteko mennä noilla lasten liiveillä tällä kertaa?
 
vierailija
En. Sinne ehtii kyllä sitten kun on lämpimät vedet ja asianmukaiset varusteet.
Vinkki. Kesällä voitte kokeilla ja harjoitella sitä kun käännätte veneen järvessä nurinpäin ja kiipeätte sinne.
 

Yhteistyössä