Milloin pois häkkisängystä?

Minkä ikäisenä lapsenne ovat siirtyneet pois häkkisängystä? Ihan uteliaisuuttani kyselen, kun odotamme toista lasta ja esikko nukkuu vielä pinnasängyssä. Ikäeroa lapsille tulee vuosi ja 4 kk ja ajattelin, että omaan sänkyyn siirtyminen vauvan syntymän jälkeen voi olla esikoiselle "rangaistus"...
 
anli
Meillä tyttö siirtyi "isojen" sänkyyn eli jatkettavaan laidallisseen sänkyyn noin 1v 5kk. Oli alussa parisängyn ja seinän välissä, muutaman kuukauden jälkeen ihan vaan seinän vieressä. Kertaakaan ei ole vielä tippunut (nyt 2v 5kk).

Aloitettiin totuttelu niin, että aluksi nukkui reilun viikon ajan päikkärit uudessa sängyssä, sitten myös öisin. Pinnasänky oli kaiken varalta varmaan noin kuukauden vierellä, jos olisi ollu tarvetta. Tyttö oli aika innoissaan silloin uudesta sängystä eikä pinnasänkyä tarvittu. Niin, meilläkin oli toinen tulossa. Laskettuun aikaan oli tuolloin jotain puoli vuotta. Eli kandee hyvissä ajoin hankkia vanhemmalle uusi sänky ja totuttaa siihen. Ehtii sitten unohtaakin sen pinnasängyn.
 
Kiva kuulla, että iän puolesta sängyn vaihto on ok. Vähän olin huolissani juuri tuosta sängystä tippumisesta, mutta kuulostaa siltä, että toivoa on... ;) Aikaahan tässä on vielä puolisen vuotta, mutta nyt on vaan vaikea kuvitella, että vielä kävelemätön esikoinen osaisi sängystä tulla alas jalat -eikä pää- edellä. :p
 
Meillä siirryttiin tavan sänkyyn 1v 5kk ikäisenä. Hyvin menee. Ei ole tippunut. Tulee sieltä itse aamulla meidän huoneeseen jos ei ehdi hakemaan. Joskus iltaisin yrittää lähteä liikenteeseen, haluaa meidän sänkyyn nukkumaan. Mut asettuu kyllä omaansa tosi mielellään.
Siirron tein ihan vaan yksi päivä. tavan sänky oli ollut meillä tytön huoneessa jo jonkin aikaa oottamassa. Häkkisänkyä pidin pari päivään olohuoneen nurkassa kasassa ihan kaiken varalta.
Hyvin se menee ja ainahan voi palata vanhaan jos ei onnistu.
 
Meillä esikoinen siirtyi isompaan sänkyyn vasta, kun keskimmäinen syntyi eli parivuotiaana. Keskimmäinen sitten taas luovutti pinnasängyn kuopukselle jo 1,5 vuotiaana. Kuopus siirtyi isompaan sänkyyn viikko sitten ja ikää on nyt 1v8kk. Hyvin on muutokset sujuneet. =)
 
Meidän tyty oli 1v4kk, ku siirty jatkettavaan sänkyyn. Kiipeili pinniksen yli aina ja muksahti toisinaan keskellä yötäki lattialle. Hyvin sujui sängyn vaihto isompaan. Ja, tottupahan nukkuu jatkettavas hyvissä ajoin ennen pikkupirpanan syntymää :)
 

Yhteistyössä