Minkä ikäinen oli esikoinen, kun toinen syntyi JA HOMMASITTE TUPLARATTAAT?

  • Viestiketjun aloittaja "mymmeli"
  • Ensimmäinen viesti
meillä
meillä esikoinen 2v 1kk kun vauva syntyy ja tiedän että vaikka on reipas tyttö niin ei millään jaksaisi tarpoa etenkään talvella lumessa. Mutta enemmänkin siinä on vielä se, ettei sitä sais pysymään ees millään seisomalaudalla kun on vilkas tapaus ja uhmaa on paljon. Eli siitä seisomalaudaltakin lähtis ihan varmasti menee, etenkin jossain kaupoissa tms. Nytkin on jo ohjaamista että kävellään vaikka autoparkille, kun meinais lähteä juoksemaan omaan suuntaansa ja ei halua pitää kädestä esim katua ylittäessä. Ei siinä jos ois vauva vielä vois mitenkään lähteä sen perään. Eli pelkästä jaksamisesta ei ole kiinni, vaikka toi jaksaa juosta kiipeillä ja kävelläkin, on silti helpointa laittaa vaunuihin istumaan ja kiinni silloin kun mennään sinne minne äiti haluaa. (puistoon vaikka joka on lähellä voi tyttö kävellä, kun haluaa sinne muutenkin mennä ja tietää mihin mennään eikä pistä vstaan)
 
xomox
Sehän riippuu ihan siitä miten paljon ja kuinka pitkiä matkoja lasten kanssa kävellään. :)

Meillä esikoinen oli 1v 9kk kun toinen syntyi ja tuplarattaat hankittiin. Esikoinen oli jo reipas kävelijä, mutta kävelimme usein todella pitkiä lenkkejä, koska autoa ei ollut käytössä ja toisaalta reippaalla pikkuisellakin voi olla mielessään ihan eri suunta johon kävellään kuin äidillä. ;)
 
"Miranda83"
meillä syntyy neljäs keväällä ja nuorin on silloin 1v 7kk ja aattelin ostaa tuplat. käytän silti noita meidän normi vaunuja vauvalla jos tässä kotialueella ollaan.

esikoisen ja kuopuksen välille tuli joskus 2v3kk ja ei käynyt silloin edes mielessä tuplat, mutta ikäerokin oli isompi. nyt en taas osaa kuvitella että pärjäisin ilman tuplia..:) toki annan kävellä kolmosen mutta pitkällä matkalla ne tuplat on ihan hyvät. tuskin seisomalaudallakaan pysyis.. sitäkin oon miettinyt..
 
Esikoinen oli 1v11kk..ehkä oltas pärjätty ilmankin. Mutta nyt tää keskimmäinen on reilu 2v kun kolmas syntyy ja poika on paljon laiskempaa sorttia kävelyn suhteen kuin esikoinen oli. On alkanut mietityttään että pitäskö vielä hommata. Harmittaa kun myytiin ne mitkä sillon aikaisemmin ostettiin.
 
BKJ
Meillä esikoinen oli 1v.6kk kun kakkonen syntyi ja tuplat oli ehdottomat. Esikoinen kyllä käveli jo hyvin, mutta asumme korvessa ja jos halusin ehtiä lähikauppaan ja takaisin saman päivän aikana, niin kyllä siihen kärryt tarvittiin! ;) Kakkosen ja kolmosen ikäero on 1v.9kk ja nytkin on tuplat käytössä, katsotaan sitten miten kauan tarvitaan.
 
----
Meillä on lapsilla ikäeroa 1,5v, joten tuplat oli ehottomat. Ei 1,5v jaksa vielä pitkiä matkoja kävellä, tai se on hidasta. Ja seisomalauta ei kans ollut hyvä vaihtoehto siinä vaiheessa.
Tuplat ostin ihan sen vuoksi, että pääsen omaa tahtiani kävelemään ja päästään kulkemaan joka paikassa. Autoa ei ollut päivisin käytettävissä, joten tuplilla mentiin joka paikkaan, ilman niitä ois ollut aika jumissa kahden pienen kanssa. Hyvä ostos siis ja kovassa käytössä olivat ! :)
 
"kahden äiti"
Ikäeroa 1v2kk ja tuplat on helpottanut elämää kovasti.
Mulla ei ole myöskään autoa käytössä päivisin ja haluan liikkua lasten kanssa.
On meillä myös seisomalauta, mutta sitä tulee harvoin käytettyä, kun tuplat on niin kätevät ja molemmat lapset voivat halutessaan ottaa reissussa päiväunet.
 
"vieras"
1v1kk, ja tuplat olivat ehdottoman tarpeelliset.

1v8kk ikäero, tuplat olivat käytössä n. puoli vuotta, siitä eteenpäin seisomalauta mukana.

2v ikäero, tuplat oli säästössä, mutta osoittautuivat turhiksi. Tosin meillä lähikauppa on alle 2km päässä, eikä sen pitemmälle kävellen juuri menty.
 
Ikäeroa lapsilla on 2v4kk ja hommattiin tuplat.
Meillä ei ole autoa ja liikutaan vaunuilla kaikkialle (kävelleen/julkisilla) ja koska esikoinen nukkui päikkäreitä kuopuksen syntyesä niin tuplat antoi vapauden liikkua huolettomammin kun kummallakin lapsella oli lepopaikka vaunuissa.

Vaunut oli käytössä vajaan ½ vuotta kunnes esikoinen lopetti päiväunien nukkumisen ja siirryttiin seisomalautaan.
 
"myö"
Meillä oli ikäeroa 1v 8kk ja EI hankittu tuplia. Kuopus syntyi talvella ja aluksi työnsin häntä vaunuissa ja vedin esikoista pulkassa. Kaupungille mentiin niin, että esikoinen rattaissa ja kuopus rintarepussa. Kaksivuotiaana esikoinen alkoi jo kävellä itse.
 

Yhteistyössä